PROSTITUTIE SI CARDURI DE SANATATE – “solutiile” conducatorilor pentru CRIZA IN CARE NE ADANCIM TOT MAI MULT?/ Cateva luni pana la marele razboi nuclear?/ SERBIA RENUNTA LA KOSOVO/ Exista vreo legatura intre Ariel Sharon si sfarsitul lumii? (Cateva stiri si comentarii 6- 9 septembrie 2010)

9-09-2010 7 minute Sublinieri

Pe temeiul Sfintei Scripturi, a învăţăturii Sfinţilor Părinţi şi în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod, Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa legislativă a domnului deputat Silviu Prigoană privind legalizarea prostituţiei, pe care o consideră un atentat la demnitatea persoanei umane, la instituţia sacră a familiei şi la moralitatea publică.

Patriarhia Română îşi menţine poziţia, exprimată public în repetate rânduri (a se vedea comunicatele de presă postate pe site-ul oficial www.patriarhia.ro din 12 martie şi 23 septembrie 2009), conform căreia legiferarea prostituţiei nu rezolvă o problemă socială gravă, ci, dimpotrivă, amplifică fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. În acelaşi timp, legalizarea prostituţiei intensifică degradarea morală a societăţii, contribuie la proliferarea diferitelor boli şi la creşterea numărului divorţurilor, iar femeilor prinse în această sclavie li se afectează iremediabil sănătatea psihică şi fizică, precum şi demnitatea socială.

Tocmai pentru aceste motive, prostituţia este interzisă prin lege în multe ţări europene şi în majoritatea statelor federale ale SUA. În plus, Patriarhia Română reaminteşte faptul că România a ratificat în anul 1955 Convenţia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane şi a Exploatării prostituării altora” prin care ţara noastră se obligă să nu legalizeze prostituţia.

Orice demers legislativ trebuie să aibă ca scop apărarea demnităţii persoanei şi a familiei, promovarea valorilor sociale şi a binelui comun, iar nu adâncirea crizei morale care a generat în parte criza economică la nivel internaţional. (…)

*

 • Gandul:

Sănătate la card. Cum se vor duce românii în spitalele dotate cu POS-uri

Primele carduri naţionale de asigurări de sănătate vor fi emise la începutul lunii ianuarie a anului 2011, iar românii le vor primi prin poştă, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila

Cardurile naţionale de asigurări de sănătate vor fi tipărite de Imprimeria Naţională şi vor avea câte un cip care le va oferi medicilor informaţii cu privire la tratamentele şi diagnosticele medicale ale unui anumit pacient, a spus, miercuri, ministrul Cseke. Fiecare cip va costa cel puţin doi euro şi, având în vedere că 18 milioane de români au calitatea de asigurat, preţul total al cipurilor se va ridica la minimum 36 de milioane de euro. “Cardul va conţine date de identificare a persoanei, codul numeric personal, dovada contribuţiei asigurărilor de sănătate la zi şi care va fi importantă în sensul că nu va trebui ca cetăţeanul să se deplaseze la Casele de Asigurări de Sănătate pentru a scoate o adeverinţă de a dovedi plata contribuţiei; numărul solicitărilor de servicii medicale în codul furnizorului şi diagnosticele medicale cu risc vital”, a declarat ministrul Sănătăţii după aprobarea Hotărârii de Guvern prin care s-a convenit asupra modalităţii de realizare a sistemului naţional al cardurilor naţionale de asigurări de sănătate.

Spitalele, dotate cu cititoare de carduri

Cardul va înlocui adeverinţa sau carnetul de asigurat şi va simplifica procedurile, mai spune Cseke Attila: “În ceea ce priveşte beneficiile acestui card: reducerea birocraţiei la dovedirea calităţii de asigurat, creşterea calităţii actelor medicale prin informaţiile pe care le conţin şi care pot fi accesate imediat de către prestatori şi identificarea rapidă a nivelului de acoperire a serviciilor şi plăţile acestora de către Casa de Asigurări de Sănătate”. În acest fel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control al raportărilor şi decontărilor serviciilor medicale. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, cardul ar putea ajuta şi la salvarea de vieţi: “Dacă cineva intră în comă diabetică şi are cardul asupra lui, medicii de la urgenţă află imediat care este problema, că e diabetic”. Fiecare unitate medicală va fi dotată cu cititoare de carduri, cu ajutorul cărora vor putea accesa informaţiile referitoare la pacienţi, mai precizează reprezentanţii ministerului.

Salariaţii au prioritate

Primele carduri vor fi eliberate la începutul lunii ianuarie 2011 şi vor fi trimise către asiguraţi prin poştă. Salariaţii au prioritate, a declarat şeful de la Sănătate: Toţi cetăţenii care au calitatea de asigurat vor beneficia de un asemenea card naţional de sănătate. Vorbim în principiu de 18 milioane de cetăţeni români care astăzi au calitatea de asigurat. Primele carduri naţionale de sănătate vor fi emise la începutului lunii ianuarie 2011 şi ele se vor emite în anumite trepte, în sensul în care noi vom propune ca emiterea să se facă în primul rând pentru salariaţi şi persoane care contribuie cu o sumă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”.

***

Măsurile de austeritate, „un dezastru“ pentru Europa

Soluţia “salvatoare” îmbrăţişată la Londra, Berlin, Madrid sau Bucureşti este văzută drept o decizie care aduce “o mai mare suferinţă umană”, pe când investiţiile publice masive ar fi fost o şansă de redresare

Reducerile drastice de cheltuieli publice – văzute drept soluţia salvatoare în mai multe capitale europene, de la Dublin, Londra, Berlin sau Madrid etc până la Bucureşti – vor reprezenta “un dezastru” pentru Europa. Aceasta este opinia laureatului Nobel pentru Economie din 2001, Joseph Stiglitz.

Dacă măsurile de austeritate vor fi duse până la capăt aşa cum au fost anunţate, “cred că este probabil ca recesiunea să dureze mai mult şi ca suferinţa umană să fie mai mare”, a avertizat Stiglitz, profesor la Universitatea Columbia din New York şi fost economist-şef la Banca Mondială. Cu cât statele mari din UE insistă mai mult asupra reducerii cheltuielilor – state cu mari economii care au astfel de programe fiind Regatul Unit (UK), Germania şi Spania – cu atât este mai probabil ca întreaga Europă să sufere. Potrivit The Daily Telegraph, Stiglitz crede că austeritatea din ţări mai mici precum Irlanda nu poate influenţa întreaga Uniune, dar oferă o bună lecţie.

 • Adevarul:

Traian Băsescu la TVR: Maximul crizei a fost depăşit / Ilie Şerbănescu: “Vârful crizei nu a trecut!”

Analistul economic Ilie Şerbănescu a comentat pentru adevarul.ro declaraţiile de luni seara ale preşedintelui Traian Băsescu. Vârful crizei nu a fost depăşit, pentru că la actualele tăieri bugetare se vor adauga şi altele, în primul rând în sistemul de pensii, tăieri care vor opera în plin abia în 2011. Din punct de vedere al creşterii economice este dubitativ dacă se va depăşi criza, dar din punctul de vedere al nivelului de trai este sigur că nu se poate să se fi depăşit criza. Băsescu are dreptate cu sistemul de pensii, că este un dezastru. Pentru că nu este finanţabil. Nu se poate ca din salariul mediu să se ia 30% şi să se dea 45% la pensie, este o chestiune de matematică, aici trebuie operate ajustări. În acest context este greu de prevăzut că s-ar putea evita un nou împrumut de la FMI. Banii de la UE nu pot fi folosiţi în condiţiile în care băncile străine din România practică rate de credit astfel: se ia o unitate monetară şi se dau trei. A folosi aceste bănci înseamnă a lua banii de la UE şi a-i da băncilor străine”, a spus Ilie Şerbănescu.

Economia României o ia din nou la vale

Bătălie crâncenă pentru bugetul UE

(…) Prin urmare, in ultimul timp, preocuparile mele sunt mai mult legate de gasirea unui raspuns la cum sa ma pregatesc mai bine pentru ce va fi dupa. In caz ca voi supravietui… Spun ca prabusirea este incredibila (pentru majoritatea) deoarece la stiri mai aflam ba una buna, ba alta rea … ca si cum am avea scapare, ca si cum lucrurile mai au sansa sa isi revina si ca si cum totul nu este pierdut inca. Ba chiar si presedintele ne calmeaza ca situaţia ţării nu e dramatică, ci a fondului de pensii iar Isarescu nu ne da voie sa il criticam pentru prapadul in care a dus milioane de romani prin inlesnirea accesului la credit ci lasa generatiile viitoare sa il critice, daca vor mai exista generatii viitoare si daca nu vor avea deja creierele spalate de masina de formatat dobitoci pentru noua ordine mondiala la ale carui nasteri asistam acum. Si nici pentru “transferul” banilor de la FMI catre bancile straine prin micsorarea RMO-uilui (iata cum) banuiesc ca nu avem voie sa il judecam pe Isarescu, dar oricum la ce bun, cu sau fara el tot prapad. Desi cred ca fara el, prapadul venea mai devreme si scapam odata de marea dilema: cum va fi prapadul si cum vom trece prin el. Ca pe langa el e clar ca nu avem cum, iar peste el doar cei aflati sus de tot, desi nici in locul lor nu as vrea sa fiu, nu se stie ce iese din tulburarile sociale care vor urma, iar unii deja cam isi dau seama ca resetul s-ar putea sa nu le priasca nici lor (vezi ZF).

*

 • Agentia.org:

Cateva luni pana la Armaghedon

O mare parte din analistii militari ai planetei cred ca apropiatul razboi cu Iranul va fi unul de o amploare fara precedent, care ar putea include, din nou, dupa mai bine de o jumatate de secol, armamanetul nuclear. Analistii de la Stratfor considera ca de data aceasta, Rusia nu vamai avea un comportament duplicitar ca pana acum, mai ales in cazul Kosovo – ci va intra de la bun inceput de partea NATO in conflict, mai precis de partea SUA, Marea Britanie si Israel.

Specialistii cred ca apropiatul conflict va fi de fapt un mega-razboi, cel al fortelor asa-zis crestine, iudaice  si iudeo-masonice contra musulmanilor. A Bibliei contra Coranului. Sau cum a spus cineva, al adeptilor lui Yahve, contra celor ai lui Alah. Faptul va implica si pozitionarea unor tari din extremul orient, cum ar fi China, Japonia, India, Koreea. “Un razboi al religiilor cum n-a mai fost pana acum”, spun analistii religiosi. “Un veritabil Armaghedon” (…)

Iranul are suficient uraniu îmbogăţit pentru a produce o bombă nucleară şi continuă procesul de îmbogăţire, relatează cotidianul de afaceri Kommersant, citând experţi şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citată de RIA Novosti transmite NewsIn. Iranul deţine în prezent circa 2,8 tone de uraniu slab îmbogăţit şi 22 de kilograme de uraniu îmbogăţit la 20%, potrivit celui mai recent raport AIEA privind activităţile Iranului. Experţii au apreciat că aceste 22 de kilograme sunt suficiente pentru a produce o bombă nucleară. “Este nerealist să ceri Iranului să oprească îmbogăţirea la 4%”, a declarat o sursă din guvernul rus pentru Kommersant. “Trebuie să ne concentrăm să ajungem la un acord pentru a opri îmbogăţirea la 20%, nivelul la care poate fi făcută bomba”, a adăugat oficialul. Raportul AIEA, dat publicităţii luni, cere Iranului să “coopereze pentru a clarifica aceste chestiuni” şi să suspende activităţile de îmbogăţire a uraniului. Ministerul iranian de Externe a apreciat marţi că raportul este motivat politic.

Serbia a răspuns presiunilor făcute de UE şi a decis să nu mai atace declaraţia de independenţă a Kosovo în cadrul Adunării Generale a ONU. Belgradul a renunţat să mai prezinte o rezoluţie care să conteste independenţa şi să ceară noi negocieri privind statutul Kosovo şi a optat pentru deschiderea către dialog cu autorităţile kosovare. În nici un caz nouă rezoluţie nu va recunoaşte independenţă Kosovo, se arată într-un comunicat al guvernului de la Belgrad. În urmă cu o săptămână, ministrul german de Externe a precizat, la Belgrad, că redeschiderea negocierilor privind statutul Kosovo va îngreuna drumul Serbiei spre UE.

 • Gandul:

George Soros donează o sută de milioane de dolari unui ONG pentru drepturile omului

Fidel Castro îl critică pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului

Intenţia unei Biserici americane de a arde Coranul la 11 septembrie, condamnată în întreaga lume

***

Un grup de adepti ai teoriei conspiratiei, dar cu radacini puternic religioase, au postat pe Internet o teorie conform careia fostul prim ministru al Israelului, Ariel Sharon, ar avea o stransa legatura cu Apocalipsa. Sharon a suferit un accident vascular cerebral si de atunci se afla in coma profunda. Premierul, conform teoriei, ar putea fiunul din “capetele” fiarei apocaliptice care a fost ranita “la cap” (accidentul vascular), dupa care s-a vindecat miraculos si a uimit lumea.

Sunt patru ani si jumatate de cand Ariel Sharon (81 de ani) a suferit un puternic accident vascular cerebral. De atunci se afla internat intr-un spital din Tel Aviv. La un an de la accident a dat un semn familiei ca si-ar putea reveni, cand a reusit sa stranga usor de mana o nepoata. Ziarele au scris atunci despre posibila revenire a lui Sharon. Dupa inca trei ani, in 9 ianuarie 2010, Ariel Sharon a izbutit sa respire singur, fara a fi asistat de aparate. Desi aflat in aceeasi coma profunda faptul i-a uimit pe medici, care sustin ca la varsta sa, in starea sa nu ar putea ca si corpul sau sa se sustina singur. Tot atunci i s-a provocat un test de durere, la care Sharon a raspuns pozitiv, miscandu-si usor mana si piciorul drept. Dr. Sholmo Mor-Yosef a declarat ca procesul de revenire al fostului premier este posibil si ca ar putea surveni oricand, durand de la o ora la cateva zile, atunci cand va avea loc. “Cand va vorbi din nou cu noi atunci vom sti ca e restabilit”.

Toate aceste evenimente i-au facut pe adeptii teoriei conspiratiei de care aminteam sa creada ca Sharon ar putea fi unul dintre “capetele” apocaliptice. Mai ales ca fostul premier al Israelului a fost un personaj controversat, cu multi dusmani, poreclit de palestinieini Fiara, acuzat ca a contribuit la escaladarea violentelor in zona musulmana, alaturi de aliatii din SUA si Marea Britanie.

Iata si citatul biblic invocat: “Si unul din capetele fiarei era ca si junghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte a fost vindecata; si tot pamantul, minunat, se uita dupa fiara. Si s-au inchinat balaurului, fiindca i-a dat fiarei stapanirea; apoi, s-au inchinat fiarei, zicand: „Cine este asemenea fiarei si cine poate sa se lupte cu ea?!”

In acest caz, spun adeptii teoriei, interpretarea ar fi ca Fiara reprezinta masoneria evreiasca care domina lumea si care s-a raspandit in toate colturile lumii: cele sapte capete. Unul din aceste capete a fost ranit “de moarte” – adica accidentul vascular al lui Sharon. Proroocirea spune ca acest “cap” se va vindeca si va uimi lumea.

De pus, eventual, in legatura cu: Rabinul care l-a identificat pe Mesia cu Iisus Hristos, dar cu talcuirea ortodoxa de la: Un prooroc al Antihristului


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “PROSTITUTIE SI CARDURI DE SANATATE – “solutiile” conducatorilor pentru CRIZA IN CARE NE ADANCIM TOT MAI MULT?/ Cateva luni pana la marele razboi nuclear?/ SERBIA RENUNTA LA KOSOVO/ Exista vreo legatura intre Ariel Sharon si sfarsitul lumii? (Cateva stiri si comentarii 6- 9 septembrie 2010)

 1. Acum e interesant de vazut ce vor face cei care urla ca nu vor primi acte cu cip. Caci le vor primi…prin posta :). Nu e ca la buletin-vrei sa-l schimbi-bine, nu vrei-te descurci. Cardul de sanatate se va emite automat pentru tot omul angajat care isi plateste impozitele, vrei nu vrei. Apari in baza de date ca esti cotizant la CNAS? Poftim card cu cip. Cu numele tau, adresa si tot ce trebuie pt. a “beneficia” de grija statului.

 2. @ Vlad
  Eu nu urlu, dar nu doresc sa-l primesc? Ce pot face?

 3. Si daca-l arunci care e probl ?
  Te duci la doctori particulari. Eu personal ma duc la doctor doar cand stranut iarna-primavare; singurele boli din ultimii 20 de ani.

 4. http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/ariel-sharon-a-ajuns-din-nou-pe-masa-de-operatie~ni3tvv :

  Pe de alta parte, extremistii evrei sustin ca Ariel Sharon este victima blestemului lor de moarte aruncate asupra premierului. “Imi asum deplina responsabilitate pentru ceea ce s-a intimplat”, a declarat Baruch Ben-Yosef, militant de extrema dreapta si unul dintre participantii la blestemul din?luna iulie, denumit, potrivit unei expresii aramaice, “pulsa denura” (“biciurile de foc”). “Blestemul nostru pulsa denura l-a lovit. Nimic nu-l putea ucide pe Sharon, care spusese ca stramosii lui au trait peste 100 de ani, dar l-am doborit cu pulsa denura”, a comentat extremistul evreu. Ben-Yosef a spus ca, la aflarea vestii despre atacul cerebral al lui Sharon, membrii grupului au inceput sa cante si sa danseze de bucurie.

  Referinte:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pulsa_diNura
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1450873/posts

 5. @Romeo
  Se vede ca nu prea aveti probleme de sanatate si asta e bine! Sa va ajute Dumnezeu in continuare!
  Dar e bine de stiut , vizita la un medic particular este cel putin 100 lei , doar pt ca-i treci pragul. Orice alta manevra a medicului, chiar si aceea de a-ti zambi creste substantial tariful.
  Eu nadajduiesc ca vom avea alternativa, cel putin la inceput. Toata problema este sa obtinem o amanare ca sa ne mai intarim duhovniceste! Asta este tot in ce putem spera!

 6. @AnaR
  Nu spera si nu ai teama…

 7. “Analistii de la Stratfor considera ca de data aceasta, Rusia nu va mai avea un comportament duplicitar ca pana acum, mai ales in cazul Kosovo – ci va intra de la bun inceput de partea NATO in conflict, mai precis de partea SUA, Marea Britanie si Israel.”

  “Specialistii cred ca apropiatul conflict va fi de fapt un mega-razboi, cel al fortelor asa-zis crestine, iudaice si iudeo-masonice contra musulmanilor. A Bibliei contra Coranului. Sau cum a spus cineva, al adeptilor lui Yahve, contra celor ai lui Alah.”

  Minciuni, minciuni peste minciuni. Minciuni pana la ingretosare.
  Fratilor, nu cadeti in cursa dezinformarii. Rusia nu va lupta niciodata altaturi de NATO, ci va fi tinta NATO. Razboiul cu Iranul are drept scop antrenarea Rusiei in conflict, da, dar ca inamic. Si nu este vorba despre un razboi al religiilor ci un razboi IMPOTRIVA religiilor. Ura nejustificata care a fost starnita in toata Europa fata de musulmani nu va lasa sa vedeti adevarul. Acest razboi va fi un asalt fara precedent asupra oricarei religii in afara de cea iudaica, nu va inselati.
  Daca n-ati fi atat de bine manipulati incat sa urati Rusia mai presus de judecata, ati vedea ca asaltul este impotriva crstinatatii, al ortodoxiei in special. Iar Rusia, ca va place sau nu, este cel mai mare bastion al ortodoxiei la ora actuala. Grecia? I s-a dat deja lovitura de moarte. Romania? Sa fim seriosi, Romania s-a gudurat la picioarele antihristilor inca inainte ca acestia sa pocneasca din degete.
  In acest mega razboi musulmanii sunt pretextul, momeala. Tinta este ortodoxia si Hristos, capul ei. Opriti-va de a mai citi analizele ganditorilor NATO ca sa nu cadeti in cursa lor si sa pacatuiti fata de adevar.

  P.S. Rusia nu a avut un caracter duplicitar in problema Kosovo (alta dezinformare subtila), ci a fost impotriva separarii de la inceput pana la sfarsit. Dar faptul ca a evitat declansarea un razboi mondial pe acest motiv i-a atras si mai multa ura din partea NATO. Motiv pentru care doreste acum cu mai mare indarjire s-o tarasca in acest razboi cu Iranul…
  Sa va intre bine in cap odata pentru totdeauna: Tarile occidentale AU NEVOIE DE RAZBOI ca sa supravietuiasca. Numai razboiul genereaza investii si regenerare economica. Si acest razboi il vor avea, ca ne place sau nu.

 8. @Rafael: In Recomandarile de la stiri se afla informatii diverse pe teme de interes general. Aceste informatii nu reprezinta, fireste, opinia noastra.
  Si noi, de altfel, am crezut de la bun inceput ca este necredibila asocierea Rusiei la tan-demul SUA-Israel-NATO, desi nimeni nu stie cum va incepe razboiul cel lung si cum va evolua, ce aliante se vor face si desface. De ce am dat, totusi, informatia, daca noi credem ca nu e credibila asocierea Rusiei la fortele ”aliate”?
  Pentru ca acolo se vorbeste despre razboiul cu Iranul ca fiind ceva apropiat. Asta inseamna doua lucruri: 1. ”aliatii” doresc acest razboi cat mai curand si 2. ”aliatii” ar vrea sa porneasca acest razboi antrenand Rusia de partea lor sau, cel putin, asigurandu-si neutralitatea ei. A antrena Rusia de partea lor inseamna, implicit, a o avea subordonata scopurilor lor. Nu am avut timp sa ne expunem opinia noastra asupra acestei informatii pentru ca nu am facut fata – vezi provocarile la care a trebuit sa raspundem si postarile pe care le-am dat in acelasi timp cu stirile. Daca am fi avut doar tema razboiului de comentat, ar fi fost usor sa stam si sa disecam. Insa a trebuit sa facem fata si altor razboaie…

  Mai cu ingaduinta frate! Sa mai punem si gandul cel bun! De rastit, e foarte usor

 9. vlad,
  Cine nu vrea, nu il foloseste, ceea ce este echivalent cu a-l refuza.
  Mare atentie insa la mandrie!
  Poate ca cel care il primeste, se va smeri vazandu-si neputinta si astfel va atrage mila lui Dumnezeu iar la nevoie, Domnul nu il va parasi.
  Cine poate sti lucrarea lui Dumnezeu cu fiecare suflet pentru care Hristos si-a varsat sangele?

 10. Era o gluma. Multi spun:”noi nu primim actele cu cip”, dar din cate am inteles, cardurile de sanatate vor fi trimise tuturor platitorilor de impozite,asa ca multi le vor primi. Asta inseamna ca fiecaruia dintre noi ii vor fi introduse datele personale intr-un cip. Dupa mintea mea, daca statul iti face obligatoriu un astfel de act, asta nu implica niciun fel de lepadare. Oricine va cere sfat de la duhovnic cu inima curata, cu siguranta va primi raspuns de la Dumnezeu daca sa il foloseasca sau nu.
  Latul se strange intr-adevar. Curiozitatea mea- si ma simt vinovat aici caci nu ar trebui sa o am- era legata de ceea ce vor face cei care indeamna pe altii sa nu accepte cipuri.

 11. @Admin

  Rastit? Nu m-am rastit la nimeni, nu stiu de ce vi s-a parut ca m-am rastit. De alarmat, da, m-am alarmat. Insa postarea mea s-a vrut numai o observatie plecand de la premiza (gresita) ca articolul respectiv reprezinta si parerea voastra.

 12. Recitind ceea ce am postat cred ca imi dau seama de ce vi s-a parut ca m-am rastit. Si de fapt nu vi s-a parut, m-am rastit oarecum cand am abordat subiectul urii fata de musulmani. Am observat (citind diverse postari pe forumuri si bloguri) ca foarte mutli romani privesc cu ochi ingaduitori aceasta campanie anti-musulmana din ultimii ani. Chiar frati ortodocsi binecredinciosi considera oarecum indreptatita aceasta ura precum si masurile nedrepte si nedemocratice care se adopta in diverse tari europene impotriva lor. Acesta nu este un lucru bun din foarte multe puncte de vedere pe care nu cred ca este nevoie sa le amintesc.
  In afara de faptul ca nu este crestineste sa uram pe nimeni, aceasta campanie este de fapt o cursa, si anume este prima data in istoria moderna cand se foloseste tactica instigarii societatii impotriva unei religii si a credinciosilor ei. Conform profetiilor aceeasi ura sociala se va manifesta mai tarziu si impotrivar crestinilor.

  Iertati-ma pentru rastit dar este din ingrijorare.

 13. In privinta cardurilor de sanatate, eu, perrsonal cred ca autoritatile romane, care nu s-au lecuit nici acum de mentalitatea comunista a supravegherii, fac exces de zel. Spun asta, deoarece, in tarile occidentale exista de mult carduri de sanatate. Eu personal detin unul danez, dar nu are cip, nici amprente si nici istoricul medical al pacientului si poate fi folosit in orice tara din spatiul Schengen.Ideea pentru care a fost facut este ca sa simplifice birocratia, nu pentru urmarire. In tarile nordice toate serviciile de sanatate sunt gratuite si statul plateste,cardul avand doar banda magnetica pe verso, cum aveau pe vremuri vechile carduri bancare la noi. Cand te duci la medic, treci cardul prin aparat si medicul este platit astfel pentru consultatie,de ccatre stat, dar se uita pe fisa ta medicala, daca vrea sa-ti stie istoricul,nu-l poate vedea de pe card, iar daca te trimite la un specialit, iti da o scrisoare medicala,deci nici specialistul, nu vede de pe cardul tau istoricul. Cardul de sanatate contine doar numele, adresa si codul numeric, iar daca schimbi adresa sau doctorul, tot prin posta ti-l trimite, ca sa nu te poarte pe tine pe drumuri. In tarile nordice nu exista card sau buletin de identitate si nici nu au de gand sa faca nici un act cu cip, nici pasaport cu cip. Singurele acte care au poza sunt pasaportul si carnetul de conducere, daca ai. Nici carnetul de conducere nici pasaportul nu au cip. De asta am mentionat la inceput ca eu asa cred, ca tactica aceasta cu cipuirea apartine mai mult de excesul de zel al comunistilor romani, decat de impunerea din afara. Nu ma indoiesc de spusele de pe acest site, in legatura cu agenda Elitelor, dar tarilor din vest nu le cere UE sa puna cip si antena la nici un act de identitate. E adevarat ca sunt carduri bancare care au cip de foarte multi ani, dar si la acestea poti renunta oricand si sa ceri un card simplu, doar cu banda magnetica, numai ca pe acesta il poti folosi numai la banca unde ai cont si pt cumparaturi, nu poti scoate bani de la bancomantele altor banci sau din strainatate.
  Stiu ca se scrie tot felul de lucruri prin presa, dar acolo este si multa minciuna si cred ca tot manipulare, ca sa-i faca pe romanii din tara sa creada ca peste tot e la fel.Citeam prin presa la un moment dat ca Germania sau Franta a fost prima tara care a introdus pasapoartele cu cip si cand am dat telefon sa vb cu prietenii de acolo, mi-au spus ca e minciuna si nici nu se discuta de asa ceva la acel moment,nu stiu cum e acum. De asta cred ca e bine sa-si spuna punctul de vedere si cei care traiesc in tarile vestice, ca innRomania, asa cum se tot spune si pe acest site, presa este cumparata si doreste sa manipuleze mult.
  Doamne ajuta !

 14. Baiul nu-s cipurile ca atare, ci ce sta in spatele lor. “Cipuirea” trebuie inteleasa in contextul mai larg al fenomenului globalizarii si a controlului tot mai strans exercitat asupra individului. Un stat global, un regim global, un guvern global, un lider tot global, asta pare a fi trendul. Miroase a…stim noi cine.

  La asta trebuie sa se intoarca discutia, de la directia pe care incearca sa o impuna unii care raspandesc povesti despre influenta malefica a cipului din cardul bancar asupra nefericitului care il are in portmoneu. Se aude pe net ca, cica da vise urate si dureri de cap. :-).

 15. vlad,
  ce for face cei care indeamna sa nu se ia aceste acte?
  Sa presupunem, in cel mai bun caz ca nu le vor lua. Cinste lor – dar daca ii considera cazuti din har pe cei care le iau, degeaba nu le iau nici ei. CEA MAI SCURTA CALE CATRE RAI – NU JUDECA,PENTRU CA SA NU FII JUDECAT (Pr.Serafim Alexiev)
  Personal, atat cat imi va ajuta Dumnezeu, le voi refuza. Nu recomand nimanui sa le primeasca, dar nici nu judec, pt ca nu stiu rezistenta la durere (boala), foame, frig, etc a nimanui…

  Paula,
  da, doar cardurile dau dureri de cap si cosmaruri. Cleveteala, imbuibarea, minciuna, calomnia, etc, nu ne dau dureri de cap si nici insomnie.

  Solutia gasita de Pustnicul Digital, este tocmai aceasta sa fim ca si el, pustnici pe net – tare mi-a mai placut mie acest pseudonim al lui, si acum vad ca e si de folos spre mantuire! 🙂

 16. În afara aşa-ziselor beneficii pe care le-ar avea cardul de sănătate, acesta prezintă şi foarte multe dezavantaje:
  – se duce pe apa sâmbetei confidenţialitatea diagnosticelor, deoarece fiecare medic, farmacist sau asistent pe unde vom merge pentru o banală răceală, de exemplu, va putea citi întregul nostru trecut medical
  – pacienţii nedeplasabili nu vor mai putea beneficia de serviciile medicale, deoarece vor trebui să meargă la farmacii şi peste tot unde se va cere, personal, ca să se identifice cu amprenta digitală.
  – bolnavii care din lipsă de timp trimit soţia sau copilul sau sora la farmacie sau în alte locuri cu specific medical, nu vor mai putea, pentru că vor trebui să meargă neapărat personal acolo
  – bolnavii vor fi obligaţi să aibă medicul de familie în oraşul unde lucrează, pentru că la distanţă nu vor mai putea să meargă personal

  Toate acestea sunt nişte limitări grave ale libertăţii bolnavului, şi ale confidenţialităţii diagnosticelor. Şi, în plus, vei fi obligat să porţi mereu cardul cu tine. Ce se întâmplă cu situaţiile cand îl pierzi, sau se deteriorează, sau ţi se fură geanta cu actele? Ne vor oferi “beneficiul” de a-l introduce sub piele?

  În plus, când ţara se pretinde a trece printr-o gravă criză economică, astfel încât este “neapărat necesară” tăierea salariilor, a pensiilor, şi alte nenorociri, este o aroganţă din partea guvernului, să cheltuie 36 de milioane de euro pe nişte carduri pe care nimeni nu le-a cerut şi nimeni nu le vrea, care nu vor îmbunătăţi nici sistemul medical, unde doar nişte bieţi medici vor fi obligaţi, probabil, prin lege să îşi cumpere şi cititoare de card, când salariile şi aşa le-au fost tăiate şi chiriile mărite la cabinete.
  La fel cum este o aroganţă, din partea guvernului, pe de o parte să spună că nu sunt bani, şi pe de altă parte, ceea ce am citit pe prima pagină a unui ziar de astăzi, cu titlul “Salarii nesimţite la bugetari, un membru al partidei romilor are 100.000 de lei salariu”, adică un miliard. Deci, el cu salariul lui de bugetar, poate să îşi cumpere, liniştit, două apartamente în fiecare lună!
  Multe dintre lucrurile pe care le face guvernul actual sunt o dovadă de aroganţă, de lipsă de consideraţie pentru cetăţeanul pe care al trebui să îl reprezinte, o dovadă a abuzului de putere şi a faptului că nimeni nu poate să îi tragă la răspundere, pentru că au avut grijă să facă legea în aşa fel încât să poată călca pe lângă ea şi faptele lor să nu aibă nici o consecinţă. Nici conştiinţă nu au, aşa că abuzează liniştiţi!
  Eu în primul rând, când ţara este în scădere economică, aş tăia salariile guvernanţilor, pentru că este clar că din vina lor ţara merge prost! Şi nu mai trebuie să fie şi plătiţi pentru asta. Salariile le-ar primi numai în situaţia când guvernarea lor ar avea ca rezultat o creştere economică. Numai atunci s-ar justifica. Şi dacă guvernanţii ar fi ocupaţi să guverneze ţara cum trebuie, atunci nu ar mai avea timp să emită o mie de legi aberante, care nu folosesc nimanui, numai încurcă pe toată lumea, şi o mie de dispoziţii, de controale şi standarde de performanţă pentru toate meseriile în afară de aceea a lor. Ei singuri sunt scutiţi de toate standardele de performanţă, ţara se scufundă liber, iar toţi ceilalţi, cu salarii din care abia se poate trăi, trebuie să se ridice şi la o mie de niveluri de standarde de performanţă!

 17. Pingback: A MURIT ARIEL SHARON. Viata “REGELUI ISRAELULUI” si “profetia” Rabinului Ițak Kaduri: “Mesia” (ANTIHRIST) se va arata dupa moartea lui Sharon - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare