Muftiul Arabiei Saudite: ESTE NECESAR SA SE DISTRUGA TOATE BISERICILE DIN REGIUNE

22-03-2012 1 minut Sublinieri

 

O declaraţie făcută săptămâna trecută, potrivit unor surse arabe preluate de presa internaţională, de Marele Muftiu al Arabiei Saudite, şeicul Abdul Aziz bin Abdullah, începe să agite spiritele.„Este necesar să se distrugă toată bisericile din regiune”, ar fi afirmat liderul religios, răspunzând astfel unei întrebări puse de delegaţia Kuweitului cu referire la propunerea de a nu permite construirea unor biserici în acest emirat, scrie „Washington Times”.

Kuweitienii i-au cerut părerea Marelui Muftiu, autoritatea religioasă supremă a Regatului sunnit după ce, recent, un membru al Parlamentului kuweitian a cerut „înlăturarea” bisericilor, venind ulterior cu clarificări potrivit cărora în Kuweit nu ar trebui construite noi biserici. Ca urmare, şeicul Abdul Aziz bin Abdullah ar fi punctat că având în vedere că statul Kuweit este parte a Peninsulei Arabe, „este necesar ca toate bisericile să fie distruse” în regiune, notează arabianbusiness.com.

Bulversaţi de afirmaţii

Declaraţia, care s-ar baza pe o afirmaţie pe care profetul Mohamed a făcut-o pe patul de moarte, potrivit căreia „nu ar trebui să existe două religii” în regiune, nu i-a şocat numai pe creştini.

Liderul spiritual al musulmanilor ruşi, Albir Krganov, s-a arătat nedumerit de declaraţia muftiului, subliniind că poate cuvintele sale au fost răstălmăcite notează Vocea Rusiei. „Să sperăm că nimeni nu va sprijini aceste idei delirante”, a declarat, la rândul său, Arhiepiscopul Mark de la Patriarhia Rusă, care răspunde de comunităţile din străinătate.

Arhiepiscopul a subliniat că în Rusia, ţară în care peste 80% din populaţie este de religie creştin-ortodoxă, creştinii şi musulmanii convieţuiesc fără probleme. „Probabil că Marele Muftiu a rostit aceste cuvinte pe un fond emoţional. Dar nu întotdeauna e bine să te laşi ghidat de emoţii”, a adăugat Arhiepiscopul Mark.

În Arabia Saudită creştinii nu au voie să-şi practice religia decât acasă sau în locuri private. Deşi numărul real al creştinilor romano-catolici este estimat la circa un milion, numărul oficial comunicat de autorităţi este zero. Totodată, în Arabia Saudită convertirea de la islam este pedepsită cu moartea.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi rusi, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Muftiul Arabiei Saudite: ESTE NECESAR SA SE DISTRUGA TOATE BISERICILE DIN REGIUNE

  1. “profetul Mohamed a făcut-o pe patul de moarte, potrivit căreia „nu ar trebui să existe două religii”

    sa se fi pocait si ajuns la Adevar ?

  2. Hristos a spus clar ca dupa El vor veni profeti mincinosi…
    Musulmanii cer drepturi in tarile crestine, dar in tarile lor ii masacreaza pe crestini !

  3. Nu e nimic rastalmacit, cum zice muftiul rus, asta e adevarul spus de muftiul arab. Cei din Arabia Saudita practica o forma extrema de Islam, numita Wahabism, ce merge pe o interpretare strict literara, mot a mot a Coranului si haditurilor (relatari de-ale profetuluin musulman Mohammed). Mohammed ar fi spus ca nu pot coexista doua religii in peninsula araba (conform Malik’s Muwatta, Book 45, Hadith 45.5.18), astfel alungandu-i pe evrei si a mai facut o afirmatie cum ca in peninsula araba trebuie sa fie doar musulmani, ca ii va alunga pe toti crestinii si evreii (conform Sahih Muslim, cartea 19 Numarul 4366). Unii musulmani spun ca se refera la cazuri concrete, la conflictele avute cu un trib evreu, deci nu se poate generaliza, insa arabii sauditi, care-s musulmani wahabiti o fac, folosindu-se de aceste hadituri ca si pretext pentru a-si masca intoleranta religioasa. Este revoltatoare declaratia Muftiului Saudit, care e personalitatea cea mai respectata de musulmanii suniti (wahabismul se trage din sunism, insa e mai radical). Va imaginati daca Papa ar fi spus ca toate moscheile din Italia sa fie distruse? Cred ca faceau musulmanii revolutie, proteste, ne aruncau in aer… insa cand Muftiul incita la ura interreligioasa, ca numai asa se poate interpreta declaratia lui, liderii lumii si cei religiosi tac.

  4. Pingback: Marele Muftiu al Arabiei Saudite vrea ca TOATE BISERICILE DIN TARA SA FIE DISTRUSE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare