La cererea Bisericii Ortodoxe Ruse, AU FOST DEZGROPATE MOASTELE TARULUI NICOLAE AL II-LEA SI IMPARATESEI ALEXANDRA, pentru autentificarea ramasitelor pamantesti ale copiilor mucenici Alexei si Maria, in vederea inhumarii acestora impreuna cu familia lor si a canonizarii

1-10-2015 2 minute Sublinieri

sfintii-romanov

Autorităţile ruse au exhumat rămăşiţele pământeşti ale ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, şi ale soţiei acestuia, Alexandra, în cadrul unei anchete care reexaminează circumstanţele în care a fost asasinată familia imperială rusă, în anul 1918, informează bbc.com.

Probe biologice au fost prelevate din rămăşiţele pământeşti ale ţarului Nicolae al II-lea şi din cele ale soţiei sale, Alexandra, dar şi de pe uniforma pătată cu sânge a lui Alexandru al II-lea, bunicul lui Nicolae al II-lea, asasinat în 1881.

Membrii familiei Romanov, care au fost asasinaţi în timpul Revoluţiei bolşevice, sunt înmormântaţi în Catedrala din Sankt Petersburg.

Biserica Ortodoxă Rusă a dorit să confirme relaţiile de rudenie dintre victime, înainte ca alte rude ale acestora să poată fi înhumate alături de ele.

O anchetă îndelungată, ce a investigat celebra crimă din 1918, a fost închisă în 1998, după ce testele ADN au autentificat rămăşiţele omeneşti ale membrilor familiei Romanov, descoperite într-o groapă comună din regiunea Ural, în 1991.

Însă acele teste ADN nu i-au convins pe unii dintre membrii Bisericii Ortodoxe Ruse, deoarece rămăşiţele pământeşti ale ţareviciului Alexei şi marii ducese Maria au fost descoperite abia în 2007, într-o altă groapă comună din regiunea Ural.

Comitetul de investigaţii, un organism de stat, consideră că aceste noi verificări sunt într-adevăr necesare pentru autentificarea rămăşiţelor pământeşti ale celor doi membri ai familiei Romanov.

Autorităţile ruse vor să îi înhumeze pe Alexei şi Maria alături de restul familiei Romanov în Catedrala Sf. Petru şi Pavel din Sankt Petersburg. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, Biserica Ortodoxă vrea să fie absolut sigură în legătură cu acele rămăşiţe pământeşti descoperite în 2007.

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa Alexandra, cele patru fiice ale lor – marile ducese Anastasia, Maria, Olga şi Tatiana -, fiul lor, ţareviciul Alexei, şi patru servitori ai familiei imperiale au fost asasinaţi în pivniţa unei case din Ekaterinburg, în 1918.

Într-o noapte, ei au fost puşi să se alinieze, ca pentru o fotografie de familie, iar un pluton de execuţie bolşevic i-a ucis pe toţi cu rafale de gloanţe, potrivit declaraţiilor unor martori. Aceia care nu au murit imediat, au fost ucişi cu baionetele.

Cuplul imperial şi trei dintre fiicele lor au fost reînhumate în mod oficial pe 17 iulie 1998 – în ziua în care s-au împlinit 80 de ani de la asasinarea lor. Ei fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 2000.

Ţareviciul Alexei şi marea ducesa Maria vor fi cel mai probabil şi ei canonizaţi înainte de împlinirea unui secol de la comiterea crimei, în 2018. Rămăşiţele lor pământeşti sunt păstrate în prezent la Arhivele de Stat ale Rusiei.

Noua anchetă va necesita recoltarea unor probe biologice şi de la sora împărătesei consoarte Alexandra, marea ducesă Elizabeth Fiodorovna, îngropată la Ierusalim. Anchetatorii ruşi au obţinut abia de curând dreptul de a preleva aceste mostre.

Membrii familiei Romanov au fost înlăturaţi de la putere şi obligaţi să plece în exil în 1917, cu puţin timp înainte ca bolşevicii comunişti să înlăture guvernul provizoriu.

Documente din aşa-zisa “Anchetă a Gărzii Albe“, o investigaţie despre asasinarea familiei imperiale ruse în 1918, vor fi la rândul lor studiate. Aceste documente au fost făcute publice în ultimii patru ani.

Ţarul Alexandru al II-lea a fost ucis cu o bombă aruncată de un militant din mişcarea anarhistă “Voinţa poporului”, în 1881, şi a fost înmormântat în uniforma sa militară, în Catedrala Sf. Petru şi Pavel din Sankt Petersburg.

Un avocat al marii ducese Maria Vladimirovna, moştenitoare a familiei Romanov şi actualul pretendent la tron, a spus că sprijină noua anchetă.

Citat de agenţia de presă rusă Tass, German Lukyanov, avocatul Mariei Vladimirovna, a spus că

nu toate aspectele despre asasinarea familiei imperiale au fost explicate în acest caz şi nu toate întrebările puse de Biserica Ortodoxă Rusă au primit răspunsuri clare şi complete“.


Categorii

1. DIVERSE, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “La cererea Bisericii Ortodoxe Ruse, AU FOST DEZGROPATE MOASTELE TARULUI NICOLAE AL II-LEA SI IMPARATESEI ALEXANDRA, pentru autentificarea ramasitelor pamantesti ale copiilor mucenici Alexei si Maria, in vederea inhumarii acestora impreuna cu familia lor si a canonizarii

 1. Strada Tverskaya din Moscova la 2 ani dupa incoronarea tarului Nicolae al II-lea
  May 1896 – Tverskaya Street in Moscow, Russia
  https://www.youtube.com/watch?v=FYHF3a9R5DY
  Comentarii
  Alex Pays Cash: Much better quality than the Moon landing videos 75 years later.

  TheRedBaron Lives!: 21 yrs b4 Jewish bolshevism / communism wrecked the country and sent the 20th century into its violent turmoil.!

  TheKaMeLRo: Half of this building on the right are gone to extend the road. Right now it is soviet style building State duma and high living apartment. It’s kinda sad for me

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare