PAINEA ALBA NU ESTE SANATOASA
Romanului ii place painea. Mai mult chiar decat arata statisticile. Mancam aproape de doua ori mai multa paine decat orice alt popor din Europa. Iar painea alba, preferata romanilor, este printre cele mai nesanatoase alimente. Autoritatile ne promit o lege a painii, care sa verifice cum sunt preparate diversele sortimente, insa, pana atunci, se lupta cu evaziunea fiscala din domeniul panificatiei.
Painea, aliment de baza, nu doar in alimentatie, ci si cand vine vorba de evaziune. Consumul real e de patru ori mai mare decat cel consemnat in scriptele oficiale. Statistic mancam 24 de kg, dar in realitate mancam 100 de kg.
Adica de doua ori cat orice alt european. Iar preferata tuturor este, de departe, painea alba.
Faina din care se face painea alba este saraca in fibre alimentare, vitamine si minerale.
Consumata excesiv si intr-o dieta monotona, poate fi cauza aparitiei supraponderalitatii si obezitatii. Iar Romania este deja pe locul trei in Europa la obezitate. Nutritionistii recomanda inlocuirea painii albe cu cea din macinis integral. Si sa citim cu atentie eticheta.Printre cei mai periculosi compusi care se pot gasi in paine sunt oxidantii si agentii de conservare. Unii dintre acestia, precum sulfatul de sodiu sau bromatul de potasiu pot cauza migrene, iritatii sau chiar greata si varsaturi.
Alte state europene au reglementat deja felul in care se fabrica painea. Franta, de exemplu, are o lege prin care fiecare sortiment de paine este clasificat in functie de anumite caracteristici si poate fi vandut numai daca acestea sunt respectate.
Ingrediente toxice din paine:
Propionatul de calciu – migrene sau crize de vezica biliara
Lactatul de calciu – stari de hipercalcemie si insuficienta renala
Acid sorbic – distruge vitamina B 12, poate cauza iritatii
Bromatul de potasiu – greata, varsaturi, diaree
Dextroza, glucoza – afecteaza pancreasulfoto: sailusfood.com
Dacă făina este din grâu curat (și când spun curat, mă refer la toate aspectele, de la apariția seminței până la măcinarea acesteia și transformarea ei în făină), făina albă nu este nocivă, ci doar, POATE, săracă în elemente nutritive.
Dacă făina integrală este făcută dintr-un grâu „murdar“, nocivitatea acesteia este mai mare decât a făinii albe fabricate din grâu „curat“.
Însă, din punctul de vedere al complexității și al bogăției de elemente nutritive, este de preferat un amestec de făinuri: grâu, secară, orz, eventual și ovăz, cânepă, mei, etc. Și pentru a spori aportul de elemente nutritive (iertare pentru repetiția supărătoare), putem adăuga chimen, busuioc, cimbru, ceapă, cartofi, precum și legume și zarzavaturi uscate: usturoi (poate și natural), roșii, ardei, dovlecei, etc.
Poftă bună, boieri dumneavoastră!
Dar, ce ne facem că criminalii din conducerea țării continuă genocidul și prin aceea că ne obligă prin lege să luăm pâine făcută numai din făină albă, golită de nutrienți, dar umplută de otrăvuri, și numai de la brutăriile validate tot de ei… iată aici: http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/72353/Romanii-vor-cumpara-paine-numai-de-la-brutarii/.
Din cate stiu eu painea de secara este cea mai sanatoasa. In orice caz nu painea din comert, care este plina de aditivi alimentari. Cumpara-ti o masina de paine si fa-ti paine in casa.