OPERATII DE SCHIMBARE DE SEX PE BANI PUBLICI, IN ROMANIA
In conditiile in care guvernantii nu stiu cum sa taie mai mult si mai bine din fondurile destinate asigurarilor de sanatate, aflam ca, pe langa finantarea experimentelor avortive in vitro, operatiile de schimbare a sexului sunt si ele efectuate pe bani publici!
Cinci români au trecut până acum pe sub bisturiul chirurgului pentru a-și schimba sexul, iar alți 20 așteaptă aprobarea comisiilor medicale pentru a trece prin aceeași experiență. Doi dintre pacienți sunt deja căsătoriți. Doar unul dintre ei și-a informat însă soțul despre viața anterioară. Costul celor cinci intervenții chirurgicale a fost suportat integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Prima operație de schimbare a sexului din România a fost realizată în București în anii ’90 de chirurgul plastician Ioan Lascăr. Președinte al Colegiului Medicilor București, Ioan Lascăr a realizat peste 20 de intervenții chirurgicale în premieră în România și este fondatorul Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Floreasca, cea mai mare clinică de profil din țară. De la începutul anilor ’90 și până în prezent Ioan Lascăr a mai realizat alte patru intervenții chirurgicale de schimbare a sexului, fiind de altfel și singurul medic din România care realizează astfel de operații.
“Am avut trei bărbați care au devenit femei și două femei care au devenit bărbați. În lista mea de așteptare mai am vreo 15-20 de astfel de cazuri, dar sunt la mare distanță pentru că este foarte greu pentru un transsexual să își documenteze, să își motiveze intenția”, a precizat pentru B365.ro, prof.dr. Ioan Lascăr, singurul chirurg din România care a efectuat operații de schimbare de sex.
Operația finală, precedată de ani de evaluări medicale
Numărul mic de pacienți “transformați” chirurgical este explicat prin etapele premergătoare operației, care pot dura și câțiva ani. “Sunt numeroși pași, iar actul chirurgical, deși este decisiv, este ultimul pas. Instalarea pacientului pe masa de operație nu este responsabilitatea chirurgului. Chirugul execută ceea ce au stabilit psihiatrii, psihologii, endocrinologii, ginecologii, medicii legiști și așa mai departe. După ce pacientul a parcurs niste filtre extrem de severe, după ce a parcurs un anume tratament hormonal de pregătire, chirurgul poate în sfârșit să îl așeze pe masa de operație și să înceapă planul terapeutic de schimbare a morofologiei sexului”, a precizat dr. Lascăr.
De altfel, așa se explică și lunga listă de așteptare. Transsexualitatea este considerată o boală, iar diagnosticarea ei corectă necesită ani de evaluări din partea unui mare număr de doctori aparținând unor specialități medicale diverse. În plus, odată actul chirurgical încheiat, fiecare din acești pacienți trebuie să urmez un tratament hormonal pe parcursul întregii vieți. (…)
Viața după operația de schimbare de sex
Dintre cei cinci pacienți transformați sexual, doi sunt căsătoriți. Doar unul dintre ei și-a informat însă partenerul asupra identității anterioare. “Una dintre femeile finalizate este căsătorită în Belgia. Ea mai vine din când în când la control și mi-a spus că soțul ei nu știe că în trecut a fost bărbat. Reconstrucția organelor sexuale feminine este extrem de reușită, extrem de naturală. Practic poți să păcălesti și un ginecolog uneori. Aparența organului sexual feminim la exterior este impecabilă”, susține chirurgul Ioan Lascăr. Un alt pacient, o femeie transformată în bărbat, urmează să își dea licența în acest an și este căsătorit cu o femeie.
“Din cei 25-30 de pacienți care au trecut prin cabinetul meu și care și-au exprimat dorința de a-și schimba sexul, cei mai mulți mi-au spus că au știut că vor să facă această schimbare din momentul în care au putut să își conștientizeze existența, deci chiar din copilărie. Toti transsexualii pe care i-am operat eu au avut in jur de 20 de ani”, spune dr. Lascăr.
Costurile pentru operația de schimbare a sexului, suportate integral de CNAS
În SUA o operație de schimbare a sexului costă între 20.000 și 60.000 de dolari. În România este gratuită, costul intervenției fiind suportat integral de sistemul național de asigurări de sănătate.
“Doar atunci când a fost vorba de implanturi la transsexualii femei au trebuit să si le procure, pentru că este vorba de material proprietate privată (n.r. implanturi mamare). Dar în rest, operațiile, internările, tratamentul sunt gratuite. Acești oameni sunt bolnavi. Transsexualitatea este o boală”, a spus chirurgul Ioan Lascăr.
Vai noua ! 🙁
Pentru nebunii diavolesti se gasesc bani, iar pentru a salva o viata de om nu se gasesc.
http://www.ziare.com/stiri/spitale/institutul-inimii-din-cluj-la-un-pas-de-faliment-1081398
Bolnavi cu capu’….
Mai bolnavi – cu capu’ – decat pacientii lor sunt acei “numar mare de doctori apartinand unor specialitati medicale diverse”.
Cand ma gandesc la invatatura Sfintilor Parinti despre legatura dintre suflet si trup, sau la trupul Domnului dupa Inviere, ma mir ca inca nu a inceput sa ploua cu foc si cu pucioasa.