FRANTA RECONFIRMA OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR. Parintii care refuza vaccinarea copiiilor – amendati sau chiar CONDAMNATI LA INCHISOARE

20-03-2015 1 minut Sublinieri

vaccination-obligatoire-dun-enfant

Consiliul Constitutional al Frantei a decis, astazi, ca obligatia de a vaccina copiii nu incalca Legea Fundamentala. Parintii francezi vor fi, astfel, obligati si pe viitor sa mearga la vaccinurile obligatorii. In caz contrar risca de la amenzi usturatoare pana la inchisoare.

​In Franta, incalcarea obligatiei de vaccinare se pedepseste cu amenzi de pana la 30.000 de euro si inchisoare de pana la doi ani. Tara are o istorie indelungata a vaccinarii obligatorii. In cazul difteriei aceasta dateaza din 1938, in cazul tetanosului din 1940. 

Petentii, Marc și Samia Larere vroiau ca judecatorii Curtii Constitutionale sa constate ca vaccinarea obligatorie incalca, in opinia lor, dreptul fundamental la sanatate, care este prevazut in Constituția franceza. Acestia au refuzat sa isi vaccineze copiii la varstele de doi si trei ani de teama efectelor adverse ale substantelor din vaccinuri. Injectiile refuzate sunt cele care ar fi trebuit sa imunizeze copiii impotriva difteriei, tetanosului si poliomielitei.

Cuplul Larere este, de altfel, urmarit penal si dat in judecata de autoritatile franceze pentru protectia copiilor din cauza refuzului de a vaccina cei doi copii. Procesul a fost sistat pana la solutionarea problemei constitutionale invocate de parinti. Judecatorii Consiliului Constitutional au decis ca dreptul la sanatate include si dreptul la protectie impotriva unor boli infectioase precum difteria, tetanosul si poliomielita. Statului ii este incredintata decizia apropo de care este cea mai buna metoda de a asigura aceasta protectie si, deci, de a asigura si respectarea dreptului fundamental la sanatate. 

In cazuri exceptionale, unde medicii constata riscuri la vaccinare, obligativitatea este anulata. 

Nota noastra:

In Franta exista obligativitate doar in cazul vaccinului DTP (diftierie, tetanos si poliomielita). Recent, si in Franta a crescut in amploare miscarea anti-vaccin, procentul celor sceptici fata de efectele vaccinurilor crescand de la 10% in 2005 la 40% in 2010 (Les Echos). De altfel, nu toata lumea a fost multumita de decizia Consiliului Constitutional. Eurodeputata Michèle Rivasi si farmacistul Serge Rader au denuntat, intr-un comunicat comun, obligativitatea vaccinarilor, “care provoaca boli degenerative si autoimune prin cantitatea de vaccinuri injectate in primul an de viata, atunci cand sistemul imunitar este fragil” (Le Monde). Autoritatile guvernamentale afirmasera, in septembrie anul trecut, ca mentinerea obligatitivatii vaccinarii “tine de o alegere sociala ce merita o dezbatere care trebuie organizata de autoritatile sanitare”.


Categorii

1. DIVERSE, Transcrieri-Redactari, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare