Misiune ortodoxa in PAKISTAN: 174 localnici botezati, doi preoti catolici vor sa se converteasca

13-03-2012 43 secunde Sublinieri

Cu binecuvântarea Mitropolitului Ilarion al Bisericii Rusiei înafara graniţelor, s-a sfinţit o nouă biserică în Sargodha, Pakistan în 30 ianuarie 2012. Preotul Adrian Augustus, un paroh din Sidney a călătorit până în Pakistan, unde a botezat şi a miruns 174 de oameni.

Pr. Adrian vorbeşte despre ajutorul pe care l-a primit de la Preotul anglican Mushtaq Andrews care i-a sponsorizat viza de intrare în Pakistan. Aici a fost imediat arestat pe motiv că propovăduieşte creştinismul, o religie persecutată dur în Pakistan. După o perioadă de arest, a fost eliberat graţie intervenţiei unui parlamentar creştin pakistanez, Tahir Naveed Chaoudhary, care a intervenit pentru el.

Odată ajuns la comunitatea de pakistanezi care dorea să se creştineze, Părintele Adrian a ţinut o omilie misionară şi catehetică de 2 ore şi jumătate, în care a vorbit despre principiile fundamentale ale credinţei creştine: Întruparea Fiului lui Dumnezeu, planul divin, profeţiile, Maica Domnului, Moartea pe Cruce a lui Hristos, Învierea, minunile, formarea Bisericii, Duhul Sfânt, misiunea apostolilor, episcopat, Sfintele Taine, eshatologie, icoane, părinţii Bisericii, cele 7 Sinoade ecumenice, post, rugăciune etc.

După omilie, părintele a botezat şi miruns 174 de oameni în timpul a două slujbe, care au durat toată noaptea. De asemenea, 2 preoţi romano-catolici şi-au exprimat dorinţa să intre în ortodoxie, ei urmând să se adreseze Mitropolitului Ilarion. În Pakistan, a fost trimis un preot ortodox. Este cea de-a 3-a Biserică ortodoxă deschisă în Pakistan.


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Ilarion

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Misiune ortodoxa in PAKISTAN: 174 localnici botezati, doi preoti catolici vor sa se converteasca

 1. Doamne ajuta !

 2. Slava lui Dumnezeu!

 3. Doamne ajuta!
  Maica Domnului sa fie cu toti crestinii de aici;
  Geta

 4. In timp ce unii isi risca viata pt ortodoxie, altii se leapada de buna voie

 5. Pentru PACATELE crestinilor occidentali, care sunt chiar si ORTODOCSI, se “IA” Harul de la EUROPA, si de la Popoarele crestine Occidentale, si SE DA POPOARELOR ASIEI!

  Precum am auzit in Evanghelia de ieri ca s-a luat “VIA IMPARATIEI” cerurilor de la Poporul lui Israel, si s-a dat NEAMURILOR, asa SE POATE LUA si de la Popoarele crestine care au cazut in EREZIE si in SECULARIZARE si LEPADARE cu viata pacatoasa de Hristos, si SE VA DA ALTOR NEAMURI care pana acum nu au stiut de Hristos!

  Insusi Hristos LE IESE INAINTE CELOR CARE NU L-AU CAUTAT si LE DESCOPERA LUMINA VIETII si Mantuirii Sale celor care NU AU AUZIT DE EL si NU AU INTREBAT DE EL, implinindu-se Scriptura care spune: “Am fost aflat de cei ce nu Mă căutau şi M-am făcut arătat celor ce nu întrebau de Mine”.” (ROMANI, cap.10, vers.20; ISAIA, cap.65, vers.1).

  Parintele acesta care i-a BOTEZAT PE acesti PAKISTANEZI parca are o “infatisare de Apostol”, in comparatie cu “fetele” unor (care sunt putini si rari, dar exista…) preoti de la noi din tara care SEAMANA uneori cu simpli “functionari” ai unei institutii…(in cartea despre Viata Sf. IACOV TILIKIS din Grecia, ni se relateaza ca acest Sfant cand a exorcizat un demonizat, demonul care graia prin acestui demonizat a spus inainte de a iesi din acel om, referindu-s ela Sfantul Iakov: “cine esti mai “ciotule”, de imi stai impotriva, caci ceilalti preoti din Atena nu imi mai stau impotriva, caci i-am “tuns” pe toti preotii din Atena” (se intelegea ca demonul spuse ca-i “tunsese” NU de “barba” fizica, ci de cea duhovniceasca a “ravnei” si preocuparii pentru mantuirea oilor incredintate lor…)

  Iar din fotografia postata se poate observa clar ca Pakistanezii acestia care AU CREZUT ÎN DOMNUL Hristos si au devenit CRESTINI, se “bucura” cu o BUCURIE duhovnicească adevarata si nefatarnica, asa cum se BUCURAU si crestinii din Vechime ca L-au primit pe Hristos in Viata si Fiinta lor. (Faptele Apostolilor, cap.136, vers.34)

  Cat de mare diferenta este intre crestini care il primesc cu toata inima pe Hristos in tari in care Crestinismul este interzis in viata publica, si cat de mult se bucura acestia ca au inceput o NOUA VIATA cu EL, si crestinii SECULARIZATI si SEMIapostaziti din tarile crestine care S-au saturat de prezenta lui Hristos in societate si chiar in viata lor, si care se “oripileaza” si indigneaza de orice obiect care le “aminteste” de Crestinism…

  Hristos sa le ajute acesto noi FII ai Bisericii Sale DreptMaritoare ca sa isi duca si implineasca si TINA pana la capatul FAGADUINTELE pe care le-au facut cand s-au botezat, iar pe noi sa ne ajute sa ne “spalam” si curatam haina botezului nostru prin pocainta si sa ne dea FOCUL DRAGOSTEI CELEI DINTÂI fata de El…Amin!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare