Ministrul Sănătății dă asigurări că vaccinul anti-covid NU va fi obligatoriu. ÎN CE MĂSURĂ VA CONDIȚIONA ÎNSĂ ACCESUL LA O VIAȚĂ „NORMALĂ”?/ Italia: proiect pentru PERMISUL DE VACCINARE, obligatoriu pentru a putea CĂLĂTORI/ Drepturile omului: o „prosteală” în raport cu vaccinul?/ Ce a produs un vaccin PFIZER în Nigeria/ Dr. Mircea Frentiu: Vaccinul anti-covid conține celule umane de la fetuși AVORTAȚI/ Reprimarea STALINISTĂ a opiniilor medicului Vasile Astătărăstoae

1-12-2020 18 minute Sublinieri

Sursă foto: https://theconversation.com/covid-19-vaccines-open-source-licensing-could-keep-big-pharma-from-making-huge-profits-off-taxpayer-funded-research-145898

EVZ:

Nelu Tătaru, tranşant: Vaccinul va fi gratuit și nu este obligatoriu

Nelu Tătaru a dat asigurări cu privire la vaccin şi spune că nimeni nu va fi obigat să-l facă. Mai mult, ministrul spune că va fi gratuit. Ministru Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România va primi un eșantion de 4,6 la sută din fiecare tranșă de vaccin și că, până la jumătatea anului viitor, ne putem aștepta la o scădere a numărului de cazuri pozitive

Vaccinarea va fi gratuită și nu va fi obligatorie

”Vaccinul este singura șansă pentru limitarea și eradicarea pandemiei. Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000, a precizat ministul Tătaru. Persoanele fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

”Vor fi vaccinuri produse de diferite firme: vaccinuri care se țin la 28 de grade sau se țin între minus 20 și minus 80 de grade”

”De la începutul acestei pandemii s-a lucrat și la nivel european și la nivelul Comisiei Europene de la care am achiziționat și noi încă din primele luni, la descoperirea unui vaccin. Ne imunizăm trecând prin boală sau făcând un vaccin. Existența unui vaccin este cea care, la un moment dat, va da și semnalul de descendență a acestei pandemii și de limitare a efectelor ei. În condițiile în care s-a mers pe acel vaccin, Comisia Europeană a contractat cu mai multe firme, în acest moment sunt vreo cinci  firme cu care sunt și contracte, în care  fiecare din țările participante au o cotă parte. Ele vor fi vaccinuri care vor fi produse de diferite firme, vaccinuri care se țin la 28 de grade sau se țin între minus 20 și minus 80 de grade. Sunt eșantioane care vor veni lunar, noi în din fiecare cotă suntem 4,6 la sută. Din fiecare eșantion care va veni, noi primim tranșa de 4,6 la sută”, a declarat Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis: primul set de vaccinuri împotriva coronavirusului vor ajunge în România la începutul anului 2021

”Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi.

Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”, a spus Klaus Iohannis.

”La noi este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esență personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Anghel Buturugă:

Când drepturile omului sunt o „prosteală”

Am vrut să urmăresc o emisiune la care apar și oameni demni de luat în seamă, cum ar fi Cătălin Raiu sau ÎPS Teodosie. Am rezistat doar câteva minute. Nivelul manipulării și al propagandei pentru vacciniada glorioasă e prea jos. Problema drepturilor omului este o prosteală, ne spunea un jurnalist. Principalul este să scăpăm de această boală nenorocită, care poate ne și ajută să ne întoarcem către adevărurile fundamentale. Care ar fi alea? Că drepturile omului pot fi călcate în picioare pentru o epidemie cu mortalitate mai mică decât gripa din 68? Deci statul ar avea tot dreptul să forțeze cetățenii să se vaccineze prin condiționarea accesului la servicii, unele dintre ele oricum obligatorii prin lege (școala e obligatorie, nu îți dau copilul la școală din cauza vaccinului, vine Protecția și ți-l ia).* Pentru că, dacă nu vedem oameni spânzurați în copaci, cum a zis pomenitul jurnalist, atunci orice discuție care ridică problema drepturilor e „prosteală”.

Adevărurile fundamentale sunt simple. Drepturile omului nu pot fi încălcate sub niciun pretext, nici măcar sub pretextul ciumei sau al războiului. Ele pot fi îngrădite, limitate, provizoriu, ca un rău necesar, dar niciodată reduse la a fi o „prosteală”, o bagatelă de care dispui cum vrei pentru urgența momentului. Cine face asta și cine face propagandă pentru asta e un stalinist nenorocit, complice ticălos al celui care de la început a fost tatăl minciunii și ucigaș de oameni. Și la oameni spânzurați în copaci nu se ajunge de pe o zi pe alta, ci după erodarea prin bagatelizare, abuz și manipulare a drepturilor omului. Așa s-a întâmplat și în Germania nazistă, și în URSS-ul sovietic. Drepturile omului? Când trebuie să purificăm eugenic rasa? Drepturile omului? Pretenții burgheze care pălesc în calea mirificei strădanii de fabricare a noii societății și noului om.

În ceea ce privește vaccinarea, ca orice alt act medical, iarăși adevărul fundamental e simplu: liberul consimțământ. Cine vrea să-l suprime, să-l bagatelizeze, să-l considere „prosteală”, acela e un stalinist nenorocit, din cea mai neagră eră totalitară, în care actele medicale (cele mai multe grav neetice și experimentale) erau impuse cu forța oamenilor spre binele societății.

*Asta apropo și de gradul de (dez)informare al acestor influensări. Vaccinurile anti-covid nu sunt proiectate pentru copii, pentru vârste mici. Și copiii chiar trec foarte ușor peste Covid, mai ușor chiar decât de gripa normală.

Mircea Pușcașu:

VACCINA-TE-AȘ DAR N-AM CUI

Cum a picat Rafila în cursa întrebărilor

Dr. Monica Pop, unul dintre cei mai buni manageri de spital, a pus problema în cazul vaccinului. De fapt, problema cheie!
Cel care va fi vaccinat, va face sau NU testul anti-Covid înainte? Profesorul Rafila a spus că NU, nu se va face testare pentru că… nu e timp!

Dar, ideea de la care pleacă Monica pop, este că, în cazul, unei gripe, NU se face vaccinul dacă persoana este deja gripată!
În acest sens, atât Monica Pop cât și Carmen Dorobăț au expus cazuri concrete în care persoane gripate care s-au vaccinat au suferit de complicații foarte grave ale gripei. Ori, același lucru s-ar putea petrece și în cazul Covid – eventual cu consecințe fatale!

Prins la mijloc, profesorul Rafila a confirmat că, într-adevăr, cei care sunt deja infectați cu COVID nu se vor vaccina!
Dar, a replicat Monica Pop – ”Cum știi dacă ești bolnav sau nu, dacă nu te testezi?”
Alexandru Rafila a căzut în cursă – ”Păi sunt simptome…”. Monica Pop a punctat imediat – ”Domnule profesor, dar majoritatea sunt asimptomatici!” – adică sunt tot infectați, dar NU au simptome.
”Nu ar fi normal să se testeze, să se știe dacă sunt sau nu infectați?!”, a insistat dr. Pop.

Profesorul Rafila, nemaiavând ieșire, a comis o altă gafă – ”E exact ca atunci când vă vaccinați contre gripei – dacă nu aveți simptome, vă vaccinați!”.

Ce rezultă de aici:

– 1. asimptomaticii care inițial au fost spitalizați „cu forța” sunt acum asimilați sănătoșilor (neinfectaților) care se pot vaccina!
– 2. La nivelul OMS și al autorităților române, celebra pandemie este tratată cu strategia gripei! Aceeași boală despre care se spunea că are legături cu Ebola și SIDA revine acum la formula strategiei antigripale!

Acestea sunt principalele dezvăluiri – sau aspecte recunoscute fără voie de profesorul Rafila, abil prins în cursa de către dr. Monica Pop.

Printre alte capitole – excelent deschise de Oana Zamfir – se numără și cel referitor la vaccinarea celor suferinzi de boli cronice. Explicațiile oferite de Bogdan Diaconu au fost ambigue – asta după ce, zilele trecute, același membru al echipei care se ocupă de pandemie a făcut afirmații contradictorii.
Deci, capitole care trebuie clar lămurite – științific, medical, nu psihologic! – fiind de o importanță excepțională.
(Via Valentina Pintea / whatsapp )

G4Media:

Vor putea companiile să refuze angajarea persoanelor care nu vor să se vaccineze anti-COVID? Oficial european: Evident, este posibil / În calitate de angajator, pot decide cu cine semnez un contract

Președinta Comitetului Economic și Social European (CESE), Christa Schweng, spune că „evident, este posibil” ca întreprinderile să evite angajarea unui lucrător care nu vrea să se vaccineze împotriva COVID-19, transmite 20 Minutos, citată de Rador.

„În calitate de angajator, pot decide cu cine semnez un contract”, spune președinta acestui organ consultativ al Uniunii Europene, care poate face recomandări instituțiilor comunitare în numele angajatorilor, al lucrătorilor și al organizațiilor societății civile.

„Lucrătorul”, spune d-na Schweng, „poate decide dacă vrea să lucreze (pentru companie) sau nu” în cazul în care i se cere să se vaccineze obligatoriu pentru a semna un contract, deși „ar trebui văzut dacă un angajator dorește doar persoane vaccinate în compania sa”. „Nu știu ce vor face companiile”, comentează ea.

În faţa campaniilor de vaccinare pe care guvernele europene încep să le prezinte, președinta CESE nu crede că injectarea trebuie să fie obligatorie, „deoarece un vaccin este un atac și fiecare trebuie să decidă individual dacă îl vrea sau nu pentru sine”.

Și ea crede că primii care trebuie să îl primească sunt personalul din sănătate, „pentru că ei sunt cei care intră cel mai ușor în contact cu pacienții” și persoanele în vârstă care prezintă un risc mai mare de infectare.

D-na Schweng spune că „semnarea unor contracte de către Comisia Europeană (CE) cu companiile farmaceutice pentru a garanta vaccinurile pentru întreaga Europă” au fost „o idee bună”, deoarece „cu acțiunea individuală a statelor membre lucrurile nu ar fi funcționat niciodată atât de bine”.

Bruxelles-ul a încheiat acorduri cu Pfizer și BioNTech, AstraZeneca, Sanofi-GSK și Johnson & Johnson și a încheiat discuții cu CureVac și Moderna.

Toate vaccinurile trebuie să primească aprobarea prealabilă din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA, sigla în engleză), care a spus deja că urmează să le evalueze, cel mai devreme, înainte de sfârșitul anului.

„Această criză a arătat cât de importantă este Europa și … cooperarea europeană” și „aici spunem că este nevoie de o Uniune Europeană a Sănătății”, spune d-na Schweng, la doar o lună de la preluarea mandatului la CESE, după 22 de ani în organizație. (…)/ integral pe g4media.ro

Gazeta Românească:

Italia introduce un PERMIS după vaccinare, fără el nu te poți deplasa dintr-un stat în altul sau chiar dintr-o regiune în alta

Potrivit celor cuprinse în Planul strategic pentru vaccinarea anti Covid, pe care ministrul sănătății Roberto Speranza îl va prezenta în Parlament miercuri 2 decembrie, în curând se va introduce un permis, un carnet care ne va oferi posibilitatea de a ne deplasa dintr-o regiune în alta și dintr-un stat în altul.

Urmărirea sau înregistrarea persoanelor vaccinate va fi foarte importantă, scrie ilgiornale.it

Toți subiecții vaccinați vor trebui incluși într-un registru specific, o bază de date care va fi utilă în primul rând AIFA, Agenția pentru medicamente, care va putea monitoriza orice reacții adverse.

În al doilea rând, va fi util în scopul eliberării carnetului de vaccinare care poate fi necesară în caz de călătorie, atât în ​​Italia, cât și în străinătate. În acest sens, la câteva săptămâni după vaccinare, se vor efectua teste serologice pentru a înțelege dacă vaccinul administrat a avut efectul dorit, și anume producerea de anticorpi împotriva Covid. În caz contrar, vaccinarea va trebui repetată, probabil folosind un alt produs.

Cine va primi primele doze de vaccin

Ideea emisă de govern este să se poată vaccina cât mai mulți oameni posibil în cel mai scurt timp, începând cu luna ianuarie viitoare. Ar trebui să înceapă inițial cu vaccinul Pfizer, 3,4 milioane de doze pentru 1,7 milioane de persoane, care va ajunge în containere de 975 de doze distribuite în 300 de spitale și puncta de vaccinare.

Aceste doze de vaccin au nevoie de temperaturi foarte scăzute pentru a nu risca deteriorarea, (vorbim despre condiții de stocare de  -75 / -80 grade). Cu toate acestea, regiunile s-au asigurat că dispun de tehnologia potrivită pentru a stoca medicamentul. Trebuie remarcat faptul că poate rămâne până la 5 zile la o temperatură mai mare, în jur de +4, fără a avea probleme. Diferitele regiuni au propriile depozite farmaceutice.

Planul prevede să înceapă cu vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate și a personalului din reședințele pentru bătrâni. Imediat după aceasta va fi rândul celor mai în vârstă, adică a celor de peste 80 de ani. Vom trece apoi la grupul de peste 75 de ani, la grupul de peste 70 de ani și așa mai departe până la cei mai mici.

Bineînțeles, persoanelor mai tinere li se vor adăuga, de asemenea, afectate de boli importante și, prin urmare, considerate fragile și expuse riscului. În ceea ce privește vaccinările din interiorul spitalelor, acestea vor fi efectuate de medicii desemnați, care se ocupă deja de administrarea vaccinurilor antigripale. Cu toate acestea, cea mai mare problemă se referă la vaccinurile făcute în afara spitalelor.

Marga Croitoru:

Seamănă cu ce scrie în Apocalipsă.

« Director în Ministerul Sănătății (în Israel) susține că vaccinurile nu vor fi obligatorii, dar dr. Eyal Zimlichman spune comisiei parlamentare că „oamenii le vor cere singuri”.

Directorul din Ministerul Sănătății, Hezy Levy, a insistat ieri către presă că „nu vom forța oamenii să ia un vaccin. Legea israeliană nu permite acest lucru”. Dar dr. Eyal Zimlichman (Șef la divizia medicală și la divizia inovare din cadrul Centrului Medical Sheba), vorbind în fața ”Comitetului special pentru coronavirus” din Parlamentul Israelian, a enumerat măsurile care sunt planificate pentru a „manevra” populația înspre vaccinare, ca mod de a recâștiga libertatea de mișcare.

Problema acceptării vaccinului de către populație a generat un interes din ce în ce mai mare, comentatori precum Mike Cernovich scriind: „Guvernul nu te va obliga să iei vaccinul. O va face Amazon. Companiile aeriene o vor face. Băncile o vor face. Nu veți mai putea cumpăra și vinde fără vaccin. ”

Ca și cum ar fi subliniat cuvintele lui Cernovich, dr. Zimlichman a spus comisiei: „Un alt lucru care se pare că va veni în viața noastră, începând deja în ianuarie cu un număr mic de doze, este vaccinul.

Dacă discutăm despre cum să-i motivăm pe israelieni să se vaccineze, sunt de acord că populația nu poate fi forțată. Nu va merge. Putem să vorbim despre asta până mâine dimineață, nu va merge. Putem face altceva: să creem motivație. Orice om vaccinat va primi automat ”carte verde”. Prin urmare, te poți vaccina și atunci vei primi ”carte verde” pentru a te mișca liber în toate zonele verzi. Ți se vor deschide ușile pentru evenimente culturale, vei avea acces în centrele comerciale, în hoteluri și restaurante. Puteți decide să nu vă vaccinați, dar dacă doriți să intrați în aceste zone va trebui să vă faceți un test PCR. Prin urmare, cred că oamenii vor înțelege singuri că vaccinul îi va readuce la viața normală și atunci se vor vaccina singuri, fără ca noi să îi obligăm.

Dar ideea pe care o lansăm este ceva care deja începe acum. Avem în teste un program-pilot și suntem gata să-i dăm drumul, asta presupunând că va fi autorizat de Ministerul Sănătății. Programul e bazat pe testele PCR și cele antigen. Suntem în proces de autorizare cu Ministerul și în proces de dezvoltare cu serologia. Putem da drumul vaccinurilor foarte repede, începând cu ianuarie. Cei vaccinați vor avea acces în ”zonele verzi”.»

Cătălin Beciu

Gata, după asta chiar că mă culc.

Aşadar, vaccinarea nu va fi obligatorie, doar că fără paşaport care să dovedească faptul că eşti imunizat nu mai poți călători.
Probabil că vei avea nevoie de un carnețel şi prin țară, mai ales dacă vii la Bucureşti.
Ba cred că o să ai nevoie şi pentru Sinaia.
Vrei la spital?
Dar în mall?
Ai carnet?
Nu? Nasol.
Ok, nu vrei să cari atâtea carnețele.
Înțeleg.
Atunci aplicație.
Nici aşa nu vrei?
În cazul ăsta te superi dacă punem un marker în ser? Nuuu cip, tată! Terminați cu cip-ul ăsta, conspiraționiştilor! E marker!
Nu simți nimic şi se face becu’ verde pe oriunde treci.
Doar avantaje!
Ce zici?
Si acum concluzia: eu mă vaccinez.
Nu cu vaccinul am probleme, ci cu ce nu se vor abține să facă pe lângă el.
Boala asta -care nu e SIDA, cancer, ciumă bubonică sau tifos- are nevoie de un vaccin. Dacă gripa are vaccin, e absolut normal să existe si vaccin anti-COVID.
Dar coregrafia asta planetară are alt obiectiv.
Culmea, ii înțeleg toate justificările, dar detest faptul că nu a apărut nimeni care sa spună adevărul, preferându-se utilizarea fricii şi manipulãrii.
Băi, ăla de eşti la “liderii” planetari, de ce nu zici, frate, în rețeaua pe care o ai în proprietate:
“- Cetățeni ai planetei, eu cu Elon si cu unu’ Bezos am tras concluzia că ne-am încălzit rău, de la poluare. Trebuie -fie ca vreți sau nu- să ne schimbăm comportamentul. Omorâm multe animale, am înjumătățit padurile, am ras 70% dintre speciile planetei şi am umplut oceanele cu cutii de cola. Intr-o sută de ani dispărem. Trebuie sa stati mai pe lângă casă, iar noi (că suntem super şmecheri şi putem) băgăm epoca post-muncă şi ne pregătim de “optimizarea” speciei prin tehnologie. Pe urmă ne apucăm să incurajăm națiunile (adică nu să atacam biserica si tot ce sustine familia) să nu mai facă zece copii/familie, să zboare mult mai puțin, să meargă cu maşina mai puțin, să consume curent cam 30% din ce consumă acum şi să nu mai arunce plastic peste tot, ca să avem ăştia de suntem geniali timp pentru dezvoltarea unor noi tehnologii nepoluante.
Dacă pricepeți asta, n-o să vă mai prostim cu toată coregrafia asta, n-o să vă mai cenzurăm în online şi n-o să mai apară un Zoom just in time, cu trei secunde înaintea declarării altei pandemii.”
Da’ n-o să zici, Mark.

Anghel Buturugă:

S-a spus eronat că producătorii farmaceutici de vaccinuri anti-Covid nu ar mai fi făcut vaccinuri până acum.

Uite, Pfizer de pildă. Pfizer a fost obligată prin justiție, în 2011, să despăgubească victimele unui vaccin experimental, Trovan, încercat pe pielea unor copii nigerieni. 11 copii au murit în timpul testelor clinice de la sfârșitul anilor 90.

Trovan era un vaccin antibiotic oral menit combaterii unei epidemii de meningită. Dar de ce despăgubiri dacă vaccinul fusese folosit în timpul testelor clinice? Că nu se pune problema, indiferent de efectele produsului, dacă suntem încă în faza testelor clinice. Păi problema era, ați ghicit, cu faptul că Pfizer nu a obținut un consimțământ adecvat de la părinții acelor copii pentru folosirea unui medicament experimental. Carențe au fost și la dozajul folosit, lucru care a cauzat daune neurologice sau paralizie.Scurgerile wikileaks au arătat că Pfizer demarase niște investigații pe cont propriu pentru a acuza de corupție oficiali nigerieni și a determina, astfel, închiderea cazului.

Iată, așadar, exemplu de bune practici, bună credință. Trebuie să fii complet iresponsabili, un terorist medical, să pui la îndoială fie câtuși de puțin, calitatea produselor farmaceutice făcute în câteva luni de testare, de către companii cu o ireproșabilă reputație, precum Pfizer, care a ucis doar 11 copii și a damblagit alte câteva zeci. Dar, se știe, Baalul Progresului cere pentru izbăvire sacrificii umane.

Dr. Mircea Frentiu: Acest vaccin conține celule umane de la fetuși AVORTAȚI – este un vaccin cu ARN

Smartradio:

Revenim la normal în toamna anului 2021, „dacă reușim să vaccinăm 80-90% din populație”, preconizează epidemiologul Arnaud Fontanet

O revenire la normal s-ar putea produce în toamna anului 2021, „dacă reușim să vaccinăm 80-90% din populație”, potrivit epidemiologului Arnaud Fontanet, membru al consiliului științific din Franța.

„Avem mai multe vaccinuri cu rezultate foarte încurajatoare. Acest lucru va permite o producție semnificativă și, prin urmare, un acces mai bun la vaccinare”.

„Trebuie să verificăm dacă acestea protejează împotriva infectării sau împotriva formelor grave ale bolii, altfel vaccinul nu va împiedica circulația virusului și strategia de control va continua”.

„De asemenea, este necesar să știm cât timp protejează vaccinul, după ce a fost administrat, pentru a ne asigura că nu are efecte secundare grave și, dacă există, că rămân doar cazuri excepționale”, a continuat el.

Epidemiologul a estimat că, pentru a putea relaxa complet restricțiile de călătorie sau pentru a putea relua anumite activități, va fi necesar să „reducem numărul infectărilor la câteva sute pe zi. Trebuie să rămânem vigilenți, chiar dacă circulația virusului va scădea. Nu vom putea relaxa totul „, a avertizat el.

Întrebat despre ideea unui «pașaport sanitar» pentru călătoriile internationale, epidemiologul nu este de acord: „Am putea crea un precedent grav, unii ar putea spune de ce nu și un pasaport pentru SIDA sau alte boli, în afară de Covid”.

„Dacă reușim să vaccinăm 80-90% din populație (…) putem crede că vom reveni la o viață normală în toamna anului 2021”, crede Arnaud Fontanet. „Acesta este un obiectiv extrem de ambițios, având în vedere neîncrederea populației față de vaccinuri”.

După ce ai fost vaccinat împotriva Covid-19, „nu este sigur că nu te vei îmbolnăvi iar”, avertizează epidemiologul. „Știm că riscul scade cu 90%, dar nu cu 100%. Vor fi oameni care vor fi vaccinați și care se vor îmbolnăvi, unii dintre ei vor muri”.

„Este un risc individual pentru persoanele care vor avea efecte secundare grave, dar există un interes colectiv” explică el despre raportul beneficiu / risc al vaccinurilor împotriva Covid-19.

R3Media:

Franța nu autorizează vaccinarea copiilor, invocând absența unor studii clinice pentru această categorie de vârstă

Inițial, nu va exista o autorizație de introducere pe piață a vaccinurilor pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu există date din studiile clinice, a anunțat, luni, Înalta Autoritate a Sănătății din Franța, informează LCI.fr, citat de SmartRadio.

Autoritățile franceze au anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, detalii referitoare la viitoarea campanie de vaccinare.

Inițial, nu va exista o autorizație de introducere pe piață a vaccinurilor pentru  copii, a anunțat Înalta Autoritate a Sănătății din Franța.

Potrivit sursei citate, vicepreședinte al Comitetului tehnic pentru vaccinări, Daniel Floret, a menționat că speră că vor exista studii și pentru această categorie de vârstă, fiind de dorit „să existe rapid o autorizație de introducere pe piață pentru cei sub 18 ani”.

În România, Strategia națională privind vaccinarea anti-covid a fost aprobată în ședința de Guvern de săptămâna trecută, urmând să ajungă pe masa CSAT în zilele următoare.

Până acum, acest document nu a fost dat publicității, singurele informații referitoare la strategia de vaccinare fiind cele din declarațiile autorităților.

R3Media/ Vasile Astărăstoae:

Vaccinarea anti COVID-19 – între optimism și reticență

În aceste zile, agenda publică, paradoxal, nu esta acoperită de campania electorală, ci de problema vaccinului anti-COVID. Anunțul făcut de trei firme, privind punerea pe piață, probabil, în decembrie, a unui vaccin a împărțit lumea între optimism exagerat și reticență.

Optimismul este manifestat mai ales de cei care au gestionat pandemia, adică de clasa politică. Este și normal, deoarece s-a constatat că lumea traumatizată de mesajele apocaliptice și confruntată cu efectele unei crize medicale și social-economice a devenit tot mai refractară la măsurile (ineficiente) introduse. Era momentul să se transmită și un mesaj optimism. Cu ochii pe sondajele de opinie, politicienii s-au repezit să îmbrățișeze teza că avem un vaccin eficient și că apare „o luminiță în depărtare”. Același optimism debordant l-am văzut și la o serie de medici, trompete pe sticla televizoarelor, care, după ce ne-au prezentat o imagine înfiorătoare a pandemiei, acum propovăduiesc vaccinul ca un panaceu pentru COVID-19, deși nu știu nimic despre el.

Cu toate acestea, o asemenea viziune nu este împărtășită de un număr important de persoane. O parte a medicilor și a populației este reticentă și, mai mult, nu dorește să se vaccineze. În discuții avute într-un un grup multinațional (pe zoom), din care fac parte și persoane cu expertiză în domeniul cercetării farmaceutice (de exemplu, un profesor la o facultate de farmacie din Elveția, care lucrează în cercetare de 35 de ani la o mare companie farmaceutică), am încercat să vedem de ce există această reticență.

Sintetizând, iată câteva elemente:

 1. Firmele producătoare ale vaccinului nu au niciun fel de experiență si expertiză în acest domeniu. Moderna este un start-up, care a profitat de această oportunitate (cererea de vaccin). Pfizer/BioNTech și AstraZeneca nu au mai produs vaccinuri până-n prezent. Cu alte cuvinte, s-au calificat rapid și asta ridică un semn de întrebare.
 2. În afara unor comunicate vagi, rezultatele nu au fost supuse analizei în lumea științifică. Ni se comunică că este o nouă tehnologie de biologie moleculară, utilizată pentru prima oară în domeniul producerii vaccinului, dar nu ni se comunică efectele secundare, indicațiile/contraindicațiile, iar eficiența vaccinului a crescut de la o zi la alta precum aluatul la dospit (în decurs de o săptămână de la 85% la 95%).
 3. În producerea unui vaccin, există anumite faze,care au un anumit interval de timp și un anumit număr de voluntari pe care se testează. Aceste faze, în primul rând, evaluează toxicitatea, apoi, dozele terapeutice și în final, eficiența și efectele secundare. Calculând la minimum, apare imposibil ca să fie parcurse toate fazele într-un interval de 8 – 9 luni. Este adevărat că, într-un comunicat, firma Pfizer a anunțat că faza 2 și faza 3 s-au desfășurat concomitent, dar acest lucru nu este recomandat, mai ales la un vaccin nou.
 4. Deoarece este o tehnologie nouă, studiul clinic este un studiu de cercetare pe subiecți umani și trebuie să îndeplinească anumite cerințe științifice și etice, ceea ce crește timpul de elaborare a concluziilor.
 5. Este singurul vaccin la care temperatura de păstrare este -78 – -80 de grade. S-a comunicat că, dacă nu este păstrat la o asemenea temperatură, vaccinul se inactivează. Nu s-a spus ce se întâmplă dacă un vaccin inactivat este injectat unei persoane. Dacă nu ar avea niciun efect, ar fi doar o problemă de eficiență. Dar s-ar putea ca, dată fiind tehnologia genetică utilizată cu ARN-pur, vaccinul inactivat să producă efecte secundare importante. Nu știm dacă acest lucru a fost studiat.
 6. În lume, există patru mari corporații, care au obiect de activitate exclusiv producerea de vaccin. Din momentul aparției pandemiei, acele corporații (cu un personal cu vastă expertiză și experiență în domeniu) au anunțat că lucrează la un vaccin. Până-n prezent, nu au anunțat punerea pe piață a unui vaccin anti-COVID. Lucrul acesta ține de credibilitate și încredere: dacă aceste firme ar pune pe piață un vaccin insuficient studiat și acesta s-ar dovedi ineficient sau cu efecte secundare majore, ar intra rapid în faliment. Pentru Pfizer sau AstraZeneca nu există acest risc. Dacă ar da faliment divizia nou înființată de vaccinuri, ele vor rămâne pe piață prin celelalte produse medicamentoase pe care le comercializează. Un lucru, care atrage atenția asupra eticii, este faptul că în momentul în care Pfizer a anunțat noul vaccin și acțiunile la bursă au crescut la un nivel record, CEO-ul Pfizer și-a vândut acțiunile.
 7. Un grad de incertitudine și de neliniște îl provoacă și faptul că firmele au încheiat acorduri de imunitate cu guvernele statelor cărora le vor livra vaccinul. Cu alte cuvinte, firmele nu vor fi responsabile de eficiența și efectele secundare ale vaccinului. Se transferă responsabilitatea către guverne, care vor plăti din banii contribuabililor daunele provocate terților.

Reticența se manifestă inclusiv în mediile financiare. În ziarele financiare (inclusiv, Financial Times), consultanții declară acțiunile firmelor care au anunțat punerea pe piață a vaccinului, ca investiții foarte riscante. Există stegulețe roșii (vorba prietenului meu) la fel de numeroase ca cele din Piața Kremlinului la manifestările dedicate revoluției bolșevice în timpurile URSS-ului.

În aceste condiții, optimismul entuziast este nejustificat și par premature măsurile luate de guverne, precum și fondurile alocate pentru vaccinarea anti-COVID.

Este posibil ca la presiuni politice, organismele de autorizare, în speță FDA sau EMA, prin proceduri accelerate, să acorde avizul de punere pe piață cu anumite restricții sau fără. Este posibil ca rezultatele cercetării să fie puse integral la dispoziția acestor organisme și atunci vom ști mai mult. Dar în acest moment, nu avem decât o acțiune de PR și marketing și nu avem niciun fel de date cu privire la structura vaccinului, indicațiile vaccinului, contraindicațiile vaccinului, accidente și incidente, efecte secundare etc. Ce este grav este faptul că dacă vaccinul se va dovedi ineficient sau periculos aceste constatări vor fi extinse asupra tuturor vaccinurilor și mișcarea anti-vax va căpăta o credibilitate crescută. Vaccinuri, care, în decursul timpului, s-au dovedit, la un raport risc-beneficiu, prețioase (cum ar fi de exemplu, vaccinul anti-polio sau anti difteric) vor fi refuzate de majoritatea populației.

În concluzie, reticența este justificată și eu personal voi asculta de îndemnul președintelui Johannis și voi fi precaut ca sa nu fiu catalogat drept prost.

P.S.1: Pentru progresiștii neo-marxiști, care înțeleg mai greu, le repet poziția mea: sunt pro-vaccinare, cu evaluare riscurilor și a beneficiilor fiecărui vaccin în parte și împotriva vaccinării obligatorii. Numai astfel se respectă autonomia persoanei și libertățile cetățenești.

P.S.2: În lipsa unor argumente științifice, tot felul de diletanți folosesc insulta și injuria, justificându-se că au spirit pamfletar. Pentru a scrie pamflete trebuie să ai talent, ceea ce nu este valabil în cazul lor. Atacul grobian al diletantului Cristian Tudor Popescu împotriva prof. dr. Monica Pop, într-un domeniu în care CTP nu are cunoștințe minimale, este un exemplu.

R3Media:

Anghel Buturugă: Stalinism palingenetic

Ieri seară, la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, un oficial al guvernului Român a incitat moderatorul la cenzură, cerând explicit acestuia să interzică unui medic, anume Vasile Astărăstoae, să se pronunțe pe tema vaccinurilor anti-Covid.

Iată intervenția oficialului, Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului României, redată de G4media: „Mi se pare foarte periculos ceea ce se întâmplă în emisiunea dumneavoastră. Ar trebui să interveniți acunci când se vorbește despre asemenea subiecte sensibile. Dumneavoastră, cu tot respectul, aveți obligația în calitate de moderator să moderați luările de poziție cu privire la teme sensibile. În momentul de față, vaccinarea este un subiect extrem de sensibil și trebuie cât mai multă informare.
Domnul Astărăstoae este de meserie legist. Eu aș fi foarte interesat să ascult opiniile medicilor care sunt specialiști în infecțioase și epidemiologie.”

Dancă o spune de-a dreptul: pe subiectele sensibile, discursul trebuie cenzurat. Au voie să se exprime doar cei considerați de autorități îndrituiți. Nu, nu are legătură cu calificarea de bază a celor ce se pronunță, căci dacă vor fi „specialiști în infecțioase și epidemiologie” care vor avea un discurs critic vor fi și ei cenzurați, puși la stâlpul infamiei, deveniți ținte pentru emisiunile-eșafod de seară, obiect al denunțurilor vehemente ale „colegilor de breaslă”.

Este și ipocrită intervenția. Toți medicii care susțin vaccinarea au platformă, indiferent de specializarea lor. Toți cei care au discurs critic vor fi tratați corespunzător.

Dar ceea ce izbește aici este lipsa de reținere, de conștientizare a limitelor depășite atât de senin de un reprezentant al guvernului. Nicio rușine, nicio jenă, pentru a asuma expicit postura celui care inițiază actul cenzurării. Sunt la putere, deci spun unui moderator TV pe cine trebuie să lase și să nu lase să vorbească.

Asta arată că stalinismul n-a plecat de la noi, ci s-a înfipt undeva în măruntaiele puterii și iese de acolo, ca un alien care a parazitat suficient gazda, pentru a o ucide și pentru a se arunca asupra următoarei victime. Un stalinism care revine, din nou și nou, în momentele în care puterea nu mai e ținută pe loc de limitele și proptelele și așa precare de la noi. În momente de criză, în care se instaurează starea de excepție. De aceea, la noi, indiferent de care va fi abordarea generală a arhitecților marii resetări, că vor merge pe condiționare, nu pe obligare, pe totalitarism soft, nu pe ceva hard, va ieși tot stalinism, căci altceva nu poate ieși, iar „ai noștri” altcum nu știu să facă. Singurele limitări vor fi cele pur obiective, care nu țin de voința lor: infrastructura, contextul internațional, etc.

Revenind la discuția de fond, evident că infinit mai relevant decât specializarea medicilor sau a oricui se pronunță pe subiectul vaccinurilor este conflictul de interese. Cine a lucrat, a fost plătit de companiile farmaceutice și cine nu. Cine are ceva de câștigat din vacciniadă și cine nu. Ceea ce nu ar însemna că respectivul n-ar avea voie să se pronunțe, ci că nu ar trebui să se afle în postura de a decide și, în dezbaterea publică, ar trebui mereu să decline interesele aflate în conflict. Dar cum să se pună problema, măcar, când însăși presa se află la cheremul bugetelor Big Pharma?

Vasile Astărăstoae: Adevărul vă va face liberi

Decizia mea de a nu mai interveni în pseudo-dezbaterea privind COVID-19 a trezit numeroase reacții. Am primit numai într-o noapte sute de mesaje (și ele continuă să vină) prin care sunt rugat să mă răzgândesc. Prin urmare, mă simt obligat față de cei care au avut și, poate, mai au încredere în mine să le ofer o scurtă explicație.

Când, în februarie 2020, am intrat în această dezbatere, am fost motivat de faptul că întreaga societate era cuprinsă de panică și emoții negativeNu am intrat din dorința de notorietate, nici din interese politice sau financiare. Mesajele autorităților din toată lumea (naționale și internaționale) întrețineau o isterie colectivă, iar măsurile recomandate erau dictate de panică și nu de rațiune. Postările mele au dorit să aducă speranță, liniște și rațiuneAm apărat deci drepturile cetățenilor, libertatea religioasă, axându-mă în special pe o analiză etică. Am analizat critic unele măsuri, insistând asupra faptului că sănătatea nu înseamnă numai lipsa bolii sau a unui handicap, ci este un concept mult mai vast, care implică starea de bine fizică, psihică, social-economică și religioasă. Am insistat asupra unei analize cost/beneficiu a măsurilor luate în așa fel încât să fie proporționale cu gravitatea pandemiei. Intenția mea a fost să declanșez o dezbatere, care să conducă la conferințe de consens în concordanță cu adevărul. Într-o criză medicală și social-economică, realizarea solidarității societății (să facem împreună ceea ce nu putem să facem singuri) este esențială. Am crezut că voi contribui, printr-o poziție temperată, la apropierea celor două curente, care se manifestă în societatea românească, apropiere bazată pe adevăr și toleranță.

Știu două lucruri:

1. Știința nu este o religie, ea este un mijloc prin care ne putem apropia de adevăr. Dar în știință, adesea, ce a fost adevăr științific în trecut, nu mai este și în prezent, iar cel care este în prezent, s-ar putea să fie contrazis în viitor.

2. Adevărul la care aspirăm este un adevăr limitat. Nu putem trece niciodată de faptul că gândurile și credințele, ne determină să considerăm că acestea sunt adevărul. Mulți oameni nici măcar nu se deranjează să analizeze rațional ceea ce cred și ajung să-și construiască toată viața pe credințe care pur și simplu s-ar putea să nu fie adevărate. Orice spune mass-media, o celebritate sau un grup de prieteni, pentru aceste persoane devine brusc „adevăr”. Pentru mine, care mărturisesc credința creștină, adevărul absolut  este simplu, și anume, ce a spus: Iisus – Eu sunt Calea, Adevărul și Viața (Ioan 14:6).

M-am înșelatprofund. Calea pe care am ales-o a fost greșită. Grupurile fundamentalistedin toate domeniile sunt opace la orice argument. Nu mă consider infailibilși ceea ce-am afirmat poate să fie uneori eronat. Argumentele mele pot fi contestateși am puterea să recunosc când am greșit. Dar în loc de argumente se folosesc atacuri la persoană, injurii, calomnii, amenințăriSocietatea românească este divizată din punct de vederereligios(de exemplu, acele comentarii în care creștini, care ar trebui să urmeze calea iubirii și a toleranței, declară că alți creștini sunt eretici și nefrecventabili), politic, social și cultural. Se respinge orice dezbatere reală și se adâncește prăpastia dintre diferite grupuri ale societății.

Am constatat că efectulluărilor mele de poziții adâncește prăpastiadin cadrul societății, în loc să arunce punți cătresolidarizareDe aceea am luat hotărârea să mă retrag și nu din frică, lehamete, interese sau dezamăgire.

În concluzievă îndemn să medidați și să raționați în așa fel încât să găsiți adevărul, pentru că ”Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi / vă va face liberi.” (Ioan 8:32).

P.S.1 Pentru cei care nu au înțeles una dintre postările mele, o precizare. Există foarte multe firme care fabrică vaccinuri și care nu le produc. A produce un vaccin înseamnă a-l crea, a-l fabrica și a-l pune pe piață. A fabrica un vaccin implică doar utilizarea actului de creație a altuia și punerea pe piață a acestor produse (sub licență sau produse generice).

P.S.2. Sunt conservator (nu folosesc termenul de dreapta pentru că a fost confiscat în România de oportuniști) și, de aceea, în concepția unor progresiști neomarxiști, sunt depășit, ramolit și nefrecventabil. Poate așa este, dar sunt mulți care gândesc la fel ca mine și deci existăm.

VACCINURILE ANTI-COVID-19 ARNm de la Pfizer și Moderna se bazează pe o tehnologie cu totul nouă și comportă „RISCURI UNICE ȘI NECUNOSCUTE”. Compendiu de texte din Jerusalem Post, The Lancet, Nature, Independent

PLANIFICATORII MARII VACCINIADE COVIDICE. Ministrul Tătaru: primele tranșe din vaccin ar ajunge în DECEMBRIE/ Arafat: „Trebuie OPRITE mesajele care pun la îndoială ce spun medicii”/ Se vorbește de ECHIPE MOBILE, chiar și de ARMATĂ, pentru VACCINARE în școli, universități, supermarketuri, farmacii/ VACCINUL ASTRAZENECA – O FRAUDĂ FARMACEUTICĂ?

„SCENARIILE SPAIMEI” pentru acceptarea vaccinului. Strategia Coronavirus de influențare a comportamentelor sociale prin inducerea deliberată a FRICII și ANXIETĂȚII (Video)

Episcopul catolic tradiționalist Athanasius SCHNEIDER: creștinii trebuie să REFUZE vaccinul Covid din fetuși avortați, chiar dacă va însemna MARTIRIU. „Dacă vaccinul va fi impus, vom intra în timpul Apocalipsei”

Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii – stipendiați de Fundația GATES

Geneticiana ALEXANDRA HENRION CAUDE despre originile virusului SARS-CoV-2, riscurile restricțiilor și PURTĂRII MĂȘTILOR și impunerea unui tratament prin VACCIN EXPERIMENTAL (Video): “ANIHILAREA COMPLETĂ a tot ceea ce are specia umană la nivel de bogăție”

CHRISTIAN PERRONNE, profesor de boli infecțioase și fost șef al Comisiei pentru Boli Transmisibile din Franța, despre CORUPȚIA BIG PHARMA și goana după vaccinul anti-Covid: SUNTEM ÎNTR-UN DELIR TOTAL! Gilead și Bill Gates sunt în conflicte de interese majore


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Vasile Astărăstoae

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Ministrul Sănătății dă asigurări că vaccinul anti-covid NU va fi obligatoriu. ÎN CE MĂSURĂ VA CONDIȚIONA ÎNSĂ ACCESUL LA O VIAȚĂ „NORMALĂ”?/ Italia: proiect pentru PERMISUL DE VACCINARE, obligatoriu pentru a putea CĂLĂTORI/ Drepturile omului: o „prosteală” în raport cu vaccinul?/ Ce a produs un vaccin PFIZER în Nigeria/ Dr. Mircea Frentiu: Vaccinul anti-covid conține celule umane de la fetuși AVORTAȚI/ Reprimarea STALINISTĂ a opiniilor medicului Vasile Astătărăstoae

 1. M-am uitat foarte atent pe diverse materiale ale Moderna si Pfizer. Si m-am interesat mai ales de acest heliogel care mi se pare foarte ciudat cu adevarat. M-am uitat si pe ce se intimpla apropo de 5G si de faptul ca campania de asamblare a retelei nu s-a oprit deloc ba chiar a fost considerata o prioritate in plina “epidemie”
  Am impresia, daca nu ma insel, ca rolul acestui asa-zis vaccin s-ar putea sa fie de doua sau trei feluri:
  1. bionanobotii care ni se baga in corp, transportorii arn-ului modificat, sint capabili sa care o gramada de alte chestii inclusiv nano cipuri (sa zicem, e doar un exemplu si foarte probabil tehnologia este mai avansata decit celebrul cip) . Acestia ar putea si chiar s-a confirmat ca sint capabili sa comunice cu exteriorul – probabil ar putea sa comunice cu, sa zicem un telefon 5G – si atunci acesti nanoboti vor dar raportul apropo de “starea de sanatate” dar foarte probabil si multe alte chestii – gen raportul asupra starii mentale mai ales. Raportul este dat probabil unui app care este administrat de google sau ceva p-acolo. Cu alte cuvinte se realizeaza cunoasterea si de asemenea controlul perfect al omului.
  2. Fara acest vaccin nu vom avea accesul la servicii esentiale – dar asta o stiam
  3. Este clar ca este un vaccin mutagen- va produce modificari genetice – vom deveni altceva. Ce mai exact? Nu stiu! Oricum sigur, sigur liberul nostru arbitru va fi afectat!

  Sper, imi doresc, foarte mult, fffff mult sa NU AM DREPTATE!! Insa explicatia asta mi se pare singura valida pentru partile absente din puzzle-ul covid si vaccin. Si are sens!` Este veridic este confirmat chiar de ei – nontehnologia, de exemplu.

  Da Doamne sa nu fie asa!

  Asa ca sefii Bisericii Ciprului ar trebui sa -si de un baston in cap si sa-si revina. NU fac decit sa semneze moartea bisericii oficiale a Ciprului venind cu astfel de declaratii. Incep sa cred ca intr-un timp oarecare bisericile care vor achiesa la acest discurs nu vor mai avea harul! Si vor ramine doar cele care vor refuza asa ceva si vor fi un exemplu si pentru credinciosi. Nu stiu, sper sa gresesc!!

  Si DACA este asa …. atunci acest vaccin chiar este cu adevarat pecetea!
  Daca este asa atunci Doamne Ajuta-ne pentru ca avem mare nevoie de ajutorul Tau… sa suportam si sa rezistam!!

 2. @petra
  Pe partea cu nanoboti nu stim ce sa zicem, dar vaccinurile, chit ca nu sunt clar de primit, nu au cum sa fie pecetea (dar o prefigureaza ca rol). Aceea e legata expicit de actul apostaziei.

 3. da. asta a fost si prima mea reactie…. ca nu asta este pecetea…. nu inca. Si ca vaccinul asta are mai degraba rol maltusian si premergator. Si totusi e ciudat si e de urmarit ce se intimpla pe la chinezi. Om vedea….

 4. Sunt de acord cu argumentele aduse de Petra.
  Si adaug :

  Chipul lui Dumnezeu in om este: iubirea , libertatea, suveranitatea, ratiunea, dreptatea , sfintenia, puterea si veridicitatea.
  A accepta vaccinul inseamna o ciuntire a chipului, prin aceea ca cedam suveranitatea si libertatea noastra ca daruri ale lui Dumnezeu, unor oameni care nu si -au dovedit deloc bunele intentii fata de noi. Din contra!
  Si odata ce am acceptat aceasta desfigurare, greu de imaginat ca vom mai avea taria sa respingem pecetea finala.

  Lasand la o parte faptul ca , aparent acceptarea vaccinarii este benevola ( deocamdata) desi ulterior se vor adauga ingradiri si restrictii care ne vor scoate inafara societatii.

  Si pt faptul ca nu vom mai putea cumpara, nu vom mai putea practic nimic, tare mult seamana chiar cu pecetea.

  E foarte probabil ca legatura intre tehnologia 5G si vaccin sa fie reala. Doar ne- au fluturat de mult visul lor cu internetul obiectelor
  Nu m ar mira sa ajungem sa fim si noi manipulati cu ” telecomanda” ca orice obiect digital.

 5. SA nu uitam ultima profetie al parintelui Savvas Axilleos care a plecat la domnul in 3/8.2016 ne spune ca o sa stranga pe toata lumea in cusca si o sa ne preseze sa luam pecetea deci cu putine cuvante dupa lockdown urmeaza pecetea …!! Domnul sa ne lumineze……!!

 6. Pingback: OMS ia în calcul folosirea CERTIFICATELOR DIGITALE DE VACCINARE. Există deja un proiect-pilot în Estonia/ Președintele Chinei propune folosirea de CODURI QR atribuite persoanelor pentru călătorii
 7. Ati vazut filmul Contagion (2011)? Este descris acolo perfect ceea ce traim noi astazi.
  Un sigur lucru lipsea deocamdata din peisaj: vaccinul si cine il va face.
  Acum tablorul este complet: nu sunt cinci minute de cand la A3 a fost intervievat un maaare specialist coreean in vaccinuri. Omul a explicat simplu, in cuvinte, mesajul oarecum ascuns al filmului: noi cei care cream vaccinul si il distribuim nu ne vaccinam, il dam celor care au nevoie mai mult de el.
  Asadar, EI nu se vaccineaza, exact asa cum au spus inca din 2011. E clar, nu?

 8. Pingback: Opinie: PLANUL NOII ORDINI GLOBALE "CHINEZEȘTI" PRIN PANDEMIE și descifrarea mecanismelor de CONTROL AL POPULAȚIEI - propaganda de război, INVENTAREA DUȘMANILOR FICTIVI, mitul salvatorului, CONFUZIA și HAOSUL PROFITABILE. Cum se încurcă
 9. Pingback: OMS a schimbat definiția IMUNITĂȚII DE TURMĂ, de acum legată exclusiv de VACCINARE/ Cum va deveni vaccinarea OBLIGATORIE? Pașapoarte de imunitate, obligații de serviciu, condiționarea călătoriilor.../ Vor obliga HORECA și sectorul privat angaja
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare