Marea Britanie vs Argentina: RAZBOIUL INSULELOR FALKLAND se va repeta?

31-01-2012 42 secunde Sublinieri

HMS Dauntless

Marina regală a Marii Britanii şi-a trimis în Insulele Falkland cea mai sofisticată navă de război, HMS Dauntless, într-un moment tot mai tensionat între regat şi Argentina.

Dauntless se va îndrepta spre Insulele Falkland în următoarele săptămâni cu o baterie de rachete ce “ar putea pune la pământ toate avioanele Americii de Sud, nu doar ale Argentinei”, a declarat pentru The Telegraph o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Distrugătorul este cea mai avansată navă anti-aeriană şi anti-balistică din lume, având în dotare 48 de ragete Sea Viper şi radar Sampson. Poate doborî avioanele Argentinei imediat ce acestea au decolat de la bazele lor”, a declarat o altă sursă. “Asta va da Buenos Aires-ului o pauză de gândire”.

Trimiterea navei de război vine într-un moment tensionant între Argentina şi Marea Britanie, ţara sud-americană interzicând acostarea navelor din Falkland în porturile din America de Sud.

Nota noastra:

Intre Marea Britanie si Argentina a avut un loc un scurt razboi, numit al Insulelor Falkland, in 1982. Despre conflict se poate citi in acest articol: Insulele Falkland (1982), un conflict fără o declaraţie de război (Historia).

“Interesant” este ca rusul Stanislav Mishin considera ca in 2012 va avea loc un razboi intre Marea Britanie si Argentina, prezicand infrangerea “perfidului Albion” si, de aici, declansarea unor proteste masive de strada in regat. Oare?


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Marea Britanie vs Argentina: RAZBOIUL INSULELOR FALKLAND se va repeta?

  1. Este exact ceea ce remarcam inainte. Irealitatea si pina la urma irationalitatea a ceea ce se intimpla la ora actuala (ma refer la ratiunea conventionala, de tip realism aplicat in relatiile internationale care se bazeaza pe interesele nationale). Pentru ca NU exista o ratiune solida care sa explice atitudinea Argentinei sau a Turciei sau….

    N-am reusit sa inteleg CE anume a facut mai exact Argentina si mai ales ce-a apucat-o si de ce acum.

    Ele sint ca si criza economica: Nu au motive reale, ele sint create din nimic cu scopul de a ne indrepta spre ceva anume foarte concret.

  2. Da, m-am prins si eu….cu intirziere de ce tot scandalul cu Falkland redivivus: s-au descoperit resurse de petrol in apele teritoriale ale insulei…..deci..

  3. Pingback: Argentina: Marea Britanie ar fi trimis un submarin nuclear in zona Insulelor Falkland - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare