Norul radioactiv se afla in Romania

30-03-2011 1 minut Sublinieri

 

Norul radioactiv de la centrala nucleară japoneză Fukushima a ajuns în România, susţin specialiştii de la “Institutului German de Cercetări pentru Mediu”, care afirmă că particulele se află în prezent la 2500 de metri altitudine.

Specialiştii afirmă că în cazul în care va ploua, substanţele radioactive vor ajunge în sol şi în apă, informează stirileprotv.ro.

Masa de aer poluat din Japonia va străbate România în două zile. Acum norul de particule radioactive se află la 2500 de metri altitudine, iar mâine vom avea un altul la 5000 de metri.

“Cum o vrea Cerul” este, zilele acestea, o zicală mai actuală ca oricînd. Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns deasupra României. Masa de aer radioactivă este acum undeva, la 2500 de metri altitudine. Nu trebuie să ne panicăm, spun specialiştii, care vorbesc despre foarte puţine particule radioactive în nor. Problemele ar putea apărea, însă, o dată cu ploile, care pot aduce particulele în sol. Acesta este norul ameninţător care acum trei săptămâni s-a ridicat deasupra centralei de la Fukushima. Nimeni nu ştie exact cât de periculos este, care este concentraţia de particule radioactive. Specialiştii ştiu cu siguranţă însă traseul.
Norul cu particule s-a deplasat peste 20 de mii de kilometri. A trecut prin Franţa, Germania şi a ajuns deasupra României.  Astăzi, particulele radioactive sunt la o altitudine de 2.500 de metri. Mâine vor fi mai sus. La 5000 de metri. Autorităţile, specialişti şi meteorologi, ne spun să rămânem cu picioarele pe pământ. Norul de pe cer nu este un pericol. De trei săptămâni,se măsoară nivelul radiaţiilor. Rezultatele sunt comparate cu valorile normale de radiaţii. Valoarea medie de 0,15 microsiverţi, pe care a înregistrat-o azi în Bucureşti este sub limita de pericol. Ploile însă aduc şi probleme pe termen lung. Ele trimit automat particulele în sol, iar asta poate însemna contaminare.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara), Presa

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Norul radioactiv se afla in Romania

  1. Acum mai bine de 12 zile se spunea ca norul radioactiv se indreapta deja din Franta spre Romania.Tocmai acum a ajuns ?

  2. @ GeluS:

    Asa se pare. Oricum, la ce secretomanie si/sau incompetenta exista, e greu sa mai stii ceva foarte sigur…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare