9/11 – DESPRE PROPAGANDA VERSIUNII OFICIALE A EVENIMENTELOR SI DESPRE INCEPUTUL… SFARSITULUI LIBERTATII

12-09-2011 7 minute Sublinieri

Efectele “atentatelor”: SUA AU DEVENIT UN STAT-CAZARMA… SI INCET-INCET INTREAGA LUME DEVINE LA FEL

(…) Se vorbea la un moment dat că este cel de al doilea Pearl Harbour… care a dat naștere uneia dintre cele mai controversate teorii a conspirației din întreaga istorie americană. Imediat după 9/11 au apărut și semnele de întrebare legate de ceea ce, de ce și cum s-a întâmplat? Grupurile de activiști sociali și partizani ale acestora cu o poziție net antiguvernatorială au dezvoltat o mulțime de întrebări, la care nu a răspuns nimeni – satisfăcător – nici până în ziua de astăzi.

•După ce s-a așteptat 442 de zile pentru a se începe o investigație oficială, de ce Comisia 9/11 nu a reușit să răspundă la peste 70% din întrebările venite din partea familiilor victimelor?

•De ce Lee Hamilton și Thomas Keane (vicepreședinți ai Comisiei 9/11) și autorii cărții „Without Precedent”, au menționat în paginile volumului că investigația Comisiei 9/11 „a fost aranjată în așa fel încât să eșueze?

De ce nu s-a menționat în raportul Comisiei 9/11 și despre Clădirea 7 din complexul WTC, o clădire de 47 de etaje care s-a prăbușit, în aceeași zi dar la un interval de câteva ore, după cele două turnuri?

•De ce – conform statisticilor publice – din ce în ce mai multe persoane oficiale din cadrul Armatei Americane, Serviciului de Inteligență, Poliției, Guvernului local, precum și ingineri, arhitecți, piloți profesioniști și profesori pun în umbra îndoielii varianta oficială a incidentului 9/11?

•De ce nu au fost făcute public toate imaginile înregistrate de cele aproximativ 80 de camere de luat vedere, instalate în jurul Pentagonului, ci doar câteva secvențe ale impactului avionului cu pereții clădirii?

De ce nu există nici o indicație absolută a implicării lui Osama Bin Laden, pe atunci nr.1 pe lista FBI a celor mai cătate persoane, în incidentul 9/11?

•Ce fel de forță a reușit să pulverizeze cea mai mare parte a birourilor și a betoanelor din pereții cele două turnuri, făcându-le praf, și să arunce grinzile masive de oțel la o depărtare de 120 de metri? Forța de gravitate nu ar fi putut face aceasta, cu siguranță!

•De ce nu este investigat șeful, de atunci, al Agenției de spionaj pakistaneze pentru transferul sumei de 100.000 de dolari în contul lui Mohammed Atta, conducătorul celor 19 deturnători de avioane?

– S-a făcut cunoscut publicului că în august 2003, guvernul american a ordonat agenției EPA să declare date false despre calitatea aerului, în zona Ground Zero. Ca urmare peste 50 de mii de oameni s-au îmbolnăvit de afecțiuni ale căilor respiratorii și mulți dintre acesștia au murit.

•De ce nimeni nu a fost găsit vinovat pentru aceasta? Întrebările pot continua pentru că spațiul răspunsului este lăsat vid…

Probabil una dintre cele mai misterioase întrebări este cea adresată fostului vice-președinte Dick Cheney: ce ordin ați dat, în ziua de 9/11 referitor la aeronava care a provocat tragicul eveniment de la Pentagon? Întrebarea se bazează pe mărturia făcută de Norman Mineta – ministrul transporturilor – care în timpul audierii sale în cadrul Comisiei 9/11 declara: „Am văzut un tânăr care tocmai intrase la vicepreședinte zicând «Avionul este la 50 de mile depărtare. Acum este la 30 de mile depărtare…» Când a ajuns la propoziția «este la 10 mile depărtare», tânărul l-a întrebat imediat pe vicepreședinte «Do the orders still stand»? Atunci vicepreședintele și-a întors capul spre el replicându-i «Of course the orders still stand. Have you heard anything to the contrary»? Ei bine, atunci eu nu știam nimic din tot ceea ce această convorbire însemna” – își încheia declarația ministrul Mineta.

Coincindețe? Contradicții? Minciuni? Pe 10 septembrie 2001, ministrul apărării Donald Rumsfeld anunța că Pentagonul are 2.3 trilioane de dolari de adjustări nedocumentate. Cu alte cuvinte banii sunt dispăruți fără urmă! S-a format imediat o comisie de contabili care a fost însărcinată cu investigarea acestei uriașe delapidări. Este doar o simplă coincidență că aeronava a lovit Pentagonul tocmai în secțiunea în care această comisie adunasa toate documentele pentru a fi evaluate? Toți contabili au murit, iar documentele au fost distruse.

Sensul interogativ al acestui articol se continuă indefinit, deoarece peste o bună parte a publicului american mai planează încă o formă incurabilă de paranoia colectivă. Indusă sau nu de către anumite agenții guvernamentale, aceasta persistă ca un coșmar prelungit din ziua de 11 septembrie, 2001, ziua plângerii pentru întreaga Americă.

Informații suplimentare gasiti aici.

(…) Numeroase asociaţii de profesori universitari, de arhitecţi sau ingineri “pentru adevărul privind 11 septembrie” se consideră veritabile grupuri de cercetători care încearcă să demonteze cea mai mare manipulare din istoria americană.

În opinia lor, adevăraţii nebuni sunt cei care cred versiunea oficială, aşa cum susţine David Ray Griffin, autorul cărţii The New Pearl Harbor.

“În cazul în care considerăm că un miracol este o încălcare a principiilor ştiinţifice, în special ale fizicii şi chimiei, atunci s-au produs cel puţin zece miracole, dacă dăm crezare teoriei oficiale”, a declarat el pentru postul de radio californian KPFA.

***

  • Mircea Badea (VIDEO): Cat de credul trebuie sa fii ca sa accepti versiunea oficiala asupra evenimentelor de la 11 septembrie?

***

  • Adevarul:

Teoriile conspiraţiei în mintea americanilor

NOTA NOASTRA:

Articolul din Adevarul incearca sa combata teoriile conspiratiei intr-o modalitate deja clasica prin care se pot eluda adevarurile incomode pentru versiunea oficiala:

caracterizarea oricaror opinii alternative fata de varianta oficiala drept “teorii ale conspiratiei” (in sensul peiorativ al termenului);

– dupa echivalarea intre varianta alternativa-teorie a conspiratiei, urmeaza exemplificarea acestora prin evidentierea celor mai delirante si irationale perceptii asupra evenimentelor de la 9/11 din randul carora musai trebuie sa faca parte si aberatiile antisemitilor;

prezentarea argumentelor forte ale variantelor alternative sunt amestecate cu acele idei delirante si irationale, tocmai pentru a intimida orice raportare rezonabila la acele fapte/teorii rezonabile care contrazic varianta oficiala;

– chiar si cand se recunoaste ca varianta alternativa ar putea avea argumente factuale puternice, se recurge la strategia conformitatii cu opinia general acceptata: totusi, guvernul are dreptate, totusi opinia publica nu mai crede in conspiratii:

(…) După modelul dezbaterilor politice, însă nimeni nu a reuşit să-şi convingă adversarul de nimic. Deoarece majoritatea argumentelor aduse de cele două tabere sunt de natură ezoterică, pline de jargon ingineresc neaccesibil „civililor”, pentru simplul cetăţean totul se reduce la încrederea de care se bucură respectivii combatanţi. Ca şi în cazul problemei încălzirii globale, când nu ai cum să-ţi dai cu părerea pe teme ştiinţifice, nu-ţi rămâne decât să adopţi concluziile „specialiştilor” care îţi inspiră cea mai multă încredere.

Aici, însă, mulţi americani dau de o dilemă. Pe de o parte, majoritatea covârşitoare a oamenilor de ştiinţă şi a inginerilor acceptă, în linii mari, explicaţiile guvernului, ceea ce ar trebui să constituie, în mod normal, o dovadă suficientă împotriva teoriilor conspiraţioniste. Pe de altă parte, o naţiune crescută în spiritul suspiciunii faţă de autoritatea statală – şi-n plus proaspăt traumatizată de către numeroasele minciuni ale administraţiei Bush – întâmpină dificultăţi serioase în acceptarea versiunii oficiale a evenimentelor. (…) Conform experţilor intervievaţi de „Adevărul”, teoriile conspiraţioniste pe tema atentatelor de la 11 septembrie nu vor avea o viaţă prea lungă – cel puţin nu în rândul majorităţii americanilor. (…)

– in fine, ceva important aflam si invatam si din acest articol:

Pentru adepţii mişcării «Adevărul despre 11 septembrie» băieţii răi erau neconservatorii din administraţia Bush. Când aceşti neoconservatori au plecat din funcţii, teoriile conspiraţioniste au rămas ca nişte filme de acţiune hollywoodiene lipsite de băieţi răi.

Iata de ce este profitabil pentru guvern sau pentru cercurile de putere influente raspandirea teoriilor conspirationiste: sunt cea mai buna strategie de a compromite adevarurile incomode, de a amesteca adevarul cu irationalul si minciuna, de a exacerba si, astfel, falsifica rolul faptuitorilor etc. Intr-adevar, teoriile conspiratiei, oricare ar fi ele, sunt ca niste filme si ele ii pun in ridicol pe adeptii lor in momentul in care proiectia cinematografica se incheie si ei raman dezabuzati si lipsiti de obiectul “credintei” lor.


După 9/11: Atentatele au redus libertăţile civile ale americanilor

Deşi a promis din postura de candidat că va restrânge aparatul de supraveghere a statului din era Bush, colectarea de date personale fără mandat judecătoresc şi folosirea metodelor de contraterorism în investigaţiile penale au continuat şi în mandatul preşedintelui Obama, observă publicaţia “The Nation”.

Oameni aflaţi în afara oricărei suspiciuni sunt încă monitorizaţi clandestin cu instrumente din era Bush. Noile puteri invizibile de supraveghere au devenit atât de uzuale şi de convenabile încât nimeni nu vrea să le pună capăt. Există un pericol real ca administraţia Obama să se ancoreze permanent în politicile şi practicile care erau considerate extreme şi ilegale”, a avertizat American Civil Liberties Union (ACLU) anul trecut.

În prezent autorităţile care implementează legea, înarmate cu noi puteri de a supraveghea şi de a căuta, le folosesc din plin. Unele departamente de poliţie locale urmăresc celulare şi persoane chiar şi fără mandate judecătoreşti, potrivit ACLU. FBI-ul le permite agenţilor săi să colecteze informaţii chiar şi cu privire la persoane faţă de care nu există nicio suspiciune, urmărindu-i o lungă perioadă de timp. Mai mult, administraţia Obama a adresat o petiţie Curţii Supreme prin care cerea renunţarea la cerinţa prevăzută în cel de-al patrulea amendament din Constituţie de a avea mandat pentru instalarea secretă de GPS-uri pe vehicule. Argumentul administraţiei a fost că GPS-ul este o metodă eficientă pentru a urmări un suspect. Curtea de apel din Washington însă a observat că strângerea unei mari cantităţi de informaţii încalcă dreptul la viaţă privată, pentru că din deplasări se pot deduce şi obiceiurile şi trăsăturile unei persoane.

Administraţia Obama a aprobat şi o lărgire a puterilor FBI, care poate în baza aşa-numitelor national security letters (NSL) să ceară, fără mandat judecătoresc, informaţii de la librării, furnizori de Internet, instituţii financiare şi companii de telefonie. Acestora li se cere să nu comunice acest lucru nimănui în afara unui avocat.

Autorităţile americane au emis aproape 50.000 de astfel de „mandate secrete” anual pentru a alcătui liste uriaşe de contacte de e-mail şi telefon. Nici Patriot Act-ul nu a fost revizuit, în sensul interzicerii colectării de probe cu singura condiţie ambiguă „a servirii unui scop îndreptăţit”.

Fără noi atentate

În ciuda strângerii unui mare număr de date despre cetăţeni americani şi străini, multe fără valoare în dejucarea de atentate teroriste, şi a dificultăţii de a procesa uriaşul volum de informaţii, sistemul s-a dovedit eficient în prevenirea noilor atentate. Atacuri precum cel cu maşina capcană din Times Square sau cel din ziua Crăciunului al teroristului Umar Farouk Abdulmutallab, care a încercat să arunce în aer o cursă aeriană spre Detroit, au fost ucise în faşă.

Totuşi preşedintele Obama a venit prea devreme în acest ciclu istoric, marcat încă de atentatele de la 11 septembrie, pentru a putea fi reformatorul în materie de libertăţi civile, care promitea în campania electorală că în mandatul său nu vor mai fi spionaţi cetăţenii care nu sunt suspectaţi de o crimă, concluzionează jurnaliştii de la „The Nation”.

După 9/11: Cum a devenit America un stat-cazarmă

Atentatele din 11 septembrie 2001 nu au declanşat doar o super campanie internaţională împotriva terorii şi a statelor care sprijineau reţelele terorismului internaţional. În SUA au dus la apariţia unui imens „complex industrial de securitate” – scăpăt însă de sub control.

Este imposibil să îi măsori eficienţa sau dacă activitatea unora dintre zecile, chiar sutele de rămurele se dublează sau triplează. Este atât de extins şi atât de secret încât nimeni nu ştie cât costă, câţi angajaţi şi câte agenţii sunt sau câte programe rulează. Dana Priest şi William M. Arkin de la Washington Post s-au dedicat în ultimii doi ani recompunerii „bit cu bit” a geografiei virtuale a unui teritoriu guvernamental paralel celui oficial şi netransparent opiniei publice. Concluzia? „După 9 ani de cheltuieli şi creştere fără limite, rezultatul este că sistemul creat să ţină America în siguranţă este atât de masiv, încât este imposibil să îi evaluezi eficienţa”.

Dimensiunile complexului

S-a extins nu doar sectorul public, ci a apărut şi o prosperă industrie privată dependentă ontologic de contractele birocraţiei guvernamentale. Un adevărat „complex industrial de securitate naţională” care „s-a extins atât de mult, încât, să încerci să-l cuprinzi cu braţele este o provocare şi pentru CIA şi pentru Secretarul Apărării”, spunea Robert Gates intr-un interviu. Există aproape 1.271 de organizaţii guvernamentale şi 1.931 companii private care desfăşoară proiecte care au legătură cu sfera contraterorismului, „homeland security” şi culegerea de informaţii. Aproape 854.000 de persoane, cu 1,5 mai mult decât populaţia Washingtonului, deţin certificate de acces la informaţii clasificate. În Washington se află în diverse stadii de construcţie 33 de complexe rezidenţiale pentru desfăşurarea de activităţi de intelligence – echivalentul a 22 de clădiri similare Capitoliului sau 3 clădiri similare Pentagonului. În plus se pare că nimeni nu coordonează sau supraveghează acest teritoriu underground. Nu este nimeni responsabil. Cu atât de mulţi angajati, unităţi şi organizaţii, responsabilitatea devine blurată. „Nu am cunoştinţă de nicio agenţie care are autoritatea, responsabilitatea sau un mecanism decizional pentru a coordona toate aceste activităţi. Complexitatea acestui sistem sfidează orice descriere”, susţine generalul John R. Vines.

Hemoragie bugetară

În 2002 erau 34 de noi organizaţii care lucrau în sfera contraterorismului top secret, în 2003, 39, în 2004, 30, în 2005, 34. În fiecare an, 2 sau 3 duzini de organizaţii federale complet noi erau create. Şi asta pentru că banii erau nelimitaţi. „Nu era nimeni responsabil care să spună-facem acest lucru deja de 5 ori. Astfel că dublarea inutilă a efortului a fost una dintre problemele majore identificate de către investigaţia noastră” spune Dana Priest.

Totul a început imediat după 11 septembrie când panica i-a făcut pe mulţi să creadă că existau „celule teroriste adormite” pe teritoriul Statelor Unite. Pe acest fond, Congresul a aprobat, ani la rând, cecuri in alb pentru susţinerea noului establishment de securitate. „Congresul chiar a emis un cec in alb. Banii curgeau. Şi nici nu existau prea multe constrângeri. Cu siguranţă nu exista niciun mecanism de supraveghere asupra a ceea ce se întâmpla cu banii”, spune Dana Priest. Şi pentru că republicanii nu erau favorabili extinderii per se, a aparatului guvernamental, s-au întors către piaţă, dând undă verde angajării contractorilor privaţi. Curând s-a ajuns chiar la conturarea unui şablon specific: în jurul unei agenţii care desfăşura activităţi de intelligence apăreau mănunchiuri de subagenţii şi contractori privaţi care îi hrăneau nevoile.

La începutul lunii septembrie, un raport al Congresului arăta că între 30 şi 60 de miliarde de dolari au fost irosiţi în diverse servicii de contractare pe fondul campaniilor din Irak şi Afganistan. Practic, unul din patru dolari (destinaţi contractării) a fost risipit în ultimii 10 ani. Oare câţi bani au fost cheltuiţi aiurea de către miile de filiale ale statului-cazarmă?

 

Vezi si:


Categorii

Era Big Brother, Inscenari, facaturi, Mircea Badea, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “9/11 – DESPRE PROPAGANDA VERSIUNII OFICIALE A EVENIMENTELOR SI DESPRE INCEPUTUL… SFARSITULUI LIBERTATII

  1. Pingback: "Libertate in loc de teama": PROTESTE IN GERMANIA FATA DE DIRECTIVA BIG BROTHER
  2. Pingback: Rusia vrea ORGANISM DE MONITORIZARE GLOBALA a extremismului si terorismului, INCLUSIV PE INTERNET,
  3. Pingback: CRIZA SI TEORIA CONSPIRATIEI la romani. Printre hatisurile manipularilor CAPITAL(E). De la stanga si de la dreapta...
  4. 9/11 a fost inca un “fake american”…asa cum au fost multe altele….in spatele acelor “atentate” s-au redus drepturi si libertati ……cineva acolo sus ne iubeste…si vrea sa ne controleze …sa ne manipuleze si sa ne inroleze in acea noua ordine mondiala , despre care J F K mentiona intr-un celebru discurs inainte de a fi asasinat de cei ce-si spun “elita”…sunt lucruri ce se cunosc si adevarurui ce ar face sa cada multe capete incoronate din lumea asta…..daca s-ar cunoaste….(numai ca media este in mana lor….asa ca adevarul este undeva acolo bine “protejat”)

  5. Pingback: MIRCEA BADEA despre ACTA si GUVERNUL MONDIAL (video) - Recomandari
  6. Pingback: Studiu despre prăbușirea TURNURILOR GEMENE: nu INCENDIUL ar fi provocat colapsul clădirilor, ci PRĂBUȘIRI SIMULTANE ale coloanelor de susținere/ 9/11 - evenimentul care a stat la baza impunerii noii SUPRAVEGHERI ORWELLIENE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare