NU LITURGHIILOR DE CRĂCIUN. Comisia Europeană ar urma să recomande evitarea sărbătoririi Nașterii Domnului în prezența credincioșilor/ Filosoful Diego Fusaro: anularea liturghiei de Crăciun are o semnificație STRATEGICĂ pentru elitele globaliste

2-12-2020 1 minut Sublinieri

Captură după: https://www.corriere.it/cronache/20_dicembre_01/valutare-stop-messe-natale-2020-proposta-ue-contro-covid-evitare-assembramenti-2b137b60-33b1-11eb-be82-c9839d3e98fa.shtml

Digi24:

Slujbele de Crăciun, urmărite online sau la televizor. Proiect la nivel european, motivat de frica celui de-al treilea val

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu „inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

“Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun”– este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.

Comisia Europeană cere “luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor.

Printre altele, Comisia recomandă menținerea interzicerii circulației inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: “prudență” și “prudență”.

Pe scurt, trebuie evitate greșelile din vară, deoarece riscul este un posibil al treilea val, a reamintit președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: “Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”.

Marți, ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, și ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, vor discuta cu autoritățile locale pentru finalizarea noilor reglementări ce intră în vigoare din 4 decembrie.

Pe de altă parte, Consiliul permanent al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI) se reunește marți într-o sesiune extraordinară pentru a discuta despre măsurile anti-pandemie.

Liturghiile de Crăciun vor avea loc “cu respectarea deplină a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, președintele CEI: “Dacă liturgiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”.

Bogdan Alexandru Duca:

Circulă zvonul quasi-oficial

că cei din Comisia Europeană vor să “recomande” interzicerea slujbelor de Crăciun (adică să se mute în online).

Desigur, riscul ridicat de a face această viroză teribil de asimptomatică e pretextul….

Dacă iese asta într-un document oficial, atunci caracterul anticreștin al acestui circ dictatorial va fi mai evident ca oricând.

Anghel Buturugă:

Când pietrele leniniste vorbesc…

„De voi veți tăcea, pietrele vor striga”. Am descoperit (încă) un gânditor de stânga italian, leninist asumat din câte îmi dau seama, care nu se împacă deloc bine cu noua eră biopolitică.

Diego Fusaro (profesor de istoria filosofiei în Milan) spune ceea ce am mai văzut spus doar la Vigano, arhiepiscopul catolic aflat în exil: anularea messei de Crăciun, a sărbătorii prilejuite de Nașterea Domnului, are semnificația obișnuirii cu noua normalitate.Sacralitatea acestui eveniment, precum și a familiei, sunt sacrificate în numele lockdownului, o decizie politică ce ține de controlul social, iar nu o decizie medicală. Elitele globaliste testează disponibilitatea Bisericii Catolice de a ceda. Iar Biserica lui Bergoglio este biserica globalismului.

Așadar, anularea messei de Crăciun, spune Fusaro, nu este o chestiune secundară, ci strategică, este (a)saltul final pe care înalții „prelați” ai capitalismului terapeutic, ai biopoliticii, împotriva tradiției, transcendenței, comunității. În numele transumanismului, această nouă religie a capitalismului supravegherii.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “NU LITURGHIILOR DE CRĂCIUN. Comisia Europeană ar urma să recomande evitarea sărbătoririi Nașterii Domnului în prezența credincioșilor/ Filosoful Diego Fusaro: anularea liturghiei de Crăciun are o semnificație STRATEGICĂ pentru elitele globaliste

 1. Cum deja cunoastem si servilismul slugoilor satanisti din fruntea tarii, e clar ca nici slujbe de Craciun nu vom avea. De data asta vor spune: noi am vrut, dar uitati ce zice UE:
  “Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun”– este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene” Auziti, invitatia!! Analfabetii romani au tradus dupa analfabetii italieni sau este opera lor?

 2. @Daciana: probabil in sensul in care e recomandare, nu directiva.

 3. https://www.activenews.ro/prima-pagina/Orgie-LGBT-cu-25-de-persoane-intr-un-bar-din-capitala-UE-in-plin-lockdown.-Europarlamentarul-lui-Orban-si-cativa-diplomati-prinsi-cu-%E2%80%9Emasca-jos-calare-pe-burlan-163944

  Acestia sunt politicienii care ne conduc si ne dau legi, interzicandu-ne Biserica. Nici la noi nu este altfel. Cine nu-i ca ei, e demult plecat dintre ei, poate chiar la puscarie.

 4. @Petru “Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului”… asta e tot ce văd eu bun din acest comunicat, în rest e ca la ciprioți:
  1. “bisericile – formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească şi nu numai” – când e vorba de sinoade sau alte probleme ce frământă credincioșii e la fel? sau atunci biserica o restrâng la câțiva membri cu rang…
  2. “sunt perfect conştiente… în sprijinirea autorităţilor, alături de care au fost şi vor rămâne constant în combaterea pandemiei.” – oare? Cum spunea un preot nu demult: scoateți amenzile și vom vedea câți ar mai purta masca! Și cei mai grav urmează :
  3. “Cei care cu ostentaţie nu le respectă, ignorându-l astfel pe aproapele lor şi sfidând eforturile uriaşe ale personalului medical, se compromit moral pe cont propriu şi pot fi avertizaţi/ sanctionaţi legal. Responsabilitatea publică şi perceperea sănătăţii celuilalt ca o problemă personală de natură spirituală sunt lucruri care, mai ales în actualul context, onorează în modul cel mai înalt. Ele trebuie asumate în mod practic de oricine are conştiinţa statutului său de creştin.” Deci dacă nu vrei să porți mască în biserică și celelalte măsuri, conform Patriarhiei îl ignori pe aproapele și chiar e recomandată amenda! Atenție! Nu doar rugat de preot ca să porți mască ci sancționat legal! Ba mai mult, ar trebui să-ți pui problema dacă ești creștin adevărat. Și eu care așteptam să apară careva să zică că purtarea măștii/distanța în biserică e semn de slabă credință! Oare ce spune Dumnezeu când ne vede cu măști la slujbe în biserică? Ceva de punerea la îndoială a informațiilor oficiale? Aceeași ridicare în slăvi a departamentului “sănătate” ca acum câțiva ani când au fost întrebați despre vaccinul ce conține celule din copii avortați. Chiar zilele acestea citeam la un sfânt că în vremurile de pe urmă ierarhia bisericească va ajuta autoritățile la prigonirea adevăraților creștini. Am impresia că vor accepta orice măsură și chiar cu exces de zel doar să nu fie desființați și să-și păstreze joburile. Acest comunicat nu se referă(doar) la spațiul public ci la slujbele religioase în biserică.

 5. Petru,
  cred ca nu mai este cazul sa avem asteptari de la Patriarhia noastra si nici de la ale celorlalte Biserici Ortodoxe. Personal, nu imi dau seama daca vor sa ne amageasca pe noi, sau se amagesc pe ei.
  Uitati-va numai la cum se pupa Patriarhul Ecumenic cu papa de la Roma si nimeni nu zice nimic. Ba mai mult, toate Bisericile trimit reprezentanti.
  Zilele trecute papa a afirmat ca urmareste “euharistia comuna” cu Patriarhul ortodox pe care o doreste cat mai curand. Poate fi cineva atat de naiv incat sa creada ca papa va primi botezul ortodox?

 6. Cititor
  Îmi pare rău .
  Eu am si vreau sa am așteptări de la BOR . De la Patriarhie , e după chipul si asemănarea noastră . Căci inima noastră e vicleana . Puterea lumeasca mereu va birui puterea bisericeasca . Sa nu confunzi puterea bisericeasca cu Biserica Lui ..
  Aceștia sunt fii pe care neamul acesta i a născut sii are .

 7. Petru,
  sigur, suntem INCA liberi sa credem, sa dorim, sa gandim asa cum consideram ca este mai bine pentru noi si pentru lume.
  De ce oare, Domnul Iisus i-a certat pe fatisei si i-a scos din Templu? Nu putea considera ca sunt dupa inima vicleana a poporului si nu merita altii mai buni?
  N-am fost avertzati prin Parintii Bisericii despre vremurile din urma, despre cum va fi Biserica atunci? Nu sunt certate Bisericile in Apocalipsa?
  Ma gandesc ca nicio data nu a fost nevoie de mai mult discernamant decat acum.

 8. Pingback: EPISCOPUL MARAMUREȘULUI ESTE HOTĂRÂT: “Nu putem să avem sărbători de Crăciun cum au fost la Paști, fără credincioși la biserică! Avem promisiuni ferme. Să fiți liniștiți, că avem forța, demnitatea și dârzenia!” (VIDEO) | Cu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare