PLANIFICATORII MARII VACCINIADE COVIDICE. Ministrul Tătaru: primele tranșe din vaccin ar ajunge în DECEMBRIE/ Arafat: „Trebuie OPRITE mesajele care pun la îndoială ce spun medicii”/ Se vorbește de ECHIPE MOBILE, chiar și de ARMATĂ, pentru VACCINARE în școli, universități, supermarketuri, farmacii/ VACCINUL ASTRAZENECA – O FRAUDĂ FARMACEUTICĂ?

30-10-2020 8 minute Sublinieri

PROFIT:

Profit Health Forum – Nu mergem spre stat polițienesc, dar trebuie respectate reguli. Presiunea pe sistemul sanitar – în creștere, medicii sunt frustrați de unele mesaje. Șefa serviciului de ambulanță, plângând: Deja ne-am speriat. Nu ne demobilizăm!

(…) Videoconferința, transmisă în direct pe site-ul profit.ro, pe pagina de Facebook Profit.ro, ca și de către postul de televiziune Profit TV, a fost organizată cu sprijinul Pfizer, al Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), al Roche Romania și al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) (…)

În același timp, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat un anunț extrem de important – Prima tranșă de vaccinuri Sars-Cov-2 ar trebui să ajungă în România la sfârșitul lunii decembrie, iar în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical.

Ministerul Sănătății a contractat 2.970.000 de doze de vaccin antigripal pentru noul sezon rece, iar pentru piața liberă există o estimare de punere în vânzare a altor 800.000 de doze. Nu mergem spre un stat polițienesc, dar sunt reguli care în criză trebuie respectate. Nu vom renunța la luptă pentru niciun pacient”, a transmis ministrul. (…)

Presiunea asupra sistemului medical este evidentă și a fost anticipată din creșterea numărului de infectări cu Covid-19, iar un procent considerabil din aceste cazuri vor avea nevoie de îngrijiri avansate, chiar de terapie intensivă, a avertizat secretarul de stat Raed Arafat,. Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), este de așteptat că numărul de pacienți care intră zilnic la terapie intensivă să ajungă la 100, sistemul de sănătate clasic trebuind să se adapteze la măsurile solicitate de medicina dezastrelor. ”Noi nu mai vorbim de epidemiologie, încet -încet intrăm în logica medicinei de dezastre”, a spus Arafat. El a afirmat că în astfel de situații se poate ajunge și la luarea unor decizii extreme, la care autoritățile speră să nu se ajungă niciodată. Cu toate acestea, a spus Arafat, și medicii românii vor ajunge tot mai des să aleagă ”pentru care pacient să aleagă tratamentul maxim” și pentru care să caute paturi de terapie intensivă. “Masca e bună împotriva Covid-19, dar și împotriva virusului gripal. Suntem în ceasul al 12-lea, trebuie oprite mesajele care pun la îndoială ce spun medicii”, este unul dintre mesajele sale. (…)

Referitor la vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, președintele ADRFR a spus că vor exista trei categorii de produse, vorbind din punct de vedere al distribuției și nu al modului științific în care ele vor acționa.

„Vor fi produse care vor trebui distribuite la minus 70-80 de grade, ceea ce este o premieră pentru sistemul de distribuție pharma din România. Vor exista vaccinuri care vor fi distribuite la minus 20 grade, ceea ce nu este o premieră pentru că au existat vaccinuri poliorale acum câțiva ani care se distribuiau la minus 20 de grade. Aici există experiență, știm cum se poate face. Și există un al treilea tip de vaccin, vaccinul normal să îi spun așa, care trebuie să respecte un interval de temperatură de 2-8 grade pentru care există în momentul de față infrastructură și experiență”, a specificat Trandafir. De altfel, președintele ADRFR a expus recomandările Organizației Mondiale a Sănătății referitoare la extinderea serviciilor de vaccinare de la sistemul național existent în fiecare țară, în cazul României prin medicii de familie, la introducerea unor echipe mobile care să se deplaseze la domiciliu pentru persoanele vârstnice sau în anumite locuri din țară unde nu există cabinete de medici de familie sau posibilitatea de a livra vaccinul altfel, includerea farmaciilor în acest sistem de imunizare, organizarea serviciilor de vaccinare și în școli, universități, la locurile de muncă, în supermarketuri sau așa numitele Drive-Thru, așa cum există Drive-Thru pentru testarea PCR.

„Serviciile de vaccinare ar trebui să se desfășoare și prin farmacii. Avem aproximativ 8.000 de farmacii care pot presta acest serviciu de vaccinare. Nu știu dacă toate 8.000 vor presta sau vor vrea să presteze, dar putem considera că sunt câteva mii de farmacii în România care pot veni în ajutorul sistemului actual de vaccinare și pot face ca acest program să fie de succes. Serviciile medicale la domiciliu ar putea să fie dublate și de o livrare a medicației la domiciliu. Pentru anumiți bolnavi cronici această perioadă a reprezentat o perioadă extrem de dificilă. Credem că o schimbare legislativă care să permită livrarea medicamentelor la domiciliu mai ales pentru persoanele bolnave cronice va fi benefică și în ajutorul tuturor”, a mai spus Trandafir.

Referitor la vaccinarea împotriva COVID-19, președintele ADRFR a spus că dacă va trebui ca 70-80% din populație să fie vaccinată pentru a reuși stoparea pandemiei, vor fi necesare 13-14 milioane de doze la 19 milioane de locuitori, care vor fi aduse în țară, depozitate pentru câteva zile, distribuite la nivel național în toate centrele respective, administrate, urmărite loturile, tipul de vaccin care se administrează, iar dacă vaccinarea pentru SARS-CoV-2 va fi asemănătoare cu cea antigripală, fiind efectuată anual, va reprezenta o problemă pentru autorități, pentru infrastructura actuală.

„În general, vor fi necesare două doze la un interval de două săptămâni și atunci trebuie să existe o evidență foarte clară cu ce vaccin a fost vaccinată persoana respectivă deoarece eu sper să existe mai multe vaccinuri care să fie disponibile și pentru România. Asociația noastră este pregătită să ajute în orice moment, cu infrastructura pe care o are, dispunem de sute de mașini de distribuție, avem zeci de mii de metri pătrați de depozitare cu care putem veni în ajutorul autorităților pentru a rezolva această problemă a vaccinării cât mai repede. Se pare că vaccinarea aceasta nu se va face o singură dată. Dacă vaccinarea va avea o periodicitate anuală, va trebui să avem undeva la 25-30 milioane de vaccinări anuale în condițiile în care vor exista două doze și, când vorbesc anual, vorbesc suplimentar față de ce există acum. Infrastructura actuală permite sistemului național de vaccinări să funcționeze foarte bine, numai că o adăugare de 20-30 milioane de doze pe an va forța extraordinar de mult sistemul, atât din punct de vedere al depozitării și al distribuției, cât și sistemul de administrare a vaccinurilor, ca să nu mai vorbim de partea legată de eliminarea deșeurilor în acest caz”, a spus Trandafir. (…)

Doctorul Florin Mihălțan, Medic Primar, Profesor Universitar Doctor în Științe Medicale, a avertizat asupra riscurilor de transmitere a virusului, dar și a reticenței unei părți a populației față de vaccinare. “În martie-aprilie, Covidul a făcut un exercițiu cu noi, iar în momentul de față este un atac frontal. Cred că vom trece în faza în care vom învăța să trăim cu el efectiv și, când spun asta, mă gândesc la mască. Sper să nu ajungem să purtăm masca în casă, în familie, pentru că văd foarte mult la momentul actual infecții care nu vin de la pacienții din spital, ci vin de la membrii familiei. Să nu uităm că în familie este ușor de achiziționat acest virus”, a spus Mihălțan. Reticența românilor la un eventual vaccin anticovid vine pe fondul campaniilor duse în trecut împotriva vaccinării. “Dacă vorbim pur de Covid, citeam o statistică, cum că populația noastră este printre cele mai reticente din UE la posibilitatea de a folosi vaccinul anticovid. Și mă întrebam, acest lucru este întâmplător sau este un element care a fost cultivat anterior și pe zona de vaccin antigripal și aș merge mai departe, chiar pe vaccinul antipneumococic. Aici statisticile arată foarte prost din punct de vedere al acceptanței populației, a modului în care este indicat și a modului în care este utilizat. OMS recomandă acum cele două vaccinuri, antigripal și antipneumococic, într-un context de Covid”, a explicat medicul pneumolog. (…)/ integral pe profit.ro

Stiripesurse:

Rafila pune la îndoială capacitatea României de a organiza logistic vaccinarea anti-Covid: ‘Condițiile sunt sunt ‘spartane’, trebuie implicată Armata!’

Profesorul Alexandru Rafila a lansat un apel, în direct la Digi 24, către ministrul Sănătății, căruia îi cere să înceapă organizarea logistică imediată a vaccinării împotriva Covid-19, indiferent dacă vaccinul va veni în decembrie, „așa cum s-a hazardat, Nelu Tătaru”, sau în aprilie. Costurile sunt enorme, iar vaccinarea nu se poate face cu medicii de familie în mod tradițional, ci cu sprijinul armatei.Costurile sunt enorme, iar termenul este extrem de redus: din momentul producerii vaccinului, în 17 zile, serul trebuie inoculat, iar vaccinul trebuie păstrat la minus 80 de grade Celsius, a subliniat Alexandru Rafila. În plus doar pentru vaccinarea a 7 milioane de persoane, vor fi necesare 14 milioane de seringi, a mai adăugat Rafila, punând la îndoială capacitatea sistemului de sănătate din România de a organiza vaccinarea anti-Covid. Rafila a mai adăugat că în decembrie, România va ajunge la 10.000 de cazuri pe zi.

„Eu aș vrea să-l rog pe domnul ministru Tătaru, ca în loc să anunțe aceste termene, decembrie, nu știu de ce tocmai decembrie, luna când va fi disponibil acest vaccin în România, să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct. Acest vaccin va necesita organizarea împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Departamentul pentru Situații de Urgență a unor centre de vaccinare, pentru că nu este posibil ca medicii de familie să vaccineze în mod tradițional oamenii, pentru că acest vaccin din momentul producerii până la administrare rezistă doar 17 zile, el trebuie ținut la minus 80 de grade și în ambalajul cu gheață carbonică este păstrat doar 10 zile, după care în 7 zile trebuie administrat. Or, să vaccinezi milioane de oameni într-un timp scurt este o mare provocare. Gândiți-vă că dacă noi ar trebui să vaccinăm 7 milioane de persoane, vom avea nevoie de cel puțin 14 milioane de seringi, pentru că este un vaccin multi-doză, nu este un vaccin care este tras în seringi cum sunt alte tipuri de vaccinuri, și lucrul acesta necesită o logistică extraordinar de mare. În Statele Unite s-a discutat, este cea mai mare provocare din punct de vedere al organizării, de după al Doilea Război Mondial organizarea vaccinării împotriva noului coronavirus, iar costurile organizării vaccinării în Statele Unite sunt estimate la cel puțin 10 miliarde de dolari. Așa că domnul ministru Tătaru ar trebui să lucreze împreună cu medicii de familie și să facă acest lucru imediat stabilind zonele de organizare a centrelor de vaccinare, circuitul logistic și mai ales personalul care va asigura întregul circuit, pentru că fără personal toate chestiunile celelalte nu au niciun fel de sens”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Anghel Buturugă:

Tătaru ne promite vaccin

Zice ministrul sănătății că în decembrie (adică peste două luni) vom primi primele tranșe de vaccin covidic, și că în ianuarie începe vaccinarea cu personalul medical.

Știe Tătaru ceva ce nu știm noi? Căci:

1. din câte știu, toate companiile aflate în cursa de realizare a unui vaccin covidic se află în testări. A fi gata un vaccin pentru distribuție în decembrie înseamnă, îmi închipui, că trebuie să fie vorba despre unul foarte-foarte aproape de finalizare. Singurul declarat oficial finalizat este cel rusesc. Dar sigur nu pe ăsta îl așteaptă Tătaru.

2. iarăși din câte știam, din aceeași sursă, România e abonată la vaccinurile produse de AstraZeneca.

3. AstraZeneca a primit „verde” de la FDA să reia testările vaccinului covidic abia acum patru zile (faza a treia, cea din urmă). Fuseseră întrerupte în septembrie din cauza unor efecte secundare grave înregistrate la participanți. Asta deși cu o săptămână în urmă un voluntar al testărilor din Brazilia a murit. Explicația companiei a fost foarte liniștitoare: „s-au respectat toate procedurile de revizuire” etc. Și a invocat confidențialitatea datelor personale și ale studiului (când a făcut același lucru cu cele două cazuri grave din septembrie, care erau din UK, a ieșit cu supăr. Acum văd că nimeni nu a mai comentat. Pielea de brazilian e mai eftină decât pielea de anglo-saxon).

4. Recent, compania AstraZeneca a beneficiat de titluri pozitive, marile ziare online transmițând mesajul (se folosește sintagma „vaccinul Oxford”, dă mai bine decât vaccinul NUMEBIGPHARMA) că vaccinul aflat în teste ar stimula încurajator imunitatea la toate grupele de vârstă. Deci inclusiv cele la care riscul de deces de Covid e cvasi-nul sau cel puțin la fel de relevant statistic ca decesul de vaccin. De asemenea, compania a beneficiat și de multă compătimire globală, după ce hiclenii de ruși au făcut fake-news despre vaccinul care transformă oamenii în maimuțe de la Oxford (povestea e așa cretină că nici n-am mai stat să o documentez, într-un sens sau altul).

5. AstraZeneca a fost criticată de unii clerici pentru că vaccinul său e dezvoltat din dintr-o linie de celule renale (HEK-293) prelevate de la un făt avortat.

6. Vaccinul AstraZeneca a fost testat pe oameni începând cu luna aprilie. La finele anului ar fi gata, zic unele surse. Asta înseamnă că, dacă se confirmă că despre acest vaccin vorbea Tătaru, românii se vor vaccina cu un produs făcut în aprox 8-9 luni. Cum spuneam vaccinul s-ar afla în faza a treia, practic ultima înaintea finalizării. Pe vremurile vechii normalități, numai faza preclinică dura câțiva ani.

PS: am uitat de 7! AstraZeneca are imunitate parțială în UE pentru eventualele efecte secundare.

Vaccinul AstraZeneca pare a fi o fraudă farmaceutică

În continuarea postării anterioare… Așa cum arătam, AstraZeneca este în plină campanie de producție socialistă la hectar a vaccinurilor care să ne salveze de Covid. La ei suntem noi, românii, abonați. Sau mai ales la ei.

Deși a fost nevoită în septembrie să întrerupă faza testării clinice, reluând-o recent, AstraZeneca și-a propus ca, până la finele anului, să parcurgă toate fazele testărilor și, precum Făt-Frumos de odinioară, să devină în câteva luni ceea ce alte vaccinuri devin în ani de zile: produs aprobat, distribuit, injectat.

În ciuda cazurilor notorii de efecte secundare grave și a unui deces, AstraZeneca raportează și succese deosebite în eficiența vaccinului, precum și neînsemnate efecte secundare. Dar… Asta pentru că pare că protocoalele de testare sunt concepute în așa fel încât să minimalizeze incidența efectelor secundare.Să reiau mai explicit: AstraZeneca caută să obțină în faza de testare cât mai puține efecte secundare manipulând grupurile de control prin criteriile de admisibilitate a voluntarilor și modul de administrare a placebo-ului.

Astfel, AstraZeneca:

– NU admite voluntari care au alergii sau vulnerabilități care pot fi amplificate de administrarea medicațiilor din timpul testului; voluntarii sunt mai degrabă într-o stare bună de sănătate, ceea ce implică o stare de sănătate superioară populației reale;

– participanților la test le este administrat paracetamol, ceea ce, evident, ține sub control eventuale simptome comune de după vaccin (febră, de pildă); administrarea continuă și acum, în faza a treia, care ar trebui să fie și ultima;

grupul de control care ar trebui să primească doze placebo (soluție salină injectată) primește, de fapt, vaccin real împotriva meningitei;asta înseamnă că grupul de control este unul vaccinat, nu unul nevaccinat, care dezvoltă propriile sale efecte secundare. Mai direct spus, efectele secundare vor tinde să fie similare, or toată logica grupului de control este de a compara între populație vaccinată anticovid și populație NEvaccinată, tocmai pentru a vedea incidența și gravitatea efectelor secundare din grupul de test. Apropo, brazilianului care a murit în timpul testelor, și care era medic, se pare că îi fusese administrat acest vaccin așa-zis placebo.

Practic, AstraZeneca selectează voluntari pentru teste care să fie cât mai puțin afectați de vaccin, cărora le administrează medicație ce le atenuează efectele secundare și care sunt comparați cu un grup de control de vaccinați ce raprtează, la rândul lor, efecte secundare. Cu tot cu paracetamolul, o proporție însemnată (10%) din vaccinați cu Covid au raportat febră mare și dureri musculare.

Ah, și vaccinurile – toate, nu doar AstraZeneca – nu sunt concepute pentru a „salva vieți”.

Într-un studiu apărut în British Medical Journalse arată că scopul vaccinurilor nu este prevenirea cazurilor grave sau atenuarea transmiterii virusului, ci doar atenuarea unor simptome mai degrabă ușoare. Și știți de ce? pentru că„spitalizările și decesele de Covid-19 sunt pur și simplu prea rare în cadrul populației studiate pentru a demonstra diferențe statistice relevante într-un test făcut pe 30.000 de oameni. Același lucru e valid pentru abilitatea de a salva vieți sau a preveni transmiterea: testele nu sunt făcute pentru asta.”

Care este, atunci, scopul testelor? Să constate o reducere a riscului simptomatologic la măcar 30% din participanți.

Având în vedere aceste lucruri, toată schema vaccinistă cu produse făcute în stilul poveștilor cu Făt-Frumos par a fi fraude farmaceutice big time.

„SCENARIILE SPAIMEI” pentru acceptarea vaccinului. Strategia Coronavirus de influențare a comportamentelor sociale prin inducerea deliberată a FRICII și ANXIETĂȚII (Video)

Arhiepiscopul Macarie al Australiei și alți lideri creștini protestează față de VACCINUL anti-Covid al ASTRAZENECA. Motivul: recoltarea țesutului fetal s-a făcut de la un COPIL AVORTAT

Episcopul catolic tradiționalist Athanasius SCHNEIDER: creștinii trebuie să REFUZE vaccinul Covid din fetuși avortați, chiar dacă va însemna MARTIRIU. „Dacă vaccinul va fi impus, vom intra în timpul Apocalipsei”

România s-ar fi „abonat” la 17 milioane de VACCINURI anticoronavirus de la ASTRAZENECA. Vaccinul testat a produs EFECTE ADVERSE GRAVE, iar reprezentantul companiei anunța IMUNITATE față de eventuale cereri de compensații. Vaccinul este contestat și lideri religioși pentru țesuturi dezvoltate dintr-un FETUS AVORTAT

Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii – stipendiați de Fundația GATES

Consilierul șef al MARII BRITANII are acțiuni de sute de mii de lire sterline la GSK, o companie BIG PHARMA care are contract cu guvernul pentru dezvoltarea VACCINULUI ANTICOVID/ Se confirmă și oficial: ASTRAZENECA are imunitate parțială în UE

CHRISTIAN PERRONNE, profesor de boli infecțioase și fost șef al Comisiei pentru Boli Transmisibile din Franța, despre CORUPȚIA BIG PHARMA și goana după vaccinul anti-Covid: SUNTEM ÎNTR-UN DELIR TOTAL! Gilead și Bill Gates sunt în conflicte de interese majore

“Cioclul” FAUCI critică „relaxarea” și ne sperie cu un NOU VIRUS GRIPAL “PORCIN”. Unele state din SUA reiau RESTRICȚIILE/ BILL GATES amenință și el cu un NOU VAL ÎN OCTOMBRIE-NOIEMBRIE, dacă nu suntem cuminți și crede că VACCINUL ANTI-COVID ar putea fi gata la sfârșitul anului. Ținta: 70-80% din populație să fie vaccinată/ Medicul MONICA POP: „Vaccinul anti-COVID, dacă va exista, trebuie să fie CATEGORIC opţional”


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PLANIFICATORII MARII VACCINIADE COVIDICE. Ministrul Tătaru: primele tranșe din vaccin ar ajunge în DECEMBRIE/ Arafat: „Trebuie OPRITE mesajele care pun la îndoială ce spun medicii”/ Se vorbește de ECHIPE MOBILE, chiar și de ARMATĂ, pentru VACCINARE în școli, universități, supermarketuri, farmacii/ VACCINUL ASTRAZENECA – O FRAUDĂ FARMACEUTICĂ?

 1. Nu le va ingadui Dumnezeu sa faca injectarea oamenilor cu acel modificator genetic; razboiul din primavara anului viitor va matura toata adunatura de diavoli impielitati de la conducerea tarilor europene; pe slujitorii ai Intunericitului, dar numai pentru a ingadui faza ultima a tragediei lumii acesteia: intronarea fiului pierzarii.
  Va fi ceva nemaivazut: razboi european combinat cu rascoale nationale.
  Maica Domnului sa ne acopere in aceste vremuri grele !

 2. Doamne ajuta!
  @Moca: pot sa intreb de unde aveti informatia cu razboiul european?
  Doamne ajuta!

 3. Trupul este templu al Duhului Sfant, ni l-a dat Dumnezeu ca sa biruim cu el starea materiala si sa ne mutam cu aceasta putere a biruintei in Imparatia cerurilor. Pt asta ne-a facut Dumnezeu, daca pe pamant biruim mandria trupeasca, in cer primim ce n-a putut lucifer, bucuria vesnica. Nu facea Domnul lumea si omul doar pt ciuda ingerilor cazuti, planul cu noi e sa biruim trupul ca sa dovedim capacitatea de jertfa pt Hristos si astfel sa nu mai fim alungati in veci din Rai.
  Nu avem voie sa ne lasam trupul sa fie spurcat cu gene de mortaciuni, de animale si copii sacrificati, mercur, fluor si poate nanotranzistori. Vaccinurile dau autism, iti pierzi sufletul si constiinta, capacitatea de a avea sentimente. Studiul care a demonstrat legatura dintre vaccinuri si autism a fost interzis si retras din circulatie deoarece ar fi fost o mare farsa care a daunat companiilor farmaceutice.
  CE-I FOLOSESTE OMULUI SA CASTIGE PROBABILIATEA DE A NU FACE O GRIPA DACA ISI PIERDE SUFLETUL?

  PS
  “Vai de cele insarcinate si de cele ce vor alapta in zilele acelea! ”
  Rafila a spus ca primii vaccinati o sa fie copiii si femeile, apoi restul…fara copii si fara femei sanatoase viitorul tarii e null

 4. ei, Rafila…
  Tocmai ce l-am auzit eu cu urechile mele pe Iohannis cand a spus ca va fi vaccinata TOATA populatia, incepand din martie. Deci, va fi obligatoriu pentru toata lumea, daca inca nu este clar pentru toti.

  Ideea e ca la semnalele si strigatele noastre de ajutor de pana cum, BOR a raspuns foarte evaziv, ba, as spune “eschivativ”. Astazi se mira si sar in sus ca au oprit pelerinajele, slujbele si ca Patriarhul este amenintat.
  Stati, ca nu s-a terminat: daca va fi obligatoriu sa fim vaccinati cu totii, Patriarhul va fi vaccinat si el, cu tot Sfantul Sinod laolalta.

 5. Pingback: „Zilele Europene ale Vaccinării în România” - sau CÂNTAREA VACCINULUI, festivismul și propaganda deșănțate cu care au fost aduse în țară primele doze de VACCIN-ANTICOVID, tocmai în ziua de Crăciun...
 6. Pingback: Expert al OMS: „Vaccinul anti-Covid NU previne transmiterea virală”/ STUDIU: vaccinurile anti-covid pot AGRAVA clinic boala. Acest risc nu a fost corespunzător explicat participanților la teste/ Vaccinuri EXPERIMENTALE și fără LICENȚĂ. Ce fel
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare