Episcopia Slatinei și Romanaților: CHEMARE LA REFERENDUMUL PENTRU APĂRAREA FAMILIEI NORMALE. PS Sebastian: “Bărbatul și femeia, pentru că numai ei pot da naștere la copii. Numai aceasta este căsătoria roditoare, care poate asigura viitorul omenirii… Ajungem să fim, de la an la an, tot mai puțini. O criză a căsătoriei ne mai lipsește ca să devenim și mai puțini”

5-10-2018 8 minute Sublinieri

Episcopia Slatinei și Romanaților:

Cuvântul Preasfințitului Episcop Sebastian despre Referendumul național privind definirea căsătoriei în Constituție

În seara zilei de 29 septembrie, în Municipiul Slatina s-a desfășurat un marș pentru susținerea Referendumului național privind înlocuirea în Constituție, la art. 48 alin. 1, a termenului soți cu un bărbat și o femeie, precum și Referendumul local de întregire a denumirii județului Olt în Olt-Romanați, ambele urmând a se desfășura simultan în zilele de 6 și 7 octombrie.

La acest marș a participat Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și un mare număr de preoți, profesori și credincioși, urmând traseul Esplanada “Oltul” – Prefectură – C.E.C. – Casa de Cultură a Tineretului și retur pe trotuarul opus.

În fața Casei de Cultură a Sindicatelor, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt legat de importanța participării populației la Referendumul național pentru definirea căsătoriei:

“Dragii mei,

Cred că este bine mai întâi să îmi cer iertare, în numele poporului român, care este ofensat de faptul că trebuie să ieșim astăzi aici și să apărăm ce? Cea mai veche instituție a omenirii! Familia! Familia întemeiată pe un bărbat și o femeie. Aș vrea, întâi de toate, să aduc mulțumiri Parlamentului României, pentru că a înțeles să-și facă datoria față de neamul românesc, care nu a cunoscut până acum o altfel de căsătorie decât cea între un bărbat și o femeie, votând pentru desfășurarea acestui Referendum, ținând astfel cont de inițiativa Coaliției pentru Familie, care s-a zbătut și a strâns trei milioane de semnături pentru acest lucru.

De ce milităm pentru această căsătorie? Pentru că Dumnezeu, când l-a făcut pe om, a făcut un bărbat și o femeie: pe Adam și pe Eva. Nu a făcut doi Adami, nici două Eve. Nu a făcut un Adam și mai multe Eve, ca să sugereze în vreun fel poligamia, ci un bărbat și o femeie și acestora doi le-a poruncit Dumnezeu, încă de la început: creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți! Cine? Bărbatul și femeia, pentru că numai ei pot da naștere la copii. Numai aceasta este căsătoria roditoare, care poate asigura viitorul omenirii.

Și, iată, se întâmplă să discutăm despre acest lucru într-un moment în care societatea noastră străbate cea mai cumplită criză demografică din istoria ei. Pe de o parte, din cauza scăderii numărului nașterii de prunci, iar pe de altă parte din cauza migrației către Occident, provocată de sărăcie. Ajungem să fim, de la an la an, tot mai puțini. O criză a căsătoriei ne mai lipsește ca să devenim și mai puțini.

De ce trebuie căsătoria să fie doar între un bărbat și o femeie? Pentru că altfel de însoțiri Dumnezeu le-a pedepsit. În Vechiul Testament, dacă citiți în Cartea Facerii, la capitolul 19, se arată cum Dumnezeu a pogorât foc din cer și a ars cetățile Sodoma și Gomora, pentru că locuitorii aceia și-au asumat niște drepturi ca cele despre care se vorbește acum în România.

Nu suntem înapoiați! Nu suntem retardați! Nu suntem medievali! Alte paisprezece state din Europa au conservat definiția sănătoasă a căsătoriei, cea dintre un bărbat și o femeie. De aceea, eu cred că facem cel mai firesc lucru de pe pământ, acela să ne apărăm valorile perene ale neamului nostru românesc și credință noastră de creștin-ortodocși. Pentru aceea eu vă mulțumesc că sunteți astăzi aici!

Am luat aprobare de la Primărie pentru desfășurarea unui marș, așa cum facem, de câțiva ani, și la Buna Vestire, când organizăm Marșul pentru viață. Vom merge în mod disciplinat, ca de obicei, fără să răspundem posibilelor provocări, fără să vorbim nepoliticos la adresa celor care au altfel de orientări dar, în același timp, nu putem să nu spunem cu fermitate și cu curaj că noi, creștinii ortodocși, nu suntem deschiși spre un alt gen de căsătorie decât cel tradițional, de la Adam și Eva, între un bărbat și o femeie.

Fac un apel către dumneavoastră preoții, ca această săptămână să încercați să convingeți și să informați în primul rând oamenii, pentru că am observat că sunt români care nu știu pentru ce vom vota sâmbătă și duminică, ce fel de Referendum este acesta și despre ce este el. Vă rog ca, această săptămână, să vă informați credincioșii și să-i convingeți să-și apere demnitatea de creștin-ortodocși, de români sănătoși, cu orientare sănătoasă, curată și naturală, așa cum a avut din totdeauna poporul român.

Sigur, din Occident ne vin fel de fel de tentații. Am vizitat și eu Occidentul și am rămas încântat de civilizația lui, de spiritul de muncă al oamenilor de acolo, de cinstea lor, de celălalte calități frumoase, dar nu putem să nu recunoaștem că de acolo vin și lucruri urâte, lucruri rele, ca acesta al orientărilor de tot felul și al lovirii sistematice în căsătoria naturală și normală a unui bărbat cu o singură femeie. Să respingem ceea ce nu ni se potrivește, așa cum suntem deschiși să primim ceea ce ne place, ceea ce este sănătos și ceea ce este frumos. Să ne exercităm dreptul de a respinge ceea ce nu se mulează pe noi, ceea ce nu se potrivește cu conștiința noastră de români și de creștini ortodocși.

Dumnezeu să ne ajute ca, la votul de la Referendumul de sâmbătă și duminică 6 și 7 octombrie, să putem realiza pragul legal, așa încât Referendumul să fie validat, pentru ca să sigilăm, pentru totdeauna în Constituția României, definiția corectă a căsătoriei, aceea cum că ea poate fi oficiată numai între un bărbat și o femeie.

În liniște și în rugăciune interioară să îi cerem lui Dumnezeu să păzească neamul nostru curat și neîntinat, nevătămat de toate aceste ideologii moderne care sunt la modă, dar de fapt sunt împotriva voii lui Dumnezeu. Dumnezeu să ne ajute!”

***

Cuvântul Părintelui Nicolae Bălășoiu de la Mănăstirea Clocociov despre familie și instituția căsătoriei

[…]

La finalul marșului, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, Preacucernicul Preot Nicolae BĂLĂȘOIU de la Mănăstirea Clocociov a ținut un cuvânt despre familie și instituția căsătoriei, clarificând și aspecte ce țin de definirea “genului” în tratatele internaționale:

Trăiţi ca oamenii liberi, dar nu ca şi cum aţi avea libertatea drept acoperământ al răutăţii, ci ca robi ai lui Dumnezeu (I Petru 2, 16)

Poți distruge o instituție în două moduri: o desființezi, sau o transformi, până când devine total altceva. În „Manifestul Partidului Comunist din 1848, Marx și Engels propuneau „desființarea familiei” (mica burghezie). În „Originea familiei, a proprietăţii private şi a statului” din 1884, Engels scria că familia înseamnă „subjugarea unui sex de către celălalt” – mai exact a femeii de către bărbat. Pentru marxiști, totul e o luptă între oprimați și opresori. Lupta de clasă s-a extins la lupta de sexe – ceea ce numim Freudo-Marxism, sau „sexo-marxism”. Sexomarxiștii nu mai cer, ca Marx și Engels în 1848, „desființarea familiei”, ci redefinirea ei. În paralel, „revoluția sexuală” a făcut ca nenumărați oameni să prefere concubinajul sau pactul civil: mulți copii (majoritatea în Franța) se nasc azi în afara căsătoriei (60%). E curios, nu? Cuplurile bărbat-femeie neglijează căsătoria, dar cele homosexuale o cer insistent…

De ce e familia o instituție esențială? Simplu: în familie se naște viața, iar în cadrul ei cresc armonios copiii, fiindcă rolul primordial al familiei este să producă și să protejeze viața. Ea se întemeiează pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie – singurii care pot procrea natural – chiar dacă nu toate cuplurile pot sau doresc să aducă pe lume copii. De aceea, nu e prevăzută căsătoria între doi bărbați, sau între două femei, care prin definiție nu pot procrea natural într-o astfel de relație.

Există nenumărate tipuri de relații între oameni: prietenia (fără certificat de prietenie), concubinajul, relațiile private bazate pe o pasiune sau o patima comuna etc. Căsătoria civilă nu certifică oficial iubirea între doi adulți, ci obligă tații să asume identitatea copiilor lor și, odată cu aceasta, împreună cu soțiile lor, creșterea și educația copiilor lor. Statul dă un certificat de căsătorie în vederea unei utilități sociale a căsătoriei: responsabilitatea părinților față de copii și prin ei față de societate. Când părinții nu-și îndeplinesc datoriile specifice copiii suferă și statul poate interveni.

Evident că în orice instituție, deci și în căsătorie, există și accidente de parcurs: divorț, deces, infidelitate, violență domestică etc. Dar, toate acestea nu sunt în măsură să pună sub semnul îndoielii definiția căsătoriei: „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Legislatorul nu discriminează între cetățeni, ci limitează soții la un singur bărbat și o singură femeie, maturi, neînrudiți și cu consimțământ, fiindcă se gândește în perspectivă la „interesul superior al copilului”, așa cum afirmă art. 263 al Codului Civil. Cei care apără definiția actuală a căsătoriei cred că legislatorul are dreptate și că interesul superior al copilului este să vină pe lume și să crească într-o familie naturală, cu o mamă și un tată. Firește, pot exista accidente de parcurs – moartea unuia sau a ambilor părinți, destrămarea familiei, abandonul copiilor –, dar o familie cu doi tați sau două mame este nenaturală din start și contravine interesului superior al copilului, chiar adoptat, de a crește într-o familie cu o mamă și un tată.

Iată de ce aproape trei milioane de cetățeni au cerut înscrierea definiției clare a căsătoriei în Constituția României. Ei nu sunt motivați de ură față de semenii cu alte preferințe sexuale, ci sunt preocupați de interesul superior al copiilor, care se pot naște sau pot fi adoptați într-o familie. Ei nu cer să se schimbe ceva, să se suprime un drept al cuiva, ci doar să se mențină definiția unei instituții esențiale. A înscrie definiția căsătoriei în Constituție garantează că ea nu poate fi schimbată în Parlament prin votul unei majorități politice, ci doar prin consultare populară. Trei milioane de români s-au mobilizat în anul 2015 pentru a iniția Referendumulul pentru o definire limpede a căsătoriei. Acesta o știu mulți, dar nu tot atâția susțin demersul legal și democratic. Unii, nu mulți, dar influenți, au făcut totul pentru a nu exista un Referendum.

Prea puțini știu, însă, că în anul următor inițierii Referendumului, în 2016, România, prin reprezentanții ei, a participat la Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul). Deși scopul Convenției de la Istanbul este lăudabil, acest memoriu reliefează că, de fapt, Convenția de la Istanbul nu este un răspuns adecvat la problema violenței domestice. Mai mult, Convenția de la Istanbul conține o serie de aspecte problematice. Poate cea mai scandaloasă este redefinirea genului. Înainte de Convenția de la Istanbul, singura definiție a „genului” într-o convenție internațională este dată de Statutul de la Roma. Acesta folosește termenul de „gen” în mod clasic, anume ca sinonim pentru sexul biologic. Convenția de la Istanbul sustine ideologic că sexul și „genul” sunt două concepte diferite și că omul se naște ca o ființă neutră, care poate să își determine sau să își schimbe „genul” în cursul vieții și sub influența diverșilor factori, precum societatea, educația și auto-determinarea. Ce înseamnă că genul este un rol asumat? Înseamnă că ne-am mutat din sfera biologicului, adică a datului biologic, a sexului biologic, în sfera lingvistică și în loc să desemnăm printr-o noțiune o realitate biologică, deconstruim (schimbăm) realitatea biologică printr-un termen lingvistic, care nu mai are două variante, ci are trei variante, masculin, feminin și altceva. La momentul de față există peste 100 de genuri declarate. Documentul este ratificat de România în 2016, dar respins de țări ca Bulgaria și Slovacia. Mai devreme sau mai târziu, prin vreun tertip juridic sau politic ingenios, s-ar putea specula, fara scrupule, breșa din Constituție – căsătoria între soți.

E nevoie ca fiecare dintre noi să înțelegem importanța mizei acestei clipe istorice. Doar o asemenea conștientizare poate duce la o mobilizare colectivă, fie ea și una de-o clipă, așa cum s-a mai produs în câteva rânduri în ultimii aproape 30 de ani. E nevoie doar de efortul fugitiv de a merge cât mai mulți la cabina de vot, spre a-și exprima în mod liber și democratic opinia asupra chestiunii în dezbatere. Demersul celor care vor claritate și normalitate în viața de familie ar căpăta astfel din toate punctele de vedere o legitimitate de necontestat. În schimb, nepăsarea colectivă va duce mai mult ca sigur la ratarea unei șanse unice și va urgenta negreșit schimbarea de care nu avem nevoie și care riscă să ne amenințe valorile și temeiurile existenței. Dacă nu ni le apărăm acum, mai târziu s-ar putea să nu mai avem ce apăra.

Referendumul nu este împotriva cuiva sau a ceva, ci este pentru ceva și pentru cineva, este pentru familia naturală, pentru viitorul copiilor noștri. De aceea, vă îndemn, cu foarte multă dragoste, să vă implicați și să votați DA pentru susținerea explicitării art. 48 din Constituție.

DA PENTRU FAMILIE, pentru fidelitatea față de identitatea noastră creștină și românească și pentru binele urmașilor noștri!

Fie ca Bunul Dumnezeu să dea fiecăruia un gând bun, la momentul oportun!”

La final, părintele a dat curs citirii unei poezii alcătuită pe structura celebrei poezii Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane! a poetului Radu GYR, de către un român stabilit în Germania, care îndeamnă la păstrarea nealterată a valorilor perene creștinești.

Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

de Bogdan MUNTEANU

.

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,

nu pentru traiul sau pentru hrana,

ci pentru cerul României de mâine,

ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

.

Pentru rânduiala dreaptă a firii,

ca și cei de mâine să știe ce-s tata și mama,

pentru adevăratul temei al iubirii,

ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

.

Nu vrei să iei nimănui libertatea,

ci doar să cinstești sfânta Nuntă din Cana.

Arată-ți credința, dar și bunătatea,

ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

.

Azi „progresismul” cu dulci vorbe vă minte,

dar nu vă lăsați ispitiți de Satana,

că sufletul nu-l vinzi pe-un blid de linte,

ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

.

Căci familia înseamnă strămoșii,

la sfântul altar pe frunte coroana.

Pentru-ai voștri urmași, copiii, frumoșii,

ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

.

Ne trebuie suflete tari ca oțelul.

Peste valori ni s-abate aspră prigoana,

dar vrem să trăim liberi precum ne e felul.

Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

.

Ridică-te Gheorghe la fel ca străbunii,

ridică-te Ioana la piept cu icoana,

mărturisind azi lumii în ce cred românii!

Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioana!

bty

 

PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI “DA” la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER?

Cuvantul PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, despre RADICALIZAREA SECULARISTA SI CEA ISLAMICA IN EUROPA, multiculturalism si sincretism religios: “SE LOVESTE SISTEMATIC IN CRESTINISM”; “Se organizeaza demostratii nerusinate pentru pacatele impotriva firii”; “CORECTITITUDINEA POLITICA – o politete sinistra care relativizeaza adevarul”; “Daca nu vom intelege sa respectam valorile crestine, DE LUMEA NOASTRA SE VA ALEGE PRAFUL” (video)

MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credință. NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI DE MULTELE MINCIUNI LANSATE PENTRU A SEMĂNA CONFUZIE!”

SUSTINERE PENTRU REFERENDUM din SFANTUL MUNTE ATHOS. Staretul EFREM de la VATOPEDU si Parintii Schitului PRODROMU ii indeamna pe români la MARTURISIRE prin vot si prin cuvantul de propovaduire si ii sfatuiesc “sa nu-si plece urechea la soaptele insuflate de cel viclean pentru a-i abate de la participarea la Referendum”

CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audio, text): “Daca noi suntem considerati nevrednici si suntem, de dragul lui Cleopa de la Sihastria, al lui Paisie, Iustin, Teofil, Staniloae, Țuțea sau Steinhardt, MERGI LA REFERENDUM!”

PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socoteală pentru toate care vor urma, că or să urmeze foarte multe” (VIDEO, TEXT)

PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombrie 2018/ FANATISMUL ANTICRESTIN al “influencerilor” si JOCUL SANTAJULUI, INTIMIDARII, MARGINALIZARII Bisericii

Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare de credinţă. AICI NU SUNTEM ÎN SODOMA”

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea – politica de stat. Homosexualitatea – folosita ca varf de lance in AGENDA IDEOLOGICA NEOMARXISTA DE CREARE A OMULUI NOU (audio+text)

MIHAI NEȘU PENTRU REFERENDUM: “Mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar DA pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă”/ Mărturii de la Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca și alții: „La Referendum vom vota DA, din toată inima” (Video)/ VIRGILIU GHEORGHE: Ieșirea la vot are valoarea unei mărturisiri

Falsurile „Coaliției“ anti-Referendum. RĂSPUNSURI LA CONFUZIILE CELOR ÎNDOIELNICI, derutați de minciunile și zvonurile aruncate in MASS-MEDIA sau FACEBOOK și DEMONTAREA AVALANȘEI DE MANIPULĂRI, INTOXICĂRI ȘI PSEUDO-ARGUMENTE ale propagandei celor interesati sa BOICOTEZE votul din 6-7 octombrie

PROPAGANDA ANTI-REFERENDUM vs. ARGUMENTELE realitatii/ RASPUNSURI celor care manipuleaza ca ar fi “REFERENDUMUL LUI DRAGNEA” si celor care cred ca S-AR INGRADI DREPTURI ALE OMULUI/ Care sunt urmarile legalizarii casatoriilor homosexuale, unde s-a ajuns in tarile “evoluate”?/ JURNALUL COPILULUI HABOTNIC, MANIPULAT DE BISERICĂ/ Ce n-a facut centenarul a facut referendumul?

REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE – CEA MAI LIMPEDE EXPLICATIE VIDEO: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, VASILE BANESCU, la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Scandinavia, alaturi de PS Macarie: “NU ARE LEGATURA CU REDEFINIREA FAMILIEI, aceasta este o manipulare deliberata. Initiativa a pornit dintr-o ingrijorare legata de ASALTUL ANORMALITATII, de asaltul ideologic asupra institutiei casatoriei”

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

De ce să particip la Referendumul pentru familie?/ APOCALIPSA PROPAGANDISTICA A ANTI-CRESTINILOR. Razboiul informational si pericolul votului liber pentru noua ordine globalista/ CASATORIILE HOMOSEXUALE SI DECRESTINIZAREA EUROPEI

De ce e toxică strategia boicotării Referendumului pentru Căsătorie/ CE VOTAM pe 6 si 7 octombrie? “între Realitate și Vis, între Hristos și ideologie, între viață și moarte”/ Referendumul este „școală”, „spital” și „autostradă”

Mesaj puternic al Adunarii Nationale Bisericesti: PARTICIPAREA LA REFERENDUM ESTE UN ACT DE MARTURISIRE/ IPS Laurentiu Streza cheama la POST si RUGACIUNE in saptamana 1-7 octombrie/ Mesaje video pro-referendum de la tenorul Vlad Mirita, medicul Stefan Mindea si altii (Video)/ DEZBATERE LA RADIO ROMANIA CU ANA SACRIERU SI VASILE BANESCU/ Pentru românii din Diaspora: UNDE SI CUM PUTETI VOTA PE 6-7 OCTOMBRIE? Informatii oficiale/ Emisiuni TV cu HORATIU PEPINE si MIHAI GHEORGHIU (Video)

NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

VOTUL PENTRU REFERENDUM VA FI IN DOUA ZILE: pe 6 si 7 octombrie/ LA CE INTREBARE VOM RASPUNDE DA?/ PS Vincentiu cheama si el la vot: Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”

Harry Mihet, avocat pro-bono al crestinilor persecutati din SUA: “Românie, ai o șansă istorică de a decide pentru tine însăți ce înseamnă căsătoria. DACĂ RATEZI ACEASTĂ ȘANSĂ, NU CRED CĂ VEI MAI AVEA ALTA”/ Copiii nu sunt deloc bine în familiile „unisex“/ Ce ni se va întâmpla dacă Referendumul eșuează?/ De ce nu trebuie sa ajunga niciodata “progresistii” la putere/ PEDOFILIE ȘI IPOCRIZIE

Retrogradul de serviciu: VOTEZ DA LA REFERENDUM. „Aici e vorba de un război între religii. Alegem doar de care parte să luptăm. Nu avem o a treia variantă. Să nu ne amăgim, nu vom putea sta pe tușă, toată lumea e participantă”

PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Liviu Pleșoianu, Alin Bogdan și Părintele SAVATIE BAȘTOVOI despre REFERENDUM și PROPAGANDIȘTII NEOBOLȘEVICI AI NEBUNIEI: “Activiștii de azi sînt ucigașii de mîine, pentru că părinții lor au fost ucigașii de ieri”

Originile și scopul Noii Revoluții Sexuale/ Legături primejdioase. LGBTQ + activismul pedofil = LOVE/ PROBLEMA CASATORIEI HOMOSEXUALE. Validare sociala, nu drepturi!

„…ca să se descopere gândurile din multe inimi”/ ACTE DE INTIMIDARE FATA DE VOLUNTARII COALITIEI PENTRU FAMILIE. Afisele sunt VANDALIZATE, voluntarii si preoti AMENDATI. Grupurile #boicot aplica tactici agresive de gherila urbana/ Strategia de sabotare a Referendumului pentru Căsătorie, demontată


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Ideologia genului, PS Sebastian Pascanu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Referendum casatorie familie, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare