Patriarhul Kirill la “CMB”-ul EURASIEI: VOR O LUME FARA DUMNEZEU

31-05-2012 1 minut Sublinieri


Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii a vorbit cu infocare impotriva tuturor acelor incercari care au loc pentru promovarea unei lumi fara Dumnezeu, in cadrul celui de-a patra reuniune a Consiliului Mondial al liderilor lumii si ai religiilor traditionale.

“Incercarile care se fac pentru construirea unei lumi fara Dumnezeu vor esua”, a spus Patriarhul. De asemenea a adaugat: “Modelul de dezvoltare ateu al omului a esuat impreuna cu ideologiile secolului 20. Se fac incercari pentru a se ingradi religia intr-un ghetou, dar aceste incercari sunt nerealiste si facute pe graba “.

In alt moment Patriarhul Moscovei a subliniat ca “milioane de tineri s-au trezit partasi la un experiment mondial, ce are ca scop sa te oblige sa traiesti in mijlocul unui sistem lipsit de valori”. “In acest sistem, pacatul devine regula, nu exista conceptul de morala, ci conceptul de confort. Desi in trecut oamenii credeau in termenii de bine si rau. Pentru a ajunge la confort, multe cupluri de tineri nu au copii sau fac avorturi, isi trimit parintii la azil si multe altele… Niciodata in istoria ei, umanitatea nu a trait intr-un astfel de sistem in care se impune un model universal- social, politic si ideologic”, a completat PF Kirill.

Trebuie mentionat ca Patriarhul a mai subliniat: “ Doar credinta poate sa ajute oamenii sa vada adevarul, care este sensul vietii si faptul ca demnitatea umana nu trebuie sa se piarda. Aceasta da omului capacitatea de auto-cunoastere”.

Intasistatatorul Bisericii Ruse a mai spus ca “exista o problema la nivel mondial legata de respectarea drepturilor omului, care se afla in prim-planul politicii mondiale. Pentru a se asigura libertatea umana se gac conferinte si intalniri, unde se promulgheaza anumite documente. Si totusi, aceasta lucrare este o manipulare ideologica si politica unilaterala, ce creste pe masura ce trece timpul”.

Si a continuat : “Anumite minoritati bine organizate isi impun cu success propria vointa, sub pretextul drepturilor omului. Cu toate acestea, violenta impotriva crestinilor nu a incetat, traficul cu oameni, saracia si foametea, abuzul sexual al femeilor si al copiilor, si mentionez acestea pentru a intelege care sunt incalcarile drepturilor omului zi de zi “.Conducatorii religiosi ar trebui sa vorbeasca hotarat despre greseala incercarii de a construi o lume fara Dumnezeu”, a subliniat Patriarhul.

In final mentionam ca la Conferinta a participat Patriarhul Ierusalimului kir Theofilos, Mitropolitul Frantei, kir Emanuel (Patriarhia Ecumenica), Mitropolitul Anreas (Patriarhia Georgiei) precum si reprezentanti ai altor denominatii si religii.

traducere pentru razbointrucuvant de E.P.

Nota noastra:

Acest consiliu al religiilor traditionale este, de fapt, un fel de CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor) rusesc, adica un proiect institutional menit raspandirii unei ideologii de tip religios dar si unei influente politice. De aceasta data nu progresist-reformatoare, ca la protestanta CMB, ci mai degraba traditionala (insa doar in sens conservator, ideatic). Face parte din constructia identitara a Rusiei ca pol cultural aparte de lumea vestica si, prin locul in care este organizat (Kazahstan), din constructia Eurasiei.

Insa asta nu elimina deloc caracterul sincretist al institutiei. Nu e Consiliul “Bisericilor”, ci al liderilor religiilor traditionale, insa toate religiile sunt puse, pana la urma, pe acelasi plan. Astfel, Patriarhul Kirill zice bine despre cum este manipulata ideologia drepturilor omului, dar cand face apel la credinta, la ce si la care credinta, oare, se refera, in fata rabinilor si musulmanilor sau a eterodocsilor? Ca doar stie foarte bine ca nu ateismul este cel mai mare pericol astazi, ci tocmai denaturarea si deformarea credintei celei adevarate. Obama nu promoveaza casatoria gay in numele ateismului, ci, zice el, in numele Evangheliei…

Politica, nimic mai mult… dar nici mai putin.


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Patriarhul Kirill, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Patriarhul Kirill la “CMB”-ul EURASIEI: VOR O LUME FARA DUMNEZEU

 1. neo-comunistii rusi imita si ei “trendurile” din vest; au vesticii nato, isi fac si ei club la shanghai; au vesticii ecumenism, au si eu “cmb”; etc

 2. “Face parte din constructia identitara a Rusiei ca pol cultural aparte”…

  Ce sa-i faci, nu e usor sa (re)construiesti un imperiu, iar maria-sa (r) Chiril e un acolit de nadejde al tarului-KGB. Parca n-am avea destule pe cap, neoimperialism rusesc ne mai trebuie.

  @admin: “pol cultural”!? Poate intr-un sens mai larg. Foarte larg.

 3. Fraților, din nefericire, la întrunirile astea sincretiste, nu-l pomenesc deloc pe Iisus Hristos nici ortodocșii noștri „albi”, ăsta e cel mai trist lucru… Tot vorbim de Dumnezeu, de prigoane, de lipsă de valori, dar nu-l pomenesc pe Hristos – Fiul cel iubit și iubitor al lui Dumnezeu.

 4. @varul de la tara:

  Lume unipolara, lume multipolara… asta-i sensul.

 5. Sa n-aud nimic de la rusi. De 200 de ani am tot “auzit” de la drept-credinciosul imperiu. Nu-i spala crimele impotriva romanilor nici milionele lor de Martiri, care mai intai trebuie sa le spele milioanele de avorturi facute in fiecare an http://www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/ab-russia.html (cu noi pe locul 2 in Europa)

 6. @Emil:

  Exagerezi… 🙂 Macar sa nu facem comparatii de acest gen, cantarind sangele martirilor cu altele. Sa lasam cantarul al Cine il are.

 7. Pingback: IPS Ilarion despre “revolutiile arabe”, radicalizarea islamului si persecutarea crestinilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Putin, Eurasia si ortodoxia moscovita. CE OPTIUNI (NU) ARE ROMANIA? - Recomandari
 9. Pingback: Vaticanul a beatificat doi papi anti-ortodocsi. Ioan Paul al II-lea si genocidul din Balcani. PAPA FRANCISC – CONTINUATORUL RELIGIOS AL CONFLICTULUI GEOPOLITIC INTRE VEST SI EST? - Recomandari
 10. Pingback: DUGHINISMUL – CONSIDERAT SECTA SATANICA DE BISERICA RUSIEI IN 2002. Lamuriri si puneri la punct intr-o polemica intretinuta superficial - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare