PS Sebastian: ASTA NU E DEMOCRATIE, NEPASAREA ACEASTA! Reactia stupefianta a unui lider PDL Olt, ofuscat: “SA MAI TACA …DIN GURA!” (video)

24-01-2012 3 minute Sublinieri

PS Sebastian, transcriere partiala a cuvantului rostit cu ocazia zilei Eroilor Revolutiei, 22 decembrie 2011

Nu merita neamul acesta sa zaca in aceasta resemnare lasa!

Mortii din decembrie ar vrea sa avem si noi curajul si responsabilitatea lor.

Un presedinte trecut declara in mod vinovat: m-a infrant sistemul. Care sistem? Nu suntem noi sistemul? Intr-o democratie nu este poporul cel care trebuie sa isi aiba soarta in mana sa? … Haideti sa ne asumam aceasta putere pe care o avem si sa nu ii facem de ras pe cei inscrisi pe troite si sa nu se mai spuna ca au murit degeaba.

Daca vom trece asa, cu nepasare, …asa se va face ca vom trai rusinos jertfa celor care au iesit in strada.

Sa fim demni de libertatea si de tot ce are demn democratia. Democratia deschide usi, adica oportunitati. E adevarat, casca si prapastii, grele de trecut. De multe ori democratia pare mai grea decat dictatura dar nu avem voie sa privim cu regret catre dictatura lui Ceausescu.

Sa luam aminte la parghiile democratiei, care ne pot aduce si pe noi in randul statelor care au castigat prin acest sistem democratic.

Prezent vineri la prima conferinţă de presă din acest an a democrat liberalilor olteni, secretarul general al PDL Olt, Dan Bălăşescu, a ţinut să transmită un mesaj episcopului Slatinei şi Romanaţilor: „Să mai tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti!”.Un mesaj similar a fost adresat şi şefului DSP Olt, Andrei Iordache.

Discursul pe care episcopul Slatinei l-a ţinut pe 22 decembrie, cu ocazia manifestărilor organizate pentru comemorarea eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989, pare să-l fi indignat la culme pe secretarul general al PDL Olt.

„(…)Să ne luăm soarta în mâini şi să facem ceea ce trebuie, nu să arătăm această nepăsare. Asta nu e democraţie, nepăsarea aceasta. (…)Într-o democraţie, nu poporul este cel care îşi are în mână soarta sa odată la patru ani, dacă nu tot timpul?” (fragmente din discursul rostit pe 22 decembrie de episcopul Slatinei şi Romanaţilor)

Vineri, la prima întâlnire din acest an cu presa, Bălăşescu a declarat că a fost „şocat” de cuvântarea episcopului, catalogând discursul acestuia drept „unul dintre cele mai politicianiste” pe care le-a auzit vreodată.
„Pe 22 decembrie, când s-a ţinut slujba la troiţă, am rămas şocat de discursul domnului episcop. Am asistat la unul dintre cele mai politicianiste discursuri pe care le-am auzit vreodată, cu o nesimţire greu de descris în cuvinte… Şi am un mesaj către acest domn episcop, pentru că Preasfinţia Sa nu am cum să-i spun, din moment ce văd că-şi vâră coada în lucruri în care n-ar trebui să fie implicat – să tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti! Oamenii au nevoie de compasiune din partea bisericii, au nevoie de alinare, au nevoie de ajutor în momente grele. Mi-aş fi dorit ca în acel moment, cu acel prilej, episcopul Slatinei să ne aducă aminte câte acte de caritate a făcut biserica pentru supuşii ei în anul 2011, l-aş fi ascultat cu deosebită pioşenie şi cu deosebit respect. Vreau să vă spun că cei prezenţi au fost pur şi simplu stupefiaţi de discursul său”, a declarat Bălăşescu. […]

Nota noastra:

O intrebare: de ce scrasneste din dinti secretarul general al PDL Olt pentru ca Episcopul Bisericii Ortodoxe, Sebastian, a vorbit despre demnitatea democratiei? 

Cum e posibil ca un membru al partidului de guvernamant sa fie DERANJAT de indemnul vladicai de a fi folosite parghiile democratiei?

E adevarat ca PS Sebastian ii scoate din minti pe multi din eparhia sa si e atacat absurd si intr-un mod greu de crezut. Iata ce mizerii au putut sa arunce asupra sa pentru pastorala de Craciun: O pastorală cu tentă masonică îi înfurie pe preoţi

Tenta masonica fiind… aceasta interpretare halucinanta:

Pastorala este mesajul adresat creştinilor de către arhiereul locului cu ocazia sărbătorilor religioase mari. De obicei, trimit pastorale de Crăciun şi de Paşti. Ele sunt citite de către preot enoriaşilor veniţi la biserică în prima zi a marilor sărbători, în bisericile parohiale, şi în a doua zi în filii (biserici de grad inferior). Anul acesta, PS Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor a trimis o pastorală intitulată “Hristos şi Marele Inchizitor”. Pe coperta broşurii în care este redactată pastorala apare o icoană care vrea să înfăţişeze figura lui Iisus Hristos alături de un aşa-zis “Mare Inchizitor”. Episcopul şi-a motivat gestul explicând că vrea să ilustreze o pictură “celebră” – parafrază a legendei Marelui Inchizitor din romanul “Fraţii Karamazov” de F. M. Dostoievski. Ce-o avea asta cu spiritul şi însemnătatea Crăciunului, nu se ştie încă. “Poza, pentru că nu o putem numi icoană, este o mizerie, o bătaie de joc la adresa liturgicii şi iconografiei noastre. Mântuitorul nu are aura sfinţeniei, nu are figură luminoasă, nu are acea faţă blândă şi dătătoare de speranţă. Iar ce-a de-a doua persoană parcă ar fi întruchiparea unui om îndrăcit, hâd, figură care n-ar avea nimic în comun cu o pastorală de Crăciun”, a comentat unul dintre preoţi, care de frica episcopului a dorit să rămână anonim. Suntem în posesia unei astfel de broşuri şi publicăm poza de pe prima pagină.

Gradul 31 şi “propagarea autorităţii”
Într-una din scrierile oficiale ale lui Albert Pike, unul dintre marii ideologi moderni ai masoneriei, care a trăit în SUA şi a fost Mare Maestru al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, apare denumirea de “Mare Inchizitor”. Este vorba de gradul 31, pe scara gradelor masonice. Gradele 31, 32 şi 33 sunt, conform scrierilor oficiale ale masoneriei, gradele cele mai mari şi doar cine ajunge la ele se “iluminează” pe de-a întregul. Tot conform scrierilor masonice ale lui Pike, Marii Inchizitori au un rol deosebit în lupta masonilor împotriva bisericii creştine. “Pentru a combate criminala lor autoritate (n.r. autoritatea bisericească), noi avem următoarele grade…” Şi urmează cea mai importantă serie de grade masonice, de la 23 la 33, printre care şi Marele Inchizitor. “Şi pentru a încorona totul, Marii noştri Inchizitori propagă autoritatea noastră”, mai spun scrierile masonice în completare la ceea ce înseamnă gradul de Mare Inchizitor. Această sintagmă a fost folosită deci pe pastorala oficială a unui episcop român, ortodox, care a afişat în dispreţ pe prima pagină a broşurii o poză mai mult terifiantă decât aducătoare de lumină şi speranţă.

Asadar, tenta masonica e data de …denumirea de Mare Inchizitor, adica de fragmentul din Fratii Karamazov, de Dostoievski, iar imaginea acuzata este tabloul cu scena omonima creat de cunoscutul artist rus Ilya Glazunov! Ati auzit de ceva mai aberant?! Iar cu aceasta flagranta calomnie se pretinde ca s-a mers pana la Mitropolitul Irineu:

Preoţii olteni din cele trei judeţe (Olt, Dolj şi Vâlcea) se plâng deja ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei. Probabil că nici acestuia nu i-a “căzut” atât de bine o astfel de pastorală, chiar în “curtea” sa. În ianuarie, se va depune un memoriu şi pe adresa Patriarhiei, preoţii cerând demisia episcopului Sebastian.

Cat de rau trebuie sa fie dusmanit PS Sebastian daca se ajunge la astfel de inventii pur si simplu diabolice, in care o celebra opera duhovniceasca a lui Dostoievski trece drept mesaj masonic ascuns!

Va dati seama ce razboi cumplit sufera episcopii nostri buni, ANTI-MASONICI, care vor sa faca realmente slujire acestui popor si acestei Biserici? Un razboi pe toate planurile, si din partea “fratilor” clerici, si din partea politicului…


Categorii

PS Sebastian Pascanu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Revolte populare, revolutii, Transcrieri-Redactari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “PS Sebastian: ASTA NU E DEMOCRATIE, NEPASAREA ACEASTA! Reactia stupefianta a unui lider PDL Olt, ofuscat: “SA MAI TACA …DIN GURA!” (video)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. halucinanta interpretare, da.
  dar nu e de mirare, se pare ca reforma din educatie a reusit si peisajul asa zis “intelectual”, al oamenilor cititi (fie ca sunt jurnalisti, absolventi de teologie sau din alte zone), e plin de semi-docti aroganti, superficiali si, desigur, grabnic varsatori de sange si sentinte.

  cat despre Balasescu, dincolo de orice culoare politica, omeneste, asa, n-am decat doua cuvintele care de fapt e unul singur: UN IDIOT. De data asta, fara nici o legatura cu Dostoievski.

 2. Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere multa P.S. Sebastian!!! Extraordinar discurs, cu adevarat demn de un vladica! Este exact cuvantul trezitor de care poporul are nevoie. Nu ma mir ca l-a deranjat pe liderul PDL! O dovada in plus, daca mai era nevoie, ca sunt o ceata de mafioti, de pirati si de talhari care s-au instalat in ’89 la putere sub masca democratiei. Biserica ar trebui doar sa oblojeasca ranile pe care le fac ei, talharii, muscand din trupul poporului pe care-l jefuiesc, il asupresc si-l batjocoresc? O face si pe asta dar rolul ei nu este doar acesta. Este si cel de a trezi poporul si a-l ridica din punct de vedere moral, dandu-i curaj si intarindu-l sa faca tot ce trebuie spre a duce o viata demna si cinstita.
  Cei care au putut fi deranjati de acest cuvant nu pot fi decat niste otrepe, in cardasie cu ei.
  E o rusine ca de teama si din lasitate, pentru a fi in ton cu puterea, preotii si credinciosii sa nu-si sustina episcopul si chiar sa il atace! Pastorala de Craciun este, mi se pare, un pretext. Este incercarea fariseilor de a-l prinde in cuvant! I se poarta sambetele si i se cauta nod in papura! Dumnezeu sa-l ocroteasca!

 3. Indraznesc sa spun ca aceasta expunere a Prea Sfintitului in bataia tunului ne va vaduvi de un episcop pe care il stiam alaturi de noi.Nu stiu daca mai era necesara aceasta marturisire extrema.Acest entuziasm,de altfel bine intemeiat,nu rimeaza cu diplomatia de care s-au molipsit mediile politice sau chiar bisericesti.
  Nu vreau sa fiu inteles gresit.”Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii. Feriţi-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriştilor şi în sinagogile lor vă vor bate cu biciul”(Matei 10/16-17).

 4. Cinste PS Sebastian pentru curajul de a marturisi adevarul, asumandu-si riscul de deranja si de a fi prigonit ! Pe drept cuvant liderul PDL “a fost socat” de cuvintele episcopului Sebastian, pentru ca adevarul ii arde pe cei misei si pe cei nesimtiti.

 5. Fiind clujean, trebuie sa spun ca mi-a fost dor de astfel de predici, noi fiind obisnuiti atatia ani cu predicile celebre ale IPS Bartolomeu Anania.
  Insa iata ca mai exista si alti ierarhi care pazesc Biserica si Neamul, atragandu-si astfel pe toti ateii, securistii, comunistii si detractorii actualei Romanii. Din pacate trebuie sa spun ca PS Sebastian in discursul lui, atunci cand vorbeste de cei nepasatori, se refera si la noi. Pentru ca in astfel de situatii, stam ca blegii si inghitim toate laturile pe care diavolul le improasca asupra noastra, prin guri pacatoase. Suntem vinovati ca nu luam atitudine publica, ca nu explicam public ceea ce scriem pe astfel de site-uri. Suntem vinovati de lipsa totala de curaj, pentru a-i infrunta, si pentru a da cu raul, minciuna, cu intoxicarea populatiei, de pamant. Atitudine inseamna a da acest articol si filmulet in presa. Atitudine inseamna a-l aduce pe acel securist PDL-ist, sa-si ceara scuze public pentru limbaj, si pana la urma inseamna a iesi in strada, si a protesta. Nimic din toate acestea. Ca atare ei isi vor face mendrele, iar noi ne vom tot tangui la nesfarsit.

 6. “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate…” Milostivul Dumnezeu nu ne lasa fara episcopi marturisitori. Daca ar fi vorbit Preasfintitul despre “magia Craciunului…” , despre ” spiritul Sarbatorilor…” despre ” darnicia mosului…” nu ar fi deranjat . Limbajul de lemn, limbajul fatarnic si mincinos ar fi incalzit mintile si inimile mortilor sufleteste. Ar fi fost felicitat si incurajat daca ar fi omagiat si incurajat “lumina pe care o aduc de la stramosi…” obiceiurile pagane legate de sfarsitul anului, asa cum un alt ierarh a cuvantat spre sminteala si tristetea multora. Multumim Domnului Dumnezeu pentru astfel de episcopi treji si responsabili si indiferent de furtuna pe care vrajmasul o starneste impotriva P.S Sale sa nu dea inapoi. Domnul Hristos nu a vorbit pe placul coruptilor, al superstitiosilor, al fatarnicilor etc. ci a marturisit Adevarul vesnic.

  P.S : Ar fi culmea ca fratii sinodali care au iertat apostazia sa pedepseasca marturisirea… Sa nu fie.

 7. E clar… S-a simtit jignit domnul politician. Poate mai bine zis “cu musca pe caciula”… Altfel nu s-ar fi alertat asa si nu s-ar fi tulburat, daca nu ar fi receptat cuvantul ca pe o ofensa la propria persoana. Dar nu se asteapta nimeni ca ei sa inteleaga ceva.

 8. Halucinanta intr-adevar interpretarea data si fara cuvinte in fata NESIMTIRII acestui individ ce este secretarul celulei pdl olt… Pare ca traim intr-un SF nesfarsit care se doreste numit “Societatea democratica romaneasca”… Individul asta super arogant si FARA DUMNEZEU, ar trebui sa priveasca in curtea Greciei sa vada ce ATITUDINE ORTODOXA au Ierarhii atunci cand se loveste in popor si in Trupul Bisericii…Fara cuvinte…paralizezi la asa reactii…si ne putem imagina cat de bine s-ar conforma personaje ca politicianul de olt in pozitia unui mic tortionar – i-ar veni rolul ca o manusa, de fapt majoritatea din clasa politica se comporta ca mici dictatori si tortionari ai semenilor lor…
  SLAVA DOMNULUI CA INCA MAI AVEM IERARHI IN ROMANIA SI DUMNEZEU SA LE DEA PUTEREA SI CURAJUL MARTURISIRII!!!

 9. Trebuie postat acest material pe toate editiile electronice ale ziarelor din Romania!

 10. Mai infricosatoare este atitudinea celor ce cauta greseli, simboluri si interpretari acolo unde nu este cazul. Dar amagirea “marturisitoare” nu ii lasa si ii inghionteste. Pai ce paine mai mananca ei, daca nu ar scotoci dupa senzational? Si daca tot nu-l gasesc, ce mare lucru sa-l inventeze crezand ca lupta pentru o cauza justa. Si chiar sacrificand oameni la urma-urmei.
  Raspunsul la urmatoarea intrebare i-ar lamuri: ce te mana in lupta? Foamea? Un servici mai bun? O tresa in plus?

 11. Astia nu vor sa ne trezim, fratilor, ne vor prosti, ne vor incuiati, batuti in cap, ne vor sclavi, robi!
  Cat este de limpede lucrul asta din “declaratia” liderului PDL…
  Ce vreti mai mult?
  Cum sa fii socat, cum sa-l faci nesimtit, cum sa-i spui cuvintele alea unui Episcop? Si mai e si Episcopul lui, care se roaga si pentru el!
  Doamne, cum ne rabzi, cat de mare este Mila Ta!

  Despre calomniile din saptamanalul “Indiscret” (dupa nume – un ziar DE SCANDAL), ce-ar fi de spus? Asa de deturneaza sensurile la noi. Tot din acelasi motiv, pentru ca “mai marii” (nu neaparat pedeleii) ne vor prosti si, cum indrazneste “cineva” ca PS Sebastian sa ne trezeasca? Auzi, s-au revoltat preotii! CARE PREOTI??

  Ce spune PS Sebastian in pastorala de Craciun:

  Domnul pare celor mai mulţi oameni şi în vremea noastră profitabil, pentru puterea Sa cu care, departe de a-i strivi, le dăruieşte Viaţă şi toate cele de folos; nu-i pedepseşte, ci îi miluieşte continuu; nu îi judecă degrabă, ci îi aşteaptă la pocăinţă. Generozitatea Lui convine. De aceea, în general, oamenilor le repugnă ateismul, din păcate doar în schimbul unei credinţe de conjunctură, la modă şi tot mai convenţională. Când, însă, El Se arată a pretinde mult mai mult de la noi, atunci devine de îndată incomod, ca marelui inchizitor, pe care Hristos l-a „tulburat” atât de tare cu simpla Sa prezenţă. Astfel, profitabil în general, Domnul poate încurca planurile unora şi tulbura efectiv viaţa altora, lucru ce face pe unii să ajungă să-L pună mai degrabă în paranteze, adică să-L considere neimportant, facultativ, inutil sau, şi mai rău, periculos pentru modernitate.”

  Q.E.D. Pe cine deranjeaza de fapt prin predica sa?

 12. Pentru exemplare ca acel lider de partid, democratia inseamna exercitarea “dreptului” de vot odata la cativa ani, atunci cand ei se intrec in minciuni, cand se intrac in a cumpara voturile prin promisiuni mincinoase care mai de care mai frumos ambalate. Nu le place cand apare cineva care da pojghita la o parte – pojghita de pe ochii fiecaruia dintre noi, pojghita a pacatelor si a nepasarii, care ne impiedica sa vedem adevaratele sensuri ale existentei noastre si scopurile celor pe care ii “numim” in fruntea noastra…
  Ce spunea Petre Tutea: “O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.

 13. “Pe cât de discret şi de tăcut, pe atât de provocator priveşte Hristos cum uzurpatorul Său se zbate în chinurile propriei viziuni asupra vieţii, o viziune care a falsificat grosolan Evanghelia şi Viaţa. În faţa tăcerii Sale, marele inchizitor perorează dezvinovăţindu-se până la epuizare, în timp ce Domnului I-a fost de ajuns să i Se arate doar… Siguranţa Lui îl ustură, iar tăcerea Sa îl doare, zădărnicindu-i pledoaria pe cât de ferventă, pe atât de perversă şi de inutilă.”

  Poate nu suntem in stare sa identificam setul de principii dupa care se “descurca” in viata acest.. pedelist (nu conteaza aici culoarea, stilul stahanovist al imbaronarii locale e acelasi, ca-i de Olt, ca-i din Moldova, ca-i de psd, ca-i de pnl etc.). Asa ca a tinut sa ne lamureasca el insusi in acest sens, prin propriile-i cuvinte, despre viziunea-i asupra vietii.
  Nenorocita asemanare si de imagine, intre figura-i muncita de grija semenilor (semeni, adica de aceeasi orientare in viata = neamuri) si figura marelui inchizitor (ceva mai stoarsa, precum nu se-ajungeau asa la cantar oamenii dinainte de acest veac al rusinii).

  Trista fiinta pedelista, te munceste constiinta si nu te lasa sa te bucuri “in liniste”, “pe veci” de ce-ai strans prin “munca”?
  Va deranjeaza ca adevarul mai este afirmat, in ciuda incununarii de-acum a efortului vostru de-o viata de a-l anihila, oligarhilor?

  Voi nu doriti disparitia unui om care mai are curajul de a va indemna sa va priviti in oglinda, in lumina Adevarului. Voi doriti ca Adevarul sa dispara, pentru a “trai” mai departe in intunericul pe care l-ati iubit, si infasurati ca-ntr-o haina de blestemul pe care l-ati dorit!

  Nu suportati Evanghelia si Viata, fiindca v-ati facut propriile “evanghelii” si “vieti” de Iude, ale vanzarii de neam si de tzara!

 14. cristi_g,
  PS Sebastian este sub foc incrucisat de cand a venit la Slatina. Pentru cine il cunoaste, nu este ceva iesit din comun aceasta “marturisire” a sfintiei sale. S-a aflat acum, pt ca a exagerat pdl-istul respectiv. Doar n-o sa-si faca reclama pe site-ul episcopiei. De altfel, si milostenii face Biserica in judet, dar nu are cum sa stie asta cei care ii reproseaza ca nu le face. Ca doar nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta, nu?
  Si inca ceva: nu toti preotii si crestinii ii sunt ostili. As zice ca dimpotriva. Cei potrivnici sunt mai putini, dar ceilalti sunt discreti, asa cum discret este si Episcopul.
  Iata, iar m-am trezit vorbind 🙁

 15. @ Ioana:

  Sa o faceti mereu, ca avem nevoie.

 16. Cat tupeu are […] asta. Incredibil. A ajuns orice infractor jegos sa-si dea cu parerea despre Biserica si sa ia la misto un episcop.

 17. Lucian,
  nu asa! PS Sebastian nu v-ar fi aprobat comentariul daca era admin aici 🙂

 18. Stiti ce mi s-a parut dificil in toata afacerea cu individu’ asta de la coada vacii (care oricum miroase mai frumos decit gura lui )?!Astfel de reactii provoaca contra-reactii chiar involuntare. In momentul in care am vazut clip-ul si l-am auzit pe asta spunind ACCENTUAT ce a zis(adica a facut o pauza lunga inainte), m-am trezit raspunzindu-i la injuratura (eu nu dracui dar injuraturile nu se reduc numai la asta…) Noroc ca nu m-a inteles nimeni din jur.

  Si asta ma face sa observ ca daca este o caracteristica ne-maintilnita pina acum la nici un alt regim din Romania este modul absolut provocator in care se manifesta indiferent de cite clase primare sau diplome postuniversitare au membrii acestuia. De la ultra-lustruitul inclusiv in teologie ortodoxa Bakonski si la mai tinarul Urban si pina la neica nimeni asta cu moaca de vacar somer, toti urmeaza exemplul stapinului in ale injuriilor si mitocaniilor la un nivel neatins pina acum de nimeni. Stau si ma intreb? Oare ii pune tatal lor (adica dracu’) sa-si atraga furia multimii din prostie si aroganta nemarginita sau vor SI sa provoace o reactie ca sa aiba pretext pentru un raspuns mai dur (eu optez pentru prima varianta, a doua este mult prea complicata pentru tartacutele astora).

  In rest, la o astfel de reactie nu prea ai ce sa comentezi.

 19. @ ioana

  Am spus vreun neadevar ?

 20. Jignitor este tocmai faptul ca, se gasesc cei care nu au viata religioasa sa stabileasca care este rolul Bisericii in societate. Masonul cela de la PDL Olt il uraste de moarte. Se vede pe el. El si ai lui ar vrea ca Biserica sa fie doar o institutie de asistenta sociala, nu trupul Mintuitorului, sfintitor si invatator.
  Aceasta mentalitate au avut-o si masonii de stinga, comunistii, si o au si masonii de dreapta, capitalistii extremisti.
  Dar noi suntem de vina ca isi permit. Le stim noi de frica, in loc sa ne stie ei.
  Abia cum au aflat ca poporul se mai si minie.

 21. Lucian,
  nu stiu daca e adevarat sau nu, nu cunosc persoana respectiva. Din cat il cunosc pe Preasfintitul si pe cei din imediata apropiere, nu ar aproba un limbaj necrestinesc, oricat de ispititi ar fi. Iertati-ma, nu am vrut sa va supar.

 22. comentariul vulgar as spune al pdl-istului este si rezultatul (in)actiunii sau neimplicarii fetelor bisericesti atata amar de vreme. Este rezultatul obisnuirii comunitatii cu un anume gen de (in)actiune, al lipsei de prezenta in mijlocul comunitatii pe care o pastoreste atunci cand aceasta are nevoie. Al lipsei de educatie nu numai religioasa dar si civica sau religios-civica in afara scolii. Ascultand cuvantul Preasfintitului, realizez curajul marturisirii dar, cu tristete, si somnul in care ne-am aflat sub sedativele altor fratii ale Preasfintiei Sale. Biserica este intemeiata pe Cuvant iar acesta n-a ajuns la noi (toti) ptr ca nu a fost transmis. In fine, asa se aleg cei chemati de restul. Caci “nu toti cei ce Imi spun:” Doamne, Doamne”, vor intra in imparatia cerurilor”. Sa-i inmulteasca Dumnezeu harul si curajul iar fratiile sale sa ia aminte si sa-i urmeze exemplul. Doamne ajuta!

 23. am ascultat cu atentie mesajul PS-ului si nu am remarcat vreo directie politica… nu am inteles ce l-a deranjat pe acest Balasescu, sunt uimit cum un astfel de om cu un asemenea caracter si un limbaj de mahala detine acea functie in partid, eu personal ma scarbesc cand aud in loc de “pe” pronuntat “pă” din gura unora cu “statut social” altu’ mai elevat n-au gasit si ei acolo in partidul ala din Olt? deci sa intelegem ca din partea PDL-ului nu se accepta libera opinie tre sa tacem draq din gura…

 24. Genul acesta de oameni, cum este si politicianul acesta, care, cu toate, ca sunt evident inculti si prosti ca noaptea, au impresia despre ei insisi ca sunt stapanii universului si ca isi pot permite sa ii spuna cuiva ce si cand sa vorbeasca, sunt cei mai periculosi cu putiinta.

  Din randul unor asemenea oameni au iesit tortionarii turbati si fara Dumnezeu care au schingiuit, de-a lungul istoriei, milioane de crestini.

  Cu astfel de specimene nu-i de gluma. Se vede de altfel pe mecla lui cum scrasneste din dinti si cum i-ar arata el, daca ar putea, Prea Sfintitului (sau, mai bine spus, “domnului episcop”) unde ii este locul si cand poate sa vorbeasca.

 25. Este de observat un lucru la conducerea actuala a Romaniei si a celor care se pun in slujba ei, din afara sau din Biserica.
  Si anume, ca sa ma exprim plastic, aratarea cu degetul spre un hot fictiv, in timp ce ei te buzunaresc !
  Ce legatura are asta cu articolul ? Pai, aceea ca masonii urcati la conducerea tarii si a Bisericii se reped sa arunce in mainile oamenilor nestiutori, influentabili, pe cei care-L au pe Hristos in suflet, si cu orice risc, ca si El, rostesc adevarul, in timp ce salveaza Iude ipocrite care le servesc interesele ecumenistoide…

  Dumnezeu sa ma ierte ca nu tac. -:(

 26. Daca un asemenea birjar ajunge sa dea “indicatii” unui inalt prelat al Bisericii Ortodoxe Romane, atunci natia noastra este in mare pericol.De ce? Pentru ca “Vanghelisti” ca asta sunt cu duiumul in asa zisa clasa politica romaneasca,clasa ce seamana din ce in ce mai mult cu un canal marginas,in care sunt deversate periodic (din patru in patru ani) cele mai proeminente “elemente”ce au menirea de a ferici norodul cu “miasmele” lor verbale si idei pentru ograda altuia.(Scuze pentru cei foarte putini ajunsi accidental in zona canalului).Propun asanarea urgenta a canalului respectiv si inlocuirea lui cu un….canal de irigatii,atat de folositor terenului fertil din jur.Doamne-ajuta!

 27. PS Sebastian a facut ce trebuie sa faca orice bun pastor ,cine are urechi sa auda ,poporul roman doarme avem o credinta nelucratoare .Sa cerem cele de folos de la Dumnezeu sa lucram fapta buna ca vremurile sunt grele Doamne-ajuta

 28. Am vizionat si ascultat cuvantul PS Sebastian .
  Cinste lui !

 29. P.S.SEBASTIAN LUPTA SINGUR IMPOTRIVA CANALIILOR DE LA PUTERE ,CRED CA E MOMENTUL S-AL SUSTINEM DUPA CUM VEDETI SUNT RARI ASTFEL DE OAMENI CE AU CURAJ SA SPUNA ADEVARUL IN FATA LUMII .PE ACEASTA BESTIE PDL-ISTA (TOATA CLASA POLITICA ) I S-A BATUT UN TARUS IN INIMA CA LA FANTOME DE ACEIA A INCEPUT SA-SI ARATE FATALOIU’ DE LUP IMBRACAT IN PIELE DE OAIE ,ASA SE DEOSEBESC DE RESTUL LUMII ,ORB DACA AI FI SI TOT AI VEDEA URA DRACEASCA DIN EL .IESIND LANGA PS. SEBASTIAN SI ALATURANDU-NE LUI VOM PUTEA FI LIBERI SI DEMNI IN TARA NOASTRA ,SA NE TREZIM ACUM PANA CAND NU VA FI PREA TARZIU .S-AI DEA DUMNEZEU PUTERE SI CURAJ PS-LUI S.

 30. @ Sidonia:

  Va rugam, nu mai scrieti numai cu litere mari.

 31. Il stiu pe Prea Sfintitul Sebastian, de cand era ierodiacon, din casetele pe care le ascultam cu frenezie acum 17 ani. Avea un timbru deosebit si o caldura a vocii dand viata unor cantari deosebit de frumoase. M-am bucurat cand am auzit ca a fost hirotonit episcop la Patriarhie, un om cu asa dragoste de Dumnezeu, caci doar daca ai credinta poti darui asa cantari Lui.Este fara doar si poate un Episcop vrednic de asa slujire.
  Am ramas inmarmurit de obraznicia acelui pdl-ist, de dracuiala lui si mai ales de faptul ca nimeni din sala nu i-a spus sa nu mai dracuie ca un birjar incult (nu toti birjarii erau inculti). Eu daca eram reporter la acea conferinta de presa cred ca ii spuneam sa vorbeasca frumos, mi-as fi dorit sa fac asta.

 32. Mi se pare mie, dar eu cred ca este o coincidenta, pentru care cred ca s-au ofuscat acei preoti impotriva Episcopului, personajul Inchizitorul, seamana cu pedelistul nespalat la gura din imaginea de mai sus, asa-i ? Zici ca pictorul s-a inpirat dupa fata viceprimarului nerusinat. Am zis nespalat pentru ca se poate aplica lui o metoda folosita demult in USA, de parintii care-si spalau copii cu sapun la gura cand vorbeau urat.

 33. L-am cunoscut personal pe PS Sebastian in vremea cand Sfintia Sa pastorea in judetul Prahova. Am urmarit acest discurs contoversat si sunt deacord cu sfintia Sa, intru totul. De ce ? Deoarece in vremea noastra pastoratia se face cu duhul biciului, iar nu cu duhul blandetii . Referitor la afirmatia pdl-lui…rusine, mare rusine . Sa vorbesti in felul acesta cu referire la un episcop…! Poate il iarta Dumnezeu, ca nu as vrea sa-i vad sfarsitul ! Felicitari Prea Sfintiei Sale, ne impulsioneaza spre trezvie !

 34. E foarte urat ceea ce a facut politicianul respectiv. Eu ce vreau sa subliniez de fapt. Mai marii bisericii noastre prea le permit multe politicienilor, de dragul subventiilor primite dupa instalarea lor la putere.
  E deja la ordinea zilei ca la orice slujba de sfintire a unei bisericii, hop si cate un deputat sau senator, la care Episcopul locului ii inmaneaza o diploma de merit si laude cat cuprinde. De parca a adus banii repectivi de la el de acasa nu tot din fonduri publice. Si tot sentimentul acela de inaltare pe care slujba respectiva ti-l confera pur si simplu dispare la vederea unor astfel de scene.
  Poate daca unii episcopi nu s-ar mai face pres in fata politicienilor, nici ei nu ar mai avea atata curaj sa adreseze cuvinte jignitoare cu atata usurinta.
  Mai marii biserici sa nu mai aiba tangenta deloc cu politicienii, si atunci acestia din urma se vor uita la ei cu respect si admiratie.
  Sa nu mai puna domnu senator mana pe tel si sa sune pe nustiu ce episcop cand vrea, sa mearga frumos daca are o problema si sa se inscrie in audieta. Ca prea sunt usor abordabili Vladicii nostri cand e vorba de politicieni.
  Un singur exemplu. Esti proaspat absolvent de teologie si nu ai parohie? E destul sa cunosti vreun deputat sau senator si dintr-un telefon la vladica ti s-a rezolvat problema. Oare nu sunt astfel de iesiri ale politicienilor, costul pe care unii episcopi il platesc pentru ca uneori le servesc interesele lor meschine?

 35. Lucas,
  “Oare nu sunt astfel de iesiri ale politicienilor, costul pe care unii episcopi il platesc pentru ca uneori le servesc interesele lor meschine?”
  Tocmai ca aceste iesiri sunt impotriva acelor episcopi care nu fac jocul autoritatilor politice (chiar daca la intronizare cheltuielile au fost facute de primarie – de fapt banii poporului crestin ortodox, ca nu ii scoate primarul din buzunarul sau).

  “Poate daca unii episcopi nu s-ar mai face pres in fata politicienilor, nici ei nu ar mai avea atata curaj sa adreseze cuvinte jignitoare cu atata usurinta.”
  Episcopul Slatinei nu este presul nimanui. Dimpotriva!

  “Mai marii biserici sa nu mai aiba tangenta deloc cu politicienii, si atunci acestia din urma se vor uita la ei cu respect si admiratie.”
  Daca de la Patriarhie ar primi tot ce e necesar ca sa fiinteze episcopia decent (ma refer la cele nou infiintate), nu ar mai fi nevoie de “milostenia” politicului.

 36. politicianul acesta isi face partidul de ras,nu are ce cauta in pdl,ar trebui sa se sesizeze cineva in privinta asta!!

 37. Biserica Ortodoxa Romana trebuie sa slujeasca si sa se sacrifice (vezi martiriul Brincovenilor) pentru neamul Romanesc aflat in, poate, cel mai mare impas al istoriei sale si grava descrestere numerica. Discursul PS Sebastian care “a socat” politicianul fatarnic si l-a facut sa se demaste in toata uritenia si ticalosia sa de vindut, pare inspirat chiar de Mintuitor si Bunul Dumnezeu care, se pare, ca nu au abandonat neamul nostru ticalosit de uneltele dusmanilor de afara care jefuiesc cu cruzime si obraznicie tara si neamul nostru. Noi ne-am bucura cu mila crestina ca socul sa-i trezeasca pina n-o fi prea tirziu.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare