PUIU IONITA, presedintele APOR Iasi si om de cultura crestin, a trecut la Domnul

27-12-2017 2 minute Sublinieri

O noua tragedie zguduie Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Cu doar cateva ore inainte de drama familiei profesorului Bogdan Petru Maleon, de la Facultatea de Istorie si director la BCU, o noua veste groaznica zguduie mediul academic iesean.

Lect. univ. dr. Puiu Ionita, de la Facultatea de Litere, a murit. Acesta era unul dintre cei mai promitatori si activi oameni ai Universitatii Cuza.

Trupul neinsufletit a fost depus la Biserica Galata, situata mai sus de Sfanta Manastire Galata, iar inmormantarea va avea loc miercuri, 27 decembrie, ora 13.30.

Atat familia, prietenii cat si colegii din mediul academic au ramas cu un gol in suflet in urma acestei intamplari triste. Acestia au trimis si mesaje de condoleante in memoria lui Puiu Ionita:

“Profesorul Puiu Ionita, lector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi, a adormit intru Domnul. Dumnezeu sa-l odihneasca in fericirea Raiului! A fost un crestin adevarat si un mare marturisitor al adevarului! Sincere condoleante familiei! Este o mare pierdere pentru studentii domniei sale si pentru mediul academic iesean!”

“Dumnezeul slavei sa te salasluiasca in Lumina Sa pe care ai iubit-o si ai marturisit-o cu dragoste osarduitoare, dragul nostru. Sa ocroteasca pe toti cei dragi inimii tale si sa le ajute totdeauna.”

“Puiu Ionita, lector la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, a adormit intru Domnul. Prieten si colaborator al Editurii Doxologia, Puiu Ionita a participat la numeroase conferinte si lansari de carte organizate de editura noastra, fiind inzestrat cu talantul cuvantului rostit si scris. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”

 

[…]

Inclusiv reprezentantii Ligii Studentilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza si-au exprimat regretele:

“Liga Studentilor isi exprima regretul fata de pierderea neasteptata, in zi de mare praznic, a profesorilor Puiu Ionita si Bogdan Maleon.

Lect. univ. dr. Puiu Ionita a inspirat generatii de studenti ai Facultatii de Litere, oferindu-le o perspectiva mistica asupra poeziei romanesti, facandu-le cunoscuta poezia orala romaneasca de detentie reprezentata de Radu Gyr, Nichifor Crainic s.a. Slujba inmormantarii va avea loc la Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena din Galata (str. Manastirii colt cu str. Azilului) miercuri de la ora 13:30. Inhumarea va avea loc la cimitirul din Valea Lupului.

Prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” si fost director al Muzeului Universitatii, profesor al Facultatii de Istorie, a fost un colaborator al organizatiei noastre, in urma parteneriatului nostru dezvoltandu-se sala 24/24 a BCU Iasi si alte proiecte, axate in principal pe politici de management biblioteconomic. In 2018, cu ocazia aniversarii Centenarului Marii Uniri, planificasem refacerea stemei Romaniei Mari si a efigiilor regale de pe lateralele cladirii BCU.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!”

  • APOR Iasi: 

Puiu Ioniță – in memoriam

Unii dintre noi l-au cunoscut pe Puiu nu cu mult timp in urma, odata cu asocierea parintilor pentru opunerea hotarata scoaterii orei de religie din scoli. Puiu a fost presedintele Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie, organizatia ieseana, care, alaturi de initiativa la nivelul intregii tari, s-a implicat și în alte actiuni de conservare și promovare a normalitatii tradiționale românești, cum ar fi pastrarea in programa scolara a obiectelor formatoare de caractere si, mai recent, strangerea de semnaturi pentru organizarea referendumului in vederea clarificarii in Constitutia Romaniei a protectiei familiei, asa cum a fost ea lasata de Dumnezeu.

Altii l-am cunoscut pe Puiu mai demult, de pe vremea studentiei, cand, ca reactie la preluarea puterii dupa decembrie ’89 de catre esalonul doi comunisto-securist, a fost organizata o “Piata a Universitatii” si la Iasi, similar celei de la Bucuresti, in fata UAIC. Lui Puiu i se spunea “liderul”, pentru statura sa impozanta in randul celor care pichetau intrarea Universitatii si pentru luarile de cuvant hotarate impotriva celor care, calcand pe cadavrele celor cazuti pentru libertate si indepartarea tiraniei comuniste, se instalasera subversiv la carma tarii.

Puiu a fost insa si un om al exemplului personal: cu o familie numeroasa, o cariera universitara si duminica de duminica la biserica, arata ca intelectualul roman poate si trebuie sa fie in acelasi timp un om al viitorului, cat si un om al traditiei, inscris pe linia Neamului.

La revedere, Puiu !

Pentru cei ce l-au cunoscut si isi doresc sa isi ia ramas bun de la dl. Puiu Ionita, va transmitem ca este depus la Biserica Galata, situata putin mai sus de Sfanta Manastire Galata, tot pe partea dreapta, iar inmormantarea va avea loc maine, 27 decembrie, orele 13.30.

Profesorul Puiu Ioniță, lector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, a adormit întru Domnul. Dumnezeu să-l odihnească în fericirea Raiului! A fost un creștin adevărat și un mare mărturisitor al adevărului! Sincere condoleanțe familiei! Este o mare pierdere pentru studenții domniei sale și pentru mediul academic ieșean!


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare