PRODUSE PENTRU BEBELUSI CU CHIMICALE PERICULOASE si pepeni care explodeaza de la prea multe chimicale

19-05-2011 1 minut Sublinieri

Cercetatorii americani au testat peste 101 produse pentru bebelusi si au descoperit ca 80 dintre acestea contin produse chimice ignifuge care pot reprezenta un risc seminficativ pentru sanatatea copiilor. Produsele au in componenta o serie de chimicale, unele dintre ele interzise cu multi ani in urma in SUA. Printre obiectele testate in recentul studiu, in compozitia carora s-au gasit aceste substante chimice periculoase, se numara scaune de masina pentru copii, perne, carucioare pentru copii si scaune ajutatoare.

Dintre numeroasele chimicale identificate in urma studiului unele sunt clasificate ca fiind cancerigene, unele pot deranja sistemul hormonal, iar altele provoaca leziuni cerebrale. Cercetatorii au fost uimiti sa gaseasca si o substanta chimica interzisa in SUA din anul 2004.

Studiul nu a putut cuantifica riscurile privind sanatatea copiilor expusi la aceste chimicale. Totusi, scrie Discovery News, descoperirile sunt suficient de ingrijoratoare astfel incat ar trebui cautate alternative la aceste produse, a declarat cel care a condus studiul – Heather Stapleton, o ecologista si chimista de la Duke University. Ca mama a unui copil de doi ani si doua luni, ea incearca sa limiteze expunerea copilului sau la substantele ignifuge din casa sa.

“Dorim sa atragem atentia in privinta acestor produse ignifuge si daca este necesara prezenta chimicalelor, sau daca nu se poate sa fie tratate in alt fel contra incendiilor. Nu incercam sa compromitem normele privind incendiile. Dar trebuie sa existe modalitati mai bune de a le trata contra incendiilor fara a adauga aceste chimicale periculoase”, a declarat Heather Stapleton. Produsele tratate cu aceste substante ignifuge nu sunt “legate” din punct de vedere chimic. Astfel ca acesti compusi chimici ies din spuma si se transforma in praf, care ajunge usor pe mainile sau in gura copiilor.

Pentru a reduce expunerea la aceste produse chimice, parintii sunt sfatuiti sa evite produsele care contin spuma poliuretanica si sa le aleaga pe cele din poliester.
Florin Tulbure

  • Antena3:

Excesul de chimicale a creat pepeni-bombă în China

Folosirea excesivă a unei substanţe chimice care ajută fructele să crească mai repede a cauzat o serie de explozii a pepenilor, în estul Chinei. Un reportaj al televiziunii centrale din China a arătat mai multe ferme din provincia Jiangsu unde hectare întregi cu pepeni erau afectate.

Conform sursei citate, fermierii au folosit prea mult îngrăşământ, în speranţa că fructele vor fi gata înainte de sezonul lor şi vor face mai mulţi bani.

China se confruntă de mai multă vreme cu folosirea incorectă a pesticidelor, fertilizatorilor şi aditivilor alimentari, meniţi să facă mâncarea mai atractivă şi să sporească vânzările.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PRODUSE PENTRU BEBELUSI CU CHIMICALE PERICULOASE si pepeni care explodeaza de la prea multe chimicale

  1. VAI DE NOI ….si cand te gandesti ca in romania de azi, in canada mai toate , foarte multe produse alimentare, medicale , si de consum , sunt….made in china….o sa ajunga china sa ne fie si aerul pe care-l respiram….Doamne pazeste si ne miluieste pe noi. AMIN.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare