PERSONALUL MEDICAL INTRE SCLAVAGISM SI INCHIZITIE SANITARA. Protest hotarat al catorva medici cu demnitate si al FEDERATIEI SANITAS fata de prevederile ABUZIVE ale proiectului de lege al carantinei si izolarii promovat de Raed Arafat

13-07-2020 3 minute Sublinieri

Federatia Sanitas din România:

FEDERAȚIA SANITAS a urmărit cu interes și stupoare, în ultimele 3 zile, traseul LEGII privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic și biologic!

Interesul nostru este relativ, în principal, la următoarele aspecte, devenite deosebit de grave pe parcursul ultimelor 4 luni:

– Încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical și auxiliar din sistemul sanitar public de stat și cel de asistență socială (vezi art. 15, alin. 3 – care permite detașarea personalului medical și auxiliar fără acordul acestuia);

– Supraîncărcarea cu obligații aproape anti-sociale a medicilor (vezi art. 6, alin. 2 și 3, art. 7, alin. 8 și 9) care vor fi responsabili de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte!

– Încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetățenești!

Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât guvernanții cât și parlamentarii români, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână și au încărcat fără discernământ desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar! Și dacă nu le-a fost suficient să fie numiți torționari, de acum vor putea fi numiți și distrugători de familii, de bunuri, din moment ce medicii vor fi obligați să decidă asupra libertății populației, a confiscării/distrugerii bunurilor celor suspecți și, apoteotic, asupra trimiterii minorilor în grija asistenței sociale!

Astfel, salariații din sănătate, se găsesc într-o ipostază absolut halucinantă: sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relațiilor de muncă și inchizitori din punct de vedere al obligațiilor la locul de muncă!

Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi!

Solicităm Senatului României să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de reponsabilități să capituleze!

***

Mediafax:

Scrisoare din linia întâi: „Vrem să rămânem medici, nu gardieni, nu poliţişti, nici magistraţi”

5 medici din România semnează o scrisoare deschisă în care solicită sindicatelor din sistem dar şi Colegiului Naţional al Medicilor luarea unei poziţii oficiale legată de noua lege privind carantinarea şi izolarea, lege care va ajunge mâine la Senat pentru vot final.

(…)

Medicii îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul în care a fost concepută această lege, vorbind despre faptul că sunt nevoiţi să accepte detaşarea fără acordul lor.

Este o lege care îi vulnerabilizează şi care lasă poarta deschisă abuzurilor, scriu medicii semnatari Dr. Livia Davidescu, Dr. Manuela Predilă, Dr. Alina Martău, Dr. Bogdan Lăzescu şi Dr. Albert Claudiu mâhniţi că legea îi va obliga să ia decizii care privesc libertatea şi bunurile pacienţilor.

Specialiştii scriu şi despre lipsa acută de fonduri din sistem şi despre faptul că nu s-au construit în ultimii 30 de ani unităţi sanitare noi, cu foarte puţine excepţii. Redăm aici textul integral al scrisorii trimise redacţiei mediafax.

„Suntem, azi,  într-un moment cu totul aparte în care asistăm la încercarea limitării libertăţii prin elaborarea unei legi nedrepte.

În care medicii sunt obligaţi să ia  decizii în privinţa libertăţii şi bunurilor pacienţilor.

În care medicilor li se impune  să accepte ca toţi copiii minori ai celor carantinaţi, deci şi proprii copii dacă se vor afla în această situaţie, să fie preluaţi de Asistenţa socială.

În care medicii sunt obligaţi să accepte detaşarea fără acord, oriunde doreşte o autoritate a statului. Departe de familie, de oricine are nevoie de serviciile lor medicale.

Suntem medici, nu gardieni, nici poliţişti, nici magistraţi să putem decide privarea de libertate şi de bunuri.

Suntem doar medici pentru pacienţii noştri.

Şi aşa vrem să rămânem.

Asta e menirea noastră, să îngrijim şi să vindecăm.

Nu putem face asta, daca o lege, în loc să ne protejeze drepturile, ne vulnerabilizează şi lasă „poarta” deschisă abuzurilor…pentru noi şi pacienţi deopotrivă.

Legea este pentru noi toţi.

Legea protejează pacienţii asimptomatici cu COVID-19, care nu pot fi constrânşi să fie internaţi, carantinaţi, izolaţi, fără consimţământul lor.

Pentru că e anticonstituţional.

Legea protejează şi pacientii cu afecţiuni psihice ce nu pot fi internaţi decât cu consimţământul lor.

Pentru că e anticonstituţional.

Dar e Constituţional să aplici alt regim medicilor? Întregului personal medical?

Corpul medical ţine piept îmbolnăvirilor de Covid-19 de aproape 4 luni.

Fără nicio ezitare.

Tocmai de aceea, încălcarea drepturilor cetăţeneşti, prin adoptarea unor măsuri abuzive, îndreptate împotriva corpului medical nu sunt justificate nici legal, nici epidemiologic, şi, mai cu seamă, în niciun caz, moral.

Drepturile noastre sunt drepturile tuturor. Și reciproca e perfect valabilă.

Înainte de a fi medici, suntem cetăţeni ai acestei ţări, cu drepturi egale.

Singura resursă pe care s-a bazat necondiţionat şi fără limite sistemul sanitar a fost resursa umană.

Medici şi asistente, infirmiere şi îngrijitoare, brancardieri, personal sanitar şi auxiliar, au fost la datorie.

Ei au putut rezista, în plină pandemie, în costume de protecţie la 38 de grade, în cabinete, săli de operaţii, saloane de pacienţi, UPU, ATI, în laboratoare, săli de CT, în ambulanţe.

Tineri sau mai puţin tineri, sănătoşi sau mai puţin sănătoşi, oamenii în halate albe au rezistat.

Nu au făcut pasul înapoi.

Autorităţile au raportat 3.355 de cadre nedicale infectate, în aproape 4 luni de pandemie..

Dacă după 4 luni nu există un număr enorm de decese cauzate de Covid-19 , asta se datorează în primul rând eforturilor lor de multe ori dincolo de limita posibilului.

Ei au putut. Nu au spus „atât s-a putut”, precum Statul Român, de 30 de ani incoace.

Sintagma aceasta nu caracterizeazî personalul medical.

Datorită nouă, oamenilor săi, supravieţuieste sistemul.

Cu toate problemele sale, generate de lipsa de viziune a politicienilor.

Sistemul sanitar din România este cel mai slab din întreaga Uniunea Europeană.

Nu o spunem noi, o spun Rapoartele Uniunii Europene de trei ani incoace.

Suntem pe ultimul loc la cheltuielile alocate pentru Sănătate, având sistemul cel mai prost finanţat.

De 30 de ani încoace, nu s-au găsit resurse.

Şi nu avem doar o lipsă acută de fonduri, dar şi de legi.

Nu avem legi sanitare care să umple vidul legislativ fără precedent. Fără definiţia actului medical, a gărzii, a carantinării, izolării.

De 30 de ani nu s-a construit nici un spital nou, funcţional, din fonduri publice, cu exceptia celui din Mioveni.

Nu s-a putut mai mult, ştim.

Noi, ca şi corp profesional am putut întotdeauna. Chiar cu pretul vieţii sau al sănătăţii noastre.

Solicităm tuturor celor care reprezintă profesia luarea de pozitie oficială, neîntârziat.

Este obligaţia celor ce ne reprezintă, a Colegiului Naţional al Medicilor, a  sindicatelor reprezentative pe ramură, a tuturor asociaţiilor profesionale ai căror membri suntem prin lege.

Nu vrem privilegii, vrem doar respectarea drepturilor fundamentale ale noastre şi ale pacienţilor noştri.

Dar nu vrem să ne transformam în ceea ce nu dorim să fim.

Vrem să rămânem MEDICI.

Semnatari:

Dr. Livia Davidescu, SCJU CRAIOVA, Dr. Manuela Predila, Maternitatea Bucur Bucuresti, Dr. Alina Martau, UPU Piteşti, Dr. Bogdan Lazescu, SCJU Tg Mures, Dr. Albert Claudiu, SCJU Miercurea Ciuc”.

Legaturi:

“LEGEA CARANTINEI ȘI IZOLĂRII” sau CUM SPITALELE DEVIN LAGĂRE, iar MEDICII OBEDIENȚI “COMANDANTULUI ACȚIUNII”, alături de propagandiștii media, TORȚIONARI AI NOULUI EXPERIMENT PITEȘTI! “O lege care transformă România într-un sinistru poligon de încercare, fără precedent în lumea civilizată, prin care un popor întreg este băgat la pușcărie”. CARE ESTE ȚINTA REEDUCĂRII în noua DICTATURĂ COVIDIANA?

Guvernul reacționează după deciziile CCR propunând o LEGE de-a dreptul SOVIETICĂ A PANDEMIEI. Legea atentează MASIV ȘI BRUTAL la SUVERANITATE, la DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE: declarațiile OMS devin LEGE în România, CARANTINA poate fi instituită oricând, oricât, iar ASIMPTOMATICII vor fi, în continuare, internați și tratați CU FORȚA. “Cel mai odios atac la adresa drepturilor omului în România post-revoluționară”

DR. VASILE ASTARASTOAE in dialog cu MARIUS TUCA si ION CRISTOIU (video, text). “Nu exista o alta dictatura mai grava decat DICTATURA POLITICO-MEDICALA, pentru ca pe o spoiala de stiinta se justifica orice masura”. CE S-A GRESIT FLAGRANT IN STAREA DE URGENTA, CE MASURI INUTILE SAU ABSURDE SE IAU IN STAREA DE ALERTA?

VICTIMELE „COLATERALE” ȘI EVITABILE ALE ÎNCHIDERII SPITALELOR NON-COVID – Ion Cristoiu și Monica Pop (Video). Asociațiile bolnavilor de cancer: „Opriți acest genocid și deschideți spitalele până nu este prea târziu!”/ Avocatul Poporului explică de ce Spitalele Covid-19 sunt LOCURI DE DETENȚIE și de ce trebuie monitorizate pentru RELE TRATAMENTE


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare