DEJA IN FALIMENT SI LA UN PAS DE ARGENTINA. DAR INCA NU E RAU: URMEAZA CRIZA ALIMENTARA GLOBALA/ “Filosofia” omorarii oamenilor/ SCLAVAGISMUL CU LANTURI DE AUR: CREDITELE/ Orientul Mijlociu: numaratoarea finala a razboiului?/ SUPRA-SEXUALIZAREA COPIILOR/ Familia sub tirania modernitatii si a multinationalelor (Stiri 7-9 iunie 2010)

9-06-2010 11 minute Sublinieri

“Nu îndrăznesc să mă gândesc la ce se va întampla dacă măsurile de austeritate nu trec. Nu vreau să mă gândesc la asta. Am trece de la recesiune economică la criză economică. Am ajunge ca Argentina în anii 2000, a spus ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, la TVR.

La sfârşitul anilor ’90, Argentina a intrat în colaps economic din cauza unei datorii externe de 141 de miliarde de dolari, o sumă pe care ţara n-a mai putut-o onora. La începutul anilor ’90, Argentina trecea, cu girul Fondului Monetar Internaţional (FMI), la consiliu monetar, legându-şi moneda naţională – peso – de dolarul american.

Consiliul monetar presupune, printre altele, păstrarea echilibrului bugetar.

Din cauza anilor electorali, “utilizaţi” ca şi în alte ţări latine, cheltuielile bugetare au crescut foarte rapid şi foarte mult, încurajând chiar un bubble de creştere economică. O schimbare în trendul economiei mondiale a lăsat Argentina în faţa investitorilor reticenţi cu o datorie externă record şi, ironia sorţii, şi, ulterior, fără sprijinul FMI (instituţia a fost acuzată că s-a retras din relaţiile cu Argentina într-un moment foarte prost). În consecinţă, capitalurile au început să iasă rapid din El Dorado-ul Americii Latine de la sfârşitul deceniului trecut.

Până şi populaţia a început să schimbe peso în dolari şi să-i trimită în bănci străine, la adăpost. Aşa s-a ajuns că guvernul a îngheţat depozitele din bănci ale populaţiei, declanşând o criză socială care s-a dus în stradă şi a făcut înconjurul lumii. De la declanşarea crizei, în 1999 şi până la sfârşitul ei, în 2002, Argentina a schimbat nu mai puţin de şase preşedinţi, dintre care cinci doar în decembrie 2001. Criza s-a sfârşit numai după un nou împrumut masiv de la FMI, care, de această dată, a impus condiţii foarte dure în ce priveşte reforma cheltuielilor publice. Mişcările de stradă au continuat, de această dată din cauza tăierii cheltuielilor bugetare. Însă, Argentina scăpa din una dintre cele mai mari crize naţionale din istoria modernă. Peso-ul, odată 1/1 cu dolarul, devenise 4/1 cu moneda americană.

Spectrul crizei alimentare şi a materiilor prime

“Ne uităm cu atenţie la o eventuală criză a materialelor şi a alimentelor”, a spus Vlădescu aseară, răspunzând unui semnal de alarmă tras de deputatul PSD Iulian Iancu, prezent la dezbatere.

Deputatul a argumentat cu previziunile celor mai mari analişti ai economiei globale.

Nouriel Roubini, economistul care a prevăzut criza mondială financiară, a spus că va mai urma o altă criză, după cea a finanţelor publice – cea a a materiilor prime şi a alimentelor.

Iancu a adus acest lucru în discuţie reproşându-i ministrului Finanţelor că nu are nici un plan de investiţii în agricultură. Vlădescu nu a dat nici un detaliu despre acest aspect.

(vezi si linkurile de la: PE URMELE ARGENTINEI? )

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat luni seara, la TVR1, că nimeni nu poate şti cum va evolua criza economică, dând de înţeles că nu poate garanta dacă din ianuarie 2011 vor creşte sau nu taxele şi impozitele.

…ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a avut ieri seara o interventie, la o prima vedere, prea-plina de bun simt:

Ceea ce încercăm să facem în acest moment este să salvăm România, nu vrem să omorâm români (…) Suntem ca un buzunar din care toată lumea vrea să ia şi foarte puţină mai vrea să pună. Şi acest buzunar se tot goleşte pe baza unor angajamente făcute în trecut, pe o opţiune pozitivă în privinţa creşterii economice, pe ceea ce numim speranţă, care s-a dovedit ireală în acest moment“, a spus Vlădescu.

La o privire mai atenta, insa, declaratia – venita din partea unui om care a incasat intr-un an, de la stat, aproape 100,000 de euro si a facut tot posibilul pentru a plati taxe minime – arata ca un scuipat in obrazul romanilor. Cand te simti cu musca pe caciula, nu te apuci, macar, sa emiti asemenea panseuri. Ii lasi pe altii (…)

Medicii şi profesorii câştigă mai bine în Bulgaria decât în România. Cum iau alţii măsuri adevărate de ieşire din criză

Europenii, mai îndatoraţi decât guvernele lor

Cresc taxele? Boc: Mi-e şi frică să spun cât va ajunge cursul. Miniştrii: Tăierile sunt suficiente dacă nu e criza mare

CTP despre asumarea răspunderii pe scăderea salariilor şi a pensiilor: Toţi cei care vor vota pentru aplicarea acestui pachet de măsuri, votează pentru omorârea unor oameni (audio)

  • Asculta declaratia:

    Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

O pată neagră

“Mai bine să moară o mie acum, decât un milion mai târziu”. Asta spunea în 1997 ministrul de Finanţe Ciumara despre cetăţenii României pentru a justifica politica guvernului. 13 ani mai târziu, ne-am întors, cu guvernul Boc, la aceeaşi “filosofie”. Căci despre asta este vorba, dincolo de toată gargara politică: scăderea pensiilor, cuplată, în multe cazuri, cu scăderea salariilor membrilor de familie activi, trimite nişte oameni la moarte. Pe bătrâni îi vor ucide malnutriţia, frigul, lipsa medicamentelor. Curba de sacrificiu în cazul lor înseamnă sacrificiul suprem. Luând asemenea măsuri, guvernul PD-L, UDMR coboară România la nivel tribal – bătrânii care nu mai sunt buni de muncă sunt abandonaţi în zăpadă de triburile nordice. “O pată neagră pe partid” numeşte T. Băsescu eventualele voturi ale parlamentarilor PD-L împotriva tăierilor Boc. Da, indiferent de rămânerea sau nu în fotolii a guvernului Boc, o pată neagră în formă de cap de mort va purta pe frunte fiecare parlamentar care va vota tăierile Boc. Dacă subsemnatul aş fi politician la putere în acest moment, n-aş putea gândi decât aşa: o măsură care condamnă la moarte cetăţeni nevinovaţi în vreme de pace ca pe nişte trădători de ţară în timp de război e o măsură a neputinţei mele. Nu pot pretinde că aceasta este singura soluţie, agăţându-mă cu disperare de putere. Îmi dau demisia sperând din tot sufletul că vor veni alţii în locul meu care să nu omoare oameni.

  • Bogdan Teodorescu despre cum s-a ajuns la (aproape) dictatura Basescu si invatamintele morale ale istoriei: “DACA LASI SA SE-INTAMPLE, TI SE VA INTAMPLA SI TIE!”

DE CE SUNTEM ACUM UMILITI SI CALCATI IN PICIOARE, CARE NE E RESPONSABILITATEA?



– “Istoria nu se insala niciodata… Ceea ce traim noi acum au mai trait si altii, care nu au fost atenti…”

– “Am cedat tentatiei totalitare… Or, acest lucru are un pret, pe care noi il platim cu viata noastra. Vazand din satelit sau din cosmos, este un experiment interesant ce se petrece in Romania… dar ceea ce vine acum pentru pensionari si pentru oamenii saraci este o calamitate de a carei dimensiune nu ne dam inca seama…”.

– Exterminarea batranilor: Precedentele istorice Cato cel Batran si cultura Narayama

Lipsa de solidaritate si indiferenta ucigasa fata de viata aproapelui nostru

– “Sa-i aparam pe cei cazuti si calcati in picioare”.

  • Jurnalul National:

Ilie Serbanescu: De ce am ajuns aici (III)

Cei ce cântă virtuţile unui asemenea gen de “globalizare” se referă probabil la virtuţile pentru ei! Căci pentru “globalizaţi” nu le prea vezi, chiar cu lupa de le-ai căuta! Pentru România nu prea se văd foloasele, ci doar ponoasele.[…] Dar, să fie clar, nu sunt ponoase din partea capitalismului în sine! Căci tărăşenia asta nu este deloc capitalism! Este, fără echivoc, împotriva a tot ceea ce, într-o măreaţă ipocrizie, se susţine prin Occident dincolo şi dincoace de Atlantic în materie de administrare a treburilor politice şi economice ale societăţii: aşa-numitul “political correctness”, morala afacerilor, incompatibilitatea abuzurilor de poziţie dominantă şi a ajutoarelor de stat cu o concurenţă loială, evitarea conflictului de interese, înseşi principiile capitaliste “proprietarul decide, dar şi răspunde” şi “debitorul este cel care plăteşte”! […] O morişcă de împrumuturi noi va fi în mod obiectiv învârtită pe mai departe pentru a se plăti împrumuturile vechi. Fără a se obţine ceva! Oricum, nu stabilitatea vizată! Şi aceasta pentru simplul motiv că, indiferent cât de puternică va fi până la urmă ajustarea – repetăm, necesară! – finanţelor publice, respectiva ajustare rămâne o biată picătură în oceanul ravagiilor deja făcute sau posibile venind din partea mişcărilor fluxurilor financiare străine, comparativ fabuloase ca dimensiune şi atât de volatile! Ce poate reprezenta pentru stabilitatea financiară generală o ajustare a finanţelor publice de 2-3 sau chiar 4 miliarde euro anual – căci de mai mult nu poate fi vorba decât dacă se încetează pur şi simplu a se mai plăti salarii în sistemul bugetar -, dacă, de pildă, băncile străine din România se decid, din interese proprii, să-şi reducă expunerea pe România cu 5-6 miliarde euro, un mizilic pentru grupurile bancare pe care le reprezintă?! Nu e vorba neapărat de vreo răutate a cuiva! E vorba doar de diferenţele de dimensiune. Să vedem lucrurile aşa cum sunt, chiar dacă, în această ţară, din interese politice mărunte, cei de la putere spun că s-a ajuns unde s-a ajuns din cauza faptului că Guvernul Tăriceanu a scăpat la vremea sa caii, iar cei din opoziţie rezumă cauzal aproape totul la incompetenţa Guvernului Boc. În asemenea condiţii, cel mai probabil cei care încearcă să spună lucrurilor aşa cum sunt îşi bat gura degeaba! Nu ştim dacă mai este ceva de făcut – probabil că nu!, dar măcar să fim conştienţi de ceea ce ne aşteaptă. Oricum, să nu aşteptăm mântuirea tocmai de unde aceasta nu poate veni!

Cunoscutul analist economic sustine ca Portugalia si Spania pot ajunge in situatia Greciei * Exista posibilitatea ca ele sa intre in incapacitate de plata * Colapsul din  Peninsula Iberica nu va afecta insa Romania * Serbanescu explica si de ce tara noastra nu va avea de suferit: noi suntem deja in faliment, lucru care se va vedea imediat * Guvernantii ne mint incontinuu

[…] Săptămâna trecută am fost înjurat de unii pentru că am afirmat că tăierea pensiilor şi salariilor este o prostie. Şi am afirmat acest lucru dintr-un motiv simplu: măsura respectivă ar putea fi considerată reformistă într-o societate comunistă. În capitalism altele sunt regulile, iar lucrurile acestea ar fi trebuit cunoscute de către cei care au impresia că se află la putere. Ceea ce se face acum nu este altceva decât o intrare voită în prăpastie, cu speranţa că până la urmă vom atinge fundul şi vom putea relua creşterea. Numai că respectiva prăpastie e mult mai adâncă decât ne putem imagina acum, iar aterizarea prea bruscă poate însemna moartea. Aşa cum am mai spus, micşorarea de salarii şi pensii este doar începutul dezastrului. Urmează mărirea fiscalităţii. Deja germenii acestei mişcări se văd acum sub denumirea de “lărgire a bazei de impozitare”. În fapt toată alergătura isterică după încă un ban în plus este contraproductivă. Spre exemplu, majorarea fiscalităţii în domeniul jocurilor de noroc nu face altceva decât să reorienteze jucătorii către platforme online aflate în paradisuri fiscale. Ceea ce reprezentau venituri fiscalizate/fiscalizabile se transformă cu bună ştiinţă în găuri negre. Şi acesta este doar un exemplu. Lipsa de eficienţă a majorărilor de taxe minore se va face simţită spre sfârşitul anului când, probabil, pe fondul scăderii dramatice a colectării se va lua decizia majorării TVA (în funcţie de amploarea dezastrului poate intra în calcul şi cota unică, dar tind să cred că majorarea TVA va fi justificată ca măsură menită a împiedica creşterea cotei). Evident, TVA-ul va aduce tot temporar venituri suplimentare la buget, dar o cotă mărită apărută într-o ţară sărăcită nu face altceva decât să încurajeze piaţa neagră. Cei care se iluzionează că instituţiile vor lupta cu piaţa neagră se iluzionează. La momentul respectiv statul va fi mult mai corupt decât acum, iar principala grijă a funcţionarilor va consta în a se alipi unuia din multele grupuri de contrabandă. Din nou veniturile statului se vor subţia, iar guvernanţilor nu le va rămâne decât o singură soluţie: inflaţia. Asta după ce-şi vor fi epuizat toată tolba de soluţii aberante. Degeaba se iluzionează unii că ceea ce este prezentat acum ca “reformă” reprezintă soluţia problemei. Este doar o măsură luată în disperare de cauză de unii care văd că le fuge pământul de sub picioare. Iar măsurile amintite nu fac altceva decât să le prelungească agonia. O agonie care pentru ei se poate dovedi foarte profitabilă. (…)

  • Antena3:

Litrul de benzina ar putea atinge 5,5 lei

Maxim istoric pentru dolar. Euro câştigă teren în faţa leului

    • Hotnews:

    FMI cere tarilor din zona euro reforme „fundamentale” si masuri dure pentru a depasi criza datoriilor

    Barack Obama cere reducerea cheltuielilor agentiilor guvernamentale cu 5%. Medvedev solicita guvernului concedierea a 20% dintre functionari

    Sistemul bazat pe credite bancare – un Glamour Gulag”

    […] Problema cu creditele este foarte interesanta si stii de ce? Creditul este o bogatie inversata, pe minus, astfel ca daca un bogat “intra cu greu in imparatia cerului”, atunci un tip care are credit nu are nici o sansa. Bogatul, cu greu, poate renunta la bogatia sa, cel cu credite nu, fiindca are o bogatie pe minus, care nu-i apartine… Iar salvarea este eminamente un act politic, deci creditul are bataie foarte lunga. Stalin sau Ceausescu nici in visele lor cele mai bune nu si-au imaginat un mecanism de control atit de perfect. Practic, sistemul finaciar modern bazat pe credit ne arunca inapoi in istorie. E o noua forma de sclavagism. Dar e mult mai soft, cu lanturi de aur. E ceea ce eu numesc “Glamour GULAG”. Trebuie sa ne imaginam ca urmatoarea generatie de oameni se vor naste cu datorii, adica total dependenti si legati de sistem. Ei nu vor avea dreptul sa aleaga, caci pentru ei au ales deja parintii, iar pentru parinti au ales deja altii, ei doar au semnat. Cind ai un credit, si cu cit e mai mare, cu atit aceasta increngatura e mai vizibila, nu mai judeci la fel, nu mai actionezi la fel. Orice decizie banala va trece prin prisma valorii creditului. In momentul in care ai un credit, fiecare fraza rostita, fiecare cuvint scris, ficare gest va fi masurat si analizat de 10 ori inainte de a-l face.[…]

    Nota: Am selectat doar acest fragment deoarece restul opiniilor exprimate de V. Ernu sunt tipic postmoderne si discutabile in cel mai inalt grad – in mod special modul in care descrie rezistenta fata de comunism si incitarea la utopii. Descrierea sistemului de sclavie realizata cu ajutorul creditului este, insa, una corecta.

    Comisia Europeană va verifica, în detaliu, situaţia economică a ţărilor UE. Deficitul bugetar care depăşeşte 3% atrage sancţiuni dure. Bugetele ţărilor din Uniunea Europeană vor fi verificate la sânge de Comisia Europeană, cu ajutorul Eurostat, înainte să fie aprobate de parlamentele naţionale. Statele care, în urma controlului, vor fi depistate că au depăşit deficitul bugetar de 3% vor fi sancţionate. Este decizia luată, ieri, de cei 27 de miniştri ai Finanţelor din UE.[…]

    Sancţiuni pentru deficite mari

    Toate cele 27 de ţări europene trebuie să pună la dispoziţie „inspectorilor” Eurostat instrumentele de lucru prin care au realizat statisticile economice naţionale. Pentru a consolida Pactul de stabilitate după criza din Grecia, care a dus la o depreciere considerabilă a euro, miniştrii de Finanţe europeni au hotărât să introducă noi sancţiuni pentru ţările cu datorii prea mari. Vizate sunt statele care au deficit bugetar mai mare  de 3% şi o datorie guvernamentală mai mare de 60% din Produsul Intern Brut.   Preşedintele UE, Herman van Rompuy, a explicat pe înţelesul tuturor ce înseamnă decizia: „Până în prezent, o ţară era amendată numai dacă trecea pe roşu  (n.r. – deficit mai mare de 3%). De acum încolo, poate avea probleme şi dacă a trecut pe galben”.

    Vehicul de salvare pentru zona euro

    Miniştrii de Finanţe din zona euro au dat şi ei undă verde înfiinţării unui fond de urgenţă în valoare de 440 de miliarde de euro destinat ţărilor membre aflate în dificultate după criza elenă.  “Vehiculul de salvare”, cum este simbolic numit fondul, va exista timp de cel puţin trei ani şi va împrumuta bani de pe pieţe, pe care îi va oferi apoi statelor cu probleme. Creditele vor fi garantate de ţările membre ale zonei euro proporţional cu participaţia lor la BCE.

    • Antena3:

    FMI somează statele din zona euro să finalizeze proiectul uniunii monetare

    FMI: Bruxelles are nevoie de mai multă putere asupra bugetelor naţionale

    Bursa SUA scade din nou

    Aurul atinge nivelul record de peste 1.250 dolari pe uncie

    ***


    Avioanele de luptă israeliene s-ar putea antrena în spaţiul aerian al României, ţara noastră urmând să înlocuiască Turcia, după ce, din cauza tensionării relaţiilor, Ankara a refuzat să mai permită forţelor aeriene israeliene să desfăşoare exerciţii în spaţiul aerian turc, scrie Jerusalem Post citat de NewsIn. Ministerul israelian al Apărării se gândeşte să reînnoiască un acord semnat în 2006 cu România care permitea avioanelor de luptă israeliene să desfăşoare antrenamente în România, după ce Ankara a refuzat, ca urmare a ofensivei împotriva Hamas şi a deteriorării relaţiilor bilaterale, să mai permită desfăşurarea avioanelor israeliene în Turcia. În virtutea acestui acord, forţele aeriene israeliene au trimis avioane în România în 2007 şi intenţionează să desfăşoare din nou avioane aici spre sfârşitul anului în curs, potrivit publicaţiei The Jerusalem Post.

    • Antena3:

    Ahmadinejad: A început numărătoarea finală pentru existenţa Israelului

    El crede că pentru Israel, “a început numărătoare finală a existenţei sale. Arată că nu are loc în regiune şi nimeni nu vrea să trăiască alături de el. De fapt, nimeni în lume nu îl recunoaşte, şi ştiţi că regimul sionist este coloana vertebrală a ordinii mondiale dictatoriale.”

    Putin: Rusia ar putea exclude Israel din gazoductul Blue Stream-2

    Turcia cere sancţionarea internaţională a Israelului

    Turcia şi liderii regionali presează Israel să accepte o anchetă internaţională

    Premierul din Malaezia numeşte Israel “gangsterii mondiali”

    SUA cântăreşte noi opţiuni pentru Coreea de Nord

    ONU va discuta sancţiunile contra Iranului. Teheran ameninţă cu retragerea de la negocieri

    AIEA: Iran este un caz special

    • Ziuaveche:

    Israelul cere SUA mai mult armament, avand in vedere posibilitatea implicarii intr-un razboi prelungit

    Germania si Rusia “negociaza” Europa de Est

    Cancelarul geman Angela Merkel si presedintele rus Dmitri Medvedev i-au cerut Uniunii Europene formarea unui nou consiliu de securitate care sa se ocupe cu rezolvarea conflictelor de genul celui din Transnistria.

    • Hotnews:

    Un europarlamentar al formatiunii de extrema dreapta Jobbik si-a deschis birou la Targu Mures

    Turcia: Atentat cu bomba in Istanbul, 15 oameni au fost raniti

    VIDEO: Greseala sau simbol? La conferinta de presa tinuta de Obama la Casa Alba lipseste steagul SUA

    VIDEO: Conferinta de presa a lui DANIEL ESTULIN despre BILDERBERG, tinuta la PARLAMENTUL EUROPEAN

    ***


    Protectia exagerata in fata microbilor slabeste sistemul imunitar al copiilor

    Yuppies din Romania nasc copii: drama micutilor cu parinti plecati la serviciu intotdeauna

    In ecuatia emanciparii care devine parvenire atunci cand nu exista anume valori si anume integrare sociala intr-o lume cu anumite valori, au un rol interesant si companiile multinationale care incurajeaza (cu exceptii bineinteles) promiscuitatea morala si uneori chiar sexuala. Formele sunt multiple: workshopuri, teambuilding-uri, “munca in echipa”, “suntem ca o familie”, etc. Ideea e ca omul sa ajunga acasa tot mai rar. Ati vazut cum arata un apartament al unor astfel de yuppies? Parca sunt camere de hotel.  Nelocuite adica. Curate, dar nelocuite. Nu vezi o carte, o hartie macar… si daca omul e ordonat… e chiar o camera noua de hotel. Ce vorbesc oamenii astia? Isi transmit pe liste enorme de adrese siruri nesfarsite de bancuri. Dumnezeule! Ei oare cred ca noi ceilalti nu putem intra pe internet sa cautam singuri bancuri pentru a ne amuza? Ce e frenezia asta a mesajelor anodine si cvasi-anonime, complet impersonale, decat o criza a comunicarii, a valorilor, a lucrurilor semnificative. Si acum ganditi-va o clipa ca acesti oameni… surpriza!… uneori se casatoresc… si uneori fac copii. Da, e o lume ciudata in care apar tot mai des incubatoare de copii numite pompos after-school. Sunt copiii unor oameni fara trecut si fara viitor care traiesc momentul. Nu au parinti. Parintii au ramas la tara… sau in provincie de unde tanarul navalnic a descins in marele oras in cautarea norocului. Compania plateste bine. Asa de bine incat bietul parinte nu ii poate spune…”stai copile ca nu e bine ce faci”, „ca viata nu e asa”. Poti sa ii spui asa ceva copilului tau care castiga de 10-20 mai mult ca tine? Poti!? Nu! Si atunci… aceasta specie se perpetueaza. Invata de mici sa ia. Sa mulga mai bine spus. […] Au copiii ceva de castigat din asta? Nu! Eu doar ma mir ca multa lume vorbeste de drama copiilor cu parinti plecati in lume dupa capsuni si nimeni nu vorbeste de copiii cu parintii plecati la serviciu zi de zi… de dimineata pana seara… copii ei insisi plecati de acasa de dimineata pana seara… copii a caror camera arata si ea ca o camera de hotel… sau macar incepe a arata ca o camera de hotel. Psihologii au ceva de spus despre asta? Inca nu pentru deocamdata sunt alte multe cazuri disperate. Dar sa ne fereasca Dumnezeu de ce va fi cand aceasta generatie va ajunge la maturitate. In concluzie, nu femeile au devenit tirani. Modernitatea e tiranica, omul modern e tiran, societatea noastra e tiranica. Femei si barbati deopotriva. Nu exista nici o contrapondere la aceasta tiranie… ceva cat de mic care sa previna prabusirea acestei tiranii in violenta si oroare. Nu sunt fatalist, dar nici prea multe sperante nu am pentru aceasta lume.

    Autor: Sebastian, cititor SmartWoman.ro

    *

    • Gandul:

    Acidul folic reduce semnificativ depresia

    Produsele de curăţat măresc riscul apariţiei astmului la adulţi

    • Hotnews:

    Consumul de hamburgeri poate creste riscul de astm la copii

    Un hot-dog pe zi = 42% mai multe sanse de a va imbolnavi de inima

    ***

    • Gandul:

    Inundaţii cum n-au fost „de o mie de ani”

    FOTOINFO – Dezastrul din Golful Mexic

    Experienţe pe suspecţi de terorism

    Zeci de „păgâni” în Armata britanică

    Circa o sută de militari britanici care au participat la operaţiuni în Afganistan s-au declarat “păgâni” şi au admis că practică vrăjitoria şi spiritismul. Aceasta reiese din statisticile Ministerului Apărării (MoD) de la Londra, citate de The Daily Mail. În ultimele decenii, practicarea păgânismului a crescut în Regatul Unit, astfel încât poliţiştii păgâni s-au reunit într-o asociaţie. Totuşi, cei mai mulţi militari se declară “creştini” sau “fără religie”.

    Asa da, reeducare… adica intoarcere la normalitate.

    Toate căutările date pe Google de utilizatorii de internet vor fi stocate vreme de doi ani ca parte a eforturilor de combatere a pedofiliei. Asta prevede o iniţiativă europarlamentară susţinută de aproximativ 300 de membri ai Legislativului de la Strasbourg.


    Categorii

    Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza preturilor, criza alimentara, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

    Etichete (taguri)


    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    35 Commentarii la “DEJA IN FALIMENT SI LA UN PAS DE ARGENTINA. DAR INCA NU E RAU: URMEAZA CRIZA ALIMENTARA GLOBALA/ “Filosofia” omorarii oamenilor/ SCLAVAGISMUL CU LANTURI DE AUR: CREDITELE/ Orientul Mijlociu: numaratoarea finala a razboiului?/ SUPRA-SEXUALIZAREA COPIILOR/ Familia sub tirania modernitatii si a multinationalelor (Stiri 7-9 iunie 2010)

    1. Punand cap la cap diversele fragmente de informatii care apar pe internet si nunumai, se pare ca intr-un fel sau altul mergem intr-un fel de “robie babiloniana”.
      Daca lucrurile vor sta asa, va urma foarte probabil ispita cu cei trei tineri din Banilon care nu s-au inchinat chipului de aur.
      Ne place sau nu ne place, trebuie sa invatam cum sa ne comportam in aceasta robie. Sa studiem scrierile Sfintilor Parinti care ne arata ispitele specifice acestei situatii.

      PS: Dl Ilie Serbanescu a fost ministru al reformei in cguvernul Ciorbea (dec 97-apr 98). In perioada guvernarilor Ciorbea, seara de seara apareau pe TVR1 diversi “experti economici” care explicau omului de rand ca statu este cel mai prost administrator, ca privatizarea este singura solutie ca principiu de baza al economiei de piata, ca nu avem cum sa scapam de saracie daca nu vor veni investitorii straini, ca investitorii straini nu vor veni daca nu ii vom lasa sa cumpere pamanturi, deoarece fara a fi proprietari pe pamant nu au garantia protejarii investitiilor…
      NU-MI AMINTESC CA DL SERBANESCU SA FI AVERTIZAT ASUPRA PRIMEJDIILOR.
      Ceea ce spune acum este corect, dar atunci de ce a tacut ?

      Astazi vedem ca statul a privatizat si resursele naturale, fabricile au devenit investitii imobiliare, Romania nu mai produce nimic.
      Investitorii “strategici” au fost preocupati de “retail”, “imobiliare” si “banci”. Prin diverse mecanisme economice isi “repatriaza” profitul, uitand de mai restituie statului cele cuvenite.
      Cand barilul de petrol a scazut de la 110 dolari barilul la 65 pretul benzinei la “pompa” a scazut de la 4 lei la 3.70, in conditiile in care se mai extrage petrol din Romania. Acum deprecierea euro face ca preturile sa ajunga la 4.5 lei + cascada de cresteri de preturi, in conditiile in care pretul barilului este relativ constant.

    2. Constat cu ingrijorare ca s-a ajuns in punctul in care lucrurile sunt spuse pe fata chiar in media oficiala (anticonspirationista). Iar lumea este anesteziata , toti se grabesc sa isi faca planurie pe termen extrem de scurt, degringolada morala si faradelegea sunt la un maxim istoric si ma tot intreb care este limita maxima a suportabilitatii tuturor acestora.
      Nu trebue sa se bucure nimeni de situatia actuala ca , in afara citorva baieti destepti, toti vor fi afectati …
      Suntem efectiv la mina sistemului bancar, toti, fara exceptie, fie ca avem , personal, credit bancar fie ca nu… Cersim mila bancherilor de a ne imprumuta guvernul…”mila” de care nu vom “beneficia”…
      Asa vom cersi , un stapin, o moneda unica, un guvern modial…
      Cu adevarat vremuri cumplite o sa traim…
      Nadejdea noastra in Domnul nostru Iisus Hristos…Slava Lui pentru toate!

    3. Un fost coleg de servici, care a fost inginer sef de sectie la o fabica mecanica din Bucuresti, falimentata la inceputul anilor 90 prin incompetenta si nu prin coruptie, mi-a spus ca atunci cand o fabrica merge prost mai multi oameni stiu aceste lucruri: ECONOMISTI MARI SI MICI, PERSONAL TEHNIC -in special la varf, CONDUCERE, SINDICATE. ESTE DE DATORIA LOR SA VORBEASCA, SA CEARA AJUTORUL OAMENILOR DE BUNA CREDINTA.

      In cazul respectiv, vazand in ce directie se indreapta lucrurile cativa ingineri au cerut ca o sectie sa se desprinda de restul fabricii pt a se salva ce mai poate fi salvat, avand argumente ca un management realist poate redresa partial situsatia. Sefii ai mari au vrut sa se scufunde cu totul din orgoliu 3000 de oameni pierzandu-si locurile de munca – asta era inainte de “marea privatizare”.

      Patronul Ioan Nicolae de la Brasov, care a salvat partial Fabrica de autocamioane a afirmat la o emisiunre TV ca Fabica de tractoare BV putea fi salvata de guvernul Tariceanu daca ar fi primit uin ajutor de 60 milioane de euro… Piata romaneasca putea absorbi fara probleme productia.

      Din cate stiu dl Ilie Serbanescu publica articole pe teme economice in revisa 22 – Soros – de la inceputul anilor 90. Din pacate pe net nu se mai gaseste arhiva revistei de dinainte de 2002. Trebuiesc totusi studiate cu atentie concetiile sale din timpul guvernarilor Vacaroiu, CDR si sa se vada in ce masura pozitiile de azi sunt similare cu cele de atunci.
      Si pe vremea aceea aducea tot felul de critici: i s-a dat ministerul reformei si sa ne explice cum a folosit puterea economica si in ce domeniu a facut performanta.

      Personal am rezerve intr-un colaborator de circa 20 de ani al revistei 22 Soros. Nu exclud totusi sa gresesc.

    4. @Romeo: faptul ca Ilie Serbanescu scrie la 22 si a participat la gv. cederista nu ii invalideaza observatiile pe care le face in acest moment. In orice caz, revista 22 a avut multi colaboratori care nu au scris acolo pentru ca e revista lui Soros ci pentru ca e o revista de nisa, intelectuala, adresata unui anume public. Si, cel putin eu, nu imi amintesc de vreo pozitie a lui Serbanescu in care sa fi incurajat privatizarile masive.

    5. Putin si Medvedev stau de vorba. – Trebuie sa desfiintam fusurile astea orare, creeaza numai probleme, spune Putin. – De ce? – intreaba Medvedev – Sun la Beijing sa-i felicit, si-mi spun ca e maine, sun la Varsovia sa exprim condoleante si-mi spun ca avionul inca n-a decolat…

    6. In legatura cu articolul :http://www.antena3.ro/stiri/cultura/mcdonalds-franta-lanseaza-prima-reclama-gay-parodiile-n-au-intarziat-sa-apara_101112.html

      Mc Donald’s nu este la prima blasfemie impotriva familiei si a crestinatatii. Astfel intr-un articol aparut in martie anul acesta :http://www.antena3.ro/stiri/cultura/mcdonalds-franta-lanseaza-prima-reclama-gay-parodiile-n-au-intarziat-sa-apara_101112.html vedem ca in meniul pentru copii apare un joculet in care este un mesaj cifrat alaturi de niste imagini scandaloase. Inlocuind semnele cu literele se decodeaza mesajul:”Acceptati sa o luati pe Suzanne, aici prezenta pentru masa?”, parafrazand de fapt o fraza de cerere in casatorie si prezentand un cuplu in fata unui episcop ce are un crucifix pe care este rastignita… o broasca. Doamne miluieste! Imi este si groaza ca am scris asa ceva.

    7. Daca vrei sa accesezi articolele selectate de dvs din Ziuaveche, se deschide unul si acelasi articol despre aviatia israeliana care vrea sa se antreneze in Romania…

    8. Apropo de economie;toti avem deja exemplul S.U.A. care prin politica “New Deal” a lui Roosvelt a reusit sa iasa dintr-o criza extrem de urata. Cred insa ca suntem pe “drumul cel bun” fiindca nici unul dintre nenii acestia care conduc statele nu fac altceva decat sa taie salarii. In cazul Romaniei este de inteles, fiindca atat poate duce capul inteligentilor care ne conduc,dar nu pot sa cred ca pentru niste economisti din vest care au gandit perioada de prosperitate a acestei zone,relansare economica inseamna taiere de salarii la bugetari.
      P.S. Deja ma gandesc cu nostalgie si surazator la zilele de pe timpul lui Ceasca cand tineam rand alor mei la tacamuri de pui.Mi-e sa nu ajungem asa,ca in 1001 de Nopti,sa povestim asta nepotilor,infiorati de placere.

    9. @ Romeo:

      De acord, asa este, multi viteji se arata acum, dupa dezastru. E posibil sa ai dreptate si cu dl. IS, nu stiu ce gandea si scria acum 10-15 ani, e drept. Numai ca aici nu discutam despre persoane, ci luam ideile lor valabile. Daca au fost/sunt nesincere, are cine sa le judece. Asa si cu CTP-ul. Nu e treaba noastra ce caracter are si cat se contrazice, la el e evident ca se tot suceste, dar acum macar…. le zice bine.

      @ Alina:

      Verificam linkurile si anuntam cand am reparat. Ne cerem iertare!

      @ Stefan:

      Oh, da, o sa ducem dorul… 🙂 Mai grav e ca dupa astea vine razboiul, ca de-ar fi doar astea… inca le-am mai duce cum le-am mai duce…

    10. @ Alina:

      Am rectificat. Fusesera modificate adresele de la cei de la Ziuaveche.

    11. Cui are timp ii recomand un documentar cutremurator despre criza argentinana din 2001 si cauzele ei: “Argentina’s Economic Collapse”. Dupa ce criza se incheiase oficial acolo si inainte ca lumea sa intre oficial in criza actuala Argentina nu isi revenise…

      Partea 1:
      http://www.youtube.com/watch?v=rH6_i8zuffs&playnext_from=TL&videos=RWgVNbMrQwU
      Restul partilor se gasesc pe youtube

    12. Concluzia filmului e ca revoltele de strada argentiniene din decembrie 2001 au fost un fel de victorie impotriva globalizarii…ceea ce mi se pare lipsit de sens avand in vedere ce a urmat dupa 2001 (tara s-a indatorat si mai mult la FMI iar elita poltica corupta a scapat desigur nepedepsita). Mai ca as zice ca Argentina a fost un fel de repetitie generala pentru ce se inatampla acum pe plan mondial…

    13. Foarte patrunzatoare cuvintele lui Bogdan Teodorescu!

    14. Bogdan Teodorescu la antena 3 a spus (min.8.29-9.20) “noi sintem aici(“cine depaseste virsta de 60 de ani sa fie lasat samoara de foame pentru ca este inutil”- citat din Cato cel Batrin) nu numai fiindca vrea Basescu ci fiindca sint printre noi oameni care spun: da-i dr…lui de pensionari, lasa-i sa moara. …Nu ne dam seama de abominatia de a decide viata unui om, de a-tibate joc de ultimile clipe ale lui, nu ne dam seama ca vom plati. Penisionarii au facut demonstratie. NU este suficient. TINERII TREBUIAU SAU PROTESTEZE, [pemtru ca bunicii si parintii lor au aceasta soarta), nu sa-si frece miinile si sa spuna- da-i …- ca si ei vor fi pensionari…..Asta platim la acest moment”.

      Si mai spune: ” sa nu credem ca vom scapa de consecintele” unei astfel de atitudini.

      DA!!! Asta este un raspuns clar la cei care se intrebau, da’ de ce ni se intimpla ce-i mai rau tocmai noua? De ce nu la altii, de ce tocmai la noi? Uite d-aia!!! Aveti raspunsul mai sus! Nenorocirea este ca va plati si maica-mea care a muncit de a spart! Si unchiul meu care a avut responsabilitati pe care daca nu le ducea ar fi infundat puscaria (pe timpul lui Ceausescu), si altii si altii si altii, oameni nevinovati…pina la un punct.
      M-am decis la modul cel mai serios s-o aduc pe maica-mea la mine. Chiar daca ii voi trimite bani s-ar putea sa nu poata face nimic cu ei daca daca alimente nu vor mai fi.Daca vor fi miscari de strada, haos politic sau/si razboi s-ar putea sa nici nu mai pot sa tin legatura cu ea, sau sa vin in tara. Asa ca inainte sa se intimpla toate astea m-am hotarit s-o iau la mine. Nu mai imi fac nici un fel de iluzii si ma astept la ce-i mai rau. Macar sa fim impreuna.Ce va urma va fi cumplit si n-amsa mi-o iert daca pot sa o ajut si nu o voi face.

      Sincer, fratilor, chiar daca stiu ca de la Dumnezeu vine tot ajutorul, in afara de rugaciune poate ar cam fi cazul sa va ginditi la un plan B nu numai pentru voi dar si pentru familiile voastre….ia uite, am inceput sa vorbesc ca Saccsiv!Si, da, incep sa cred ca retragerea la tara este o solutie urgenta…chiar daca temporara.Tot asa cum temporara este si solutia cu scoaterea din tara a maica-mi pentru ca tavalugul va ajunge peste tot mai devreme sau mai tirziu. Dar prefer sa fim impreuna. Si e bine sa luati in considerare si lucrul asta…incercati sa nu fiti singuri, acum pe ultima suta de metri, tineti legatura cu rudele apropiate macar, si cu cei pe care-i stiti ortodoxi sinceri si-i cunoasteti mai bine..Poate si plasarea la o distanta accesibila de o minastire cu duhovnici solizi ar mai putea fi o un pas bun, pentru ca mai ales acum va fi mare nevoie de sprijinul lor. Stiu, stiu, usor de vorbit….dar lucrurile s-ar putea face mai usor daca ar fi mai multi la un loc.

      Imi cer scuze pentru mesajul asta, probabil ca in alte conditii ar fi sunat paranoic si isteric de-a dreptul. Realitatea de acum insa este asa. Nu am intrat in panica (sau cel putin nu inca..si sper sa nici nu se intimple) dar ceea ce se intimpla acum (si se intimpla foarte repede)ar trebui sa va faca sa va ginditi/ sa va rugati cu privire la ce ati putea sa faceti in avans, acum cind inca mai exista legatura internet, cind inca mai e liniste pe strada, si cind inca se mai gasesc alimente pe piata si mai aveti ceva bani si bunuri. Stiu, stiu…solutii omenesti nu exista, dar imi aduc eu aminte ca pina si in Apocalipsa se dadea o astfel de solutie- cind va veni vremea, fiecare sa-si lase lucrul si de oriunde este sa fuga si sa se ascunda in munti- sau cam asa ceva. Sintem oameni, si atit cit putem vom incerca (dar NU cu orice pret) sa ne salvam familiile noastre, pe cine s-o mai putea si pe noi.
      Dumnezeu sa aiba mila de noi!

    15. @ Mihaela Pana
      Nu numai patrunzatoare, dar si pline de un dureros adevar. Dupa ce am vazut aceasta emisiune :
      http://www.acasatv.ro/emisiuni/batranete-haine-grele-video.html
      cuvintele lui Bogdan Teodorescu cad ca o palma pe un obraz ingrosat.Ingrosat de nesimtire, de indiferenta si de egoism. Si mai ales de tacere. O tacere vinovata care investeste calaul cu putere si face din noi niste complici. Complici care vin de nicaieri, fara parinti, fara bunici, fara trecut si fara viitor.

    16. Madam’ Pipidi reusesti sa privesti in ochi acesti batrani?

    17. Din cate imi amintesc, Ilie Serbanescu a spus intotdeauna lucrurilor pe nume. Cine insa l-a ascultat? Perioada in care a fost ministru, a fost mult prea scurta pentru ca sa poata face intr-adevar ceva. Se pare ca toti cei care vor sa faca ceva bun pentru tara, sunt indepartati rapid din acele functii din care ar fi putut indrepta lucrurile pe un fagas bun. In tara asta se vorbeste oricum prea mult, si se face foarte putin, iar cei care vor sa faca ceva, sunt impiedicati prin toate mijloacele.

      In situatia in care s-a ajuns, nu vad din pacate nici o coagulare a solidaritatii colective, la nivel de neam. Efectele comunismului se vad abia acum. “Omul nou” este nesimtitor la nevoile aproapelui. Comunismul ne-a transformat in niste monstrii egoisti. Spunea parintele Adrian Fageteanu ca salvarea, adica mantuirea, se va face, din pacate, mai mult la nivel individual.

      Multi oameni nici nu-si dau seama cat de importanta este Sf. Liturghie, doar ea mai tine lumea, dupa cum spunea parintele Arsenie Boca. Ar fi foarte bine sa constienizam acest lucru, cat mai repede si cat mai este timp, si sa fim nelipsiti macar duminica de la Sf. Liturghie, si sa paricipam cat mai des la celelalte slujbe ale bisericii, Sf. Maslu, Utrenia, Vecernia, Acatiste, Paraclise, etc. Nu mai vorbesc de Spovada si Impartasanie (atunci cand este ingaduita), la care se adauga rugaciunea, care s-ar putea sa fi scazut ca si intensitate si forta in ultima vreme … sau poate nu …

      Si in pofida celor puse mai sus despre tara, eu cred ca solutia pentru romani, ramane totusi Romania, asa cum e ea, cu multele rele si cu putinele bune. Credeti sincer ca timpurile apocaliptice care se apropie, or sa fie mai suportabile, mai soft, in “diaspora” printre starini, care au alta cultura, alta limba, si mai ales o alta religie??? Vreau argumente, daca vreti sa le oferiti … Credeti ca ne-am nascut din intamplare intr-o anumita tara, dintr-un anumit neam, si intr-o anumita religie??? De ce dorinta asta generalizata de a pleca, de la lasa totul in urma, si locul nostru ocupat de oameni nedemni, care vedeti si voi ce sunt in stare sa faca? Asi mai putea spune si altele, dar ma opresc aici.

      Admin, poti sa stergi ultimul paragraf daca ti se pare nepotrivit, sau daca parerea mea ti se pare gresita.

    18. @ Azucena:

      Nu avem ce sterge. Credem absolut la fel ca fratia ta si nu plecam nicaieri nici noi, nici nu indemnam pe nimeni sa plece! Nici nu condamnam pe fratii si surorile noastre deja plecati (si care deja sunt majoritari in comentarii!), dar care sunt cu inima tot aici.

      Am zis doar ca pare (poate doar pare) ca… incepe de la noi, dar nu ca trebuie fugit de aici, in niciun caz.

    19. @azucena

      Mai ales in ultimele randuri ai dreptate. Eu as veni azi in Romania.
      Cand am plecat in 2002 habar nu aveam ca “va da Apocalipsa peste mine”, ca sa ma exprim mai plastic; abia in 2003 am citit ce spunea parintele Paisie, abia venind aici in Canada mi-am dat seama ca sistemul lor faimos (Canada plus State) este in picaj. Daca stiam asta in 2000 cand ne-am hotarat sa plecam nici vorba sa fi plecat.

      De fapt toata ideea noastra a fost sa “scapam” de Bucuresti. Cum in Brasov, acolo unde visam eu sa traiesc, nu mai misca aproape nimic inca de pe atunci si nici in alte orase mai mici, de pe langa munti (imi place muntele foarte mult) ne-am hotarat sa facem pasul cel mare.
      Sunt si aici oameni credinciosi si cu frica de Dumnezeu dar ne va fi infinit mai greu decat voua celor din Romania. Cineva foarte credincios de aici zicea ca daca ne va fi mai greu si rezistam in credinta vom lua cununa mai mare….da dar e riscul sa nu iau nimic…caci e atat de greu…

    20. Consider ca tuturor le este greu si ca,atata vreme cat nu suntem la “butoane” ,si nici nu avem cum sa fim, vom suferi in planul acesta fizic; insa nu cred ca putem sa spunem:” la americani e de naspa iar aici in tara asta va fi lapte si miere si va curge harul in valuri de o sa vedem numai auriu”. Acesta ar fi un calcul lumesc.Cred ca cel mai important este sa incercam sa ne pastram echilibrul. Din toate materialele despre martirii din inchisori asta am invatat: sa fim oameni.

    21. Nu zice nimeni sa plecati. Si asa dupa cum spuneam mai inainte, de la caz la caz si de la situatie la situatie. Cazul meu e diferit de al unora de aici. Familia mea, cu exceptia mamei, nu este in Romania si nu este din Romania.

      Cit despre dorinta generalizata de a pleca si de a lasa oameni ne-demni in loc…pai, hai sa vorbim pe-a dreapta, si o spun dintr-o foarta amara experienta personala, se pare ca acesti oameni ne-demni sint mult mai multi decit ne-am gindit noi, asta apropo de ce vorbeam de majoritate si de virfuri. Si ei au existat ca numar si ca importanta cu mult inaintea inceperii exodului masiv al romanilor in afara. Dar, repet, fiecare si le stie pe-ale lui. Observ ca sugestia de unire si legaturi intre cei care va stiti bine ca fiind oameni credinciosi si de buna credinta este respinsa ca fiind iluzorie…poate e putin cam pesimista atitudinea asta, nu stiu, dar nu-mi place. Singuratatea si izolarea in momente de dezastru comun s-ar putea sa fie mai periculoasa decit foametea…ma rog, fiecare alege ce poate si ce doreste…Cit despre mintuire…pai sigur ca ea e individuala, ea este NUMAI individuala: asa a fost dintotdeauna si asa va fi pina la sfirsit.Una este mintuirea individuala si alta este relatia cu ceilalti apropiati tie (in credinta sau/si in relatii de rudenie).

    22. @CristinaP:

      Eu am trait intr-o tara vest europeana doi ani si ceva, intre 1992 si 1994, avand o bursa, e adevarat. Dupa perioada comunista, simteam ca ma sufoc in Romania. Am plecat cu gandul de a nu mai ma intoarce NICIODATA. Au fost doi ani de zile in care nu am vorbit romaneste pentru ca nu aveam cu cine. Ajunsesem si sa visez in limba tarii respective … Vorbeam singura in romaneste :). Dupa ce am vazut ce inseamna occidentul, si cat de “perfect” este, si pentru ca sunt o persoana care se multumeste si cu mai putini bani (desi e greu), m-am intors definitiv in Romania “mancand nori”. Nu-i intelegeam pe occidentalii printre care traiam. Am zis ca prefer mizeria de aici, vietii stralucitoare din alte tari straine. Poate ca sunt eu o persoana atipica, “gresita”, dar, numai aici simt ca pot sa traiesc, e adevarat nu prea bine …

      Cand va veni vremea “plecarii in munti”, cred ca si aici va fi la fel de greu ca peste tot. Cum poti rezista in munti si in ce conditii? In pesteri? Aici nu o sa fie pustia Egiptului cu temperaturi mai ridicate. In Romania iarna temperaturile pot scadea pana la minus multe grade, si cu hrana ce te faci? In general romanul e mai obisnuit cu lipsurile si cu suferinta, dar asta nu e o garantie ca rezista, sau o mandrie pentru el. In fine … Nadajduiesc insa ca tot vor mai fi de gasit cativa preoti care sa ne mai mangaie.

    23. Da, Ilie Serbanescu a fost primul, economist cu expunere la public (pentru ca au mai fost si altii dar nu au aparut pe la tv) care a criticat foarte dur Tratatul de Asociere al Romaniei cu UE (semnat prin 1993 si intrat in vigoare prin 1995) si care lasa drum liber produselor din UE sprijinite puternic de subsidii in timp ce produsele noastre erau lasate la mina unei competitii fara mila. Tot el a spus (si asta mi-a atras prima oara atentia in mod critic asupra UE)ca criza economica a Romaniei si BUlgariei din 1997 se datoreaza in mare parte tocmai consecintelor economice a acestor tratate nefaste. Ca doar si noi si vecinii le-am semnat la distanta de 6 luni, ca apoi sa inregistram si noi si ei o criza economica la acelasi interval de timp- 1997 adica la un an dupa intrarea lor in vigoare. Asa ca intr-adevar Ilie Serbanescu vorbeste de lucrurile astea de foarte multa vreme,c e-i drept.

    24. In ceea ce-l priveste pe CTP, pe langa lucrurile corecte pe care le spune, mai si da de multe ori cu stangul in dreptul, contrazicandu-se in mod copilaresc. De unde i s-ar putea trage? Pai de la faptul ca a declarat cu liniste si seninatate, ca el este ateu, si poate si din cauza faptului ca scriind atat de multa literatura SF, dupa cum el insusi a afirmat, confunda uneori realitatea cu SF-ul, si SF-ul cu realitatea … 🙂

    25. Nu ezitati sa plecati in munti daca ajungeti in situatia de a nu mai putea trai la oras sau la camp(asta daca veti mai avea cu ce sa ajungeti la munte);adica in situatia de a muri de foame sau de razboi,etc.Si va voi da cateva argumente:
      1.Oamenii de la munte sunt mai credinciosi si mai milosi(puteti verifica)
      2.La munte chiar nimeni nu-si pune problema spatiului ca la camp,unde daca te-ar da cineva afara din casa n-ai putea sta nici maccar pe strada;aici oamenii au terenuri pe care nici macar nu au timp sa le viziteze si sunt destule case nelocuite
      3.Pamantul este foarte productiv,daca este muncit;oricine iti poate da o bucata de gradina sa-ti pui o brazda de ceapa,de morcovi,decartofi,etc.;deci cu foamea se poate s-o scoti la capat
      4.Cu frigul se poate scoate la capat intr-o situatie extrema;credeti ca in fata mortii mai sta cineva sa pazeasca lemnele din padure?

      Astea sunt numai cateva puncte care mi-au venit in minte,fara sa studiez problema mai serios.De curand am avut sfintirea Bisericii si era un moment potrivit sa plec mai aproape de locul natal.Mi se aprobase transferul la o parohie de camp(acum sunt in varful muntelui),dar ce credeti?…in 24 de ore si eu si sotia ne-am razgandit.Si nu ne pare rau ci chiar ne gandim sa ne punem temelia de casa aici,anul acesta.

      Noi simtim altfel timpul la munte,din toate punctele de vedere.Acum incepe sa infloreasca salcamul,peste putin timp teiul,prunilor li se vor rupe crengile de atata rod,ca si in alti ani,crestinii de aici fac gogosi de post umplute cu flori de salcam,lumea munceste intr-un ritm domol dar cu spor,ultima oara cand am facut focul in casa a fost saptamana trecuta,…
      Simtim o pace…si o liniste…
      Cu toate problemele acestea financiare,economice,politice,ecumenice,etc.,
      ma gandesc la faptul ca nu conteaza absolut nimic decat pocainta adevarata…
      rugaciunea din inima pt. iertarea pacatelor…plecarea capului si a genunchilor la pamant,intr-o metanie profunda,necontabilizata…

      Desi duc lipsa de nadejde de mantuire,va doresc tuturor Raiul…

    26. Si eu am impresia ca timpul fuge mai repede in ultima perioada asa ca o decizie ca plecatul la sat sau munte ar avea sens…daca si sotia/sotul e de acord. Fericiti voi care aveti soti/sotii de acelasi gind. In orice caz cred ca mai important decit plecarea fizica spre zone mai sigure ar fi plecarea imediata de la pacate si inoirea interioara asa incat oriunde am fi sa fim pregatiti de ce va urma.

    27. pt Pr. Victor Agache

      In ce zona sunteti Parinte?

    28. @pr.Victor Agache:

      Solutia pe care o oferiti dumneavoastra este intr-adevar cea mai buna, dar, din pacate, nu se poate aplica tuturor oamenilor. Se poate aplica familiilor ale caror membrii sunt uniti, sunt credinciosi, si isi dau seama de pericolul ce se apropie. Nu se aplica insa multor familii ale caror membrii unii sunt credinciosi, iar altii nu, unii vor sa plece in munti, iar altii nici nu vor sa auda de asa ceva. Nu se aplica de asemenea oamenilor care traiesc singuri, si mai ales femeilor singure, si cunosc multe cazuri de genul asta. Unde si cum sa traiasca o astfel de persoana in munti in asemenea conditii? Daca gresesc, va rog sa ma corectati.

    29. @Azucena
      la toate categoriile non-munte enumerate de tine mai adauga si pe batrinii singuri sau cu copii plecati in strainatate, bolnavii dependenti de dializa sau de insulina, si cei multi care pur si simplu nu ar putea sa-si cumpere/construiasca o casa la munte pentru ca nu au bani. De-asta spun ca multe lucruri s-ar putea face daca s-ar actiona in grup, unit.

    30. Si de fapt nici macar nu e vorba de munte ca zona geografica. Cred ca ceea ce este cu adevarat in discutie, este schimbarea radicala intr-un timp foarte scurt a unui mod de viata cu altul. Si nu cred ca sint cu adevarat atit de multi cei care fizic si material o pot face. Si asta din motive care n-au de-a face cu “duhovnicia” lor ci din motive strict obiective. Si de-asta ar cam trebui ajutati. Si tot de-asta spun ca ar fi cazul sa va ginditi sa va uniti intr-un fel pentru a face ceva in sensul asta (spun “va” si nu “ne” pentru ca oricum nu sint la fata locului si variabilele sint altelele, dar mi se pare o solutie buna pentru cei din tara)

    31. De putut se poate, exemplu ar fi Sfanta Teodora de la Sihla .. dar cate / cati au puterea …

    32. @petra:

      Ai dreptate, categoriile celor neajutorati, si incapabili sa se descurce in “munti” de unii singuri, sunt practic foarte multe.
      Solutia este unirea in grupuri, in care oamenii sa se ajute unii pe altii. Dar asta e alta poveste.

      P.S. Petra, esti cumva DD? 🙂 Scuza-mi indiscretia.

    33. @azucena
      Da!

    34. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CAT DE NATIONALA MAI ESTE BANCA NATIONALA?/ Franks, Basescu si Isarescu – artizanii prabusirii Romaniei/ COLAPSUL ECONOMIC AL ARGENTINEI (documentar video subtitrat in limba romana) – UN SCENARIU CU REPETITIE LA N
    35. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI LOVESTE DIN NOU: suntem dati drept “exemplu de redresare economica”. CE PRESUPUNE LAUDA FMI?/ Rezultatul conditiilor FMI&UE: scumpirea gazului si a energiei/ PIATA UNICA EUROPEANA ESTE, DE FAPT, ADMINISTRA
    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare