Cum va fi 2012 (III)? ANUL INTRARII IN TUNEL. TURCIA VA INCEPE RAZBOIUL IN VARA – Predictiile lui Stanislav Mishin se intalnesc partial cu profetiile ortodoxe

20-01-2012 14 minute Sublinieri

Alte prognoze ale bloggerului traditionalist rus, publicate in Pravda: 

RUSIA VA REVENI LA TARISM, UNIUNEA EUROPEANA VA FI AL PATRULEA REICH, AMERICA VA DEVENI O DICTATURA POLITIENEASCA COMPLETA; VA APAREA BLOCUL TARILOR ORTODOXE


Visul de marire al Imperiului Rus simbolizat de aceasta pictura a artistului nationalist Ilya Glazunov

(Rusia, trezeste-te)

Pravda: 2012, anul in care am intrat in tunel

Deşi multe dintre predicţiile mele erau optimiste asupra tabelului cronologic, tendinţele generale s-au menţinut. Principalele excepţii au fost revoluţiile din lumea arabă create de SUA/UE prin intermediul Twitter, pe care, să fiu sincer, nu le prevăzusem, dar care, mai presus de toate, ne împing înspre confruntarea finală ce va duce la distrugerea Turciei, căderea NATO şi, în final, naşterea celui de-Al Patrulea Reich, conducând astfel la o viitoare bătălie între Blocul Ortodox renăscut şi cel de-Al Patrulea Reich.

Rusia

Rusia va avea, cel mai probabil, o recesiune blândă în acest an, datorită faptului că cererea pentru export (în special de petrol, gaz, oţel şi lemn) scade, în primul rând datorită căderii SUA/UE şi apoi datorită aterizării forţate a Chinei. Economia Rusiei s-a aclimatizat destul de bine la criza din 2008, startul Super Depresiunii, în ciuda statisticilor şi a revenit la o creştere economică puternică în anul următor. Anul 2011 a fost caracterizat de o creştere puternică a cifrei afacerilor cu multe companii europene, în special britanice şi germane, care şi-au mutat producţia în Rusia, pentru a evita nebunia Uniunii Europene, pentru a întruni condiţiile minime pentru producţia locală şi pentru a fi în poziţia de a supravieţui colapsului UE/SUA. Începând cu Siemens şi terminând cu Microsoft, apar noi fabrici pretutindeni.

Cu toate acestea, a doua jumătate a lui 2011 a fost, de asemenea, marcat de un atac masiv al elitelor masonice din Marea Britanie şi SUA asupra stabilităţii Rusiei. Aşa cum am menţionat în articolul meu, Occidentul, ştiind că este aproape de o prăbuşire ireversibilă, trebuie să se asigure să nu părăsească scena pentru aproximativ un deceniu, cât i-ar lua ca să îşi revină, fără să îngenuncheze Rusia, altfel s-ar confrunta cu o nouă ordine mondială cu care nu vor să aibă de a face.

Aceasta, de fapt, a avut loc deja şi a dat greş, cu toate că mass media din SUA continuă să exagereze şi să militeze pentru un nou Război Rece pentru a abate atenţia persoanelor nevoiaşe de la starea lor jalnică. Acţiunea a eşuat, cu toate că, într-o anumită măsură, a făcut valuri. De partea bună a lucrurilor, zguduirea va fi folosită pentru a promova unele reforme necesare, de vreme ce există acum un nou pretext pentru a înlătura unele obstacole din cale. Pe termen lung, a avut efectul de a aduce elemente naţionaliste, şi prin urmare şi monarhiste, către poziţii cu mai multă influenţă, iar aceşti germeni vor continua să încolţească până când, probabil cândva în următorii 10 ani, monarhia va fi restaurată. Bineînţeles, acest lucru va fi şi mai mult în defavoarea masonilor din SUA, unii dintre cei mai perfizi duşmani ai monarhiei creştine pe care diavolul i-a dezlănţuit pe faţa pământului. Dar apoi, pentru aceasta există şi termenul de recul.

Prezic, de asemenea, faptul că vor izbucni două războaie: cel mai probabil încă unul în Georgia, la început de an. Americanii vor avea nevoie de altceva împotriva Rusiei, acum că tentativa lor patetică de puci s-a sfârşit atât de lamentabil, iar mass-media a fost demascată pentru mizeria ce o reprezintă. Foarte probabil, SUA şi Georgia vor folosi un alt eveniment important, cum ar fi o sărbătoare (Paştele) sau un eveniment sportiv pentru a începe războiul pentru dolar, pentru care s-au reînarmat puternic încă din 2008. Va fi încă un eşec rapid şi sângeros, sacrificând din nou câteva mii de georgieni pentru propaganda SUA. Cum serviciile de informaţii internaţionale ruseşti au eşuat de a se ridica la standardele occidentale în ultimii 3 ani, rezultatul va fi acelaşi: victorie pe uscat, înfrângere în mass media. Va fi, totuşi, o lovitură puternică dată politicienilor din Rusia cumpăraţi de americani şi va duce la o criză puternică de stabilitate în Georgia.

Războiul principal al anului va fi în vară cu Turcia, precum am mai prezis anterior. Va fi punctul culminant al planului nebunesc al lui Edegan (probabil Erdogan, n.t.) de a reînvia barbarul Imperiu Otoman şi va avea ca rezultat distrugerea totală a Turciei şi căderea finală a regimului roşu al NATO(?).

Statele Unite

Anul acesta, foarte probabil America se va transforma complet într-o dictatură poliţienească de stat. Sigur, vor avea loc “alegeri” în continuare, dar candidatul republican va fi ales special de elitele din partid pentru a se asigura că va pierde în faţa lui Obama şi acesta va rămâne la putere. Pe la mijlocul anului, statul va avea dreptul de a-i aresta pe “terorişti” şi pe “colaboratorii” lor fără a avea nevoie de mandat [acest lucru deja se intampla – n.n.]. Va fi exact la ţanc, de vreme ce inflaţia va continua să explodeze, iar naţiunile vor continua să se îndepărteze de dolar. Un exemplu în acest sens a fost anunţul recent dat de China şi Japonia că nu vor mai folosi dolarul american în schimburi internaţionale, o altă lovitură dată singurei materii de export pe care o are SUA în afară de fier vechi şi porumb. Vor avea loc câteva mişcări de distanţare şi schimburi de focuri majore cu grupări ce doresc suveranitatea.

Violenţa persoanelor de culoare şi a mexicanilor asupra albilor şi a asiaticilor va escalada, dar poliţia federală părtinitoare se va face că nu vede atunci când “opresorii” o vor încasa. În timp ce economia continuă să se prăbuşească, iar şomajul real, spre deosebire de cifrele fictive, continuă să crească încet către treizeci la sută, poporul va deveni încă şi mai dezamăgit şi mai mâniat. Din ce în mai multe elemente din Texas, vechea Confederaţie, Hawaii, Alaska, Maine şi Vermont vor cere independenţa şi vor fi zdrobite. Acest lucru va avea acelaşi efect ca toate măsurile represive, va cauza instabilitate subterană, dar lucrurile vor rămâne aici.

O problemă deosebită pentru SUA va fi cauzată de militarii ce se întorc acasă, care nu vor avea locuri de muncă în afara armatei.

Marea Britanie

Haos, război, colaps şi semne ale întoarcerii britanicilor. Pe britanici îi aşteaptă un ciclu complet, cu doze mari de durere, dar şi de speranţă. Precum s-a anunţat acum două zile, peste 40.000 de companii vor fi închise doar în ianuarie, după un alt Crăciun dezastruos.

Britanicii nu vor susţine necondiţionat UE în formarea celui de Al Patrulea Reich, ci vor rămâne la periferie în prima jumătate a anului, când va începe declinul, spre deosebire de Irlanda, Grecia, Spania şi Portugalia, primele care vor pleca de-a dreptul.

Atunci când britanicii vor fi înfrânţi în Argentina vor fi mişcări de stradă masive. Guvernul lui David Cameron va reuşi să se menţină, dar doar la limită. Islamicii, care nu pierd niciodată ocazia de a-şi face duşmani, vor ieşi în forţă pentru a-şi bate joc de britanicii înfrânţi. Aceasta, desigur, va da apă la moară grupărilor naţionaliste de dreapta.

Atunci când războiul cu Turcia va exploda, britanicii vor fi mai mult decât fericiţi să se alăture de partea americanilor, ca parte a forţei NATO. Cu toate acestea, după ce vor pierde câteva vase de luptă, se vor retrage rapid, datorită declinului intern ce va cauza căderea guvernului. Naţionaliştii de dreapta vor lua puterea, strângându-se în jurul monarhiei, în special al prinţilor moştenitori. În restul anului vor avea loc mişcări de stradă, lupte cu diferite grupări islamice şi deportări masive ale noului guvern.

Franţa

Alegerile din Franţa se vor desfăşura conform planului, adică Mary Le Pan nici nu se va apropia de putere, deşi are majoritatea opiniei publice de partea ei. Co-arhitectul celui de Al Patrulea Reich, Sarcozy, va rămâne la putere cu orice mijloace, inclusiv asasinarea lui Mary. Franţa va fi unul dintre actorii importanţi ai celui de Al Patrulea Reich.

Va susţine iniţial războiul împotriva Rusiei, Greciei şi a ortodocşilor, dar la semnalul Germaniei se va retrage, permiţând NATO să se prăbuşească şi alungând cum se cuvine ultimele rămăşiţe ale SUA din Europa.

Germania

Elitele germane vor continua să îşi împingă ţara cu toată viteza înainte spre unirea cu cel de-Al Patrulea Reich, indiferent de ceea ce simte sau doreşte poporul. Atunci când va începe războiul cu Franţa şi Grecia, Germania îl va susţine şi va trimite avioane, deşi nu vor fi trimise vase sau trupe de uscat. Atunci când NATO se va implica total, ceea ce nu va lua mult, Germania se va retrage, împreună cu Franţa, spărgând petrecerea.

Pe la sfârşitul anului, UE va mai rămâne doar cu numele, iar NATO va fi o organizaţie distrusă şi discreditată. Germanii vor dirija totul prin intermediul marionetelor belgiene.

Spania & Portugalia

Economia Spaniei va continua să implodeze, ca şi cea a Portugaliei, niciuna dintre naţiuni nefiind în stare să îşi controleze cursul valutar. Războiul împotriva ortodocşilor şi prăbuşirea NATO va cauza frământări ale guvernului şi va strivi partea dreaptă a guvernului de centru. Până la sfârşitul anului se vor catapulta din UE, atunci când naţionaliştii vor veni la putere. Cele două ţări vor forma o zonă de comerţ liber proprie şi vor continua să încerce să stabilească contacte cu America Latină şi Africa de Nord.

Italia

Spirala descendentă a Italiei va continua, iar războiul NATO va fi un motiv major de stânjeneală. Cu toate acestea, chiar dacă poporul doreşte să părăsească UE, nu va reuşi, de vreme ce guvernul condus de Bruxelles nu va pleca, iar Italia va deveni un stat de mâna a doua, cu finanţele controlate de Bruxelles, dar nefăcând parte din “Nucleul” UE, aşa zis-ul Al Patrulea Reich. Vor fi multe perturbări sociale în tot cuprinsul ţării, în special în sud, care va continua să fie năpădit de locuitori din Africa de Nord şi Centrală.

Polonia

Alianţa Poloniei cu imperiul SUA în prăbuşire va deveni fanatică. Prinsă între o Rusie reînviată şi supărată şi de renaşterea celui de-Al Patrulea Reich, Polonia va rămâne în UE, dar va continua să se distanţeze din ce în ce mai mult.

Serbia

Atunci când războiul cu Turcia va erupe, Iudele sârbe de la putere vor ajunge la momentul faimos al fugii de pe acoperiş cu elicopterul. Atunci când tancurile turceşti vor intra în Grecia, Partidul Radical Sârb va strânge poporul în jurul lui, răsturnând regimul marionetă. Luptătorii sârbi vor pleca pentru a se lupta cu turcii, chiar în timp ce guvernul va reorganiza şi mobiliza armata.

Doar o parte a armatei se va îndrepta spre a ajuta Grecia, restul îndreptându-se spre Kosovo, copleşind şi distrugând forţele NATO din zonă şi alungând invadatorii albanezi în masă. NATO se va retrage spre o Croaţie ostilă, ai cărei naţionalişti se vor strânge împotriva ameninţării puse de detestaţii turci.

Bulgaria

Conducerea Bulgariei va înfrunta o problemă similară cu cea a Serbiei. Atunci când armatei i se ordonă să nu se implice în război, iar turcii invadează, va fi un puci militar în timp ce ortodocşii bulgari vor ocupa străzile sfidând regimul marionetă falimentar.

Şi Bulgaria va intra în război. Bazele americane din Bulgaria vor fi supuse unui asediu de localnici, iar armata bulgară îi vor ţine pe americani sub arest pe durata conflictului.

România

România nu se va implica în războiul cu Turcia, dar conducerea sa va rămâne cu greu la putere, fiind şi ea zguduită de declinul intern. Vor deveni apoi un membru de decor în “noua”structură UE.

Al Patrulea Reich

Noua UE restructurată, o uniune de cooperare foarte strânsă, adică unde toată puterea fiscală şi astfel toată puterea statelor individuale este controlată de Bruxelles şi prin acesta de Berlin, va deveni în sfârşit realitate. Statele mai slabe de la periferie fie vor fi respinse, vor fi date afară sau vor ieşi singure. Statele ce vor forma nucleul vor fi: Germania, Franţa, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Lituania, Estonia şi Letonia (ultimele 3 din motive strategice). Uniunea dictatorială a elitelor unificate va fi, desigur, slabă la început. Vor distruge NATO din interior şi vor sprijini deplin EuroForce. Nu toate statele vor pleca din UE, dar cele care nu vor face parte din Al Patrulea Reich vor fi cel mult de mâna a doua şi vor avea puternice viziuni secesioniste.

Strategia supremă a celui de Al Patrulea Reich nu va fi diferită de cea a celui de Al Treilea Reich, dar vor avea nevoie de câţiva ani pentru a-şi reconstrui economiile şi a se pune pe picioare, precum şi pentru a-şi construi o adevărată maşină de război. Bineînţeles, Al Patrulea Reich va fi în continuare o parte a UE şi se va folosi de acelaşi nume de împrumut, adăugând doar o titulatură legată de statele membre ale nucleului sau ceva asemănător.

Grecia

Grecia îşi va răsturna guvernul în prima jumătate a anului printr-o lovitură militară. Acesta va fi primul regim marionetă al UE care va alerga spre elicopterele de pe acoperiş. Grecia va ieşi din UE şi va reîncepe să tipărească drahma. Vor exista discuţii despre alianţe şi apariţii ale bazelor ruseşti.

Cu toate acestea, înainte a îndeplini acestea, alianţa Greciei cu Cipru şi Israel o va împinge direct în război cu Turcia. Turcii vor lupta un război pe trei fronturi, dar o forţa suficient de mare va invada Grecia. Grecii vor lupta pe cât pot de bine, dar vor fi copleşiţi. Asaltul turcesc se va împotmoli la Salonic în mijlocul luptelor de stradă masive şi, de asemenea, în munţii din nord. Grecii din nord vor fi ajutaţi de voluntarii din Serbia, Macedonia şi Bulgaria, care vor încetini şi mai mult atacul turcesc. NATO şi UE vor sta pe margine în acest moment, cerând săptămânal părţilor implicate să ajungă la un acord. Turcii vor intra în Grecia centrală, deşi mult mai greu decât se aşteptau, de vreme ce forţele lor vor fi retrase datorită unei revolte kurde generale şi a luptelor grele date în nordul Israelului.

Rusia va rămâne neutră la început, făcând apel la pace, dar vor opri gazul şi petrolul către Turcia. Rusia va trimite ajutoare umanitare în Grecia prin spaţiul aerian al Bulgariei, chiar în timp ce guvernul bulgar cade pradă propriei armate. După aceea Rusia va trimite ajutoare active.

Imagini ale grecilor ortodocşi morţi şi ale atrocităţilor comise de turci vor scoate masele în stradă cerând intervenţia directă. ONU va fi blocat de veto-uri ale SUA, ale Marii Britanii şi ale Franţei, chiar în timp ce voluntarii ruşi năpădesc Balcanii. Rusia va începe să ameninţe Turcia iar lucrurile vor escalada rapid în lupte aeriene. NATO va învia, ameninţând direct Rusia să nu se implice. Rusia va fi intrat până în acel moment în lupte grele, însoţită de Ucraina.

Armata rusă va ataca direct prin Georgia, care după patru zile de rezistenţă, va capitula. Tbilisi nu va fi asediat de forţa principală, încercuit şi forţat să se supună, deoarece grosul armatei vor invada Turcia. În acest moment Armenia va intra în război de partea Rusiei şi Azerbaijan de partea Turciei.

NATO va înfrunta Rusia la Marea Neagră şi va suferi o înfrângere deplină, fiind separată de bazele militare din Bulgaria, rămânând doar cele din România. Acestea vor fi afectate de bombardamentul rusesc. Navele NATO vor fi scufundate, majoritatea fiind americane. Luptătorii NATO vor fi solicitaţi la limita operabilităţii lor în Balcani şi la Marea Neagră. Această înfrângere, precum şi intrarea Ucrainei în război de partea Rusiei va fi folosită de germani pentru a se retrage şi astfel de a zdrobi NATO din interior.

Până la sfârşitul anului, turcii vor fi fost opriţi în nordul Israelului şi se vor confrunta cu un război de guerilă cu partizanii sirieni. Vor pierde jumătatea estică a ţării în detrimentul forţelor armene şi kurde, în timp ce Rusia va continua ofensiva, ajungând la periferia Ankarei. Turcii vor controla în continuare Salonicul, dar se vor retrage din Grecia centrală şi vor fi atacaţi continuu din nord de forţe greceşti, sârbe şi bulgare. Până în acest moment vor fi pierdut, de asemenea, şi Cipru în detrimentul forţelor din sudul Ciprului, neputând să îl sprijinească datorită celorlalte fronturi.

Distrugerea finală a Turciei, o debarcare rusească în Constantinopol, precum şi capturarea Ankarei vor veni în prima jumătate a lui 2013. În acest moment Turcia va fi pusă în faţa dizolvării ei ca naţiune, fiind divizată în trei sau poate patru părţi: partea grecească (bizantină), armeană (Trabzon), kurdă în sud şi sud-est şi poate şi o parte bulgară mai mică în nordul Turciei, precum şi o bucată din Tracia de nord.

Cipru

Cipru va duce un război relativ uşor în comparaţie cu luptele din restul zonei. Cipru va suferi iniţial bombardamente turceşti îndreptate asupra infrastructurii lor, inclusiv asupra zonelor civile şi asupra forajelor lor de gaze, închizându-le. Cu toate acestea, grecii şi israelienii se vor implica, iar turcii vor suferi pierderi de avioane necesare în Grecia şi Israel. Ciprul de Sud va lansa o ofensivă asupra nordului şi prin lupte grele îi vor alunga pe turci în câteva luni.

Turcia

Acest an îi va aduce Turciei ultimul război. Guvernul Turciei va continua să fie condus de demagogul islamist Erdogan. Acesta va forma o alianţă strânsă cu Egiptul şi va susţine revoluţionarii islamici suniţi din Siria, inclusiv o invazie a Siriei, care va cădea. Vor încercui astfel Israelul.

Erdogan va căuta să obţină caftanul de sultan (? Sulman în original, n.t.) şi va lansa un asalt asupra israelienilor şi astfel asupra aliaţilor lor greci şi ciprioţi, trăgând Turcia într-un război pe care nu îl va câştiga. Până la mijlocul anului 2013 Turcia va fi la lada de gunoi a istoriei, o naţiune moartă.

Siria

Siria va fi supusă de islamicii suniţi jihadici, alungându-i pe alawiţi şi pe creştini, precum şi suprimându-i pe şiiţi. Siria va deveni, de asemenea, un important câmp de luptă în războiul cu Israel pe care îl va porni Turcia.

Patrioţii sirieni vor ataca şi vor decima forţele turceşti, luptând cu ele în mare parte a Siriei, în special în oraşe.

Iordania

Iordania va menţine anul acesta rolul de stat neutru, reprimându-i pe proprii fanatici suniţi folosind exces de forţă. Cu toate acestea, Iordania va trebui să facă faţă influxului masiv de palestinieni de pe malul vestic al Iordanului.

Egipt

Cu turismul mort, Egiptul condus de fanatici va înfrunta ruinarea financiară. Mare parte a manufacturii va fugi, de asemenea, împreună cu mare parte a capitalului intelectual. Într-o încercare disperată de preîntâmpina o lovitură de stat militară, islamicii vor ajuta la pornirea războiului împotriva Israelului.

În timp ce armata israeliană va fi ocupată luptând cu turcii în nord, aviaţia va distruge o mare parte a armatei egiptene în timp ce aceasta mărşăluieşte prin peninsula Sinai. Forţele egiptene vor ajunge la graniţele Israelului şi vor invada sudul acestuia, însă nu vor ajunge departe, liniile lor de aprovizionare fiind suprasolicitate şi deteriorate sever. Odată cu intrarea Rusiei în război, forţele principale ale Turciei vor fi retrase către frontul cu Rusia, iar Israelul va contraataca, respingându-i pe egipteni afară din Sinai şi închizând Canalul Suez. Rachetele israeliene vor distruge digurile de-a lungul Nilului, cauzând distrugerea zonei din aval.

Egiptul se va retrage din război la trei luni de la intrare, cu economia distrusă, cu oraşele principale devastate, după ce au pierdut Sinaiul şi cu un război civil militar între moderaţi şi forţele islamice.

Israel

Israelul va avea mult de suferit în urma războiului, oraşele sale fiind bombardate şi atacate cu rachete. Israel va supravieţui, pierzând 20% din populaţie. Va profita de această oportunitate pentru a-i alunga pe musulmanii palestinieni atât din Gaza, cât şi de pe malul vestic al Iordanului.

Arabilă Saudită şi Iran

Deşi la început va susţine ofensiva turcă, atât cu echipamente militare, cât şi cu sume limitate de bani, Arabia Saudită se va confrunta cu o realitate cruntă. Odată cu prăbuşirea NATO şi retragerea SUA, Arabia Saudită va fi pierdut principalul protector militar şi va asista neputincioasă cum Turcia va fi dezmembrată, ca o pasăre de Crăciun. Peste graniţă, Iran nu va pierde mult timp asigurându-şi poziţiile din Irak şi va provoca o remiză asupra strâmtorilor. De-a lungul Golfului Persic, şiiţii susţinuţi de Iran vor deveni o problemă majoră pentru arabii suniţi. Zona va deveni încordată, dar în mare parte va fi pace.

Libia

Război civil fără sfârşit.

China

China se va confrunta cu o criză economică totală, sau în jargonul de astăzi, o Aterizare Forţată. Ceea ce a început cu criza proprietăţilor în octombrie 2011 va continua să se agraveze. Odată cu prăbuşirea economică continuă a UE şi SUA, cererea pentru export va dispărea. Intern, China va avea sute de mii de proteste (doar anul trecut se estimează că au avut loc 180.000 de proteste). Se va confrunta din nou cu o revoltă în Turkmenistanul de est (Xingjian) şi în Tibet. Acestea vor fi potolite, în cele din urmă, dar gigantul chinezesc va fi îngenuncheat pentru muţi ani de acum încolo, confruntându-se cu o mega criză a economiei de tip Keynesian şi diverse mişcări de stradă. China se va ridica în deceniul următor ca fiind mult mai puternică şi mai periculoasă.

Japonia

Japonia îşi va petrece anul reconstruind şi remodelând Asia. Cum China nu mai este temporar un obstacol, Japonia va acţiona rapid mai întâi pentru a ajuta Coreea de Sud să recucerească nordul şi apoi să formeze o strânsă alianţă a Mării Chinei de Sud, adică cu Taiwan, pe care Japonia îl va recunoaşte ca stat independent, Filipine şi Vietnam. Japonia se va strădui, de asemenea, serios să formeze o alianţă economică cu Rusia, în timp ce lucrează la o separare a Hawaii-ului de SUA, care se află în prăbuşire. Forţelor SUA li se va cere să plece până la sfârşitul anului.

Coreea

Acesta ar putea să fie în sfârşit anul reunificării. Cu un nou conducător slab şi cu stăpânul China îngenuncheat, Coreea de Nord se va confrunta cu frământări masive şi o lovitură de stat militară, care îi va invita pe sud-coreeni să îi invadeze. Susţinută de Japonia, Coreea de Sud va reunifica naţiunea, cu puţine lupte efective.

Stanislav Mishin

Nota noastra:

Spuneam, cand am dat previziunile Stratfor pe anul 2012, ca vom reveni cu niste previziuni din spatiul rusesc.

“Profetiile” lui Stanislav Mishin au fost preluate (cel putin in editia online) si de cotidianul rus de larga circulatie Pravda, fiind publicate, initial, pe blogul sau Mat Rodina.

Respectivul blogger se descrie ca fiind traditionalist, nationalist si monarhist. Sustine, de altfel, in aceste previziuni, ca Rusia va reveni la o forma de guvernare tarista, desi declara, in alta parte, ca ii este indiferent daca tarul va fi… Putin sau altcineva.

Ca este o self-fulfilling prophecy sau wishfull thinking, sau ca este propaganda ruseasca a FSB, ca e pur si simplu o insailare de blogger care amesteca profetii cunoscute in mediile ortodoxe cu realitati geopolitice, conteaza mai putin sau, mai bine spus, e la fel de relevant. E relevant ca exista astfel de viziuni in spatiul rusesc asupra viitorului imediat, chiar aspiratii, am putea spune (poate chiar agenda?).

Cat priveste legatura lor cu realitatea sau sansele de a se implini, ele sunt destul de partiale si destul de putin probabile pe termen scurt. De altfel, Mishin a mai avut in trecut previziuni radicale (legate de falimentul Greciei si prabusirea politica a acesteia) care inca nu s-au implinit nici astazi.

Exista insa unele lucruri care converg cu realitati geopolitice, cu alte analize si care au mari sanse de “reusita”, insa in alta forma decat cea visata de rusi:

Uniunea Europeana va deveni, intr-adevar, al patrulea Reich, in anul 2012, adica va fi dominata si va domina prin Germania, dar nu se va separa, cel mai probabil, nici de NATO si nici de SUA, asa cum ar vrea rusii in virtutea doctrinei eurasiatice;

Turcia va fi un element de turbulenta major si va fi cauza unui razboi in zona, insa nu e chiar asa sigur ca in aceasta vara. Probabil ca acest razboi, aceste turbulente, vor activa pe plan militar confruntarea dintre Rusia si blocul euro-atlantic (SUA-UE-NATO) insa doar intr-o etapa ulterioara. E putin probabila infrangerea NATO si SUA in regiune – cel mult intr-o prima faza, de recul.

Ne aducem aminte, insa, de profetiile Cuviosului Paisie Aghioritul legate de Turcia, precum si de altele legate de o ciocnire a fortelor NATO cu Rusia. Aceste profetii seamana destul de mult cu previziunile lui Mishin si nu e exclus ca bloggerul sa se fi inspirat din ele.

E foarte putin probabila constituirea unui bloc de tari ortodoxe – iarasi visul doctrinei eurasiatice care le vede, insa, evident, sub umbrela protectoare a Rusiei. Dar nu chiar imposibil, avand in vedere problemele de fond din Balcani si ce se intampla chiar acum, de pilda, in Grecia (ne referim la cazul arestarii staretului Efrem). Cel mai probabil, acest bloc nu va exista, ci manifestarea tot mai acuta a unor tendinte filoruse in tarile respective.

Premisa care subintinde aceste “previziuni” este decaderea iminenta a SUA. Problema este ca… “rade ciob de oala sparta”. Nici Rusia nu se simte mai bine, din toate punctele de vedere. De fapt, este chiar destul de stransa in corzi, drept pentru care a si inceput sa reactioneze agresiv pe unele teme, sa tina in sah in unele zone, fara sa aiba insa puterea de a clinti cu ceva agenda de expansiune americana.

Prin urmare, Rusia ar putea, cel mult, sa speculeze, pe moment, unele slabiciuni sau unele falii ale blocului euro-atlantic, dar nu poate pretinde un rol de contra-putere care sa se ridice deasupra gigantului american, sa distruga NATO (in asistenta binevoitoare a Germaniei recte UE) si sa patroneze un bloc al tarilor ortodoxe. Si, nu in ultimul rand, totusi nu este decat o super-putere, fara sa fie un pol ortodox al lumii.

Legaturi:

***

***

*

*

***

***


Categorii

Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, Kosovo, Serbia, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), Siria, SUA versus Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Cum va fi 2012 (III)? ANUL INTRARII IN TUNEL. TURCIA VA INCEPE RAZBOIUL IN VARA – Predictiile lui Stanislav Mishin se intalnesc partial cu profetiile ortodoxe

  1. am un singur cuvant: SF; pravda este un fel de OTV al rusilor …

  2. Gigel Chiazna:

    Daca asta e OTV-ul lor, inseamna ca stau excelent la posturile serioase. http://english.pravda.ru/

    Are un accent mai tabloid, insa arata cam ca un site generalist de stiri de la noi… Uitati-te doar la siteurile de la antena3 si realitatea.net, pentru comparatie.

  3. Din cele scrise : grecia ,bulgaria ies din ue(fiind tari ortodoxe) numai noi romanii ramanem sclavii europei!!? Si mai este o chestiune:toata previziunea despre blocul ortodox se rezuma la tarile slave(serbia,rusia,bulgaria,ucraina) si grecia.de noi romanii nici un cuvant in legatura cu acest subiect.se poate observa prezenta ultra nationalismului rusesc.

  4. Sunt multe care pe alocuri chiar par sa aiba ceva legatura cu multe profetii ale parintilor ortodocsi, insa are si multe puncte unde scartaie…

    Numai un exemplu:

    In majoritatea profetiilor se spune ca in cele din urma rusii vor pierde razboiul chiar daca la un moment dat vor distruge Turcia si vor ajunge cu trupele pana in zona Golfului Persic.

    Referitor la Germania profetiile vorbesc culmea de faptul ca Rusia va pierde razboiul cu Germania pe frontul de vest.

    Pentru asta se poate vedea Poezia profetica a Parintelui Oisif Vatopedinul:

    (fragment) ………………..
    de la Răsărit, Koreea, Manciuria
    intră America şi cu Japonia
    şi înaintează cu viteză în Siberia
    în timp ce-n partea de Apus învinge Germania
    şi atunci e imposibil să se ţină Rusia
    şi părăseşte strâmtorile, Egipt şi Turcia.

    sau profetia Sf. Aristokle al Moscovei:

    (fragment)………………….
    You will hear in other states that have started riots similar to those in Russia. We hear about war, and there will be wars. But wait until the Germans take up arms because they have been elected as the weapon of God to punish Russia, but also as a weapon later to release.

    http://www.johnsanidopoulos.com/2011/08/saint-aristokles-of-moscow-1918-and-his.html

  5. Parintele Iosif Vatopedinul am vrut sa scriu.

  6. @Malin:

    Desi in profetia Sf. Aristokle nu e clar daca e vorba de perioada imediat urmatoare vietii sale (deci de al doilea razboi mondial) sau de ceva mult mai tarziu.

  7. @admin

    Asa este.

    Referitor la Germania am dat peste o profetie in cartea “Sfarsitul omului” scrisa de Zosima Pascal:

    Din vedeniile lui Agatanghel Ieromonahul
    care a fost la anii de la Hristos 1274

    Vai, ticăloase Răsărite, asemenea vei fi robit la a opta sută deplin, pentru că te vezi tare silit şi vândut de către neprietenia cea latinească. Dar mai îngăduieşte încă, intăreşte-te pentru că slava veşnicului Dumnezeu după aceasta la tine se va arăta. Fii credincios, fii statornic (în credinţă) până la moarte şi vei lua cununa vieţii veşnice.

    Tâlcuire

    Aici Agatanghel prooroceşte pentru Germania.

    „Noaptea va fi luminată şi lină, pentru că tu vei pierde mândria cea latinească, şi vei vedea mândria ei smerită căzând cu durere, ca să cânte cântare împreună la răsărit (care este locuinţa Mea). Amin.”

    Aici se arată că Germania are să silească pe Papă ca să meargă la Constantinopol să se închine şi să se unească cu Biserica Răsăritului, ca Biserica să fie una, după cum una a fost de la începutul creştinismului până la anul 1054.

    http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfarsitul-omului.htm

  8. Citisem la un Sfant acest lucru: Vreau, cum va fi Doamne (ceva asemanator)!
    Sa se faca voia Domnului si noi sa staruim in rugaciune, fapte crestine, smerenie!

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, fie ca frica de diavol sa nu ne ingrozeasca mai mult decat frica de Dumnezeu si ajuta-ne sa nu ne indepartam de Tine si de Sfanta Ta Biserica!

  9. Nu inteleg de ce bulversati lumea cu talmes – balmesul acestor taifasuri rusesti. Mi se par nefondate si neavenite, tulburatoare pentru viata Bisericii. Europa este disperata de cautarea Adevarului si Vietii, a incercat cam tot ce se putea incerca. Daca ne intereseaza un razboi, este acela pornit pentru recucerirea ei. Acum o luna si jumatate un parinte in Athos mi-a vorbit despre 20-3o de ani de stralucire a ortodoxiei in Europa. Cuvinte puternice si asezate.

  10. @beee:

    Acum o luna si jumatate un parinte in Athos mi-a vorbit despre 20-3o de ani de stralucire a ortodoxiei in Europa.

    Zicea cineva de talmes-balmes? :))

  11. @bee via @admin:

    Posibil dar putin probabil. Huh.

  12. Curat SF… speculatii.. mai luam din ce-a zis Parintele Paisie (Dumnezeu sa-l odihneasca, dumnealui stia ce spune, nu era inselat de ala rau), din ce-a zis Vanga, or mai fi si alte surse, nu le stiu..

    “Bulgaria

    Bazele americane din Bulgaria vor fi supuse unui asediu de localnici, iar armata bulgară îi vor ţine pe americani sub arest pe durata conflictului.

    România

    România nu se va implica în războiul cu Turcia, ….”

    Numai aici daca ne uitam si le legam deolalta, ne punem intrebarea: dar bazele americane din Romania vor juca septic? si se vor uita la americanii care o iau in barba peste mal, in Bulgaria?”
    Hai sa fim seriosi…

  13. @Eugenia:

    Ma rog, daca vor fi la dimensiunile de azi, mare lucru nici nu ar putea face. Nu e vorba de baba Vanga totusi, aici, credeam ca e destul de clar – de niste ambitii imperiale propagate internautic si bazate pe unele realitati si profetii.

  14. concluzia este urmatoarea: Ilya Glazunov are talent. Cu carul.

  15. @Alin-7:

    🙂

  16. Dac este cineva care cunoaste alfabetul cririlic roman aici puteti gasi si descarca cartea HRISMOS, ce cuprinde mai multe profetii, aparuta la Iasi in 1818:

    http://reader.digitale-sammlungen.de/resolve/display/bsb10133232.html

  17. @admin

    @Eugenia:

    Nu e vorba de baba Vanga totusi, aici, credeam ca e destul de clar – de niste ambitii imperiale propagate internautic si bazate pe unele realitati si profetii.”

    Imi cer iertare, cred ca nu ma exprim destul de clar, acelasi lucru spuneam si eu, compilatii intre profetiilor precum cele ale Parintelui Paisie Aghioritul, amestecate cu alte “ziceri” (nu le numesc tot profetii ca sa nu le discreditez pe cele facute de oameni sfintiti) ale Vangai (caderea Siriei), poate si altele (nu le cunosc, Nostradamus? Sundar Singh? sau cum se numeste respectivul…. da, in folosul unor ambitii si SCOPURI imperiale.
    Dar in esenta lor un scenariu SF… iar cel care le emana probabil este ori o unealta (bine platita,) ori asa a gasit el cea mai buna modalitate de a face bani si de a fi bagat in seama (nevoia de a fi cunoscut, recunoscut..!)

  18. Pingback: SOROS prezice COLAPS ECONOMIC, razboi intre clasele sociale si LIMITAREA LIBERTATILOR CIVILE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: TURCIA SUSPENDA RELATIILE ECONOMICE SI POLITICE CU FRANTA. Erdogan ameninta cu masuri punitive, Franta coopereaza militar cu Cipru - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Marea Britanie vs Argentina: RAZBOIUL INSULELOR FALKLAND se va repeta? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: FBI se concentreaza asupra EXTREMISTILOR AMERICANI. Adica a celor care CONTESTA autoritatea GUVERNULUI FEDERAL! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Rusia si interesele sale din Cipru/ ISRAEL vrea BAZA MILITARA pe insula/ Grecia ridica GARD DE SARMA GHIMPATA la granita cu Turcia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – nou interviu bomba despre baze militare rusesti in Marea Egee pentru a neutraliza TURCIA si colaborarea cu ISRAEL (traducere integrala) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Alegeri in Rusia si scenariul PARTENERIATULUI RUSIA-GERMANIA. E credibila ipoteza? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: MEDVEDEV vorbeste despre BOMBA ATOMICA/ SUA sunt pregatite pentru RAZBOI CU IRANUL/ Rusia critica Turcia pentru protestele care ii vizeaza INTEGRITATEA TERITORIALA/ Turcia ameninta cu represalii pentru explorarile CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoma
  26. Pingback: CONSPIRATIA EURO, cea mai ampla din istorie? Cum au ajuns STATELE UNITE ALE EUROPEI “SINGURA ALTERNATIVA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Toate aceste profetii pot avea loc numai daca poporul rus se va pocai pentru omorirea familiei Tariste care sa infaptiut de catre evrei in 1917!Daca se pocaiesc atunci Dumnezeu la va da alt Tar,care va fi aratat de Sf.Serafim de la Sarov,care printro minune va invia!Si daca Dumnezeu va fi cu noi,atunci cine ne va fi impotriva!Care bloc nato sau care reich?Asa ca fratilor rugativa pentru fratii nostri ortodocsi rusi ca domnu sai lumineze spre pocainta!

  28. @Alexandru:

    Nu ar mai trebui sa se pocaiasca daca Tarul ar fi fost ucis de evrei. Deci indemnul la pocainta, pe care l-a dat mereu Biserica Rusa din Exil, de exemplu prin Sf. Ioan Maximovici, a fost tocmai pentru ca responsabil pentru uciderea tarului a fost poporul rus.

  29. @Alexandru
    ar fi bine sa incepi sa scrii corect gramatical, cum foarte sigur ca stii s-o faci. Nu este prima oara cind diversi provocatori afiseaza, pe linga un stil de exprimare fanatico-frenetic cu foarte putin sens, dar si un scris agramat. Asta probabil ca sa se arate lumii ca ortodocsii nu sint doar in delirum tremens religios dar sint si cam analfabeti.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare