PATRIARHIA dezaproba protestul impotriva moscheii, considerandu-l “ACTIUNE PROVOCATOARE”

16-09-2015 1 minut Sublinieri

Trei preoţi au participat la slujba de sfinţire a crucii ridicate pe terenul unde ar urma să fie construită megamoscheea din Capitală

Patriarhia Română îşi exprimă surprinderea şi dezaprobă acţiunea organizată, fără binecuvântarea (aprobarea) Arhiepiscopiei Bucureştilor, în seara zilei de 14 septembrie 2015, pe terenul din Bucureşti atribuit comunităţii musulmane, în care au fost implicaţi trei clerici cu statut necanonic: un preot pensionat din Bucureşti, prezent acolo fără binecuvântarea Bisericii (care va fi cercetat pentru încălcarea regulamentelor bisericeşti),

precum şi doi monahi, unul exclus din obştea mănăstirii Petru Vodă, judeţul Neamţ, iar celălalt, din judeţul Vaslui, fără apartenenţă canonică la o obşte monahală. De altfel, cei doi monahi au participat şi la protestele spontane din localitatea Pungeşti, judeţul Vaslui, în urmă cu doi ani.

Acţiunea provocatoare organizată în seara zilei de 14 septembrie 2015 contravine disciplinei canonice a clerului Bisericii Ortodoxe şi Legii Cultelor 489/2006 care stipulează că „în România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase”. (art. 13)

Patriarhia Română îşi reiterează poziţia fermă de respingere a oricărei forme de învrăjbire etnică şi religioasă şi îndeamnă la respect, înţelegere şi toleranţă faţă de cei de alt neam, cultură şi credinţă.

De asemenea, reamintim că orice provocare poate avea drept consecință o inițiativă similară asupra unei comunităţi ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părți ale lumii unde se află români. Este ușor să provocăm conflicte, cu consecințe imprevizibile, dar e mai înțelept să le evităm, mai ales în contextul lumii de astăzi.


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Daniel, Proiectul de mega-moschee din Bucuresti

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

72 Commentarii la “PATRIARHIA dezaproba protestul impotriva moscheii, considerandu-l “ACTIUNE PROVOCATOARE”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @ admin2 : sunt de acord cu ce ai spus.
  Si desi am fost intr-adevar infierbantat am aratat si de ce. Frecventez acest portal pentru ca nu sunt descreierati, iar in majoritatea celorlalte locuri sunt. In fapt, dupa o perioada de incercare si cercetare frecventez doar acest forum, Doxologia si “Oameni si Demoni” (si ce referentiaza ocazional acestea).
  Pe restul le consider fie portaluri utile si informative, care merita accesate cand vrei sa citesti vieti de Sfinti sau oarece invatatura ortodoxa, fie cuiburi de nebuni.

  Ca atare, acesta este singurul forum pe care scriu din cand in cand. Nu sunt partizan in nicio miscare sau grupare de gen politic, revizionist, zelotist, extremist, asocitatii para-bisericesti, culte, religii, fundatii, cluburi, loje, organizatii, etc. Sunt mirean in Biserica Ortodoxa Romana. Cer sfatul si ajutorul parintelui duhovnic (pe care voi insiva l-ati pus si pe acest portal al vostru pentru cuvintele lui de folos) si al parintilor cu buna traire, unde ma duce mila lui Dumnezeu (Sfantul Munte, Sfantul Sava, Diaconesti, Postavaru, Paltinis, Prislop, Vladiceni, Albac, Petru Voda). Am un servici ca oricare altul, o fetita la gradinita si o chirie de platit. Pacate multe, zi de zi. Halal zelot…

  Nu manipulez cu nimic. Nu stiu cine sunt aceia. Daca sunt niste neortodocsi care au mers cu cruci sa faca acel protest si liderul lor a fost un yoghin sau ce e, cu atat mai rusinos pentru noi ortodcsii.
  Eu va intreb: cum de a ingaduit asa ceva Domnul?
  Iar liderul de imagine putea fi un ierarh ortodox sau mai multi, un grup de mireni, niste calugari ravnitori sau o mare de romani ortodocsi – pentru ca zici ca “un protest care sa fie decent, pasnic si eminamente crestin este binevenit.” Ce lovire in biserica poate face un yoghin si acei oameni, daca starea bisericii nu ar fi atat de subreda? Atentie, zic biserica si nu Biserica, sa nu mai fie confuze lucrurile.

  Dar vreau sa nu se ajunga in curand la acel cuvant profetic al Parintelui Arsenie Boca – in glas comun cu Sfintii Bisericii – cand a zis cam asa, cand a venit vorba de caderile din biserica si de dezorientarea omului simplu: “voi tineti-va de biserica si eu, cand va fi la judecata, voi baga mana si va voi apuca si va voi scoate de unde sunteti.” Daca nu stiti despre ce e vorba, voi incerca sa caut fragmentul si referinta. Dar este greu cuvantul… Foarte greu…

  Oricum, daca vorbesc mai raspicat in credinta mea nu inseamna ura. Iar eu am pus intrebari care ar fi bine raspunse sincer, pentru folosul tuturor. Si aici si in comentariile precedente.

  Inca mai adaug, ca este o diferenta intre Biserica si admnistrativul bisericesc si ortodocsii care merg la biserica: mireni, preoti, ierarhi. Iar Biserica intotdeauna are o atitutine unitara si clara fata de orice, pentru ca Adevarul este unul. Ramane de vazut daca cei care merg la si slujesc in biserici vor avea aceeasi atitudine cu Biserica.
  Mai pun o data aici ingrijorarea mea in legatura cu acoperirea decaderii ortodocsilor care este proliferata prin limbaj moale si o atitudine si mai moale. Pleasca. Se incurajeaza pasiv mutenia si echivarea. Calea de mijloc a ortodoxiei nu am gasit-o la niciun Sfant sa scuze aceasta pleasca. Si nici s-o induca. Si zic asta mai bine ca mine acei duhovnici cu curaj cati au mai ramas printre noi…

  Si pentru ca se pare ca tonul meu este confundat ba cu judecarea, ba cu ura, ba cu zelotismul, ba cu instigarea, ba cu cine-stie-ce, numai cum trebuie nu e inteles de persoanele pivot de aici, va voi propune din nou ceva: daca imi ziceti nu voi mai scrie. La urma urmei nici nu ar fi trebuit sa scriu pentru ca sunt nimeni. Dar daca ziceti sa mai scriu, va asumati stilul meu din topor. Va ascult.

  Am insistat cu aceste subiecte ca sa poata citi si fratii lucrurile astea. Si va cer iertarea daca v-am suparat cu ce nu e bine. Daca insa v-au suparat adevaruri care nu sunt placute, asta e alta problema… In rest, am lucruri mai bune de facut: sa-mi plang pacatele.

  Da, sa nu lasati acest neam sa fie incalecat mai rau decat este. Si este incalecat deja rau de tot…

  Doamne, ajuta!

 2. @ admin : asa o fi daca zice fratia ta…

 3. NU VREAU SA PUN SARE PE RANA, dar nu pot sa uit ce a scris Lucian in comentariul sau de la nr 35, cum ca s-a auzit (nu a fost el martor direct la discutii, asa inteleg) ca Patriarhia noastra ar fi donat bani pt moschee.
  Mie-mi vine tare greu, recunosc, sa cred asa ceva. De aceea intreb cu simplitate: a mai auzit cineva despre asa ceva?

 4. @admin
  Mersi pentru lasare mesaj, mersi si pentru concluzie !
  Nu vreau sa-ti dovedesc neaparat acum cat de bine inteleg, eu un lucru inteleg: ca nu vreau sa se faca nici o moschee in Bucuresti sau in alt oras din Romania.Daca asta se intampla,va fi rau de capitala si de Romania.Pe de alta parte vad aici o teama grozava de primejdiile din jurul nostru.Primejdii sunt, insa nu este nici una mai mare decat aceea de a pierde tot ce altii au platit cu sange,greu raspuns vom avea de dat. Nu trebuie sa luam aprobari de la cei mari care trag sforile, ceea ce este facut, asa ramane.
  Daca stramosii nostri asteptau aprobarea de la Marile Puteri la 1859, nu se mai facea in veci Romania, dar aceia au avut curajul sa treaca peste ceea ce voiau acele Mari Puteri si pana la urma ele au trebuit sa inghita galusca.
  “De viteji care trag la raspundere pe aia de-si baga gatul la inaintare e plin internetul”, ei nici chiar asa,nu este vorba aici de nici o tragere la raspundere daca avem acelasi tel, adica sa luptam pentru Adevar cu munitia(talantii) care ni s-au dat.
  Daca nu ne arde sangele acum, pai cand sa ne mai arda ? Din cauza comportamentului nostru caldicel este batjocorit numele Domnului inaintea celor care-L urasc pe El.
  Ce are a face Lumina cu Intunericul, cum sa lasam acum sa se faca moschee in Bucuresti cand turcii n-au indraznit aceasta cand au fost la apogeul puterii lor ? Daca de face, este numai din cauza noastra, n-are nimic de-a face cu intelegerile geo-politice, noi romanii de acum suntem niste geo-mega-netrebnici.
  Suntem aproape incalecati, asteptam capastrul, pintenii in coaste si cravasa , in loc sa ne scuturam de uraciunea care incearca sa se aseze tot mai trainic pe spinarea Romaniei ?

 5. @Ioan R:

  Ne vine tare greu sa credem… Vedeti Patriarhia donand bani pentru cladirile altora?

  PS: apropo de afirmatii aruncate, sa zicem, aiurea, @Lucian, nu avem niciun fel de relatie sau informatie de la ”administratia” patriarhala.

 6. @Gelu:

  OK.

  Repet, totusi: invocarea unor intrebari si a imprejurarilor geopolitice nu are de-a face cu teama, ci cu realismul, cu necesitatea de a judeca la rece, lucid, tinand cont de toate datele problemei in rigoarea, desigur, a Adevarului.

 7. Fratilor,eu nu stiu decat una si buna : doar varsarea de sange muceniceasca mai iarta pacatele apostate ale ierarhilor (dar si ale credinciosilor obisnuiti) .Fara discutie.Si nu trebuie sa deschidem un alt topic fara de sfarsit .. Vom vedea .

 8. Admin, sunt de acord cu judecata la rece si luciditatea, insa in acest moment nu se vede nici un efect al lor…Romanii sunt tot mai incalecati.
  Dupa o fronda de cateva zile neamtu’ lu’ peste vine si spune acum ca Romania trebuie sa se conformeze hotararii UE cu cotele obligatorii,
  iar noi le facem moschei nenorocitilor astia chititi pe agresiune si pe distrugere ?

  https://www.youtube.com/watch?v=-LD2BGT26qI&app=desktop

 9. Iata ce prapad este si in Spania:

  https://www.youtube.com/watch?v=_nOoApMMz88

  Noi ne pregatim cu luciditate sa-i lasam sa-si faca moschei ?

 10. @ IoanR:

  Pai asa se construiesc legendele urbane – a se citi manipularile in masa. Incepand de la barfe si zvonuri mincinoase, raspandite din om in om, oricat de absurde ar fi tezele raspandite.

 11. @ Emanuel:

  Cu asta eu sunt de acord, doar ca nu doar in privinta ierarhilor. Cu totii suntem la pamant cu credinta si mai ales cu viata. Si ne asteapta grea patimire.

 12. @ GeluS:

  Da, eu unul nu-mi mai fac iluzii de ceva vreme asupra “refugiatilor”, e deja foarte transparent ce au de gand asupra noastra. Chiar daca nu e vorba de islamizare propriu-zis, cat de destabilizare si de provocare la conflicte si la haos. De asta zic inca o data ca si noi trebuie sa fim atenti la cum reactionam.

 13. Uite cum reactioneaza polonezii, este rau ?

  https://m.youtube.com/watch?v=vutYHEgb36M

 14. Si italienii se trezesc acum…eu am spus de acum o luna ca asta este invazie,bine ca au priceput si ei…

  https://www.youtube.com/watch?v=NJvRFPTUNak

 15. Reducand la absurd, eu nu inteleg: cum ar fi fost sa spuna Patriarhia – ‘binecuvantam plasarea purceilor, vii si morti, in scopul nobil al prevenirii islamizarii patriei crestine’?? 🙂

  Lucian:

  `Calea de mijloc a ortodoxiei nu am gasit-o la niciun Sfant sa scuze aceasta pleasca’

  Ma mira. Ortodoxia nu are nimic de-a face cu radicalismul, ci cu justa masura si discernamantul.

  Una e sa nu fac compromisuri dogmatice, alta e sa ma port radical, dur, agresiv.

  Uneori mi se pare ca ne raportam la surse diferite. Eu gasesc uneori aici, la comentarii, interpretari pe care nu le-am vazut nicaieri. Limbaj pe care nu l-am gasit la nici un sfant. De fiecare data cand citesc Filocalia, Patericul, Vietile Sfintilor, cei de azi si cei de demult, ma rusineaza blandetea, discretia, delicatetea, intelepicunea lor plina de nuante si discernamant. Nu imi pot imagina nici un sfant care ar fi avut ideea sabotarii ridicarii moscheii prin mijloacele respective. Omeneste, repet, inteleg asta. Adica pt un om supus slabiciunilor si patimilor, ca oricare altul, e de inteles, Dar pt un crestin ortodox caile sunt altele. Ortodoxia obliga la cumpatare, reflectie, discernamant si, in general noblete exemplara.

  Pe mine ma amuza cand ma uit pe rubrica ‘Acasa’ si citesc despre oameni care s-au sfintit, despre vietile si atitudinile si sfaturile lor, dupa care ma mut la comentariile de la ‘stiri’ (unele) unde gasesc exact ce ni se recomanda sa NU facem! Ma mai amuza cand ocaram occidentul in fel si chip, dar ii copiem mijloacele – exact pe cele care NU caracterizeaza crestinatatea ortodoxa, si nicidecum pe cele care chiar ne-ar putea servi drept modele! De ex., faza cu porcii as vedea-o bine in Franta, este genul lor de reactie. Dar nu si al unui ortodox!

  Apropo de reactie ortodoxa in fata ispitelor, recomand in Patericul Egiptean modelul unui avva care pe mine una ma fascineaza: Avva Ghelasie. Dar, evident, nu doar de el este vorba, exemplele sunt nenumarate….

  Nu vreau sa dau lectii, evident ca nu sunt la masurile respective, nu despre asta e vorba aici. E vorba de interpretarile pe care le dam ACELEIASI dogme, aceleiasi religii, acelorasi texte. Citim oare aceleasi lucruri, ne raportam intr-adevar la aceleasi surse? Teoretic, da. In fapt, s-ar zice ca deloc

 16. GeluS

  Raspunsul meu (personal): nu, nu mi se pare ca e rau. E vorba de niste proteste pasnice.

  Acum e adevarat ca nu prea inteleg ce spun… Dar pare ok.

  Faza cu protestele colective mi se pare riscanta doar daca devin agresive, exaltate, sau recurg la gesturi – fie si simbolice – dure (cum ar fi de exemplu spanzurarea unei papusi care reprezinta pe cineva, sa zicem..). Cand sunt pasnice si sloganele sunt incisive fara a fi dure, protestele colective reprezinta o adevarata forta. Pt ca e vorba de o forta a maselor (masiva), dar stapanita, capabila de autocontrol – ceea ce o face mult mai redutabila.

 17. Foarte bine! Salut aceasta pozitie a patriarhiei, in conformitate cu invatamintele crestine si cu respectul fata de aproapele nostru.

 18. daca tot se vorbeste de islamizare si se doreste rasucirea subiectului pe toate fatetele, poftim, undeva unde chiar se intampla asta si chiar e o problema de siguranta nationala:
  De la sfârşitul anilor 80, islamul suferă influenţa puternică a comunităţii islamice mondiale, care s-a transformat treptat într-un trend general de consolidare a componentei radicale (islamiste). Apărută pentru prima dată în Caucazul de Nord, această tendinţă a cuprins treptat regiunea Volgăi, iar pe parcursul ultimilor doi ani – şi spaţii exotice pentru islamul tradiţional, cum sunt Siberia, Nordul (Khanty-Mansiysk, Yamalo-Nenetk regiuni autonome, unde se exploreaza petrolul si gaze naturale), chiar si regiunea Primorie (regiunea in Extremul Orient, vecină cu China – n. r.), unde recent nu există numai „problema islamică”, dar şi musulmanii ca atare.

  Creşte atât numărul persoanelor care se identifică ca musulmani, cât şi numărul celor care fac ce spune religia, precum şi al celor care doresc să aplice în practică normele politice şi sociale străine tradiţiei islamice ruse, însuşite după exemplul credincioşilor de peste hotare. „Arabizarea” părţii fundamentaliste a musulmanilor ruşi este observabilă cu ochiul liber nu numai în Caucaz, dar, şi de exemplu, în Tatarstan şi alte regiuni „interne”. Aceasta se vede bine în exemplul îmbrăcămintei pentru femeile musulmane, care execută orbeşte modelele din Orientul Apropiat, fără să ţină cont de tradiţiile locale, care propun alte variante, mult mai corespunzătoare realităţilor ruse. Si aici este vorba, de fapt, nu despre modă, ci despre creşterea influenţei ideologice a islamiştilor, care şi-a găsit exprimarea externă în forma arabă a îmbrăcămintei femeilor lor.
  http://powerpolitics.ro/islamizarea-rusiei-intre-realitati-si-perspective-i/
  http://powerpolitics.ro/islamizarea-rusiei-intre-realitati-si-perspective-ii/
  ma mir doar ca “atentii observatori ai realitatii” au esuat in a semnala asta. Daca tot se vorbeste de euro-islamizare, altul e locul in care trebuie sa ne uitam:
  http://thechristians.com/?q=node/785
  http://www.bbc.com/news/world-europe-17436481
  http://www.nytimes.com/2015/07/02/world/russia-sees-a-threat-in-its-converts-to-islam.html?_r=0
  https://www.foreignaffairs.com/articles/russian-federation/2014-04-17/russias-muslim-reality
  http://nationalinterest.org/feature/comeback-how-islam-got-its-groove-back-russia-12609

  https://creepingsharia.wordpress.com/2012/03/22/the-islamization-of-moscow/

 19. http://www.money.ro/ambasadorul-turc-la-bucuresti-despre-mega-moschee-ne-vom-retrage-daca-poporul-se-opune/

  Prezent în studioul Adevărul Live, ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a vorbit despre proiectul privind ridicarea unei moschei în Bucureşti, pe un teren donat de Guvern Muftiatului. „Noi nu am forţat Guvernul să facă ceva împotriva poporului. Dacă poporul este împotrivă, noi ne dăm înapoi. Este o problemă naţională”,

 20. @Doroteea
  Da-mi ,te rog , si mie exemple de Sfinti care au vorbit bland atunci cand s-a pus problema de apararea credintei de erezii, eresuri daunatoare,etc.
  Iar daca au existat si din acestia, ei erau cu un picior in Imparatie si nu mai auzeau zarvele acestei lumi.
  Noi nu suntem din acestia, nici nu mai trebuie sa zicem ca suntem pacatosi, este stiut ca suntem…insa asa cum suntem, avem si noi o datorie:sa aparam credinta pe care am mostenit-o, nu noaptea, ci la lumina zilei, in fata soarelui. Pentru ca toate sunt clare, acum nu este vorba de lucraturi subtile care sa nu fie intelese. Trebuie doar sa fim prezenti, sa ne facem auzit glasul, sa zicem doar “NU” construirii de moschei in Romania. Fara pietre, fara urlaturi, injuraturi si celelalte.
  Este greu ? Este gresit ? Este incorect politic ? Este periculos ?
  Hehe, multe argumente are caldiceala si ce o mai fi…

 21. Nu vreau sa aud de moschei in Romania, dar nu vreau sa aud nici de emigranti care sa ceara sa aiba moschei !!!
  Cum zicea acel adolescent la manifestatia din Milano: “Emigrantii primesc cazare, hrana, imbracaminte si tot ce le trebuie,iar bunicul meu nu are ce sa manance”. Parintii mei n-au primit nici o pensie de la guvernele post decembriste, desi au muncit , nu au fost trantori… este de pomina, pare un paradox, insa asta face parte din “normalitatea” intunecoasa care a inceput sa se aseze peste Romania. Acum tot felul de persoane, inclusiv ierarhi ai Bisericii, zic ca trebuie sa dam dovada de iubire crestina fata de acesti “oameni care fug din calea razboiului”(majoritatea nu sunt dintre aceia)
  Insa noi avem in Romania multi oameni care sufar de foame si de frig si de boli si nimeni nu se uita la ei. Pai ,unde-i “iubirea” care vad ca se impinge mereu la inaintare ?
  Nu ca fac din cazul parintilor mei o chestie personala, Dumnezeu nu i-a lasat, insa vorbesc de o tendinta periculoasa:nu vor mai fi oameni dispusi sa lupte pentru aceasta tara si atunci se va intampla ce vor dusmanii ei. Este o inlantuire foarte adanca intre agerimea data de credinta si evenimentele care sunt “in progress” in jurul nostru…
  Doamne miluieste dupa mare mila Ta…

 22. Cert e insa un singur lucru: acela ca acum asistam la finalul unei perioade inceputa in ’89 cand tot estul Europei descoperea democratia si accesul facil la ea, ma rog, dupa imprejurari. CErt e ca schimbarile incep de sus – sefa FMI e pe faras, Isarescu asijderea, bursele cad rand pe rand, China merge pe urmele Americii inainte de Marea Criza din ’29, falimentele vor ajunge subiectul zilei, pana intr-o zi cand economistii vor descoperi cu stupoare ca banii au devenit inutilizabili. In Ierusalimul de Est, pe Muntele Templului se ciondanesc de vreo saptamana evreii cu palestinienii asteptand ca papa, generos cum il stim, sa includa in agenda de dezvoltare ONU post 2015, pe langa grija pentru schimbarile climatice si un acord de pace intre Israel si Palestina, timp necesar poate pentru reconstruirea templului pentru care s-au pregatit minutios ani la rand. Europa e buimacita de valurile de migranti care nu se mai sfarsesc, Rusia, spunea cineva, inconjoara strategic Turcia, si ea cu multe batai de cap. Etc.

 23. `Arabizarea` lumii musulmane si radicalizarea ei e vizibila peste tot, nu doar in Rusia. Cel mai (ingrijorator) vizibila e in Turcia care ma tem ca va inceta in viitorul apropiat sa mai fie un stat laic.

  Care o fi oare, ghicitoarea mea, cauza fenomenului? Cumva pilaful in care au transformat USA Orientul Mijlociu? Neahhh… Rusia e desigur de vina!

 24. GeluS

  Un protest pasnic, cu tot cu ierarhi si cu cruci (si fara abator si purcei), e foarte sanatos dupa mine, asa cum mi se pare ca am spus deja.

  Din pacate un astfel de protest nu poate insemna prea mult daca nu este unul masiv. A existat o tentativa in acest sens, dar s-a fasait jalnic pt ca nu a venit mai nimeni (eu insami ma culpabilizez ca nu am ajuns acolo)..

  Protestul colectiv din pacate in Romania s-a dovedit nefezabil. Ori nu se aduna lumea, ori daca se aduna nu are rezistenta necesara pentru ca presiunea sa fie eficace. Singurul fenomen de acest gen a fost Piata Universitatii, care, da, a fost atat de eficace si a speriat atat de tare puterea incat s-a finalizat cum stim. Probabil ca pur si simplu o astfel de forma de protest nu ne caracterizeaza ca popor…nu stiu. Noi nu ne coagulam usor nici in formule mai restranse. De-aia eu demult nu prea mai cred ca varianta asta are vreo sansa in ce ne priveste.

  Biserica este, dupa mine, iesirea din situatie. Ea trebuie sa devina in astfel de chestiuni vocea poporului roman crestin. Am spus ca raspunsul Patriarhiei putea fi mai ferm, chiar si in conditiile delimitarii de talmes-balmesul acela de reactie.

  In ce ne priveste, tind sa cred ca mai degraba (si mai eficient) ne-am solidariza in rugaciune.

  Iar daca ne-am mai curata un pic si inimile si ochiul, ne-am mai infrana limbile, ne-am concentra mai mult pe munca noastra decat pe caderile aproapelui si am adauga si niste fapte bune – asa, din micul nostru ban al vaduvei – lucrurile astea ar disparea de la sine, pt ca n-ar mai gasi aici radacini in care sa se prinda.

 25. @Doroteea

  Este bine ce zici…totusi cred ca un protest colectiv masiv este forma cea mai usoara…solidarizarea in rugaciune este cel mai tare mijloc, insa este si cea mai grea.
  Daca aceasta ar exista, toate celelalte ar parea usoare si s-ar face.

 26. GeluS

  Exact 🙂

 27. Pingback: MEGA-MOSCHEE IN BUCURESTI, CENTRU ISLAMIC LA BUDAPESTA: proiectele TURCIEI in Romania si Ungaria/ Ce spune ambasadorul TURCIEI despre MOSCHEE/ NOU PROTEST CU CRUCI PE MAIDANUL MOSCHEEI (Video) | Cuvântul Ortodox
 28. Pingback: MEGA-MOSCHEE IN BUCURESTI, CENTRU ISLAMIC LA BUDAPESTA: proiectele TURCIEI in Romania si Ungaria/ Ce spune ambasadorul TURCIEI despre MOSCHEE/ NOU PROTEST CU CRUCI PE MAIDANUL MOSCHEII (Video) | Cuvântul Ortodox
 29. @fane (nepublicat):

  Intr-adevar, ai remarcat bine, toate-s vechi si noua toate. Valul e mare, insa, si nu ii poti sti chiar pe toti care cum e, trol sau pur si simplu luati de val, si nu cred ca poate fi totul tratat cu spam sau un reject care intarata. Poate gresim, nu stiu, insa nu e vorba de “verde”, ci de ce putem la ora actuala.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare