OMS recomanda OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR. Alarmism pro-vaccin: “imunizarea” cu ROR ar fi scazut sub 80% in unele localitati din Romania

21-03-2015 2 minute Sublinieri

vaccin_83601700

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă efectuarea obligatorie a şapte vaccinuri, pentru difterie, pertusis, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi poliomielită, atrăgând atenţia că scăderea imunizării creşte riscul apariţiei de epidemii.

Experţii OMS au arătat, sâmbătă, la Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin, organizată de Societatea Română de Microbiologie, că imunizarea nu ar trebui să scadă sub un “pachet de aur” de vaccinuri.

Astfel, er trebuie să fie obligatorie vaccinarea împotriva următoarelor boli difterie, pertusis, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi poliomielită.

La aceste vaccinuri, s-ar putea adăuga cele pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatită B şi tuberculoză, în funcţie de posibilităţile ţării respective şi de realităţile din teren.

OMS arată că scăderea imunizării duce la epidemii, precum au fost recent cele de rujeolă şi rubeolă, cu consecinţe grave, inclusiv decese printre copii. Rujeola şi rubeola erau pe cale de a fi eradicate, dar nu s-a reuşit tocmai din cauza refuzului de a vaccina copiii.

Potrivit OMS, specialiştii trebuie să comunice mai bine iar populaţia să caute surse credibile de infromare, nu doar să asculte vocile antivaccinare. Astfel, oamenii ar trebui să ştie că vaccinurile sunt sigure, salvează vieţi şi previn suferinţe inutile.

În prezent, sunt două urgenţe majore de sănătate publică: epidemia de ebola şi reapariţia poliomielitei în Asia şi pericolul ca boală să revină şi pe continentul european.

În Europa, OMS urmăreşte creşterea acoperirii vaccinale la un nivel de peste 95 la sută, nivel considerat singurul care poate garanta eliminarea unor boli precum rujeola şi rubeloa şi menţinerea zonei liberă de poliomielită, în vederea eradicării în următorii ani.

Vaccinarea cu ROR (rujeola, oreion, rubeola) in Romania a scazut pana la sub 80% in unele zone din tara in anul 2014. De pilda, in municipiul Bucuresti, rata vaccinarii a fost in 2014 de 78,3% fata de 97,4% in 2013. In ceea ce priveste vaccinarea cu DTP (difterie, tetanos, pertusis), rata in Capitala a fost de 75%, in timp ce in 2013 era de 95,9%, potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica (INSP), prezentate sambata in cadrul conferintei RoVaccin.

Rate de sub 80% s-au inregistrat si in judetele Alba (76,5% ROR, respectiv 75,1% DTP) si Ialomita (70,4% si 69,6%), judete unde se inregistrau insa procente scazute si in anii precedenti. Limita de siguranta pentru mentinerea imunitatii de comunitate, cea care ii protejeaza atat pe copiii nevaccinati (sub 1 an) cat si pe cei mai mari si nevaccinati, este de cel putin 80% din populatie vaccinata. P

Rata medie de vaccinare in tara este de 89,4% pentru ROR, fata de 91,4% in 2013, si 87,3% pentru DTP, acelasi nivel ca in 2013.

Principalele cauze ale acestor scaderi sunt, pe de o parte, discontinuitatile in aprovizionarea cu vaccin – responsabilitatea fiind a Ministerului Sanatatii – dar si refuzul parintilor de a-si vaccina copiii (conform INSP).

In Romania, campaniile anti-vaccin au devenit de cativa ani foarte vizibile mediatic datorita activitatii unor ONG-uri ortodoxe, dar si a vedetei PRO TV Olivia Steer.

In ceea ce priveste organizatiile ortodoxe, Patriarhia Romana a declarat ca “sustine vaccinarile daca acestea urmaresc scopuri terapeutice”.“Cei implicati in campaniile anti-vaccinare (in cea mai mare parte, mireni) au facut-o in nume propriu, fara acordul Bisericii Ortodoxe Romane”, a mai declarat pentru HotNews reprezentantul Patriarhiei Romane.

Federatia ortodoxa Pro Vita, din a carei conducere face parte unul din cei mai activi predicatori anti vaccin din Romania, afirma ca nu se implica in disputa despre vaccinuri dar, in acelasi timp, ca apara dreptul parintilor „de a refuza vaccinarea copiilor”.

Curtea Constitutionala din Franta a decis in aceasta saptamana ca vaccinarea obligatorie este constitutionala. In Franta, incalcarea obligatiei de vaccinare se pedepseste cu amenzi de pana la 30.000 de euro si inchisoare de pana la doi ani. Daca medicii constata riscuri la vaccinare in functie de profilul individual, atunci obligativitatea este anulata. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie prin lege.


Categorii

1. DIVERSE, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “OMS recomanda OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR. Alarmism pro-vaccin: “imunizarea” cu ROR ar fi scazut sub 80% in unele localitati din Romania

  1. Pingback: CATRE FASCISMUL MEDICAL. DESPRE PROPAGANDA VACCINARILOR FORTATE | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: RELUAREA IN FORTA A PROPAGANDEI ISTERIZANTE A VACCINARILOR OBLIGATORII PRIN INTIMIDAREA SI CULPABILIZAREA PARINTILOR SI AGITAREA SPERIETORII IMBOLNAVIRILOR EPIDEMICE/ Drepturile omului anulate in proiectul de lege al Ministerului Sanatatii: COPIII NEVACCI
  3. Pingback: ROBERT F. KENNEDY JR.: “Vaccinurile, mercurul si banii murdari”. O analiza asupra RAPORTURILOR CORUPTE intre BIG PHARMA si autoritatile responsabile cu realizarea SCHEMELOR DE IMUNIZARI | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: MEDICII CARE SE OPUN VACCINARILOR AR PUTEA SA-SI PIARDA DREPTUL DE PRACTICA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare