Marea Britanie ANTICRESTINA: o enoriasa a Bisericii Ruse demisioneaza pentru ca i s-a INTERZIS purtarea la gat a crucii

22-03-2012 1 minut Sublinieri

Mihail Dudko

Un enorias al Bisericii Ruse din Londra a fost nevoit sa renunte la locul de munca dupa ce i s-a interzis purtarea la gat a crucii. “In dimineata aceasta am vorbit cu o femeie obligata acum o saptamana sa-si scoata crucea de la gat la locul de munca. Si crucea nu era nici macar vizibila! Femeia a cerut voie sa o poarte, ba chiar a promis ca o va lipi de corp cu banda adeziva pentru a-i impiedica alunecarea accidentala de sub haine, insa nu i s-a permis”, scrie protopopul Mihail Dudko pe Facebook.

Acesta este de parere ca pozitia guvernului britanic, de interzicere a purtarii crucii in public, este inteleasa de autoritatile locale ca o “interdictie totala”, iar cetatenii ce au cunostinte reduse vizavi de limba si viata Marii Britanii “nu au practic nicio sansa in a-si apara drepturile”.

Conform rapoartelor precedente, autoritatile britanice intentioneaza sa sustina legalitatea acestei interdictii la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului. Curtea de la Strasbourg va judeca procesele de discriminare religioasa pierdute de patru crestini britanici in salile de judecata engleze.

Biserica Rusa si-a mai exprimat in trecut surprinderea fata de loialitatea autoritatilor engleze fata de alte simboluri, precum cele ale homosexualilor.“Decizia luata de parlamentul britanic este alarmanta, mai ales daca tinem seama de existenta in societatea europeana moderna a multor alte tendinte de liberalizare a instinctelor umane”, a declarat seful Departamentului Sinodal de Informare, Vladimir Legoyda, in fata reporterilor. Acesta s-a aratat surprins de faptul ca demonstratiile publice de afiliere la cultura homosexuala sunt considerate normale in Marea Britanie, pe cand purtarea crucii nu. Printre alte exemple de standarde duble, Legoyda a mai mentionat si atitudinea autoritatilor engleze fata de islamul siit, afirmand ca in Londra pana si politistii au dreptul de a purta turbane.

Printre cele patru cazuri ce urmeaza a fi judecate la Strasbourg se gaseste si cel al unei femei concediate acum cativa ani de compania British Airways, dupa ce a refuzat sa-si scoata crucea pe care o purta pe deasupra uniformei.

Ceilalti reclamanti sunt Shirley Chaplin, care avea 30 de ani de experienta ca asistenta medicala cand a fost concediata pentru purtarea la gat a crucii, Lillian Leidel, functionara intr-un birou de stare civila, supusa pedepsei disciplinare dupa ce a refuzat sa inregistreze o casatorie homosexuala din motive religioase si Garry McFarlane, fost angajat al unei firme de consultatii private a cuplurilor gay, concediat ca urmare a neindeplinirii sarcinilor de munca datorita convingerilor religioase.


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Ierarhi rusi, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “Marea Britanie ANTICRESTINA: o enoriasa a Bisericii Ruse demisioneaza pentru ca i s-a INTERZIS purtarea la gat a crucii

 1. Am avut ocazia sa lucrez intr o societate musulmana sunita, multi dintre ei pro talibani, mi am facut prieteni dintre ei si am discutat chiar probleme religioase, nici unul, nici macar unul nu a fost deranjat de cruciulita mea de la gat. Dar cred ca acum in Anglia primeaza dreptul demonizatilor, ptr ca numai lor le este urata privirea crucii.

 2. cinste lor celor ce au pus marturisirea de credinta deasupra painii zilnice. Azi, cand castigarea unei paini – intr-o societate atat de corupta si limitata in oportunitati – devine un lucru tot mai scump si mai pretuit, unii au inteles ca nu doar cu paine se hraneste omul ci si cu tot cuvantului lui Dumnezeu. Ei sunt marturisitorii zilelor noastre.

 3. Pingback: obligat sã demisionezi dacã porti cruce in UK– mai este Europa crestinã? | lenalina
 4. Foarte frumos din partea lor, sunt modele vii pentru noi!

 5. Orthodox activists rally near British embassy in Moscow

  Moscow, March 22, Interfax – A picket in defense of Christians’ rights in the UK was held near the British embassy in Moscow on Wednesday.

  The picket was organized by the Orthodox public movement Narodny Sobor in response to the decision made by the British authorities to fire people for openly wearing crosses, Narodny Sobor told Interfax-Religion.

  The protesters were holding imperial flags saying “Stop the persecution of Christians!” and “Britain! If you ban crosses, ban your flag too!”

  “The Moscow division of Narodny Sobor is concerned about the recent developments in the EU in general and in the UK in particular, where discrimination against Christians has become commonplace. We consider it our duty to categorically oppose militant atheism and anti-Christian tolerance in any country of the world,” the movement says.

  According to earlier reports, the British authorities intend to defend the legality of the ban on public wearing of crosses in the UK in the European Court of Human Rights.

  The Strasbourg court will try lawsuits involving the religious discrimination against four Christians from the UK, who have lost their cases in British courts.

  The Russian Church earlier expressed surprise about the loyalty of the British authorities, who have banned wearing crosses at work, to other symbols, for example, gay symbols.

  “This decision made by the British parliament is certainly alarming, especially given the existence in modern European society of other tendencies aimed at liberating human instincts,” Vladimir Legoyda, the head of the Synodal Information Department, told reporters. He said he was surprised by the fact that public demonstration of affiliation with gay culture is considered normal in the UK while the wearing of crosses is not.

  http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=9174

 6. Si daca te gandesti, e un lucru mic in ochii oamenilor, si totusi atat de mare pentru Dumnezeu …

 7. Rasfoiesc sectiunea de stiri de pe site-ul vostru si observ ca guvernul conservator al Marii Britanii actioneaza in aceeasi directie ca si guvernul conservator al Arabiei Saudite. Minunat! Conservatori din toate tarile uniti-va!

 8. Cunosc un astfel de caz in Romania: acum vreo 3 ani, in preajma Craciunului, o coordonatoare de programe de voluntariat din cadrul Fundatiei RTC (RTC detine, printre altele, librariile Diverta), a mers cu colindul, alaturi de voluntarii sai, la directorul Fundatiei. Au cantat colinde, i-au daruit si o icoana (probabil cu Nasterea Domnului), totul in seara cand directorul avea la masa invitati de toate natiile si credintele. Gestul crestinesc al coordonatoarei i s-a parut ca ar fi deranjat pe unii dintre invitatii sai. A mustrat-o, iar a doua zi i-a cerut demisia! (…unei profesioniste, care lucrase cativa ani buni in acea Fundatie…)

  Era de notorietate ca directorul Fundatiei e ateu, dar probabil nimeni nu a anticipat o asemenea reactie impotrivitoare.

 9. Aceasta femeie va fi binecuvantata de Dumnezeu pentru gestul ei marturisitor !
  Am cunoscut mai demult o persoana care fiind in maternitate cu noul sau nascut avea pe etajera de langa pat o mica iconita, foarte veche,cu culorile usor estompate, cu Iisus Hristos. Si la un moment dat a venit asistenta medicala pentru ingrijiri post natale si vazand mica iconita la capul patului a intrebat : “Cine este acolo?” si ea a raspuns Domnul Iisus Hristos. Asistenta a spus mirata “Da, ati luat asta cu dvs., de ce confesiune sunteti?” si persoana a raspuns ca ortodoxa.
  Dupa ce s-a intors acasa de la maternitate, la un moment dat a avut un vis, dupa cum mi-a povestit, in care se vedea suspendata in aer in fata unei catapetesme aurite din care la un moment dat a tasnit un spot de lumina de o culoarealb-galbuie si care i-a intrat drept in inima. In momentul acela a simtit o fericire de nemaiintalnit si s-a trezit brusc ametita, camera se invartea cu ea si-l tinea strans de mana pe sotul ei care insa dormea dus, fara sa simte prin ce trece ea.
  A povestit acest vis duhovnicului la spovedanie, si acesta i-a spus ca a fost o binecuvantare de la Dumnezeu, de care putini se invrednicesc!
  Si ea imi spunea mirata dar de ce, cum sa-mi dea mie o pacatoasa asa binecuvantare Dumnezeu, de parca am pregustat Imparatia?
  Si eu nu am gasit alta explicatie decat ca ea L-a marturisit pe Hristos, aducand cu ea iconita in maternitate si atragand atentia personalului medical asupra Lui…

 10. In Marea Britanie zici ca sunt comunistii la putere, atat de pe fata actioneaza impotriva crestinilor. La ei este centru masoneriei, nu e de mirare, cred ca nu e un singur om in vreo structura de conducere care sa nu fie mason.

 11. In cazul acesta englezii au o problema… Steagul Marii Britanii este o cruce cu doua spade stilizate incrucisate in spatele crucii. S-ar putea sa fie ofensati de propriul steag?
  Chiar asa, uite ce magandesc eu: fiecare crestin din Marea Britanie sa poarte steagul Marii Britanii la gat in fata si la vedere. Si sa marturiseasca crucea de pe steag in auzul tuturor.

 12. Da, probabil ca vor ajunge sa se rusineze de propriul lor steag!

  @ Hrisanti: E foarte frumoasa povestea cu icoana, si cu talc. Cei care interzic crucile si icoanele (sau care la noi si in alte tari comuniste au demolat biserici si au prigonit marturisitorii credintei), indiferent de motivul pentru care cred ei ca au asemenea convingeri, de fapt sunt inspirati de “cel viclean” care nu vrea ca oamenii sa se mantuiasca. Orice lucru al credintei, cat de mic, poate la un moment dat sa trezeasca in constiinta cuiva dorinta de a-L cauta pe Dumnezeu, chiar daca la inceput poate fi o simpla curiozitate. Iar acest lucru cauta vrasmasul sa-l impiedice cu orice pret si prin orice metode.

 13. Semnificatia steagului britanic: o suprapunere a steagurilor Angliei, Scotiei si Irlandei, respectiv a crucii Sf. Gheorghe, a crucii Sf. Andrei si a crucii Sf. Patrick.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Union_Flag#Design

 14. In tot acest timp imnul de stat al Marii Britanii este “God Save the Queen”.

  http://www.youtube.com/watch?v=tN9EC3Gy6Nk

 15. Ce ironie, ca fix Anglia, care are crucea pe drapelul national, sa interzica purtarea crucifixului la locul de munca. Nu pot sa inteleg masura guvernului, care pana acum se straduia sa fie “politically correct”, insa asta e clar o masura discriminatorie.

 16. Pingback: Noul “arhiepiscop” de Canterbury al confesiunii Anglicane sustine HIROTONIREA FEMEILOR SI “CASATORIILE” HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: (Si) in Marea Britanie Camera Comunelor a votat pentru CASATORIILE HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt
 18. Pingback: CEDO LIMITEAZA libertatea religioasa a CRESTINILOR in favoarea HOMOSEXUALILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
 20. marea britanie (expres cu litere mici!) intezice credinciosilor sa poarte simbolul crucii dar accepta sa se construiasca “biserici” pentru homosexuali si lesbiene care nu sunt altceva decat spurcaciuni osandite de Biblie – tine Doamne departe de noi aceste lucruri diavolesti!

 21. Pingback: CATI ENGLEZI MAI STIU CINE L-A TRADAT PE IISUS?/ Ucigasul Breivik si religia Europei/ ATEISMUL E IN FLOARE IN LUME: IN FRUNTE – TARILE SCANDINAVE - Recomandari
 22. Pingback: DOCUMENTAR BBC DESPRE PERSECUTIA CRESTINILOR DIN MAREA BRITANIE (Video-subtitrat in romana). Lectia presiunilor seculariste: toleranta si anti-discriminarea NU sunt si pentru CRESTINI | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? | Cuvâ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare