LAGAR PENTRU COPII: gulagul “Bisericii” Scientologice (VIDEO)

14-02-2012 59 secunde Sublinieri

În mijlocul unei suburbii liniştite din  Sydney, Australia se ascunde un adevărat gulag, un centru de “pedeapsă şi training” pentru copii, ce aparţine Bisericii Scientologice. Prizonierii sunt forţaţi să muncească non-stop, sunt trataţi inuman şi sunt spălaţi pe creier pentru a crede că nu vot putea evada vreodată.

Centrul “de reabilitare” ce aparţine Bisericii Scientelogice este locul unde adepţii acestei religii sunt trimişi pentru “pedeapsă şi training”, pentru “crime” pe care lumea obişnuită le consideră triviale, potrivit unui reportaj din emisiunea TodayTonight, de pe Seven Network. În acest loc, copiii sunt despărţiţi de părinţii lor şi forţaţi să muncească full-time fără a primi in schimb bani. Supravieţuitorii spun că “prizonierii” sunt spălaţi pe creier astfel încât să creadă că nu pot părăsi acel loc şi că merită tratamentul şocant pe care îl primesc.

Shane Kelsey, un tânăr care a reuşit să evadeze cu ajutorul tatălui său, povesteşte: “Am trăit în garajul ăla un şi jumătate, poate doi ani. Nu ai voie să citeşti nicio carte în afară de cărţi despre scientologie, nu poţi citi ziare, asculta radio, nu ai voie să vezi filme, nimic”. Shane are acum 21 ani, iar până acum un an nu folosise niciodată internetul, nu se uitase la televizor.

Tânărul povesteşte că cei captivi sunt manipulaţi să-i considere pe oamenii din afară patetici, proşti şi inutili.

Peste 50 de solicitări de interviuri şi filmări ale reprezentanţilor bisericii scientologice au fost refuzate. Aceştia nu doresc ca opinia publică să afle ce se întâmplă in centru, despre care cei care au trăit acolo spun că e un gulag, sau o închisoare.


Categorii

1. DIVERSE, Documentare/ Reportaje, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “LAGAR PENTRU COPII: gulagul “Bisericii” Scientologice (VIDEO)

 1. Doamne fereşte de aşa ceva, este strigător la cer!!!

  Nu înţeleg de ce autorităţile nu-i eliberează pe copilaşi de acolo. 🙁 Cred că, într-o astfel de situaţie, autorităţile române – aşa cum îi ştim pe ai noştri – tot ar lua atitudine.

 2. Frumoasa dovada ca traim in era drepturilor omului.

 3. Copiii de acolo nu au acces la internet, televizor, presa sau carti. Groaznic, terifiant, nemaipomenit ! Strasnice metode de tortura.

  In Romania multi copii din mediul rural nu au nici ei acces la toate astea. Ba chiar mai indura si frig + foame. Asta fara interventia bisericii scientologice.

  Iar munca full-time este iarasi o gluma, in comparatie cu cea depusa de multi dintre copiii romani de la tara.

  Si marea evadare…o adevarata aventura.

  A nu se intalege ca am vreo apreciere fata de aceasta secta cu doctrina de film SF de mana a doua.

  Doar ca nu mi se par chiar atat de groaznice caznele la care sunt supusi adeptii. Si sa nu uitam ca totusi nu ii tine nimeni legati acolo. Imi pare rau pentru saracii copii, dar ei trec prin asta datorita alegerii parintilor. Deci parintii sunt principalii vinovati pentru ca isi lasa odraslele pe mana unor dusi cu pluta. Totusi, putem sa le interzicem parintilor dreptul de a isi educa copiii in felul in care considera de cuviinta ? Eu unul cred ca nu avem acest drept, decat daca se constata niste abuzuri cu adevarat grave (nu de tipul fara internet, tv, etc.).

  Si inca o nelamurire, de ce tatal a trebuit sa astepte atata amar de ani inainte de a-si “salva” fiul ? Oare ca fost membru al sectei scientologice, nu stia conditiile in care este crescut/educat fiul sau ?

  Fara doar si poate, secta scientelogica trebuie demascata. Dar asta nu ne da dreptul unei interventii “in forta”.

  Altfel, maine-poimaine, vom vedea reportaje de felul acesta indreptate si impotriva Bisericii Ortodoxe. De fapt exista deja astfel de initiative, de oameni “de stiinta” carora li se rupe sufletul pentru copiii crestini ce sunt, saracii de ei, tinuti cu forta in intuneric si obscurantism de catre parinti iresponsabili ce inca nu au priceput beneficiile materialismului.

 4. Ceea ce este de fapt teribil nu ar fi nici munca, nici restrictiile ci claustrarea si spalarea creierelor, conditionarea silita iar produsul finit nu sunt niste fiinte umane mature, apte sa ia decizii in urma cantaririi binelui si a raului, ci niste oameni mutilati sufleteste si intelectual, “lobotomizati”, veritabile personaje dintr.o “minunata lume noua”. Pentru o imagine completa a ce vor deveni ei va invit, m.g., sa.l recititi pe Huxley (Brave new world).

 5. Asta e oare democratia mult laudata ? Democratia reprezinta doar un sistem politic ce favorizeaza pe cei “norocosi” nerespectand Drepturile Omului in niciun caz.Australia,care a dat dovada pana acum de o societatea extraordinara lasa sa se intample asa ceva,dar daca nu pot lua atitudine impotriva unui cult si asa scarbos si degradant,atunci ce putem spune de alte state ? Ce secrete oribile ascund ?

 6. Anonyma,

  Trebuie sa fim constienti ca acesti copii sunt acolo cu acordul parintilor lor, care accepta principiile scientologice si isi doresc sa le transmita copiilor. Da, acesti parinti sunt batuti in cap, da, sunt niste inconstienti, cel mai probabil nu foarte stabili psihic si sufleteste de au cazut intr-o asa capcana. Dar cu toate astea, in calitatea lor de parinti au dreptul de a-si educa copiii asa cum cred ei de cuviinta. Atata timp, bineintales, cat nu incalca legile statului.

  In minunata lume noua a lui Huxley, daca imi aduc bine aminte, nu existau parinti si copii. Sistemul se ocupa de cresterea si educatia (mai bine zis conditionarea) copiilor. Si asta tocmai pentru ca Sistemul stia mai bine. Mai bine decat parintii care nu s-ar fi priceput sa creasca cetateni utili societatii (adica bine conditionati), masinarii de productie si consum 100% functionale.

  Din fericire, lumea noastra nu a ajuns inca in acel stadiu. Dar sunt semne clare ca se pun la cale planuri de mutilare sufleteasca si intelectuala, de indoctrinare si conditionare a copiilor inca de la cele mai fragede varste. Si asta “cu voie de la politie”. Cu acordul “autoritatilor”, incluzand tot felul de tampenii in programa de invatamant. Tocmai pentru ca “sistemul” (avandu-i in spate pe “oamenii de stiinta” – fantoma care bantuie societatea moderna, dar despre care nimeni nu stie prea multe) stie mai bine decat parintii, familia.

  Da, aceste cazuri trebuie mediatizate pentru a-i constientiza pe cei ce ar avea oarece simpatii fata de secta asta la ce pericole se expun. Dar nu este de dorit o interventie a “autoritatilor” atata timp cat nu s-a incalcat legea. Si mai ales, cred ca nu este de dorit o modificare a legilor astfel incat autoritatile sa poata interveni in felul in care un parinte vrea sa isi educe copilul.

  Citeam acum ceva vreme despre niste parinti din Canada care au decis sa nu-i dezvaluie baietelului lor ca el este asa cum l-a facut Dumnezeu, adica de parte barbateasca. Curata tampenie si inconstienta. Cu toate astea, poti sa te duci sa iei copilul de langa parinti ? Ai dreptul sa faci asta ? Eu cred ca nu. Dumnezeu stie de ce este ingaduit asa ceva, dar poate tocmai ca sa arate celor ce inca sunt cat de cat sanatosi sufleteste pana unde poate cadea omul atunci cand il pierde pe Dumnezeu. Asadar, sa luam aminte.

 7. mg,
  De acord cu mare parte din ceea ce ati afirmat. Totusi, faptul ca parintii aceia sunt dusi cu pluta (sau poate, niste produse conditionate la randul lor) nu inseamna ca au copiii aceia o vina. Tragedia este tocmai imposibilitatea pentru marea lor majoritate de a se dezvolta normal. Aceasta am vrut sa subliniez. Da, in Brave new world nu existau parinti si copii dar aceea era totusi o fictiune (in ciuda asemanarilor cu realitatea actuala, mai mult sau mai putin pur intamplatoare). In schimb introducerea copiilor de la varste tot mai fragede in sisteme institutionalizate de educatie, (la cresa merg de la un an, din cate stiu) coroborat cu amploarea fertilizarilor in vitro… nu lasa prea mult loc de interpretare, referitor la aspectul viitorului omenirii. Si daca deocamdata politia doar “da voie”, ma tem ca putin mai tarziu sau nu ajunga sa o impuna 🙁

 8. Pingback: SECTELE SCIENTOLOGILOR SI MORMONILOR: corporatii multinationale cu averi uriase - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare