Geneticiana ALEXANDRA HENRION CAUDE despre originile virusului SARS-CoV-2, riscurile restricțiilor și PURTĂRII MĂȘTILOR și impunerea unui tratament prin VACCIN EXPERIMENTAL (Video): “ANIHILAREA COMPLETĂ a tot ceea ce are specia umană la nivel de bogăție”

8-09-2020 19 minute Sublinieri

Covid-19:

Geneticiana Alexandra Henrion Caude vă spune totul – Le Zoom TVL (30 iulie 2020, data clipului de pe YT)

Elise Blaise: Bună ziua tuturor, pentru emisiunea ”Zoom” astăzi o am invitată pe Alexandra Henrion Caude. Bună ziua, doamnă!

Alexandra Henrion-Caude: Bună ziua, Elise!

EB: Mulțumesc că sunteți cu noi. O să vă prezint și o să dureze ceva pentru că aveți numeroase titluri. O să mă străduiesc. Geneticiană, specialistă în epigenetică – o să spunem câteva cuvinte – fostă Director de cercetări la INSERM (Institutul Național de Sănătate și de Cercetare Medicală), actualmente Director al Institutului de Cercetare Simplissima și membru al comisiei de Etică Île-de-France care a fost creată în cadrul revizuirii legii bioeticii. Am spus bine? Aproximativ?

AHC: Absolut.

EB: Astăzi o să abordăm subiectul care inundă mass-media de câteva luni încoace, evident, pandemia de Covid-19 despre care se vorbește în fiecare zi sub noi aspecte. Vom încerca pentru început să mergem la origini. Chiar dacă încă nu le cunoaștem prea bine, s-au lansat mai multe ipoteze: ipoteza faimosului pangolin, ipoteza liliacului, ipoteza laboratorului situat la Wuhan, acolo unde a fost situat centrul de pornire al epidemiei, care era și foarte aproape de piața de pește care a fost în atenție. Pentru început, o să le luăm încet pe fiecare. Ce se întâmplă într-un laborator P4, faimosul laborator P4 din Wuhan, la ce servește un laborator P4?

AHC: Știți, nu-mi plac acronimele. Aceste laboratoare numite P3, P4 sunt laboratoare ale căror nivel de precauție, de siguranță va fi crescător în funcție de număr. Adică cu cât numărul este mai mare – P4 fiind cel mai ridicat – cu atât precauțiile, sistemul de siguranță pentru persoanele care lucrează în aceste laboratoare vor fi mai ridicate.

EB: Evident, îmi imaginez că ele sunt în raport cu materialul manipulat. Material genetic…

AHC: Exact, scopul fiind acela de a limita periculozitatea experiențelor care se fac pentru cei care lucrează în aceste incinte și de asemenea pentru cei care sunt în jur, pentru că există sisteme de ventilație, de presiune în diferite încăperi care au ca scop să împiedice propagarea vreunui virus care ar putea ieși de-acolo. Altfel, orice incintă, orice fortăreață are falii care sunt omenești, nu există fortăreață care să nu poată fi străpunsă. Și s-a văzut experiența, după ce au fost criticate laboratoarele P4 din Wuhan, în Franța, la Lyon, unde un SDF (”persoană fără domiciliu fix”, om al străzii – n.tr.) a fost găsit în incintă pentru că își găsise acolo un refugiu, era într-un loc liniștit.

EB: În care reușise să pătrundă. Deci dacă luăm ipoteza pangolin, liliac, ceea ce numim zoonoză, ”progresia” virusului care poate trece de la [regnul] animal la cel uman, știm că așa ceva există,  este posibil?

AHC: Da, coronavirus face parte din acei viruși care, așa cum s-a văzut, pot trece de la cămilă la om, de la pisică la om și în general circulă mult, de exemplu la liliac, la nevăstuică și la faimosul micuț pangolin. S-au pus multe în cârca pangolinului!

EB: Am văzut că au fost și alte teorii, și alte ipoteze, una avansată de profesorul Montagnier despre care s-a vorbit mult și pe urmă deloc, cea despre manipularea genetică. Ne imaginăm că în acest tip de laborator de înaltă securitate sunt manipulate vaccinuri, în special vaccinuri periculoase, evident. Este deci posibil să ne imaginăm, este oare posibil ca acest Covid-19 să provină dintr-o manipulare genetică?

AHC: Elise, vă găsesc foarte curioasă! Pentru că impresia este că noi, oamenii de știință, am părăsit cu totul acest nivel de investigație. Totuși Jessica spunea că e foarte important să avem o pistă cât de cât solidă despre originea acestui virus. Dar aspectul a fost dat cu totul uitării, deci sunt mulțumită că vorbiți despre asta, deoarece cred că e important. Pentru că azi nu am răspunsul la întrebarea ”care este originea acestui faimos virus?” Prima ipoteză este cea a survenirii unei mutații naturale a unui coronavirus care ar fi evoluat și care ar fi dat faimosul SARS-Cov2 – aceasta este prima ipoteza – care ar fi infectat animalele și ar fi trecut apoi la om. A doua posibilitate, când ne uităm la secvența genomului acestui virus suntem imediat interpelați de existența unor mici secvențe care sunt ca niște mici semnături ale altor secvențe pe care le cunoaștem de altfel și care conferă funcții, care dau posibilitatea mașinăriei celulelor să facă diverse lucruri cu acest virus. Pentru că un virus nu este o ființă vie. Dacă e singur și nu se mișcă nu este capabil să se multiplice. Are nevoie să vă infecteze ca să se poată multiplica, are nevoie de mașinăria voastră celulară. Ceea ce este interesant pentru mine la SARS-Cov-2 e că există o mică secvență între S1 și S2 care este unică lui SARS-Cov2 din toată linia de coronavirus din toate speciile, animală și umană și despre care ne-am putea spune că a apărut din întâmplare, că e un nou virus. În primul rând 1) a apărut în mod miraculos la joncțiunea a două segmente de proteină S1 și S2, deci deja locul este totuși special…

EB: De ce?

AHC: Pentru că de fapt este între două mesaje și dacă dau cumva o funcție între cele două mesaje, pot de exemplu să fac o tăietură, ceea ce este cazul, care dă capacitatea…

EB: Deci tăietura pică bine.

AHC: Da, tăietura pică bine. Mutația este oportună și în plus, la limită putem spune că e acolo din întâmplare, dar al doilea lucru care e într-adevăr uimitor dacă ne gândim la o evoluție naturală, este că această secvență îndeplinește o funcție la om, aceea de a fi recunoscută de mașinăria umană și deci posibilitatea [ca virusul] să fie multiplicat. Deci, e adevărat că nu putem exclude o evoluție naturală, însă atunci când ne uităm la acea secvență, cel mai probabil este că avem de-a face totuși cu o inginerie, o manipulare pa care omul ar fi făcut-o ca să creeze funcții. În orice caz, nu ar fi procedat altfel.

EB: Deci ca să înțelegem bine, este posibil să provină de la o mutație care vine de la un animal, este la fel de posibil, ba chiar mai mult, să provină de la o manipulare umană, dar aceasta nu înseamnă că manipularea umană avea drept scop să creeze o pandemie mondială, să ne înțelegem bine.

AHC: Exact! De aceea nu prea îmi place să vorbesc despre originea virusului, din moment ce suntem încă la stadiul presupunerilor și că felurile de a ieși ale unui virus pot fi multiple, chiar și din laboratoarele P4 pentru că, încă o dată, a greși e omenește, așa cum am văzut la Lyon…

EB: Când vedem un SDF într-un laborator, ne putem imagina că un virus se poate fofila în exterior.

AHC: Poate un student, o studentă, o doctorandă sau chiar cineva mai experimentat și obosit… pot fi comise greșeli și pot să vă spun că animale modificate genetic au ieșit din incintele laboratoarelor noastre chiar când aveam incinte din care nu trebuia să scape. Deci, eroarea fiind umană, se poate întâmpla.

EB: China a fost mult discreditată în această pandemie, fiind acuzată pe bună dreptate că nu a dat dovadă de suficientă precauție în laboratoarele lor. Vedem cu exemplul dumneavoastră de la Lyon că și noi am putea fi criticați la fel în Franța. Cum priviți situația Chinei care cred că-și va înmulți laboratoarele de pe teritoriul ei?

AHC: Privirea asupra Chinei arată că oamenii de știință chinezi și așa-zișii experți nu au jucat corect. Nu au jucat transparent, au indicat cifre despre care știm azi că nu puteau să fie adevărate și din nou, nimeni nu vorbește despre asta, despre faptul că am avut o falsă comunicare dinspre China. Și când virusul ajunge în Europa, în Italia, aceiași experți ajung imediat la căpătâiul italienilor spunând ”Fiți liniștiți, știm să gestionăm!” Deci, primul lucru, ”Nu faceți nici o autopsie!” Curios! Pentru că efectiv, atunci când apare un nou virus pe care nu-l cunoaștem și nu știm care este de fapt amenințarea și când avem primul pacient care moare de virus, ne spunem ”Vai! Asta poate omorî oameni”, deci logic, stabilim un protocol de autopsie completă a pacienților [decedați], luând toate măsurile de precauție necesare. Numai că aici s-au lăsat îmbrobodiți și s-au supus acestor recomandări care erau să nu cumva să facă autopsii. Este regretabil, pentru că la internare s-ar fi evitat multe morți în special în Franța, pentru că am fi înțeles de ce se sufocau pacienții, nu am fi pus totul pe seama plămânilor, ci am fi înțeles că era o problemă vasculară și că trebuia făcută o restaurare anticoagulantă, ceea ce ni s-a spus de asemeni să nu cumva să facem!

EB: Ca și cu corticoidele. Ni s-a explicat că nu trebuie să le luăm și de-acum ni se spune că în momentul de vârf trebuie să le luăm.

AHC: Exact! Este interesant pentru că [la] toate soluțiile care ar fi permis totuși reducerea mortalității, a existat pe rețelele de socializare o mulțime de comunicări: ”să nu cumva să luați aspirină, ibuprofen” Și mă întreb dacă nu ar fi fost judicios să se ia aspirină încă de la începutul infecției. Și mai ales gravitatea faptului că s-a așteptat până prin martie ca să se realizeze primele autopsii și să ne dăm seama de modul în care acționează virusul și deci tratamentul medical care ar fi trebuit definit în raport cu autopsiile. Și acesta e un scandal. Cred că nimeni n-a vorbit sau nu pare ceva grav, în timp ce în momentul în care apare un nou virus, având în vedere că sala de așteptare e plină, mai întâi mă uit să văd de ce a decedat pacientul.

EB: Bineînțeles. Ați spus deja că nici în cazul tratamentelor nu s-a dat dovadă de o perspicacitate sclipitoare. E puțin spus. Au fost multe dezbateri în special cu preconizările profesorului Didier Raoult de la IHU Méditerranée din Marsilia, care preconiza faimoasa hidroxiclorochină asociată cu azitromicina, dar s-a vorbit foarte puțin. În fine, s-a vorbit despre factorii de comorbiditate la oamenii care mureau de Covid-19, dar până la urmă s-a vorbit foarte puțin de necesitatea de a avea o bună igienă a vieții, de a fi sănătos, e totuși o chestiune de bun-simț, apărarea imunitară funcționează mai bine atunci când ești sănătos.

AHC: Da. Și apoi, după părerea mea s-a vorbit mai puțin despre vârsta medie a deceselor care era totuși de 80-81 de ani, ceea ce nu e puțin. Adică totuși e o vârstă echivalentă cu vârsta deceselor așteptate, cu speranța de viață. Și nu înțeleg de ce nu a vorbit nimeni nici despre asta. Pentru că marea majoritate a deceselor…

EB: Deci trebuie spus că putem avea încredere în EPA (Stabiliment public cu caracter administrativ – n.tr.) care au ridicat considerabil vârsta deceselor.

AHC: Nu știu dacă decesele ale EPA au fost luate în calcul ca decese Covid-19 sau nu. Trebuie să ne uităm la contabilitate.

EB: De la sfârșitul lui martie încolo, cred.

AHC: De la sfârșitul lui martie încolo. Vedeți, în lipsa îngrijirilor sau prin rărirea, să spunem așa, a îngrijirilor pe care le-au primit, mai ales a celor afective, și știm cât de importantă este latura afectivă pentru apărarea imunitară, e greu să faci o contabilitate aici. Vorbeați de sistemul imunitar. După părerea mea este un punct central, că este sau nu criză covid. Ce înseamnă să fii sănătos? Înseamnă să avem capacitatea de a face față aproape oricărui virus, oricărei bacterii patogene și avem sistemul de apărare care ne-a fost dat  pentru a-l combate. Iar sistemul imunitar este până la urmă un capital de sănătate care ne este specific.

EB: Și care se întreține.

AHC: Și care se întreține. Făcând sport, evitând deci să stai închis timp de 2 luni, având o bună aerisire, o bună oxigenare, adică evitând să pui măști, având o alimentație bună, adică având libertatea de a ieși  să cumpăram tot ceea ce avem nevoie de-acolo de unde trebuie ca să avem diversitatea alimentară de care avem nevoie. Vedeți deja că avem contrariul a ceea ce tocmai am enumerat în trei puncte. Deci ne încadrăm în însăși definiția prin care suntem în diminuare a sistemului imunitar. Un alt lucru care diminuează mult sistemul imunitar: stresul. Dacă vă pun iară și iară în carantină într-o cameră din studioul ăsta și vă înspăimânt tot timpul și dacă vă scot apoi din acest studiou, vă asigur că sistemul dumneavoastră imunitar a fost slăbit și că riscați să vă îmbolnăviți. Nu pentru că ați avut vreun factor de comorbiditate, ci pentru că v-ați slăbit șansele de a combate normal virusul sau bacteria. Și un alt aspect este că aceste virusuri sau bacterii pot veni din exterior, dar ele vin adesea și din noi înșine. Adică noi creăm dezechilibre în flora noastră bacteriană sau virală care face să ne îmbolnăvim brusc. Alzheimer are chiar o pistă a acestei mici bacterii care dezechilibra la nivelul gurii și care urcă în creier. Deci vedeți importanța unei bune aerisiri a gurii pentru a evita aceste dezechilibre care se pot crea și pentru a evita bolile Alzheimer, diabet sau alte boli numite cronice.

EB: Înțeleg ceea ce-mi explicați, dar impresia este că totul se petrece într-o lume ideală, înainte de criză, că toate acestea înseamnă prevenție, dar când suntem puși la zid, trebuie puse în aplicare mijloace de protecție. Și evident, mă gândesc la măști. Dacă, evident, nu suntem obligați să alergăm cu o mască cum vedem uneori pe stradă, sau

AHC: … să conducem cu masca?

EB: Să conducem cu mască atunci când suntem singuri în mașină, putem considera poate că locurile supra-aglomerate unde aerisirea nu se face prea bine, putem considera că riscurile de contaminare sunt mai ridicate și că balanța beneficiu-risc se înclina și aici poate mai mult în favoarea măștii, pentru că o vom purta jumătate de oră pe parcursul unei zile.

AHC: Ați dat în întrebarea dumneavoastră elemente ale răspunsului. Ați spus ”când suntem puși la zid”. Și vă întreb, Elise, credeți că azi suntem puși la zid?

EB: În orice caz, se părea că țara era așa la momentul 17 martie.

AHC: Da. Dar suntem de acord că azi e azi, deci azi avem avantajul că avem cifrele a ceea ce ne-a precedat și deci avem o viziune puțin mai largă despre asumarea tratamentului medicamentos unde vedem că până la urmă cocktailul de macrolide, de antibiotice macrolide de tipul azitromicinei, de zinc  și de ce nu, ca să spun un cuvânt urât, de plachenil, are totuși un efect notabil asupra pacienților când este dat la începutul infecției. Deci azi înseamnă că în general știm să tratăm cazurile de covid; în al doilea rând, că este o rărire a cazurilor de covid, chiar dacă prin teste se diagnostichează din ce în ce mai multe. Nu trebuie să facem greșeala să credem că suntem în continuare în epidemie. Dacă vă uitați la curbele și la dinamicile acestea pe care vi le arăt și care sunt într-adevăr foarte interesante, ne dau exact această dinamică și această evoluție. Ce reprezintă ea? Reprezintă timpul de dublare a morților.  Adică de cât timp este nevoie ca să se dubleze numărul de morți? De 5 zile, de 4, de 6? Și intervalele sunt din ce în ce mai rare. Ne dăm seamă că în cele mai multe țări, în orice caz europene, epidemia a încetat. Vedeți căderea verticală clară care arată că epidemia a încetat. Un alt punct interesant este că remarcați de asemenea că panta se diminuează. Adică în țările în care covid face încă ravagii precum India, Brazilia, panta este în curs de diminuare. Adică trebuie din ce în ce mai mult timp pentru ca numărul de morți să se dubleze. Aceasta înseamnă că și la nivel mondial virusul își pierde din putere. Deci în țările noastre nu mai este, în unele țări mai este, însă nu mai suntem în aceleași episoade ca înainte în morți confirmate. Aceasta e pentru că virusul își pierde din putere sau pentru că știm să tratăm covidul? Nu am răspuns la această întrebare.

EB: Sau are faimoasa sezonalitate.

AHC: Sezonalitate… nu am văzut…

EB: Poate nu este cuvântul potrivit.

AHC: În ceea ce mă privește, l-am auzit în media, dar de unde o fi ieșit, pentru că ceea ce s-a arătat încă de la început în diferite articole, prin diferite metodologii și interesant, măcar odată consensual, e că exista un efect al temperaturii asupra fazei de debut al infecției cu virus într-o populație. Altfel spus, avem o explicație a faptului că în emisfera sudică, în general, în timp ce eram în plină vară când a apărut infecția, deci cu temperaturi foarte ridicate, virusul a cauzat mult mai puține morți și nu datorită sistemului spitalicesc ci este într-adevăr efectul temperaturii de care au beneficiat Australia, Noua Zeelandă, Insulele Mauritius, Insula Réunion. Apoi s-a petrecut ceva interesant la Mayotte: au închis  populația la domiciliu. Este foarte interesant pentru că aceasta a dus la mult mai multe morți decât ar fi  trebuit. De ce? Pentru că atunci când sunteți închis sub un acoperiș de tablă ondulată într-o pătrățică, și nu mai aveți dreptul să ieșiți, rezistența dumneavoastră e puternic diminuată. (…) Izolarea într-o saună nu a fost niciodată bună. Deci este un mod de viață în care oamenii sunt obișnuiți să iasă. Unde duce aceasta? La faptul că în gestionarea acestei crize nu înțeleg în primul rând de ce se exagerează așa pe când  putem să începem să ne îndoim în mod rezonabil de însuși cuvântul pandemie când vedem că până la urmă la nivel mondial echivalentul în luni față de ceilalți ani nu am asistat la o supra-mortalitate așteptată într-o pandemie. Suntem astăzi la 650 000 de morți în lume dacă e să cred cifrele (actualmente, în septembrie 8, 897 236 decese. Nu există o evidență clară a deceselor sigure din cauza covid-ului, decesele fiind contabilizate generic, adică incluzând decesele cu comorbidități asociate – n.n.).

EB: Credeți de asemenea că izolarea care a fost practicată în general a evitat alte morți? Accidentele rutiere, de pildă…

AHC: Da, aici aveți dreptate. Dar cred de asemenea că a existat o supra-mortalitate, și asta se știe, de  boli vasculare, multe stopuri cardiace sau de cancer, pentru că [pacienții] nu mai îndrăzneau să se trateze, nu mai îndrăzneau să meargă la spital. Deci avem efecte în toate sensurile și după părerea mea se neutralizează unele pe altele. Adică da, e foarte complex, dar în orice caz, puțin ne pasă, e suficient să te uiți la sfârșitul zilei: am avut sau nu o supra-mortalitate? Nu este notabilă!

EB: În orice caz, nu este gripa spaniolă deocamdată.

AHC: Nu ”deocamdată”. Vă opresc, iertați-mă! Niciun ”deocamdată”, pentru că vedeți bine acele curbe pe care vi le-am arătat. Nu mai e ”deocamdată”, ne oprim. Când ni se spune ”Ah! sunt oameni de știință care spun că va fi un al doilea val”. Mi-ar plăcea să-i înfrunt în acest platou, în oricare alt platou pe acești oameni de știință, căci un al doilea val care urmează după un prim val al unei epidemii care are forma unui clopot și care mai face un clopot imediat după, eu una nu am găsit. Am căutat și nu  cunosc așa ceva. Nu spun că nu poate exista, dar am căutat mult într-adevăr. În schimb ceea ce există e  că la intervale rare poate exista o altă curbă mică, curbe mai puțin ample decât precedentele și mult mai limitate geografic decât primele curbe. Deci, trebuie să încetăm odată cu această idee de „al doilea val”!

Prin urmare, pornind de la tot ce v-am spus, care sunt indicațiile de purtare a măștii de către o populație care a avut deja sistemul imunitar slăbit din motivele pe care vi le-am indicat? Anume faptul că nu s-au întâlnit cu alte persoane și nu au avut această formă de schimb permanent de bacterii, de virusuri, etc care este un flux natural, care este un flux chiar vital, așa cum vedem la copilul mic, care la nașterea sa prin căile inferioare va avea parte de o explozie, de o bombă, literalmente de un atac bacteriologic, iar apoi de alte atacuri, pentru că este pus la sân sau chiar hrănit cu biberonul pe care încercăm să-l sterilizăm, dar… există o mulțime de atacuri bacteriologice. Și ca și când nu ar fi destul, de îndată ce va putea apuca cu mâinile va mânca pământ, cheile, iertați-mă, etc, etc, va duce totul la gură.  Iar asta nu pentru că are ticuri, nu pentru că ar fi un mare maniac al oralității suge el cheile, deci vedem bine că se expune. Nu vreau să spun că trebuie să le dați tot felul de chei dezgustătoare bebelușilor dumneavoastră, dar vedem totuși că există această nevoie [de contact]. La fel, persoanele în vârstă au această nevoie. Nu cunosc nici o persoană în vârstă căreia să nu-i placă să o ținem de mână mult timp. Nu știu, îmi imaginez că se întâmplă multe lucruri prin atingere, dar este vorba, de asemenea, de acest tip de schimb de care au nevoie fizic pentru starea lor de bine, dar și pentru îmbogățirea microbiomului (ipoteza e deja lansată), pentru că bătrânii au un contact mult mai restrâns cu exteriorul. Este destul de paradoxal că, în momentul în care descoperim uimitorul fapt că avem în corp mai multe bacterii decât celule umane, precum și importanța acestei bogății, a acestui „prieten” care este microbiomul, care e ansamblul tuturor acestor mici creaturi, deci descoperind toată bogăția și importanța lor noi zicem, în mod paradoxal,  „ei bine, vom sărăci această bogăție lipindu-vă o batistă pe față”!

Și îmi place să o spun, Elise că, dacă înainte de acest episod de nebunie colectivă care ne aruncă în zidul unei economii colosal de distruse în profunzime, v-aș fi spus: luați o batistă și scuipați de două-trei ori în ea, iar apoi v-aș fi spus: acum o veți ține timp de două-trei ore pe nas, ați fi făcut asta? Nu, nu ați fi făcut-o și v-ați fi spus: asta e sărită! Iar dacă eu v-aș fi spus că vă cer asta pentru ca să vă protejați pentru că tuberculoza face ravagii! (Iar tuberculoza chiar face ravagii din nou în țara noastră din cauza migranților care provin din țări a căror politică vaccinală este foarte diferită, iar acum există o recrudescență a tuberculozei. Sunt 1 500 000 de morți de tuberculoză în comparație cu 600 000 de morți de Covid, anul acesta, dar nu auzim vorbindu-se deloc despre tuberculoză, iar tuberculoza este foarte contagioasă!)  Nu ați fi făcut-o din bun simț și ați fi știut că ceea ce vă cer e ceva ciudat care vă va dezechilibra, fără să știți exact cum. Pentru că face apel exact la bunul dumneavoastră simț. Efectiv, porii – micile ochiuri ale măștilor pe care le folosim – de altfel, e scris pe fiecare cutie că masca nu protejează deloc de covid și vă invit să vă uitați când vă întoarceți acasă diseară pe marginea cutiei, dacă aveți una… pentru că ochiurile măștii sunt atât de mari încât ar lăsa să treacă sute de mii de particule de coronavirus.

EB: Cred că am înțeles, cred, că sunteți sceptică în ceea ce privește masca. Îndrăznesc să înțeleg că sunteți cu atât mai sceptică în ce privește masca împotriva Covid.

AHC: Nu sunt sceptică în legătură cu masca atâta timp cât este folosită cum trebuie, când trebuie, de către o populație care știe să o folosească, etc. Am fost printre primele care au spus că în țările asiatice, de exemplu, masca a ajutat la frânarea bolii, cu toate că ei nu au închis totul. De fapt, depinde de fiecare caz în parte. Vedeți, de exemplu, în Mayotte închiderea totală s-a dovedit a fi o catastrofă. Este important să ne întrebăm dacă populația noastră este mai tactilă, dacă are tendința să-și pună mâinile pe față sau are un raport mai degrabă rece cu corpul. Dar suntem latini și deci, gesticulăm. Ne ducem mâinile la față pentru că vorbim cu mâinile și prin urmare atingem tot timpul masca, iar atingând-o facem un fel de supă din toate  bacteriile și virusurile noastre rele pe care le exalăm și care ar fi trebuit să fie diluate în aer, iar acum sunt concentrate pe mască și pe care le lipim peste tot, pe toate suprafețele! Deci, eu fac doar un apel la folosirea inteligentă a fiecărui obiect. Eu nu sunt nici anti-vaccin nici anti-mască, sunt pentru o evaluare a mijloacelor folosite, care să fie adaptate și să țină cont de cultura și de modul de viață și de a fi al oamenilor.

EB: Și de situația prezentă.

AHC: De situație, de temperatură, de climă, de toate condițiile…și de finanțe.

EB:  Să vorbim acum despre chestiunea vaccinării, din moment ce vedem că astăzi apar din ce în ce mai multe vaccinuri, într-un moment în care epidemia de Covid-19 a născut un virus care era necunoscut cu 6 luni în urmă. Avem deja vaccinuri care încep să circule și care încep să fie testate. Există în Brazilia, există în Africa de Sud. Ce părere aveți despre asta?

AHC: O părere îngrozitoare! Îngrozitoare din mai multe motive și motivele sunt numeroase. Voi încerca să pun o ordine în toată mulțimea de motive…

EB:  Există poate un prim aspect cu care ar fi trebuit să încep, dacă pot să-mi permit. Este vorba despre un studiu, despre care mi-ați vorbit chiar înainte să începem acest interviu, care vorbea despre vaccinul împotriva gripei în special, dar și de vaccinul împotriva meningitei în anumite zone ale Italiei, studiu care lasă să transpară elemente tulburătoare.

AHC: Da. Cred că este interesant să avem ipoteze asupra a tot, deci și ipoteze asupra istoriei originii virusului – subiect pe care l-ați tratat deja – dar și în chestiunea mortalității ridicate dintr-o regiune din nordul Italiei, foarte dezvoltată tehnologic, la un nivel comparabil cu un oraș ca Parisul, unde mortalitatea înregistrată reprezintă 2/3 din decesele întregii Italii. Aici ar trebui să ne alertăm! Este cumva vorba despre poluare? Este cumva vorba despre vârsta mai înaintată a populației din această regiune? De fapt, aceste elemente coexistă. Există o super-poluare, există și o populație îmbătrânită. Este cumva datorită originii lor particulare etrusce, cu factori de coagulare determinați de haplotipuri diferite? Există și asta. Există cumva o legătură? De fapt am avut o bănuială când s-a vorbit despre furtuna citokinică. Furtuna citokinică este un cuvânt bombastic pentru a spune că are loc o explozie a răspunsului imunitar. Și ajungem la o furtună citokinică, în mod tipic, atunci când există o interferență virală. Interferență virală se produce atunci când mai multe virusuri sau fragmente de virusuri se întâlnesc în înteriorul aceluiași organism și apare un fenomen de amplificare a răspunsului imunitar, cam ca în cazul inflamației, care poate fi dăunător pentru sănătate. Dar acesta face parte, de fapt, din procesul de eliminare. Însă, această amplificare a răspunsului poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Deci, în ceea ce-i privește pe italienii din nord, OMS regretase într-un studiu publicat în 1999, cu datele lor din 1995, că italienii din nord erau niște etrusci răi și recalcitranți care nu voiau să se vaccineze împotriva gripei. Iar anul acesta, a fost plină mass-media (de această știre), erau extrem de mulțumiți pentru că au folosit 185 mii de doze de vaccin contra gripei, au vaccinat în număr mare populația din Italia cu vârste de peste 65 de ani. Asta era la sfârșitul lui octombrie, 2019. Puteți găsi toate aceste date. În ianuarie 2020 au zis: vai! există cazuri de meningită care apar, deci, din nou bam! vă vaccinați împotriva meningitei! Iar apoi, mai bine zis, simultan (a fost expunerea la coronavirus), pentru că, conform doctorului Remuzzi care este co-autor al unui articol recent din ”The Lancet”, coronavirusul făcea deja ravagii în octombrie 2019, având în vedere specificitatea pneumoniilor din clinică pe care el le-a putut analiza.

Deci, observați că această populație în vârsta se găsește într-un context ideal de interferență virală!

EB: Cu atât mai mult cu cât nimeni n-a negat niciodată că atunci când administrăm un vaccin, acesta ar trebui administrat unui organism sănătos, într-o stare bună de sănătate.

AHC: De asemenea, după ce ați fost vaccinat este important să nu întâlniți vreun virus imediat după, pentru că poate apărea același fenomen al amplificării! Există acest studiu extrem de interesant făcut de armata americană, pe câteva mii de pacienți, nevaccinați și vaccinați și care a urmărit apariția infecțiilor respiratorii, altele decât gripa. Morala este că, atunci când urmărim aceste studii, trebuie cel puțin să discutăm, fără întârziere, despre indicația care există de a vaccina populația în vârstă anul acesta, știind că acest Covid încă circulă, chiar dacă epidemia în ciclul ei s-a terminat. Virusul încă circulă.  Deoarce conform acestor studii, există riscul să creștem de 1,5 – 2 ori posibilitatea de a avea anumite afecțiuni respiratorii, mai ales cele vehiculate de coronavirus. Vedeți, asta face parte din lucrurile pe care mi-ar placea să le văd discutate! Pentru că, în mod evident nimeni nu deține soluția, nici eu, nici nimeni, dar măcar trebuie să discutăm pentru a putea aduce, poate, elemente din literatură cu care unii sau alții s-au confruntat. Anul acesta este important, efectiv, să chestionăm chiar vaccinul contra coronavirusului căci, vedeți bine, este aberant să fie dezvoltat într-o urgență absolută un vaccin contra unui virus în mai puțin de șase luni, pentru că în realitate, suntem la mai puțin de șase luni, fără a fi siguri de cunoașterea efectelor secudare potențial asociate cu acest vaccin! Există posibilitatea unor efecte secundare la un vaccin? Răspunsul este da, există întotdeauna. De altfel, acesta este motivul pentru care aveți un răspuns imunitar vaccinal. Există întotdeauna. Nu se poate spune că este neutru asupra organismului.

EB: Nu ăsta e scopul, de altfel.

AHC: Nu este scopul și nu este (neutru). De aceea uneori apare febra, alteori apare greață, vomă, crize de epilepsie, diferite aspecte pe care OMS le descrie în chip formidabil în toate avertismentele sale asupra vaccinurilor. Când dezvolți un vaccin în regim de urgență absolută, vaccinezi fără să-i cunoști efectele! Deci ce spui? Spui că le vei testa pe populații care vor să se vaccineze. Cine va ridica mâna spunând: Eu, vă rog! Eu, vă rog!?

EB: Eu, nu!

AHC: Dvs nu! Apriori, nici prea multe țări. Deci, oroarea ororilor ororilor este că s-a ales, în mod arbitrar, Africa de Sud pentru a implementa acolo o vaccinare forțată în centre ținute secrete! Prin urmare, există mișcări de studenți care se revoltă, care evident sunt reprimate, denunțând faptul că ei sunt folosiți pur și simplu ca niște cobai! Și nu există o altă formă de a trata această chestiune, din moment ce, efectiv  nu se cunoaște istoricul acestui vaccin! Iar modul de a îmbrăca acestă chestiune zicând că vom salva, că de data asta le vom da acces cu prioritate la acest vaccin, este de o ipocrizie care mă face să vomit! Iertați-mă, dar este îngrozitor!  Este de un cinism mercantil înfricoșător! Și îmi rețin cuvintele! Pentru că, efectiv, mă pun în locul unuia dintre acești sud-africani, pe care nimeni nu l-a întrebat nimic înainte de a-i face asta! Ce se întâmplă în Africa de Sud? Efectiv, epidemia face ravagii acolo, dar curba este destul de plată și ne face să credem că va coborî, foarte logic și foarte natural, la fel ca în 100% din țările unde a existat Covid-19. Nu există țară în care epidemia să fi continuat multă vreme la intensitate mare. De fiecare dată există această curbă…

Vedeți, acesta este un prim nivel al pericolelor. Al doilea nivel este faptul că, deoarece Covid a apărut și fără a provoca simptome veritabile la pacienți, faimoșii asimptomatici, care nu par să fie bolnavi…

(Reportera tușește)  Nu vă faceți griji, puteți tuși spre mine.

Rep: Nu, nu. Nu mi-aș permite, deși nu am Covid, cel puțin nu cred.

AHC: Iar starea mea de sănătate este bună!

EB: Vom face cu toții o serată în pijama.

AHC: Da. Pijama party. Să revenim. Expunerea asimptomaticilor la Covid este reală. Faptul că nu au avut simptome nu înseamnă că nu au luat Covid. Însă, a vaccina pe cineva care a avut Covid fără să o știe, înseamnă a-l pune din nou în pericol! Pentru aceleași motive de interferență virală. De exemplu, nu știu dacă ați fost expusă la tuberculoză sau dacă riscați să contractați tuberculoza, în nici un caz nu vă vom vaccina, pentru că știm că vom provoca acel fenomen de amplificare.

EB: Cu atât mai mult cu cât nu știm mare lucru despre imunitatea față de Covid-19.

AHC: Oricum, știm destule despre virus pentru a avea această precauție. Nu vaccinăm pe cineva care a fost expus maladiei. Este din nou o punere în pericol a unor oameni care nu au cerut nimic nimănui!

Al treilea nivel: cursul la bursă al companiei Moderna este pe cale să explodeze – există un laborator care se numește Moderna – și e foarte grav! Pentru că este vorba despre un vaccin al cărui mecanism se bazează pe un flux de informație care nu se poate să nu aibă efecte generale pentru că, spre deosebire de o proteină care acționează asupra unei cascade (de procese) determinate, ARN-ul – pentru că este o moleculă care are informație – care va fi introdus în corp (prin noul vaccin) va acționa la diferite nivele și anume: ADN-ul dumneavoastră dar și proteinele, deci faimoșii actori a tot ceea ce suntem noi. Deci, prin acest vaccin vom intra din nou într-un experiment care este prevăzut începând cu 27 iulie, dacă nu mă înșel. 27 iulie este o dată neagră pentru că în Franța parlamentarii vor discuta la a doua lectură, legea bioeticii, ceea ce este de o gravitate fără precedent mult mai periculoasă decât Covidul. Ei bine această tehnică de vaccinare de la Moderna vă va schimba, în mod obligatoriu, în tot ceea ce reprezentați dumneavoastră. Va avea repercusiuni asupra a ceea ce sunteți (ca ființă umană) și iată, cursul la bursă a companiei Moderna este pe cale să explodeze!

EB: Pentru a concluziona Alexandra Henrion-Caude, căci timpul emisiunii noastre a expirat, mi se fac mici semne din studio. Vom concluziona, totuși. Am sentimentul că sunteți destul de uimită de tot ce s-a derulat în aceste ultime luni.

AHC: Uluită și foarte nefericită. Uluită de faptul că elita noastră intelectuală mondială a îndrăznit atât de puțin să vorbească, dar am înțeles de ce, pentru că am realizat că unii colegi de o calitate excepțională erau îmbotnițați atât de mască cât și de faptul că aveau conflicte de interese cu laboratoarele farmaceutice și prin urmare, din decență nu mușcă mâna care îi hrănește!  Iar situația este foarte nefericită pentru că sunt dotați cu capacități intelectuale pentru a denunța ceea ce vă denunț eu, într-un mod destul de prozaic și simplu. În orice caz, așa am încercat. Sunt și devastată pentru ceea ce urmează, pentru că dacă vom împinge la extrem ceea se întâmplă deja în mod vizibil în Italia, adică tratamentul obligatoriu ( și am avut program de lucru obligatoriu, iar orele au fost sumbre)…

În mod vizibil, vom fi pe cale să discutăm despre implementarea unui tratament obligatoriu, iar ceea ce se înțelege clar prin tratament este, de fapt, vaccinul! Iar dacă nu veți fi de acord să vă vaccinați, probabil nu veți mai avea probabil dreptul să călătoriți, să votați și mai știu eu până unde vor merge.

EB :  Asta schimbă, în orice caz, o grămadă de lucruri.

AHC: Doar dacă…Doar dacă…

Iată, prin urmare, există toate aceste aspecte și, în plus, anihilarea completă a tot ceea ce are specia umană la nivel de bogăție.

Prima afectată este bogăția comunicării, cea care îmi dă bucuria să vă văd nu doar ochii frumoși,  ci și și rictusul buzelor, surâsul sau faptul că veți striga sau nu la ceea ce voi spune, ceea ce este foarte important. Pentru că atunci când vă pun o mască, vă pun o botniță și vă interzic să vedeți fața și să interacționați cu un om necunoscut. Sunt întâlniri pe care le-am avut în bogata mea viață cu persoane necunoscute cu care am interacționat și cu care chiar m-am măritat și din fericire nu aveam măști pentru că dacă am fi avut, sunt sigură că nu ne-am mai fi întâlnit. Deci, (lipsește) această interacțiune. Apoi, pentru copiilașii noștri care și ei trebuie să înțeleagă rictusurile (mimica).  Apoi, la nivel vital. Deci, odată la nivel de comunicare, iar apoi la nivel de viață, care vizează chiar esența vieții, din moment ce anihilăm o parte din populație pe care o vom instrumentaliza ca să servească de „bebeluși-medicament”, pentru testarea de medicamente, să servească drept cobai. Pentru că se fac experiențe și se facilitează și posibilitatea de a ucide embrioni umani pentru a face experiențe pe ei până la 14 zile. Înainte erau 21 de zile iar acum s-a revenit, potențial, la 14 zile. Mă liniștește pe mine asta? Nu, deloc! Știți foarte bine că suntem într-o continuitate a vieții și nu mă liniștește deloc. Un alt aspect este de a amesteca (speciile), dar din fericire îi am pe prietenii de la protecția animalelor care urlă și sunt singurii care o fac, urlă că suntem pe cale să fabricăm organisme himerice! De fapt, suntem pe cale să legalizăm, să autorizăm himere om-animal ceea ce, încă odată, este o abominațiune! Suntem pe un covor roșu care nu mai are nici o limită la clonajul uman. De aceea vorbesc despre anihilarea umanului în toată bogăția alterității sale, dar și în bogăția comunicării sale. Am impresia că cele două aspecte sunt în legătură una cu cealaltă.

EB: Vă mulțumim pentru această constatare ”îmbucurătoare”. Vă mulțumim Alexandra că ați fost din nou alături de noi.

 

 

 

 

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Geneticiana ALEXANDRA HENRION CAUDE despre originile virusului SARS-CoV-2, riscurile restricțiilor și PURTĂRII MĂȘTILOR și impunerea unui tratament prin VACCIN EXPERIMENTAL (Video): “ANIHILAREA COMPLETĂ a tot ceea ce are specia umană la nivel de bogăție”

 1. Pingback: SPECIALIȘTI ÎN INFECTIOLOGIE, EPIDEMIOLOGI, ȘEFI DE INSTITUȚII MEDICALE DEMITIZÂND CORONA-ISTERIA ȘI SPERIETOAREA VALULUI DOI. Compilație cu Luc Montagnier, Didier Raoult, Christian Perronne, Jean-François Toussaint, Laurent Toubiana, Éric Caumes
 2. Mulțumim MULT pentru efortul de a traduce și posta aceste materiale care apar pe afară, căci la noi în în țară este o liniște mare. Sunt tare necesare în aceste vremuri tulburi, de manipulare a omenirii în general, a medicilor și jurnaliștilor în particular…
  Frățiile voastre aveți competența de a căuta și alege astfel de articole în care specialiști din domeniul medical bine intenționați încă mai (pot) spun(e) adevărul.
  Doamne ajută!

 3. Asa!
  Acesta era, Moderna, laboratorul despre care am scris la un articol anterior. Managerul de la Moderna spunea deschis intr-un interviu la Bloomberg cum vacinul lor va modifica ADN-ul fiecarei celule din corpul celui vaccinat.

 4. Pingback: Geneticiana ALEXANDRA HENRION-CAUDE despre înăsprirea restricțiilor, măști și vaccin. „Văd o DISPROPORȚIE între starea lucrurilor, starea cifrelor, gradul de pericol sanitar, și ceea ce suntem puși să trăim” (Video)
 5. Pingback: România s-ar fi „abonat” la 17 milioane de VACCINURI anticoronavirus de la ASTRAZENECA. Vaccinul testat a produs EFECTE ADVERSE GRAVE, iar reprezentantul companiei anunța IMUNITATE față de eventuale cereri de compensații. Vaccinul este contestat
 6. Pingback: LEGEA EPIDEMIEI - proiect legislativ ORWELLIAN controversat în Danemarca, ce prevede DETENȚIA celor care refuză VACCINAREA și examinarea medicală FORȚATĂ a celor bolnavi
 7. Pingback: Alexandra HENRION-CAUDE, genetician și specialist în ARN: „A utiliza această moleculă la indivizi sănătoși, din punctul meu de vedere, este NEBUNIE curată”. Despre VACCINUL GENIC EXPERIMENTAL și efectele secundare de termen lung: „Suntem î
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare