Microprocesorul care ne apropie de INTERNETUL LUCRURILOR

15-03-2012 47 secunde Sublinieri

internetul lucrurilor

Producătorul britanic de procesoare ARM a lansat Cortex-M0+, despre care reprezentanţii săi spun că este “cel mai eficient microprocesor din istorie, din punct de vedere al consumului de energie”, scrie Huffington Post. Cei de la ARM spun că noul dispozitiv va permite dispozitivelor precum frigiderele, echipamentele medicale şi aparatele care pontează parcarea să se interconecteze.

Firma ARM, cunoscută pentru că produce majoritatea procesoarelor pentru smartphone-urile şi tabletele de pe piaţă, spune că noul Cortex-M0+ va folosi doar o treime din energia dispozitivelor de astăzi. Pe lângă calculatoare, smartphone-uri şi alte gadget-uri, milioane de alte produse cum ar fi aparatele electrocasnice, jucăriile sau maşinile conţin deja microprocesoare. Noul procesor se diferenţiază însă prin tehnologia superioară, scrie Huffington Post. Cortex-M0+ funcţionează pe 32 de biţi, faţă de 8 sau 16 biţi, în cazul altor microprocesoare.

Prin noua tehnologie, cei de la ARM vor să creeze un “internet al lucrurilor”, adică să interconecteze tot felul de alte obiecte, care nu fac parte din clasa PC-urilor, laptop-urilor, smartphone-urilor sau tabletelor. Microprocesoarele au ajuns să reprezinte o parte importantă a veniturilor ARM, ele atingând, în ultimul trimestru din 2011, vânzări de un miliard de dolari, cu 40% mai mult decât în urmă cu doi ani. Asta în condiţiile în care, conform Huffington Post, un microprocesor costă 20 de cenţi.


Categorii

1. DIVERSE, Internetul Obiectelor (Internet of Things)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Microprocesorul care ne apropie de INTERNETUL LUCRURILOR

  1. Pingback: Cum va folosi CIA INTERNETUL LUCRURILOR PENTRU A NE SPIONA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare