MIRCEA BADEA despre ACTA si GUVERNUL MONDIAL (video)

30-01-2012 31 secunde Sublinieri

Avertisment: limbaj usor licentios

“Avem o obsesie a puterii la nivel mondial pentru limitarea drepturilor cetatenesti. Adica… […] S-a mai nascut unu`: nasol, trebuie sa avem grija de el! Cum sa avem grija? Pai, de ex, ori sa moara de foame, ori de boala, ori de altele, ori, daca printr-un miracol supravietuieste, macar sa muncesca pentru noi! Si-atunci, guvernul mondial zice: bai, toti gandacii astia de pe planeta, din specia asta bizara… umana… ce fac ei, asa? Nu stim! Nu stim?! Pai trebuie sa stim! [… vezi mai departe in video]

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Mircea Badea, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “MIRCEA BADEA despre ACTA si GUVERNUL MONDIAL (video)

  1. Si totusi…Mircea Badea?!

  2. @ Stefan:

    Da, daca pana si el… Si nu prima oara.

  3. Amuzant si, in acelasi timp, adevarat 🙂

  4. Badea este are o inteligenta de departe peste medie…pacat ca e deocamdata intoarsa catre sine. Un ‘bobarnac’ al destinului si cred ca Mircea ar intrece multi din ‘caldiceii’ asezati astazi comod in atitudini de mimetism steril.

    Deocamdata mie-mi ajuta sa ma intreb (cu cuvintele lui uneori) despre temeiurile credintei si trairilor mele.

  5. Ceea ce ma uimeste la Badea este amestecul intre lucruri perfect adevarate spuse foarte penetrant si exagerarile sau unghiurile de vedere clar partinitoare pe care le baga la inaintare, si fobia lui anti-ortodoxa care foarte probabil are radacini masonice.

    Si spun asta, pentru ca, spre deosebire de Valentin Stan care da impresia ca ceva nu e chiar in regula la mansarda (nu credeam ca voi ajunge sa spun asta dar tocmai am vazut acea emisiune in care-si ataca seful pe Voiculescu, si nu CE spune dar CUM spune arata ca omu’ este intr-o stare de dezmembrare sufleteasca acuta….), la Badea exista in anumite momente (cheie) un ton de sinceritate, ceva care suna veridic si care-l face daca nu simpatic macar tolerabil in a-l asculta uneori. Am impresia ca este ca si cum s-ar da o lupta interioara intre un fond care s-ar putea sa fi fost bun initial dar care sub incercarile vietii s-a schimbat treptat ca urmare a unor alegeri facute….ma rog, este o observatie intimplatoare

  6. Adica vreau sa spun ca daca unul ca Stan pare trecut cu totul in teritoriul “dark side’:), si daca Oreste la rindul lui, pare ca si-a pierdut complet busola, el insusi crezind sincer in aberatiile pe care le spune cu atita seriozitate, Badea pare ca a reusit sa-si mentina un minim de spatiu psihologic bengin intre el si sefii lui……..insa, e nevoie de mult mai mult de atit ca sa reusesti sa iesi dintr-o tabara si sa intri in cea opusa….

  7. fobia lui anti-ortodoxa care foarte probabil are radacini masonice.

    Ei, haide, acuma toti ateii sau scepticii (ca nu e chiar ateu) au radacini masonice… Chiar e exagerat si incorect. Plus ca l-a luat in bascalie de cateva ori pe amicul sau, Oreste, de multe ori pentru aberatiile lui ocultiste.

    @ c2:

    De acord. Pacat de el. Trufia ne strica pe toti.

  8. NU stiam ca a facut misto de Oreste?!
    Cit despre faza cu masoneria…zic si eu prin analogie 9daca Oreste este mason si daca Badea a reusit sa-si faca culcus la antena 3, etc,etc foarte probabil ca este si el in gasca….si daca esti in gasca asta e cam greu sa fii ortodox. Insa, probabil ca atitudinile lui anti-ortodoxe au si o doza de sinceritate independenta de gasca din care face parte. Si poate tocmai asta, doza (variabila de altfel) de sinceritate+ umorul (desi uneori mai mult decit indoielnic si cam narcisist) + inteligenta fac “iesirile” lui mai interesante decit ale altora.

    Mie Badea imi face totusi impresia ca este genul care se aseaza in fata oglinzii dimineata si seara si se admira la modul: Cit de frumos si daastept mai sint!Ce bicepsi am, ce gusturi la imbracaminte am, ce simpatic si talentat mai sunt eu” cu bezelele atasate discursului, evident ;). La care se adauga: “femeile sint proaste; 99% din populatia tarii este…ciumpalaca,etc,etc

    Ma rog, pina la urma mai putin conteaza ce gindeste Badea, treaba este ca da, a spus-o bine (si) de data asta.

  9. Pingback: ACTA: autoritatile romane nu stiu ce au semnat dar SUSTIN proiectul INTRUZIV, raportorul Parlamentului European isi da DEMISIA ACUZAND ”MASCARADA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Incerc sa mi-l imaginez pe `ciumpalac` “inshortzat” si luind parte la ritualuri,linga Or`este… 😀 😀

  11. @ petra:

    Iarta-ma, dar genul acesta de analogie vine dintr-o aplicare a unor scheme stereotipe destul de simpliste, specifica mai degraba celor care gandesc ideologic si maniheist, pe anumite bloguri, nu ar trebui sa ne lasam contaminati de asa ceva. Realitatea e intotdeauna e mult mai complexa, cand e vorba de oameni, de persoane. Or fi toti acolo anti-Basescu, dar mai multe nu e necesar sa aiba in comun… Absolut intamplator, stiu de la un duhovnic, ca cineva de acolo, realizator important, e credincios, ii este fiu duhovnicesc (deci se spovedeste). Asa ca sa incercam sa nu mai judecam atat de usor si de “pausal”. Pana la urma e si un principiu duhovnicesc, daca nu chiar in primul rand 🙂 In plus, asa cum Tutea a putut sa fie prieten cu Cioran sau Steinhardt cu Noica si cu altii, nu inseamna ca pe un credincios si pe un n necredincios nu-i pot lega si alte lucruri. Iar Gadea e si el credincios in secta aceea a lui si am vazut din cateva emisiuni ca avea si un respect si o… lipsa de aroganta fata de preoti si de credinciosi ortodocsi (a fost odata acolo chemat parintele Eftimie Mitra, iar mai recent a vorbit cu preotul de la Glodeanu), nu l-am vazut sa incerc sa-si impuna credinta. Are el alte bube, intelectuale, jurnalistice sau legate de obedienta, dar nu-l poti suspecta nici de ateism, nici de masonerie.

  12. E prea neserios ca sa fie in masonerie, si are si simtul ridicolului dezvoltat (cred ca ar rade cu gura pana la urechi cand i-ar vedea pe ‘ciumpalaci’ in sortulete). Nu il vad inregimentat in niciun fel de grupare, e prea rebel. Si nu cred ca e anti-ortodox, mai degraba ironizeaza atitudinile pseudo-religioase ale unor ‘crestini’ care se duc cu portofelul pe la moaste, si altele care intr-adevar sunt greu de inghitit pt multi. Ii place sa socheze, dar cine a fost atent la nuante, a putut sesiza ca nu s-a declarat niciodata ateu.
    Ref. ACTA, e clar, este un pas urias spre controlul absolut al omului (caci se vor putea cunoaste informatii importante despre orice om – conversatii, prieteni, fotografii, interese), tot ce ai prin calculator si in telefonul mobil, dar si spre ingradirea drastica a accesului la informatie. Cred ca numarul site-urilor se va reduce enorm, caci cati ar putea avea materiale exclusive, cu drepturi de autor… ACTA = moartea internetului.

  13. “dar genul acesta de analogie vine dintr-o aplicare a unor scheme stereotipe destul de simpliste”.

    Daca e sau nu mason, pina la urma, il priveste. Insa trebuie sa recunosc ca aveti dreptate. Nici mie nu-mi plac stereotipiile si analogiile simpliste….asta insa nu ma fereste de a nu cadea in ele din cind in cind 😉

    Totusi atitudinile anti-ortodoxe ale lui Badea intrec anumite limite, inclusiv ideile lui despre familie, femei si facut copii. In rest, e OK 😉

  14. Insa apropo de ce spunea Tutea de legatura dintre credinicios si necredincios (desi nu m-as trece asa repede in categoria “dreptilor”): trebuie sa recunosc ca ceea ce ma face sa urmaresc emisiunile lui Badea (de fapt singura emisiune din Romania) cu oarecare regularitate este tocmai simtul umorului aplicat destul de corect in destule cazuri si capacitatea de a spune lucruri oarecum complexe direct, pe scurt si, din nou, cu mult umor. Pe de alta parte trebuie sa recunosc ca sint si foarte multe cazurile cind ma irita si prefer sa dau click pe butonul stop.

  15. @ Petra:

    Oh, da, corect. De destule ori sare calul, ajungand la hule, idei malthusiene si anti-familie, plus alte porcarii. Din pacate 🙁

  16. Dragi administratori,

    Imi cer iertare, dar va intreb chiar era nevoie sa publicati elucubratiile lui Mircea Badea?. Le considerati potrivite, folositoare sufletului si conforme cu invatatura ortodoxa?
    M-au mahnit cumva si comentariile ce au urmat pe acest subiect. Chiar ne este de folos sa stim ce fac cei de la Antene si cat sunt de anti-Basescu? Iar acele trimiteri la Cioran-Tutea, Steihardt-Noica, nu cred ca isi aveau locul aici. Trebuie sa pastram uneori masura.
    Inca o data imi cer iertare, nu vreau sa va supar pentru ca, altfel, va sunt recunoscatoare pentru majoritatea materialelor pe care le publicati si care ne sunt cu adevarat de mare folos. Si va multumesc pentru aceasta. Doamne ajuta!

  17. @maria:

    Daca le-am citat, inseamna ca nu le-am considerat elucubratii – si nu sunt, chiar daca sunt invelite intr-un limbaj neconventional sau, pe alocuri, mult prea colorat – drept pentru care am si pus acel avertisment. Ni s-a parut relevant faptul ca si astfel de oameni, sceptici, necredinciosi, cu conceptii bizare pe alocuri, au ochi sa vada genul de totalitarism soft pus in aplicare prin masuri de genul ACTA (dar nu numai), de pilda. Si macar la unii acest gen de “ambalare” a unor explicatii corecte, despre care nu se vorbeste mai niciodata la TV, pot sa fie de ajutor, pentru a constientiza ce ne asteapta si care sunt resorturile.

    Iertati-ne daca v-am suparat si va multumim daca ne-ati inteles sau, macar, ne-ati ingaduit… Nu putem sa fim cu totii de acord cu toate, in chestiuni totusi minore, nadajduim. Si ne straduim sa raspundem tuturor (celor de buna-credinta si care se exprima decent), constienti insa ca nu putem sa-i mulutmim pe toti.

  18. Am inteles. Va multumesc. Doamne ajuta!

  19. Maria,

    pai unde se pot face trimiteri daca nu la personalitati cunoscute… Cat priveste cat e de folositor sufletului, e totusi un articol la sectiunea de stiri (spre deosebire de articolele duhovnicesti de la Acasa), asadar bine de stiut pt… ratiune, spre informare, sa aflam cat de departe au ajuns si intentioneaza sa ajunga curand cei care conduc aceasta lume, spre inrobire (fie ea si digitala), spre antihrist. Cat priveste dezamagirea pe comentarii, ce sa facem, mai refulam si noi pe aici, cu neputintele, tarele si grijile noastre lumesti… Roaga-te si tu pt noi, sa mai crestem duhovniceste. 🙂

  20. Stiti ma gindesc ca poate discutam nejustificat de mult despre Badea. Aparitia lui aici o iau tocmai datorita modului lui foarte, foarte direct si foarte, foarte clar si foarte, foarte penetrant de a spune pe nume anumite lucruri…..care in cazul de fata sint atit de importante incit….ar putea duce in curind la inchiderea acestui site. Deci nu de badea e vorba aici ci de ce spune si cum spune.

    Noapte buna la toata lumea.

  21. Eu zic ca Badea nu e pirdut inca…

    P.S. mi se pare mie sau Mircea B se cam ia si de usl?

  22. @timisorean1
    se ia…si nu prea!
    in schimb se ia de crestini!!!

  23. @Mirela
    Eu cred ca Maria are dreptate. Tie se pare Mircea Badea “personalitate cunoscuta”? Faptul ca este inteligent nu inseamna mare lucru ! Adica o spune (si gandi) si lucruri bune dar nu poate fi in nici un caz reper si prin urmare citat! Macar pentru cititorii site-ului acesta,sper! Ma gandesc atunci ca se poate cita din oricine ,ca de, toti avem si parti bune,nu? Eu cred ca in cazuri de genul acesta se poate aplica exact reversul atitudinii fata de scrierile Sfintilor Parinti (fortez putin rationamentul)! Adica chiar daca aveau mici lucruri neclare sau incorecte, nu acestea dadeau masura scrierii respective (sau chiar a sfantului). Pe linie de consecinta un om care jigneste un crestin numai pentru ca este crestin (vezi cazul cu procurorul si nu numai), cu limbaj frecvent “usor licentios” in cazul fericit, nu poate fi citat, cred eu, nici macar intr-o atitudine corecta, oriunde! Adica reperele sunt repere doar pana la un punct…? O fi zis si Hitler ceva bun in viata lui.O fi salvat si dr Mengele macar o viata (oare?) dar ma gandesc ca nu existea medici care sa-l citeze! Cam in acest fel amestecat,in ziarul”Lumina” al Patriarhiei Romane gasim articole scrise de clerici catolici (e adevarat ca din cauza “vederilor” ecumeniste!). Iertare ca m-am cam lungit cam mult si poate nu am fost foarte elocvent in comparatii (poate nici in logica)dar cred ca am transmis ceea ce gandesc. De ce am facut-o? Pentru ca e vorba de site-ul meu de suflet! Iar eu nu urmaresc nici antene (anti-basesti), nici pro-basesti! Iertare si admin-ilor dar sunt convins ca accepta o critica, sper eu, constructiva! Iertare si Doamne-ajuta!

  24. @ Stefan:

    Am mai explicat genul acesta de citari, si pentru cazul altor nume, si pentru acesta (care e foarte controversat) – nu inseamna in niciun caz ca le propunem ca repere, mai ales ca vorbim despre pagina de stiri, de actualitati, de opinii si atitudini din mass-media, pe subiecte foarte diverse, dar care ne privesc in cel mai inalt grad. Aici ne intereseaza exclusiv FONDUL, continutul, argumentele. In niciun caz nu ne folosim de cuvintele unui Badea sau unui CTP (dar mai sunt si multe alte exemple) pentru subiectele religioase (si ar fi onest pentru “critici” sa recunoasca cele pe care noi insine le-am spus, si nu doar o data, aici, despre aceste aspecte, insa fara a cadea in etichetarile si generalizarile aberante si isterice ale altora) si am mizat totusi pe inteligenta, simtul de nuante (de diferentiere intre planuri) si discernamantul cititorilor nostri, pe care vrem sa credem (si ne dorim) ca nu-i caracterizeaza judecatile simpliste si grosiere (ca sa nu zicem mai mult), precum pe cei de pe alte bloguri. Comparatiile cu Hitler si Mengele ni se par, iarta-ne, complet deplasate, totusi. Si ne incapatanam sa credem ca un ortodox adevarat trebuie sa aiba nu doar simtul umorului, ci si sa stie sa faca departajarea de planuri de discutie si de subiecte.

    Pe de alta parte, e normal ca nu tuturor sa le placa toate articolele, toate opiniile, etc. Si am dat tuturor dreptul sa se exprime (celor care au aratat buna-credinta si decenta). Iar parerile, precum se vede, sunt extrem de impartite. Si intelegem perfect pe cei care nu doresc, din motive duhovnicesti, sa citeasca prea multe (sau chiar nimic) din subiectele de natura politica, economica, mediatica, societala, etc. Insa nu si pe aceia care totusi le cauta, le citesc, si apoi se dezamagesc ca nu sunt destul de… duhovnicesti (oricum, si in privinta aceasta, am facut cuvenitul disclaimer!).

    Insa… daca zicem ca suntem in flagrant dezacord cu Mircea Badea, de unde stim ca a zis ceva despre un procuror aseara? Nu ne place sa-l gasim pe Razboi intru cuvant – folosit exclusiv pentru subiectul “ACTA” (acum) si in trecut pentru alte opinii legate de tema “Big Brother”, 11 septembrie (pentru ca este o voce rara care spune acele adevaruri ocultate in peisajul mediatic dominant) – insa ne place sa-l urmarim direct, eventual ca sa-i vanam “anticrestinismele”, sau de ce? Cum s-ar chema atitudinea asta? Iar daca raspunsul este ca nu l-am vazut pe TV, ci doar am citit barfele relatate pe un renumit blog de scandal, atunci, iertati-ne, dar… dezamagirea este de partea noastra! 🙁

    Inca o data, iertati-ne!

  25. @Stefan,

    @Mirela
    Eu cred ca Maria are dreptate. Tie se pare Mircea Badea “personalitate cunoscuta”?

    Nu ai fost atent. Maria spusese: “Iar acele trimiteri la Cioran-Tutea, Steihardt-Noica, nu cred ca isi aveau locul aici.” iar eu i-am raspuns: “pai unde se pot face trimiteri daca nu la personalitati cunoscute…”
    Deci la ei ma refeream si nu la Badea.

    Cei care dezaproba citatele din jurnalisti precum Badea sau altii, care nu sunt deloc modele pentru crestini, ar trebui sa stie totusi ca uneori si gura pacatosului graieste adevar. Nu vad de ce nu am putea asculta, un adevar spus clar si cu substanta, in conditiile in care multi altii se complac in tacere. O argumentare buna eu zic ca e utila de retinut, indiferent de sursa de la care provine.

  26. Pingback: ACTA, halucinantul Valerian Vreme si onoarea de a semna alaturi de… Coreea de Nord! “SUNTEM DIN CE IN CE MAI APROAPE DE O SOCIETATE ORWELLIANA PERFECTA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: POLONIA A SUSPENDAT ratificarea ACTA, iar ambasadoarea Sloveniei ISI CERE SCUZE ca a semnat tratatul! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: “REVOLUTIA” ACTA pentru 11 februarie 2012. In Romania se anunta O SUTA DE MII de protestatari pe RETELELE SOCIALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. ACTA este o alta etapa…spre o noua “democratie ” tip americana (vezi PATRIOT ACT aplicat in USA si o sa intelegi rostul ACTA…. spre Uniunea Statelor Europene…spre acel sublim Guvern Mondial vorbit pe la colturi (vezi Denver International Airport ce mesje ne transmite din partea “elitei mondiale”!!!)….totusi vad ca numai cateva “personalitati” cu ceva tupeu iau pozitie impotriva a ceea ce se intampla (probabil inca nu pot fi manipulati sau santajati…sa taca )….impotriva ACTA….deci undeva la orizont se prefigureaza clar ceva…..oare ce ??…incercati sa ganditi un pic….nu toti suntem ” ciumpalaci ” asa cum ei ne cred….

  30. Pingback: Bulgaria renunta la tratatul ACTA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: (UPDATE) Romania suspenda ACTA pana la decizia CEJ: PROBLEMA DE FOND RAMANE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: Ce mai invatam de la OLIMPIADA de la Londra (2012). Despre teroarea proprietatii intelectuale, corporatii, statul politienesc si viitor: INTRE DICTATURA SI STAT ULTRALIBERAL - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare