MEXIC: carteluri de droguri implicate in RAPIRI DE MINORI pentru a-i GOLI DE ORGANE. Solutia OMS pentru TRAFICUL DE ORGANE: RETEA GLOBALA DE TRANSPLANTURI

22-03-2014 2 minute Sublinieri

trafic-organes-pakistan-partie-1-L-4

Transplanturile acoperă în prezent numai 10% din cererea globală de organe, potrivit OMS, fapt pentru care o intervenţie din zece de acest tip se bazează pe comerţul ilegal de părţi ale corpului. La fiecare oră, trei persoane mor sau sunt mutilate în traficul de organe, între acestea numărându-se şi români. Mexic este una din tările în care se scot bani mulţi din traficul de organe.

Este pentru prima dată când autorităţile mexicane recunosc existenţa unei bande organizate dedicate traficului de organe, denunţată în schimb de mult timp de către activiştii pentru drepturile omului. Poliţia l-a arestat pe Manuel Plancarte Gaspar din cartelul de droguri al Cavalerilor Templieri, suspectat de răpiri de copii pentru extragerea organelor, a raportat secretarul de Securitate Publică a Statului Michoacan, relateazăCNN Mexic.

A fost deschisă o anchetă formală pentru trafic de organe.

Traficanţii de droguri capturau adolescenţi sănătoşi pentru a le extrage organele şi a le vinde la cel mai mare ofertant de pe piaţa neagră, unde un rinichi valorează cel puţin 19.000 de euro. Se pare că omul face parte din organizaţia traficului de organe efectuat de cartel. Plancarte Gaspar, în vârstă de 34 de ani, este nepotul lui Enrique Plancarte Solis, unul dintre liderii Cartelului Cavalerilor Templieri.

În aprilie 2012, în satul Villa Tapijulapa, au fost descoperite cadavrele a patru copii goliţi de organe. În noiembrie anul trecut, au fost descoperite în Mictla, în Statul Oaxaca, un număr “scandalos” de cadavre de muncitori migranţi complet “goliţi”.

Singurul caz sistematic de furt de organe descoperit până în prezent era cel al autorităţilor de la Beijing.

[Si autoritatile ce conduc KOSOVO sunt implicate in asa ceva: Premierul KOSOVO Hashim Thaci, incriminat de Consiliul Europei de trafic de organe de la prizonierii sarbi – n.n.]

Acestea sunt implicate în operaţiuni de furturi de organe de la deţinuţi politic, în special aderenţi Falun Gong dar şi uiguri. Anchete independente au descoperit că situri oficiale ale mai multor spitale din China ofereau, din 2001, organe contra cost, cu timpi de aşteptare extrem de mici, chiar de o săptămână.

Conform estimărilor anchetelor internaţionale, peste 40.000 de cazuri de deţinuţi politic, din lagăre de muncă, au fost goliţi de organe, operaţiunea fiind efectuată sub protecţia unor înalţi oficiali comunişti, precum Zhou Yongkang, fostul ţar al Securităţii chineze, şi a unor oficiali de top ai Partidului Comunist ca Bo Xilai, Jiang Zemin, Wang Lijun. Scandalul privitor la jaful de organe pe scară largă din lagărele de muncă a declanşat lupte majore de putere în interiorul Partidului Comunist al celui mai puternic stat din lume.

Pe plan mondial, la fiecare oră, cel puţin trei persoane sunt mutilate sau asasinate din cauza traficului de organe

Operaţiunea constă în vânzarea ilicită de părţi ale corpului pentru cei care necesită un transplant, potrivit datelor estimative ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În unele cazuri, vânzarea organului este voluntară: în acest fel, donatorul caută să-şi îmbunătăţească situaţia financiară. Potrivit organizaţiei Organs Watch, un hindus poate primi circa o mie de dolari pe piaţa neagră pentru rinichiul dat; un român, 2.700 dolari; un turc, până la 10.000 de dolari. Clienţii, la rândul lor, le plătesc intermediarilor până la 200.000 de dolari.

Totuşi, experţii arată că, în multe cazuri, transplanturile se realizează fără consimţământul “donatorului”. Escrocii adoptă copii pentru a-i vinde, sechestrează familii şi chiar sate întregi oferindu-le, de exemplu, un presupus loc de muncă în străinătate, implică persoane cu venituri reduse în afaceri frauduloase sau le împrumută bani şi apoi le ameninţă cu tribunalul dacă nu dau un rinichi sau bebeluşul recent născut.

În faţa acestei situaţii, OMS intenţionează să creeze o reţea globală de transplanturi, potrivit aceleiaşi surse.


Categorii

1. DIVERSE, TRANSPLANT DE ORGANE

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MEXIC: carteluri de droguri implicate in RAPIRI DE MINORI pentru a-i GOLI DE ORGANE. Solutia OMS pentru TRAFICUL DE ORGANE: RETEA GLOBALA DE TRANSPLANTURI

  1. La transplant nu trebuie un organ matur, gata dezvoltat? Sau isi continua cresterea in noul organism?

  2. Pingback: TRANSPLANTUL DE ORGANE: cazul unui suedez paralizat temporar caruia medicii intentionau sa-i PRELEVEZE ORGANELE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare