PS Sebastian CRITICA VEHEMENT autoritatile pentru adolescentele rapite din Caracal, acuzand “INCOMPETENTA” si “COMPLICITATEA” lor. “Dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat! Rugaţi-vă pentru copiii dumneavoastră! Rugaţi-vă la Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconştienţi, nu jigodii, nu oameni fără suflet!”

4-08-2019 2 minute Sublinieri

Sursa video ProTV – aici

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian, a oficiat duminică, 4 august, o liturghie arhierească la Caracal, pentru Luiza şi Alexandra, iar la finalul slujbei s-a adresat credincioşilor, mesajul său fiind deosebit de dur.

Slujba a avut loc la catedrala din municipiul Caracal, apelul fiind făcut pe site-ul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor încă din urmă cu patru zile. La finalul acesteia, Episcopul Sebastian a transmis un mesaj deosebit de dur, vorbind de incompetenţa autorităţilor.

„Creşti 15 ani un copil şi vine o jigodie şi ţi-o ia de lângă tine şi-şi bate joc de ea şi o omoară“

„Evenimentele acestea care ne-au îngrozit pe toţi, mai cu seamă pe cei care aveţi fete tinere care sunt căutate şi preferate de aceste reţele ticăloase de oameni care nu se mai satură de bani şi de plăcere. Creşti 15 ani un copil şi vine o jigodie şi ţi-o ia de lângă tine şi-şi bate joc de ea şi o omoară. Unul care n-a mişcat un ac ca să trăiască acel copil. Părinţii ei s-au străduit cu ea. Dar ce numai el?! Sunt atâţia care fac acelaşi lucru. Pentru toate aceste victime ale traficului de carne vie ne-am rugat cu toţii astăzi ca Dumnezeu să le întorcă pe aceste fete în familie, să întoarcă inima acestor oameni fără inimă şi să-şi caute plăcerea în altă parte, nu abuzând pe copilele nevinovate.

Dumnezeu să vă păzească copiii dumneavoastră, aşa cum a ştiut Dumnezeu să păzească căsuţa aceasta, înconjurând-o cu ziduri de zăpadă (…) Cineva aseară mi-a dat un telefon şi m-a-ntrebat:  „Te duci la Caracal să faci slujbă?“ Şi am zis –„ Da“. „Dar ce slujbă faci pentru Alexandra?“. Şi am: parastas. Adică întrebarea era – o pomeneşti la vii, sau o pomeneşti la morţi? Şi am zis: o pomenim la parastas! „Dar ce, crezi că a murit?“, m-a întrebat, aşa cum vă întrebaţi şi dumneavoastră şi cum se întreabă  toată lumea în ţara asta. Credeţi că a murit? Şi am zis: „Să dea Dumnezeu să nu fi murit!“. Să dea Dumnezeu să fie vie, să-şi dovească adică încă o  dată incompetenţa, sau mai bine zis complicitatea, autorităţile, şi într-o zi să ne ceară scuze şi să spună – iată, Alexandra este vie! Să dea Dumnezeu să fie vie, toţi ne-am rugat pentru asta. Dar vă spun, dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat. Atât!

Am hotărât s-o pomenim astăzi la parastas şi pentru că ne-am adus aminte de o întâmplare minunată. La parastas, cei pomeniţi, cei dispăruţi – ei ne văd, ne ascultă şi se împărtăşesc din harul şi mângâierea lui Dumnezeu. Un tânăr, cum spune tradiţia, l-am pomenit. După 4 ani de zile a venit băiatul acasă. După patru ani de zile a venit băiatul acasă. Alexandra ne vede, a simţit solidaritatea noastră, a tuturor celor care aţi ieşit în stradă, aţi strigat, răguşind, poate, împotriva unor autorităţi depăşite de situaţie, inconştiente, care mai degrabă îşi dau mâna cu infractorii, decât cu noi. 

Alexandra vede suferinţa părinţilor ei, care ieri îi săpau groapa în cimitir. Rugaţi-vă pentru copiii dumneavoastră! Rugaţi-vă la Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconştienţi, nu jigodii, nu oameni fără suflet. Ci cu oameni cu responsabilitate, cărora să le pese de noi, aşa cum noi îi respectăm acolo unde sunt puşi în funcţii. Noi îi respectăm, să ne respecte şi ei şi să-şi facă datoria faţă de noi. Pentru că ce-am văzut săptămâna asta a fost prostie, a fost inconştienţă, a fost trădare, a fost incompetenţă, a fost tot ce vreţi, bătaie de joc, de aceea nu mai crede nimeni nimic. La Dumnezeu ne-a mai rămas credinţa şi rugăciunea, cu această convingere am făcut apelul la rugăciune de astăzi şi vă mulţumesc celor care aţi venit să vă rugaţi împreună cu mine şi cu părinţii!“, li s-a adresat episcopul celor prezenţi în catedrala de la Caracal.


Categorii

PS Sebastian Pascanu, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “PS Sebastian CRITICA VEHEMENT autoritatile pentru adolescentele rapite din Caracal, acuzand “INCOMPETENTA” si “COMPLICITATEA” lor. “Dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat! Rugaţi-vă pentru copiii dumneavoastră! Rugaţi-vă la Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducători cu frică de Dumnezeu, nu inconştienţi, nu jigodii, nu oameni fără suflet!”

 1. Vrednic este !!! Știrile Protv îl acuză de duritate, deși cred că, poate doar cu excepția cuvântelor “jigodie” și “jigodii”, n-a fost deloc dur, având în vedere că statul român a ajuns după aproape 30 de ani, într-un punct mort. Măcar de-am înțelege acum, după atâția ani de chin, noi cei mulți (că în privința conducătorilor politici nu-mi fac iluzii) că nu mai putem continua așa, stând departe de Dumnezeu, complăcându-ne în păcateăle noastre. Foarte probabil “lătrăii de serviciu” din presă îl vor “taxa” pe PS Sebastian pentru aceste cuvinte socotite dure, iar Biserica va fi arătată cu degetul, însă noi să ne rugăm pentru PS Sebastian, pentru Alexandra și pentru toți ceilalți care sunt în primejdii, în necazuri și în nevoi de tot felul.Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. Axios/Dignus est/Vrednic este!
  Tot respectul pentru PS Sebastian si atitudinea sa in momentele critice din ultimii ani, cuvantul sau este necrutator si are din ceva din focul slavitului prooroc Ilie Tesviteanul. “Jigodie” si “jigodii” sunt cuvintele romanesti potrivite pentru aceia din cauza carora mor copii si suflete nevinovate, lasati balta “corectitudinea” draceasca!

 3. Da, a spus foarte bine. Ba, din cate l-am auzit si eu din cat au dat la stiri, mi s-a parut ca am simtit o mare indignare a unui om care nu stie sa gandeasca rau despre altul. Era o neputinta in a se arata manios cu adevarat, desi limpede ca era, dar nu stia cum sa fie. Vrednic este! spun si eu, caci din pozitia prea sfintiei sale este greu, greu sa spui astfel de cuvinte… desi drepte.

 4. Te iei cu mainile de cap. In Siria sunt zeci, poate sute de copiii rapiti, violati,mutilati si omorati de teroristi si nu zice nimeni nimic, nimic. Si nu numai in Siria ci in toata lumea. Copii prin orfelinate, abuzati de pedofili,dati spre adoptie homalailor si lesbienelor,avortati, sacrificati in ritualuri satanice etc. Asa au fost din toate timpurile si dupa cum stim din vremea lui Irod. Cine are cu adevarat dragoste se roaga pentru toti acesti copilasi nu din cand in cand ne senzibilizam cu toti deodata si ne aratam mari crestini,aparatori ai celor prigoniti pe nedrept.Sa nu fim ipocriti! Social engineering at its finest!

  Si de la Parintele Neofit al Ciprului:

  https://www.foxnews.com/world/cyprus-bishop-abortion-serial-killer-hyprocisy?fbclid=IwAR24IMfVWiVWZm-o7kvnu37c7SoabJ3iPofQcppDiVrw2Z8Qk66rRaIGfe8

  Explicat mai pe larg de Monahul Pimen Vlad:

  https://www.youtube.com/watch?v=UEtR1jNQZc4

  Uitati-va incepand de la minutele 12:25

  Iertare!

 5. Am citit cândva, că pe vremea lui Vlad Țepeș, cel mai vestit tâlhar din acele vremuri a fost prins și desigur, cum era pe-atunci, a fost condamnat să fie tras în țeapă. Însă atunci când s-a văzut înaintea țepei, vestitul tâlhar a izbucnit în plâns…Întrebat de ce plânge, acesta a izbucnit printre suspine la adresa mamei sale :”Unde este acum mama, să mă vadă unde am ajuns, dacă m-a învățat de mic să fac asemenea lucruri, să fur, să jefuiesc fără să-mi spună nimic despre ce pățesc cei care comit asemenea fapte.” Auzind Vodă Țepeș, care era de față, destăinuirea tâlharului, l-a întrebat dacă mai trăiește mama lui. Auzind că încă mai trăiește (dacă mi-aduc bine aminte, trăia pe picior mare, beneficiind direct de “roadele” jafurilor vestitului ei fiu), Vodă Țepeș a dat poruncă să fie căutată, adusă și trasă în țeapă mama vestitului tâlhar, în locul fiului său, pentru că era vinovată direct față de fiul său, dar și față de toate victimele care fuseseră tâlhărite de acesta. Mi-am amintit de această întâmplare, zilele trecute, când am găsit pe Mediafax, un articol despre cei mai cunoscuți criminali în serie din România. Chiar nu voiam să-l citesc, în contextul a ceea ce s-a petrecut la Caracal, dar mi-a sărit în ochi numele lui Ion Rîmaru, despre care auzisem în tinerețe și despre care vuise opinia publică în anii ’70 ai secolului trecut. Nu am intenția de a mai scrie despre odioasele sale crime pentru care a fost condamnat la moarte de autoritățile comuniste și executat prin împușcare la 23 septembrie 1971. Ceea ce mi-a atras atenția este faptul că, asemenea tâlharului din vremea lui Vlad Țepeș, atunci când s-a văzut înaintea plutonului de execuție a spus :” Căutați-l pe tata, el este de vină.”, cuvinte care au rămas în memoria celor care le-au auzit atunci, înainte de a-l executa și datorită cărora au ajuns astăzi până la noi. Era student în anul trei de facultate. Nu știu dacă autoritățile l-au căutat pe tatăl său sau nu, dar Judecata Domnului l-a arătat, exact un an mai târziu, la 23 septembrie 1972, atunci când a fost descoperit trupul unui om mort ce părea că a căzut din tren. În urma examinării, pentru a se stabili cauza exactă a morții și cine era persoana decedată, s-a descoperit că era vorba de Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru, care săvârșise niște crime odioase în 1944 și care nu fusese descoperit până în momentul morții sale și ale cărui amprente digitale corespundeau cu ale autorului crimelor din 1944.
  Am scris aceste istorisiri gândindu-mă la ceea ce s-a petrecut la Caracal. Oare de ce a ajuns Gheorghe Dincă la asemenea fapte reprobabile ? De ce a clacat sufletul lui ? Cred că ar trebui cunoscute frustrările care l-au împins la asemenea fapte condamnabile și făcute publice pentru a putea trage învățămintele necesare pentru a preveni, pe cât posibil, ca pe viitor să nu mai ajungă cineva în asemenea postură. Bănuiesc că nu era un om apropiat de Biserică, foarte probabil și nespovedit de foarte mult timp. De obicei presa, în continuă căutare de senzațional, omite esențialul.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. @Constantin

  Biserica se roagă mereu pentru cei aflați in astfel de napaste, dar este firesc sa conștientizezi mai mult amploarea tragediei când se întâmpla la(nga) tine…

 7. @ Romil

  Ca o curiozitate, asa – Ramaru era tot din Caracal.

 8. Iar dupa crimele din anii 70, familia Ramaru si-a schimbat numele in Dinca.

 9. @ menumorut:

  Ultima informatie a fost vehiculata la inceput de cineva, dar s-a infirmat apoi. In orice caz, pista asta e cea mai comoda pentru autoritati, pentru a rezolva profitabil ancheta…

 10. @ admin
  Tot ce e posibil… Nu ma mai mira nimic.

 11. @constantin

  Despre Siria și atrocitățile comise de statul islamic în Siria și Irak împotriva creștinilor din acea zonă, despre atrocitățile comise asupra creștinilor din Pakistan, India, China, Coreea de Nord, din Nigeria și alte țări din Asia și Africa, au publicat articole și frații admini aici pe site. Au scris desigur și despre celelalte atrocități de care d-ta ai amintit mai sus. Deci, nu se poate spune că “nu zice nimeni nimic”. Despre acestea am amintit și eu în treacăt, într-un comentariu la postarea precedentă. Dar, dacă acolo sunt condiții de război civil și dese tulburări interetnice și interconfesionale, la noi sunt, cel puțin aparent, condiții de pace. Nu ne putem totuși ascunde după deget, că deși este vreme de pace, criminalitatea, prin numărul mare de avorturi, este foarte ridicată în România, așa cum aminteam într-un comentariu anterior.
  De aceea sunt de părere că, totuși, trebuie să ne îngrijim mai întâi de problemele din ograda noastră și apoi de celelalte. Dacă nu reușim să le rezolvăm pe ale noastre, cum am putea să ne dăm cu părerea despre rezolvarea problemelor celorlalți ? În plus, “lumea întreagă este un Pitești uriaș”, spunea vrednicul de pomenire Părinte Iustin Pârvu, deci “nu mai există soluții omenești” pentru aceste probleme (tot Părintele Iustin spunea asta), decât pocăința noastră, “inima înfrântă și zdrobită Dumnezeu nu o va urgisi”. Nu spun că trebuie să fim indiferenți, Doamne ferește, ba dimpotrivă, cred că având noi problemele noastre pentru care ne doare inima, îi înțelegem și ne doare inima și pentru ei. Cu iertare…

  @menumorut

  Deoarece la Bunul Dumnezeu nimic nu este întâmplător și se mai spune și că “gura păcătosului adevăr grăit-a”, fiind surprins de cele aflate în legătură cu schimbarea numelui lui Rîmaru, am intrat un pic pe net și am găsit că familia fratelui său și-a schimbat numele din Rîmaru în Ciocan. Și da, Ion Rîmaru era tot din Caracal. Surprinzător sau nu, acum doi ani, în 2017 au fost realizate și niște emisiuni televizate despre el !!! Într-una dintre ele, un specialist în domeniu, a relatat despre faptul că în cercetările din România nu s-a utilizat expertiza psiholegală, care, înafara țării, este indispensabilă în alcătuirea rechizitoriului. Nu știu cât și dacă este utilizată în domeniu, în România zilelor noastre. Mi se pare că nu prea este utilizată, deși, după umila mea părere, un psiholog (și mai ales un preot duhovnic, dacă cel incriminat ar dori să se spovedească) ar putea ajuta enorm, atât în descoperirea adevărului cât și în redresarea sufletului celui incriminat dar și, mai ales, la înțelegerea motivelor care au (con)dus la aceste acte reprobabile: răpire, trafic de carne vie, viol, crimă etc.
  Culmea este că deși, în cazul Ion Rîmaru, tatăl lui era, cel puțin, autorul moral al crimelor săvârșite, el nu a fost condamnat (deși a fost cercetat în cazul crimelor de care a fost acuzat fiul său) din lipsă de…probe !!! Atunci, a intervenit pronia divină și l-a descoperit pe adevăratul vinovat, exact la un an de la împușcarea fiului său. Și atunci, ca și astăzi, se pedalează pe moștenirea genetică, deși este absolut evident că este vorba de o (de)cădere sufletească în vremurile de război din anii ’40 (tatăl, Florea Rîmaru, a săvârșit ororile și crimele în 1944), fără a-și spovedi aceste grele păcate…Ba, s-a obrăznicit și mai mult înaintea Domnului, s-a căsătorit și a avut copii, dintre care primul, zămislit în condițiile în care sufletul tatălui era încărcat de povara păcatelor săvârșite fără pocăință și spovedanie, a primit în trupul său toată înclinația spre asemenea fapte reprobabile, plus “încurajarea” din partea tatălui spre astfel de fapte. Dacă acest caz a fost îngăduit de Bunul Dumnezeu pentru “trezirea” lui Nicolae Ceaușescu (care, așa cum spunea cineva în emisiune, înnebunise din cauza acestui caz nerezolvat) din convingerile lui comuniste, din păcate, din cauză că regimul nu ținea cont de latura sufletească, pe care chiar voia să o suprime, s-a ajuns doar la suprimarea făptașului, nu și la suprimarea cauzei. În fine, asta este părerea mea. De aceea cred că și în cazul Gheorghe Dincă ar trebui să fie luată în considerare și partea de expertiză psiholegală, ale cărei concluzii ar putea face ca pe viitor aceste orori să fie prevenite, să nu se mai repete sau măcar să poată fi evitate, fie măcar și în ultima clipă.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 12. Topicul este despre tragedia mortii Alexandrei si interdependentele ei, condamnata dur de IPS Sebastian, “tineti aproape” !

 13. @GeluS

  “Topicul este despre tragedia mortii Alexandrei si interdependentele ei, condamnata dur de IPS Sebastian, “tineti aproape” !”
  Din păcate trebuie să “ținem aproape” cu vești din ce în ce mai înfiorătoare…

  https://www.libertatea.ro/stiri/alexandra-omorata-aceeasi-zi-diicot-fbi-destructurau-reteaua-rechinul-craiova-2719329

  @constantin

  După cum se poate observa din linkul de mai sus, tragedia este MULT mai mare decât pare la prima vedere, pentru că tragedia Alexandrei s-a petrecut pe fondul existenței unui “Rechin” începând din 2012. Și nu numai a lui.

  În altă ordine de idei, așa cum aminteam într-un comentariu anterior, e ușor să judeci procurorii DIICOT sau polițiștii din Caracal, dar dacă noi am fi în locul lor, oare ce-am fi făcut ? Este clar, am fi cerut să plecăm de la Caracal în altă parte. Dar, statul român, SRI-ul atât de bine plătit, președinția României, Guvernul României, dar și opoziția, de la A la Z, n-au avut decât grija lui Dragnea, socotit pericolul nr. 1 și a destrămării și destructurării PSD !!! ATÂT !!! Toată clasa politică românească este compromisă, inclusiv cei de la USR, PLUS, PMP, UDMR, Pro România ș.a.m.d., ca să nu mai spun de serviciile de securitate. Este clar că nu (mai) avem altă soluție decât pocăința noastră sinceră și rugăciunea. Bineînțeles dacă nu vrem să pierdem totul și “aici” și “dincolo”.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare