DEMONTAREA MANIPULARILOR GROSOLANE ALE BLOGGERULUI SACCSIV. Si o invitatie la reflectie pe marginea lucrarii “sistemului” antihristic. Sine ira et studio, daca e posibil…

9-09-2010 13 minute Sublinieri

UPDATE: Noi si noi calomnii curg la robinetul intoxicarilor de tip securistic, purtand marca inregistrata Saccsiv si Apologeticum:

 • Dezmintiri din partea noastra ale noilor mizerii grosolane care ni se arunca in carca: AICI, AICI si AICI

***

Cititi, va rugam, si explicatiile pe care le-am dat in legatura cu noile minciuni nerusinate si ticaloase proferate la adresa noastra si a parintelui Mihail Stanciu, in comentariile de aici:

*

Autorul blogului Saccsiv, care de la o vreme pare sa nu mai aiba liniste si nici sa mai aiba vreun alt scop si vreo alta lucrare decat acelea de a ne provoca si a ne ataca neincetat, practic ZI DE ZI, a reusit deja sa puna varf manipularilor care tintesc in mod fatis discreditarea siteului nostru. Si de aceasta data, dar parca mai rau decat oricand, ne-a rastalmacit cuvintele si a mistificat grav sensul unor idei pe care le-am exprimat, in cadrul a 3 (trei) comentarii, prezentate insa de el compilat, amestecand fragmente din ele,  scoase din context, si publicate ca si cum ar fi fost unul singur, fara sa dea link catre ele, spre verificare (asa cum era normal) si asa cum, altminteri, face de fiecare data, cu maxima acrivie. Asa s-a ajuns sa ne puna in seama o serie de afirmatii, care nici prin gand nu ne-au trecut, daramite sa le mai fi si scris.

Lucrul e cu atat mai grav cu cat respectivul autor ne-a citat pe larg, exact cu acele afirmatii care ii contraziceau manipularile facute pe seama noastra, deci stia foarte bine ce am scris si care e adevarul. Este vorba de articolul – cu titlul ales deliberat sa socheze din start: Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR.

Asadar, el ne imputa ca am fi afirmat asa ceva: “antihristul va fi oponentul cipurilor”. Mai pe larg, ca:

Altfel spus, razboinicii considera ca actele cu cip nu au nici o treaba cu semnul fiarei. Ele nu sunt decat etape spre crearea unei tinte impotriva careia se va lupta chiar antihristul. Care antihrist, va veni mai apoi cu un cu totul alt semn …

In viziunea razboinicilor, actele sunt doar o componenta a unei forme de dictatura, de tipul celor ce le-au insirat ei mai sus. O dictatura ca toate dictaturile din istoria umanitatii …

Tare. Pai, dupa ce au debitat aceasta teorie, e firesc sa ne atace furibund pe noi cei ce indemnam sa nu fie luate actele cu cip. Caci, nu-i asa, o lupta anti cip va duce si antihristul. Asadar, SISTEMUL s-a straduit sa construiasca o mega structura, doar pentru a-i oferi un front de lupta antihristului …

Aceasta este manipularea. Care e adevarul? Se va vedea chiar mai jos. Vom arata care sunt manipularile lui Saccsiv si apoi vom cita integral comentariile noastre preluate de el partial. Apoi vom explicita cateva afirmatii din comentarii, pentru a fi mai clare lucrurile si a ne preciza si mai raspicat pozitia.

1. Problema actelor noi cu cip:

Ce am scris noi?

“Da, desigur, este evident ca noile acte cu cip premerg pecetii”.

Ce spune Saccsiv despre noi?

“Altfel spus, razboinicii considera ca actele cu cip nu au nici o treaba cu semnul fiarei”.

Unde e adevarul? Spuneti voi.

2. Problema antihristului

Cea mai mare manipulare o face blogul Saccsiv in momentul in care ne atribuie afirmatia: antihristul va fi oponentul actelor cu cip.

Ce am scris noi, in realitate?

Insa este la fel de sigur, avand in vedere precedentul istoric si lucrarea de amagire cu care va veni antihristul, cael va poza intr-un oponent al lor, chipurile, sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment.

Iata in schimb cum ne citeaza Saccsiv in articolul sau si cum ne interpreteaza (sublinierile cu rosu ne apartin):

Asadar, [“razboinicii”, n.n.] ne zic la inceput ca actele nu sunt insotite de vreo conditionare in credinta.”, adica, „ori credinta, ori viata”, iar mai apoi ne zic caOare chiar crede cineva ca antihristul va aparea asa, zicand: am venit sa va pun cipul, prostilor?”, „el va poza intr-un oponent al lor, sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment”. (…) Altfel spus, razboinicii considera ca actele cu cip nu au nici o treaba cu semnul fiarei. Ele nu sunt decat etape spre crearea unei tinte impotriva careia se va lupta chiar antihristul. Care antihrist, va veni mai apoi cu un cu totul alt semn … (…) Tare. Pai, dupa ce au debitat aceasta teorie, e firesc sa ne atace furibund pe noi cei ce indemnam sa nu fie luate actele cu cip. Caci, nu-i asa, o lupta anti cip va duce si antihristul.

In primul rand, in acest pasaj ne-a citat GRAV TRUNCHIAT, tocmai ca sa ii iasa pasienta si sa imprime cat mai puternic in minte cititorilor ideea ca noi am fi scris despre antihrist ca “va lupta”, pe bune, impotriva cipurilor.

Dar noi am scris, negru pe alb, ca VA POZA, CHIPURILE, IN OPOZANT AL CIPURILOR! Adica antihrist va lucra mult mai subtil decat ne imaginam si va făţări imaginea unui luptător pentru libertatea omului si impotriva cipurilor. Deci, Saccsiv ar fi trebuit sa scrie, daca ar fi avut o minima onestitate si corectitudine, astfel: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL VA POZA INTR-UN OPONENT AL CIPURILOR

Ce a scris, in schimb, Saccsiv?

RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

Faceti diferenta intre “a lupta” si “a poza ca lupta”? Atunci pentru ce acel titlu mincinos care e menit sa inoculeze oricui nu sta sa analizeze, o idee complet falsa despre ceea ce sustine Razboi intru Cuvant?

3. Concluzie:

Saccsiv face urmatorul joc (si nu doar aici, si nu prima data in raport cu noi, din pacate):

X scrie ca cerul e albastru.

Saccsiv il preia, il citeaza initial exact in forma reala (cerul e albastru) si apoi comenteaza. Si comentand, spune:

Ia uitati-va ce nebunie, X scrie ca cerul este negru.

Cum se numeste asta?

Repetam ce am scris: ANTIHRISTUL VA POZA IN MARE OPONENT AL ACTELOR CU CIP! Intre va poza si va fi este exact distanta dintre ADEVAR si MANIPULARE…

Si am adaugat noi acolo:

va poza intr-un oponent al lor sau al FORMEI pe care o au in prezent“.

Adica: el ar putea sa pozeze in mare oponent al actelor cu cip si sa introduca pecetea intr-un mod care sa para omenirii drept marea salvare. Deci era mai mult decat clar ca nu avem in vedere un oponent real, sincer, al cardurilor, cipurilor etc… Intr-un alt comentariu am si precizat unul din motivele care ne-au dus catre acest tip de rationament (ipotetic, dar plauzibil, dupa parerea noastra):

“Deocamdata inca se experimenteaza si psihologic pe noi. Sa nu sarim sa zicem “Lupul” inainte de vreme. Dovada este si ca in UK le-au retras. Deci nu se impiedica defel “sistemul” de un mijloc sau de altul. De astea chiar putem scapa deocamdata, daca Biserica ar lucra macar la fel de activ ca ONG-urile, dar in modul sau propriu (si haideti sa ne intrebam totusi cum de cele mai antihristice organizatii sunt, totusi, virulent anti-biometrie?) si cu mult tact si discernamant, lucrurile inca nu ar lua-o asa de rau razna, atat de-a stanga, cat si de-a dreapta… E nevoie insa de trezvie, de “prezenta” pe toate liniile, INCEPAND cu cea duhovniceasca si terminand tot cu ea!”

Faptul ca asociatii cu agenda fatis anticrestina si anti-traditie, precum APADOR-CH, ACCEPT sau cea condusa de “catavencul” Mircea Toma (al carei nume ne scapa), etc. au manifestat anul acesta o puternica opozitie fata de actele biometrice asta nu ne sugereaza nimic? Nu putem zice ca slugile antihristului deja, de pe acum “pozeaza” ca lupta impotriva actelor cu cip? Nu arata asta o tendinta care trebuie urmarita foarte atent? Ca sa nu mai spunem de atatea persoane sau ONG-uri pretins “crestine” care nu se stie daca nu slujesc si ele cu sarg si cu drag, “sistemului”…

Si inca mai scriam, in acelasi loc:

Repetam, pare ca deocamdata suntem in teste. Cand vor vrea sa ne incoloneze definitiv si irevocabil… nu ne mai dau optiuni si alternative, nici portite, nici posibilitati de amanare sau de fentare. Si nici nu va fi ceva care sa fie numai in anumite tari, si in altele nu. Planul lor pare sa fie cu totul altul… Unii au vorbit (si bine au vorbit) despre ‘falsa noua ordine mondiala’ si “adevarata noua ordine”… dar nu au dus lucrurile pana la capat. Intentionat sau pentru ca nu s-au gandit mai profund. Nu pun lucrurile in context. Sa meditam putin la asta… poate vom si dezvolta subiectul cand avem un pic de timp.

Cel care a vorbit despre aceasta este chiar Saccsiv. Daca ar lepada pretentia de infailibilitate si ar duce gandirea pana la capat, ar lua in consideratie exemplele pe care le-am dat si ar intelege ca ipotezele pe care le-am propus sunt exact pe linia aceasta. Corecte sau gresite – nu stim. Aici nu e vorba de adevaruri revelate. Sunt lucruri care, intre niste oameni de buna credinta, se pot si ar trebui sa se discute, “la rece” si fara ura sau orgoliu ca (ti se pare ca) esti cel mai tare…

Revenind, ne spunem gandul nostru, poate prost, dar noi zicem ca e mai mult decat logic. Si il propunem macar ca o tema de reflectie. Nu de aruncat cu acuzatii si nu de facut galagie. De stat putin linistit si de… gandit.

“Sistemul” nu are niciun interes sa se auto-boicoteze in mod real. Nu poate lupta mana lui dreapta impotriva capului. Dar o poate simula, daca ii serveste unui anumit tip de joc. Pentru a crea diversiunile vitale pentru reusita planurilor sale. Esential pentru el este sa creeze SURPRIZA, nu sa dea totul pe tava, previzibil. Iar pregatirea surprizei cere, pe de o parte, MAXIMA DISCRETIE, iar pe de alta parte, amestecarea adevarului cu minciunea si lansarea unor perdele de fum extrem de orbitoare, crearea unui spectacol extrem de galagios, dar si de credibil, care sa distraga atentia.

De ce spune Evanghelia ca acela “va insela, de este cu putinta, chiar si pe cei alesi”? Cum o va putea face daca va fi atat de previzibil si daca circula nestingherite, in lumea larga, INCEPAND CU MEDIILE PROTESTANTE SI YOGHINE (!), la liber si la discretie, toate informatiile despre ce ni se pregateste, pana la ultimele detalii?!

Si fratele Gigel Chiazna sugereaza ca o astfel de sursa protestanta dubioasa “anti-sistem” a stat la baza unor teorii vehiculate chiar in lumea ortodoxa:

Aberatiile din Apocalipsa 13 sunt in mare parte inspirate din ideile unui protestant care se numeste Texe Marrs, si mai exact din a sa carte Project L.U.C.I.D. In lumea libera (aka SUA) apocalipsa vine permanent de decenii, inca de pe cand comunismul era fiara care venea de la rasarit sa inghita poporul crestin american si prin urmare doar cei care se abonau la newsletterul pe bani ale profetilor sau le cumparau cartile si produsele sponsorilor radioshow-urilor lor erau pregatiti sa infrunte fiara. Buncare indopate cu conserve, generatoare solare sau de vant, purificatoare de apa cu fitlre care convertesc umiditatea in apa de baut, seminte organice sau monezi de aur sunt “produsele” pe care le vand acestia si care vin la pachet cu spaimele si temerile fara de care unii oameni nu pot sa traiasca daca nu le rumega. Iar explozia pretului aurului, desi pusa de multi pe seama scaderii increderii oamenilor in hartiile tiparite de guverne, este mai degraba o consecinta a propagandei pe care dealerii de aur (sub orice forma, de la certificate, actiuni, lingouri pana la monezi) o fac prin intermediul sectarilor apocaliptici expliciti sau mai putini expliciti care sperie oamenii si profetesc sfarsitul inevitabil al sistemului actual.

Intrati numai putin pe linkul cartii lui Texe Mars:

Project L.U.C.I.D.—The Beast 666 Universal Human Control System: It’s frightening, and it’s real. In this stunning book, noted author Texe Marrs unravels the secrets of Project L.U.C.I.D., the covert government operation destined to devour the whole world. Soon, every person on Earth—even newborn babies—will be issued the universal biometrics I.D. card. Resisters will have a mind control biochip surgically implanted in their brains. The ISO 9000 program requires that all manufactured goods be controlled with the number of the beast, 666.

Adica noi, cumparatorii naivi, trebuie sa credem ca autorul cartii a reusit sa “dezvaluie SECRETELE proiectului LUCID, operatiunea ascunsa a guvernului destinata sa devoreze intreaga lume”. Chiar asa prost sa fie sistemul asta? Sa se lase descoperit si cel care face asta sa mai aiba si tupeul sa vanda cartea pe bani, folosind bine-mersi chiar serviciile sistemului? Vezi si dezvaluirile cu nemiluita, tot mai multe in ultima vreme, pe care “sistemul” le permite cu mare generozitate despre organizatiile sale secrete, mergandu-se, de pilda, pana la invitarea celor mai “feroce” autori anti-Bilderberg direct in Parlamentul European pentru… a demasca planurile “elitelor” lumii!

Ceva nu e in regula aici… Iar din “FNOM”-ul (“Falsa Noua ordine mondiala”) care va fi sacrificat nu stiu daca are cineva “revelatii” despre ce va intra si ce nu va intra… Dar nu ni se pare deloc exclus sau neverosimil sa intre si anumite structuri de control care sa fie, macar pentru o vreme, “sacrificate”… la “revolutia” care ar putea sa vina pentru a rasturna… doar primul cap al Matrioskai “sistemului”.

Si oare nu ne imaginam ca  “sistemul” are tot interesul sa creeze in permanenta false teme, false tinte, sa ne lase suspect de facil accesul la informatii “interzise” si sa ne livreze cu mare usurinta informatii sau sa directioneze campanii in anumite directii, tocmai pentru a ne face sa “muscam momeala”, sarind toti, prosteste, in alta directie decat cea in care ni se va da lovitura de gratie? Mai mult decat atat, ne inchipuim ca Antihristul este atat de stupid incat sa ne traseze dinainte, cat se poate de linear si de “transparent”, directia de evolutie a planurilor sale diavolesti? Si sa ne mai lase, culmea, si libertatea de a i ne impotrivi public, pe internet, de a ne “organiza”?

Sa spui – cu smerenie, desigur 🙂 – ca esti o “enciclopedie” care stie totul despre “sistem” si, hm…. sa ignori sau sa ridiculizezi cu superioritate aceste banale rationamente de bun-simt… nu e lucru tocmai cuminte. In fine, sa zicem ca toti gresim. Mai ramane sa avem curajul “extrem” 🙂 sa trecem si peste orgolii si sa acceptam si cand altul poate avea dreptate… macar in parte. Nu sa cautam sa-l desfiintam, scornindu-i vini inexistente…

*

Ce am scris in comentariile de mai jos, si in pozitiile noastre sunt niste observatii personale, intemeiate insa pe Sfanta Scriptura si pe Traditia Bisericii. Trebuie spus mai intai ca nu se gaseste nicio profetie, niciun cuvant al Bisericii in care sa se arate ca, in vremurile de pe urma, va exista un moment INAINTEA pecetlurii in care oamenii sa fie prigoniti doar pentru un semn, pentru actele de identitate. Asa ceva efectiv, ca un fel de pre-pecete nu exista, dupa cum a aratat si Fericitul preot neo-martir Daniil. Doar in sectele neoprotestante se face caz la modul extrem de actele de identitate si de iesirea din sistem pe un asemenea motiv.

Reluam, asadar, comentariile noastre, care ne precizeaza cat se poate de limpede pozitia si care ridica in discutie niste teme de reflectie asupra Antihristului. Revenim, ulterior, cu explicatii pentru alte afirmatii incorecte facute pe acelasi blog in raport cu spusele noastre:

pe 07 Sep 2010 la 13:41 # admin

@adrian: comentariul fratiei tale este un bun exemplu practic de cum a reusit aplicarea principiului repetarii minciunii pana devine un adevar general-valabil. Este dureros sa vezi cum oameni cu judecata au cazut victime acestei crase minciuni, ca noi am fi dat inapoi. Frate adrian, am fost si suntem in aceeasi linie a marturisirii ortodoxe si a opozitiei fata de sistemul totalitar de supraveghere si control pregatit prin actele cu cip in care s-au gasit altii mai mari decat noi, ale caror avertizari le-am spus pe larg pe site. De altfel, noi am atentionat printre primii, in mod sistematic, serios, cu trimiteri asupra pozitiilor ortodoxe, asupra planului de a se introduce si la noi guvernarea electronica: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/04/14/totalitarism-electronic-big-brother-se-pregateste-sa-isi-intre-in-drepturi-in-romania/

Sau avertizarea facuta cat de curand, abia acum doua luni: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/06/30/ceea-ce-traim-acum/
Am dat mereu stiri privitoare la planurile pe acest palier, ultimul calup de stiri incluzand si el asemenea trimiteri. Avem rubrica speciala dedicata temei Big Brotherului electronic: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/category/era-big-brother/

Nimic nu s-a schimbat si orice cititor onest o poate cerceta si vedea. Am fost, suntem si vom fi mereu pe aceeasi pozitie consecventa de marturisire a pozitiei ortodoxe fata de actele de identitate biometrice si/sau cu cip, fata de planurile de a se construi inchisori electronice. Nu ne-am schimbat cu o iota principiile. Totul a pornit de la faptul ca NU AM PRIMIT urmatoarele:
– a spune ca primirea actelor cu cip este lepadare si pierderea harului preotiei sau de botez
– a face din opozitia fata de actele cu cip inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine (adica a provoca oamenilor obsesii si psihoze)
– a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.


Acestea nu le-am primit si nu le primim, ci le socotim ca fiind de la tatal minciunii. Ele nu se regasesc in pozitiile ortodoxe.Noi ne mentinem pe calea de mijloc, care este a Bisericii. Daca am primi cele expuse mai sus ne-am dezice de noi insine si de tot ce am facut pana acum. Muntele Athos nu a indemnat la asa ceva (probabil de aia a inceput sa fie atacat acum, de curand, pe un blog “anti-sistem”).
Nu noi ne-am schimbat, ci in interiorul nostru a intrat celebra coloana a 5-a, fratii mincinosi, tradatorii si manipulatorii, sforarii si iudele. Unde ne-o fi fost trezvia? Experienta ar fi trebuit sa ne arate ca in orice razboi se strecoara o astfel de “coloana”, a spionilor si a agentilor cu dubla apartenenta! Nu am fost atenti, am fost naivi, si acum platim pentru asta…

pe 07 Sep 2010 la 16:24 # edit this admin

@Florin:

Caci totul se rezuma la 2 alternative.

Crezi? Tocmai, ca nu este asa. Voi nu faceti decat sa ratati esenta problemei. Atat cei care urla acum SA NU PRIMIM, cat si cei care spun ca NU E NICIO PROBLEMA, le luam!Nu degeaba spune parintele Arsenie Papacioc ca el, personal, nu le ia, si nu degeaba Sinoadele Bisericilor Ortodoxe au admonestat autoritatile pentru planurile de introducere a noilor metode de identificare a populatiei. Rezolvarea problemei se face insa prin dezbatere soborniceasca, prin ascultare de Biserica, prin raportare la Traditie si la Profetii, si nu prin opinii personale extremiste si haiducisme gratuite.

Acum, sa aruncam o privire mai atenta:

Exista unii care au deraiat cu totul si afirma ca primirea actelor cu cip, asa cum sunt ele acum, este lepadare si pierdere a harului. Acest lucru este absurd, de vreme ce actele nici macar nu contin codul 666 si nu sunt insotite de vreo conditionare in credinta.

Exista ceilalti care, mai subtili, ar zice ca totusi nu e lepadare, insa faptul ca sunt primite te face complice la jocul diavolului si, prin acceptarea numarului de identificare, iti altereaza cumva identitatea de persoana. Trebuie sa intelegem insa un lucru – tiranii si imperiile strivitoare au folosit intotdeauna metode de control si inginerie sociala. Recenzarea si inscrierea au fost folosite inca din antichitate, din timpurile biblice. Ele nu sunt neutre in sine, ci reprezinta un aspect al robiei in care s-a aflat omul. Dar niciodata nu au a fost cazul ca prin supunerea fata de ele sa fie vorba de complicitate. Mantuitorul, alaturi de dreptul Iosif si Maica Sa au mers special pentru a fi numarati si inscrisi in scriptele lui Cezar. Oare facea aceasta Cezar de dragul numaratului? Sau pentru a isi supune mai bine populatiile de sub stapanirea lui? Evident ca pentru a isi supune mai bine populatiile stapanirii lui, una idolatra si cu accente tiranice.

Vedem si din alte exemple din Vechiul Testament ca se practica recenzarea si inscrierea. Exista insa un moment in care acestea sunt respinse – in momentul in care sunt insotite de un SANTAJ explicit care lasa supusilor de ales: ori se leapada de credinta parintilor ori isi pierd viata. Asadar, nimic pe ascuns, nimic neclar – ori credinta, ori viata. Si in Apocalipsa se profeteste aceeasi situatie: exista un SANTAJ explicit, care consta in: a il primi pe antihrist sau a iti pierde viata. Acolo nu vei avea loc de intors. Asa arata si profetiile, asa arata si Scripturile.

Aceste realitati sunt valabile si pentru timpurile moderne. Trebuie sa se stie, de pilda, ca rostul introducerii buletinelor de identitate in URSS a fost legat de practicarea ingineriei sociale si a terorii. O spune insusi Alexandr Soljenitin in Arhipelagul Gulag. Asadar, gandul introducerii acestor buletine este de-a dreptul diavolesc. Iar insemnele de pe el masonice, comuniste, ateiste etc. A privat insa primirea acestor buletine comuniste pe cineva de har? Evident ca nu. Ar fi o hula adusa impotriva Duhului Sfant care a lucrat prin atatia martiri si marturisitori ai Gulagului, printre care se numara si Soljenitin, sa afirme asa ceva. Si ghiciti ce, niciunul dintre ei nu a murit pentru buletin, ci atunci cand a fost pus in fata unei alegeri capitale: ori Hristos si inchisoarea/moartea/tortura, ori viata libera dar lepadarea de Dumnezeu.

In privinta numarului asociat numelui de botez, aici este si mai simplu: in lagare prizonierii nu erau strigati si identificati dupa nume, ci dupa numar. Nu a lipsit insa pe nimeni acest lucru de harul botezului si de propria integritate a constiintei. Si numarul asociat persoanei, pentru identificarea sa, este practicat demult, pe scara larga, pe plan mondial (nu peste tot inca). Nu a lipsit insa pe nicio persoana acest numar de libertatea vointei si de vocea constiintei.

Asadar, nu putem spune ca primirea unor acte de identitate ne face complici la sistemul antihristic. Altceva ne face complici: aderarea la ideologia antihristica, la valorile antihristice, la filosofia antihristica. De aceea ne opunem noilor acte de identitate cu cip/biometrice, nu pentru ca ar fi ceva in sine, ci pentru ca fac parte dintr-o ideologie a supravegherii si a controlului total, a robiei. Insa aceasta opunere trebuie dusa cu dreapta socoteala, cu discernamant, nu prin extremismele descrise de noi mai sus. Si nu doar pentru ca acele conceptii sunt deraiate complet, ci si pentru ca antihristul va face un joc si mai periculos decat credem noi.

Oare noi credem ca totalitarismul lui antihrist sta sa vina sau sa cada intr-un cip? Cat de naivi trebuie sa fim pentru asta? Oare daca Marea Britanie a renuntat la actele biometrice, asta inseamna ca tara aceea e ferita de inselaciunea antihristica? Evident ca nu! Tot istoria ne invata si in aceasta privinta: fiecare revolutie a protestat fata de tirania regimului precedent, dar a instaurat o tiranie si mai acerba! Asa au fost iacobinii, care au infierat tirania Vechiului Regim monarhic si care au scaldat Franta in teroare si dictatura. Asa au facut si bolsevicii, care au infierat si urlat impotriva Vechiului Regim Tarist si a “opresiunii” sale, instaurand cel mai terorist si tiranic, totalitar regim din istorie. Asa va fi si cu antihristul! El va veni ca un lider care promite eliberarea! Oare chiar crede cineva ca antihristul va aparea asa, zicand: am venit sa va pun cipul, prostilor? Nu, el va veni cu un mesaj exact pe dos: am venit sa va eliberez de tiranie, de lagare, de totalitarism. Si omenirea il va crede si il va urma, asa spune Apocalipsa! Si atunci va pune, intr-o forma neasteptata, pecetea pe cei care il vor urma! Da, desigur, este evident ca noile acte cu cip premerg pecetii. Insa este la fel de sigur, avand in vedere precedentul istoric si lucrarea de amagire cu care va veni antihristul, cael va poza intr-un oponent al lor, chipurile, sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment. De aceea e absolut necesar sa nu credem ca ne-am lamurit cu privire la forma pe care o va lua pecetluirea si cu privire la frontul pe care va aparea antihrist. Macar atata sa fi invatat din Scripturi, ca el va aparea de unde nu se asteapta nimeni, si va spune lucruri care vor mira pe toti. Doar cei care vor fi dobandit duhul pocaintei adevarate si harul dumnezeiesc nu se vor lasa inselati. Aceasta este conditia necesara mantuirii, dupa cum arata toate profetiile Bisericii cu privire la vremurile lui antihrist. Iar noi trecem atat de usor peste aceste avertismente lasate de Biserica, si credem ca am inteles totul, si vom fi, vorba parintelui Arsenie, ca niste prosti prinsi in capcanele intinse de slujitorii tatalui minciunii

PS: cand vom deschide ochii? Iata ca acum se vantura o filmare cu un soi de parinte despre care se spune ca ar fi Egumenul Man. Optina. Realitatea despre el ni se spune, pe acelasi site, dar la alta postare:

Egumen de la Optina, s-a nascut dupa revolutie, in anul 1918.
A trecut prin tot razboiul. In anul 1951 a venit la manastirea Pskovo-Pechersk.
Hirotonit preot din 1954. Dupa deschiderea manastirei Optina a fost unul din duhovnicii manastirii. Apoi nu i s-a permis sa imbrace epitrahilul.

Frumos, deci venim cu parinti opriti de la slujire ca sa intarim toate bazaconiile. Evident, in postarea principala nu ni se arata aceasta informatie esentiala. Acest lucru se numeste dezinformare, calificata si data in fapt. Continuati, baieti, continuati…

*

Si inca ceva despre cifra 666. Suntem acuzati ca afirmam ca nu se afla in noile acte. Pai chiar nu se afla! Asta se poate vedea, din avion, chiar de pe blogul Saccsiv: Comentariul zilei (08.09.2010): PASAPORTUL BIOMETRIC are COD DE BARE?

E acolo o poza cu un pasaport care are un cod de bare INSA NU CODUL 666. Nimeni nu a demonstrat ca noile acte ar avea sa ceva. Iar Saccsiv stia, deoarece un comentator (Narcis), care s-a ocupat in trecut tocmai de problema 666 si a facut un studiu, il avertizase:

Legat de acel studiu, lucrurile ramin perfect valide si nestramutate! Tagurile RFID comunica cu readerele incepind orice propozitie cu “6″ transpus binar “110″. Nu e o coincidenta cum crede Pustnicul Digital este parte din standardul comunicatiei. Insa de aici si pina la a afirma ca tagurile RFID contin explicit 666 este o cale foaaaaaarte mare! Iar cum tot dialogul este si criptat cu atit mai putin vedem acesti multi “6″, nu numai 3… zeci de 6 se plimba pe unde radio la o interogare. Acum se pare ca vor folosi tehnologia smartcard care foloseste alt protocol, ISO/IEC 7816, care nu mai foloseste grupul logic de biti “110″ in antetul comenzilor.

In concluzie tehnic vorbind nu prea e nici urma de 666 in aceste cipuri. Daca ar fi, s-ar fi demonstrat pina acum…  Si nici nu e nevoie sa fie pentru ei. Nu aceasta este pecetea, inca nu avem un singur stat global cu un unic conducator la care sa te inchini.

Explicatii adiacente

Am afirmat explicit ca actele cu cip, ca si inscrierea, ca si recenzarea, fac parte dintr-un gand diabolic de controlare si tiranizare a oamenilor. Ele, prin urmare, sunt specifice TAINEI FARADELEGII. De aceea, de pilda, Dumnezeu il pedepseste aspru pe regele David cand face recensamant. Nu il lasa tocmai pe robul sau sa faca asa cum fac ceilalti imparati si regi ai oamenilor, care au nebunia gandului lui Nabucodonosor. De recenzare si inscriere se folosesc si Antioh Epifan, care il prefigureaza pe antihrist, precum si Ptoloemeu Filopatorul, care cauta sa ii extermine pe iudei.

Desi recenzarea si inscrierea (plus actele de identitate moderne) NU SUNT NEUTRE, ci fac parte dintr-un gand diabolic de controlare a populatiei, ele totusi sunt INGADUITE de Dumnezeu. Atat de mult ingaduite, incat Insusi Mantuitorul se supune recenzarii si inscrierii facute de Cezar – tiran idolatru si care se auto-zeifica.

Cand devin recenzarea, inscrierea si identificarea o problema esentiala legata de mantuire? In momentul in care sunt insotite de un SANTAJ explicit: credinta ori viata. Asa se intampla in cazul lui Antioh Epifan, asa se intampla in cazul lui Ptoloemeu Filopatorul. Pana la momentul SANTAJULUI, iudeii erau cetateni fideli ai acestor imperii idolatre. Dar cand a venit momentul EXPLICIT al alegerii, au infruntat prigoana si au mers la mucenicie.

Asadar, nu doar ca actualele acte cu cip se inscriu in linia antihristica a pecetii (intr-o faza extrem de avansata), insa inclusiv recenzarile si inscrierile din antichitatea biblica se inscriau, facand parte din TAINA FARADELEGII! Insa momentul muceniciei si al alegerii este declansat cand credinciosii sunt pusi in fata SANTAJULUI EXPLICIT: ori credinta, ori moartea! Asta nu o spunem noi, ci Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti ai Bisericii.

Vom reveni, vrand Domnul, in perioada urmatoare si cu alte precizari necesare pentru a raspunde, pe cat ne sta in putinta, si a lamuri pe fratii de buna credinta care nu ne-au inteles pana acum intru totul  pozitia sau carora li s-au indus, in mod mai mult decat nedrept si neonest, indoieli si neincredere fata de noi.

Din nefericire, se pare ca am devenit cea mai mare problema a acestor grupari, care au inceput sa ignore din plin realitatile primejdioase ce se dezvolta in jurul nostru. Sa cautam sa nu cadem in aceasta capcana si sa ne pastram trezvia! Mergem, cu mila si ajutorul lui Dumnezeu, inainte, pe calea cea stramta, prigonita si din stanga si din dreapta, dar Imparateasca.


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Opinii, analize, Pagini Ortodoxe, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Saccsiv

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

174 Commentarii la “DEMONTAREA MANIPULARILOR GROSOLANE ALE BLOGGERULUI SACCSIV. Si o invitatie la reflectie pe marginea lucrarii “sistemului” antihristic. Sine ira et studio, daca e posibil…

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 5 / 5 >>

 1. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre INSELARE, CIPURI, ALARMISME, RAZBOIUL INFORMATIILOR. “Astazi curatenia si smerenia sunt foarte rare, insa invatatori sunt tot mai multi si atunci ratacirea creste…” -
 2. Pingback: BANCHERUL CALUGARIT: Parintele Ilarion Dan (Man. Crucea): “Traim niste vremuri in care apele se cam aleg, iar cernerea se va amplifica si accelera” -
 3. Ce este cu acest clip ingrozitor postat pe youtube si cu link direct catre site-ul dumneavoastra? Icoana Mantuitorului batjocorita: http://www.youtube.com/watch?v=SmUKRDjg4NU

 4. @ Ana:

  Iertati-ne, dar ce problema aveti? Ce e ingrozitor in acest clip si unde e batjocura in icoana Mantuitorului de la Sinai sau in cantarea psaltica a Doxologiei?

  Nu ne apartine canalul respectiv, in orice caz, si nu ne place ca suntem asociati, nefericit, cu blogul manipulator despre care era si postarea la care scrieti. Atat vedem.

 5. Cred ca se refera la faptul ca in acea icoana un ochi pare mai mare decat celalalt. Si eu m-am mirat cand am vazut-o prima data insa din cate stiu asa e icoana.

 6. @Roxie:

  Istoria icoanei de la Sinai este ultracunoscuta… pentru cine are legatura cu Biserica, ce-i drept: http://www.crestinortodox.ro/religie/mila-dreptatea-zugravite-icoana-mantuitorului-93309.html

 7. @ roxie

  Dupa mine, in icoana ar fi reprezentate cele doua firi ale Mantuitorului. Obrazul stang e firea cea cazuta, omeneasca iar cel drept e firea cea dumnezeiasca, cea la care ar trebui sa se ridice firea omeneasca. Daca tragi o linie prin mijlocul fetei ar fi mai evident. Obrazul drept e fara cusur iar cel stang e imperfect, cazut. Daca ar fi avut icoana asta la sinodul al 4-lea poate nu s-ar fi rupt monofizitii( zic si eu). E una din icoanele mele preferate . Cand ma uit la obrazul stang ma vad pe mine si apoi prind curaj cand ma uit la cel drept.

  In stanga spranceana e mai arcuita si ascutita, ca la neincredere(suspiciune), obrazul e alungit si intunecat cu muschii obrazului lasati, coltul gurii cazut cu ridul de expresie alungit mult in jos. In mod normal in icoane lumina nu are o sursa ci e peste tot spre deosebire de tablourile renascentiste tocmai pentru a sublinia atotprezenta harului dumnezeiesc. In icoana de care vorbeam lumina e deplasata un pic spre dreapta(spre obrazul care indica potentialul firii umane) poate tocmai din cauza asta, subliniind si mai mult contrastul. Haina, in stanga, e trasa mai sus, gatul mai putin expus intunecand si mai mult partea respectiva. Pleopa stanga are pliul de tristete.

  Pentru mine asta reprezina si va reprezenta: Cele 2 firi al Mantuitorului si posibilitatea mea de devenire si recuperare. “Eu pentru tine am luat firea ta cea cazuta pentru ca tu sa ajungi ca Mine)

  Ai cazut…ridica-te. Eu sunt cu tine.

  “Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este”

 8. http://ro.orthodoxwiki.org/Discu%C8%9Bie:Iisus_Hristos

  ” Pro icoana precedenta a Pantokratorului de la Manastirea Sf. Ecaterina. Una din cele mai frumoase icoane ale crestinatatii. Iuliana 8 noiembrie 2011 16:15 (UTC)

  Nu va grabiti nicunul. Articolul este destul de mare ca sa aiba loc pentru mai multe icoane frumoase ale Mântuitorului, inclusiv cea din Sinai. Acestea fiind spuse, pot sa confirm ca in lumea teologiei icoanei exista aceasta discutie despre icoana de la Manastirea Sf. Ecaterina din Sinai. Icoana este cea mai veche reprezentare Pantocrator a Mantuitorului, sec.VI-VII, pe filiera reprezentarilor egiptene portretistice de la Fayum. De aceea reprezentarea e mai “realista” decat in pictura bizantina de mai tarziu. Unii teologi ai icoanei considera deci ca diferenta intre parti ale fetei este un defect nepotrivit cu desavarsirea care ar trebui sa reiasa dintr-o icoana a lui Hristos. Altii spun dimpotriva, ca e un fel de reprezentare ingenioasa a celor doua firi ale Mantuitorului, omeneasca si dumnezeiasca. Nimeni nu poate transa insa discutia, iar icoana este importanta si isi are locul in articol. S-ar putea face chiar o nota de subsol cu aceste explicatii (care se gasesc si pe net, la o simpla cautare). –Inistea 8 noiembrie 2011 17:51 (UTC)

  Interesant. Am observat un fapt similar în reprezentările reale ale oamenilor. Unii ies cu un ochi mai mic decât celălalt, am observat în multe fotografii şi mi s-a părut la vremea aceea un defect sau o asimetrie neplăcută. Mă gândesc că reprezentările Mântuitorului nu ar trebui să devină o ocazie pentru ca unii mai necredincioşi să zică: uite, are ochiul mai strâmb sau priveşte mai nu ştiu cum sau alte comentarii asemănătoare şi imaginea oarecum asimetrică să devină un pretext superficial de a nu crede pentru cei mai sceptici sau un obiect de cleveteală. Cred că ar fi foarte bună o notă explicativă.Vladimir-Adrian 9 noiembrie 2011 09:55 (UTC) ”

  Altii spun asa :

  http://www.crestinortodox.ro/religie/mila-dreptatea-zugravite-icoana-mantuitorului-93309.html

  Eu ramana la asta :

  “Altii spun dimpotriva, ca e un fel de reprezentare ingenioasa a celor doua firi ale Mantuitorului, omeneasca si dumnezeiasca.”

 9. O fotografie de a mea preferata:

  http://www.prepareandprosper.net/wp-content/uploads/2011/07/The-Great-Depression.

  Are si multa determinare si hotarare in ea. Pe langa grija zilei de maine.

 10. @ Ana:

  Intr-adevar, icoana respectiva si semnificatia ei sunt celebre.

  Inainte sa va grabiti sa acuzati, puneti intrebari, aflati pozitia celui acuzat, si abia apoi emiteti verdicte.

  Cand imi indeplineam stagiul in avocatura, unul din coordonatorii mei din biroul in care lucram m-a invatat ceva f important. Trebuia sa incheiem o tranzactie intre un client si un partener contractual al aceluia. Eu ma opuneam pt ca, din ce descrisese clientul nostru, parea ca ‘celalalt’ e un monstru (eram f tanara, f impulsiva si nu prea destepata). Si atunci mi s-a dat urmatorul sfat esential pentru un avocat (dar nu numai): ASCULTA INTOTDEAUNA SI PUNCTUL DE VEDERE AL CELUILALT ININTE SA TE PRONUNTI. NU EMITE PRESUPUNERI PANA NU AI TOATE FAPTELE SI TOATE PERSPECTIVELE PARTILOR IMPLICATE.

  Asta este, de fapt, este una din regulile elementare, de baza, ale comunicarii civilizate.

  Scuze pt duritate, dar… cam asa stau lucrurile.

 11. Pingback: Blogul Apologeticum detinut de Gabriel Teodor Gioacas, condamnat de fostii detinuti legionari ca servind interese straine de Ortodoxie si de Romania | Ziaristi Online
 12. Pingback: Cuviosul Ioan Krestiankin: CUVANT DESPRE FAPTA BUNA MARUNTA: “Binele mărunt este mult mai necesar, mult mai fiinţial lumii decât cel măreţ” | Cuvântul Ortodox
 13. Am verificat si eu ce e pe saccsiv, intr-adevar e dubios rau blogul ala de nemaipomeniti, vorba pr Badulescu…ataca incontinuu Biserica si au o obsesie cu cipurile…am auzit ca-i administrat de un infractor Vieru…si la fel si blogul Ortodoxinfo a lui Chirila…si mai sunt inca multe bloguri din astea schismatice…Problema la nepomenitori este ca si ei sunt dezbinati intre ei, va veti ingrozi daca vedeti cum se acuza unii pe ceilalti! Saccsivul are o greseala mare pe care n-ati semnalat-o: Are o ICOANA cu pr Iustin Parvu…asta inseamna idolatrie, sa faci icoane la sfinti necanonizati, n-ai voie asa ceva! Mi-e teama ca au cazut in erezie oamenii de pe aceste bloguri…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare