NAGASAKI 1945. 68 de ani de la macelul nuclear si un “detaliu” istoric mai putin stiut: ERA “CEL MAI CRESTIN” ORAS AL JAPONIEI (video)

9-08-2013 27 secunde Sublinieri

 

Pe 9 august se implinesc 68 de ani de la bombardarea orasului Nagasaki. Era a doua oara cand Japonia era lovita de bomba nucleara, primul soc fiind incasat la Hiroshima cu doar trei zile inainte, pe 6 august.  Un lucru mai putin stiut este ca Nagasaki era orasul cu cei mai multi crestini (catolici) din intreaga Japonie. Existau o comunitate de aproximativ 12 000 de persoane, un numar apreciabil dupa o lunga istorie de persecutii continue la care erau supuse misiunile crestine de catre autoritati. 

Epicentrul exploziei nucleare a fost tocmai catedrala catolica si, prin urmare, cartierul crestin (districtul Urakami). Catedrala a fost una din cele doua tinte stabilite pentru lansarea bombei, ceea ce arata ca americanii stiau unde lasa bomba si pe cine vor anihila. 6000 de crestini au murit instant; in final, au existat 8500 de victime directe ale bombardamentului nuclear. Estimarea numarului total de victime ale bombardamentului din Nagasaki este de 73.884 persoane.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “NAGASAKI 1945. 68 de ani de la macelul nuclear si un “detaliu” istoric mai putin stiut: ERA “CEL MAI CRESTIN” ORAS AL JAPONIEI (video)

  1. Toate marile puteri ale lumii se inarmeaza continuu , in ciuda aparentei de echilibru militar. Cred cu convingere ca numai existenta armelor nucleare a facut ca pana in prezent sa nu izbucneasca si al treilea razboi mondial.Nu ar exista invingatori ,iar eventualii supravietuiori ar fi mai chinuiti ca milioanele de victime. Numai o minte diabolica poate declansa finalul sau o eroare umana. Notiunea de razboi clasic este caduca. Hirosima si Nagasaki au fost pragul si limita unui conflict mondial care a demonstrat limitele speciei umane si a plantei. A fost poate avertismentul Lui Dumnezeu.

  2. In planul divin al lui Dumnezeu pentru om,inarmarea continua a marilor puteri este benefica,numai inarmarea obsesiva si accelerata poate aduce pacea,linistea si apropierea de Dumnezeu.

    De aceea SUA cheltuieste sute de miliarde de dolari pe ani (taind si reducand ajutoarele sociale,ajutoarele pentru tari sarace,bugetele pentru educatie,etc),ca sa ne aduca tuturor o stare de liniste,echilibru interior si protectie garantata 100% impotriva teroristilor creati tocmai de SUA si impotriva statelor malefice (malefice pentru SUA,ce e malefic pentru SUA este pentru toti).

    Deci,recomandarea mea ferma este ca marile puteri sa cheltuiasca cat mai mult pe inarmare,sa fie produse arme cat mai sofisticate,cat mai letale,Dumnezeu va fi entuziast vazand ravna noastra si in final tembelismul nostru apocaliptic va fi rasplatit pe masura.

    Viitorul omenirii sta in arme,bombe cat mai sofisticate,lasere,supertehnologii,ca sa-i aratam lui Dumnezeu ce puternici suntem si cat de avansati tehnologic.

  3. Pingback: 70 DE ANI DE LA BOMBARDAMENTELE ATOMICE DE LA HIROSHIMA SI NAGASAKI (Video). Imagini panoramice cu dezastrul de la Hiroshima si cu ranile unui supravietuitor (Foto) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare