Pana unde? URMARIRE PENALA pentru cei implicati in difuzarea “COLINDULUI ANTISEMIT”

13-05-2014 1 minut Sublinieri

colinda-antisemita

Colindul difuzat la sfârșitul anului trecut pe TVR 3 și  considerat antisemit,  aduce necazuri pentru întreaga echipă a televiziuniiProcurorii Parchetului Tribunalului Cluj au dispus începerea  urmăririi penală în cazul mai multor angajaţi ai TVR suspectaţi de incitare la ură sau discriminare.

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus urmărirea penală faţă de mai multe persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, conform art. 369 din Codul Penal, în urma difuzării unui colind pe postul de televiziune TVR 3. Cercetarea are la bază sesizări ale Ministerului român de Externe şi Ambasadei Israelului. Persoanele respective vor fi chemate la audieri“, a spus pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Cluj, Theodor Pavelescu

Potrivit acestuia, iniţial a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ulterior a transmis dosarul către Parchetul Tribunalului Cluj.

Potrivit Codului Penal, “incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Potrivit Mediafax, audierile vizează întreaga echipă de producţie care a realizat emisiunea în care a fost difuzat colindul cu tentă antisemită, cu angajaţi atât de la TVR Cluj, cât şi de la TVR 3.

Postul public TVR 3 a difuzat, în 6 decembrie 2013, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind considerat antisemit, interpretat de grupul de colindători Ansamblul “Dor transilvan”, în colind fiind folosit de mai multe ori termenul “jidov”.

“A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”…


Categorii

1. DIVERSE, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Pana unde? URMARIRE PENALA pentru cei implicati in difuzarea “COLINDULUI ANTISEMIT”

  1. Rezultatul tacerii noastre…

  2. Asta in timp ce multime de crestini sunt macelariti in Siria si nu numai.

  3. Ăsta nu-i decât începutul. Aici s-a lucrat cu strategie orchestrată cu meticulozitate. Tot acest scandal a fost special creat, ca un test, pentru a se vedea cine, de unde şi cum reacţionează…

  4. Se merge prea departe, se exagereaza, cred ca nu a incercat nimeni sa incite la ura, am putea spune ca sunt mai degraba persecutati cei care au cantat, sau conducerea tv, nefiind vorba de nici o intentie in felul cum vad unii lucrurile. In propria tara, se gasesc autoritati care sa persecute pe proprii cetateni. Cam usor are loc acest lucru, mai ales cand nu e vorba de nici o intentie.
    Vedem cum va fi viitoarea persecutie… in acest mod… cu acesti ighemoni procurori care vor vedea discriminare si la parintii care isi educa copii spunand ca nu e bine ce au invatat la scoala, cum ca comportamentul deviant al sodomitilor e ceva normal.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare