ONU reincalzeste supa INCALZIRII CLIMATICE si a SUPRAPOPULARII, alarmand cu spectrul epuizarii SURSELOR DE APA

13-03-2012 37 secunde Sublinieri

Un raport al Naţiunilor Unite arată că încălzirea climatică şi creşterea populaţiei reprezintă o ameninţare la adresa resurselor de apă dulce, informează AFP.

Indiferent de cât de mari sunt volumele conţinute de aceste rezervoare naturale, ele riscă, întrucât nu este vorba despre resurse regenerabile, să sfârşească prin a fi epuizate dacă nu sunt gestionate în mod corect”, explică autorii raportului.

Acelaşi sutdiu arată că, în anumite zone, aceste resurse subterane au “atins deja limite critice’”.

În condiţiile în care populaţia mondială a depăşit pragul de şapte miliarde de indivizi, nevoile alimentare ar urma să crească cu 70% până în 2050. Va exista o cerere crescândă pentru produsele de origine animală, care necesită cantităţi enorme de apă.

Această creştere a cererii alimentare ar urma să se traducă printr-o creştere cu 19% a apei utilizate de sectorul agricol, ce reprezintă deja 70% din consumul global de apă”, se mai arată în studiu.


Categorii

1. DIVERSE, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Rânduială de rugăciune în Postul Paștilor

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare