RAED ARAFAT REVINE la Ministerul Sanatatii, dupa discutii cu BOC si BASESCU. Se pune “batista pe tambal”?
Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat. Decizia a fost luată în urma unei discuţii pe care acesta a avut-o cu Emil Boc şi Traian Băsescu.
“S-a discutat despre varianta ca Arafat să revină în minister, iar acesta a spus că este de acord, dar pe aceeaşi poziţie deţinută anterior, de subsecretar de stat. Decizia finală aparţine premierului“, au arătat surse ale Mediafax.
Informaţia a fost confirmată de premierul Emil Boc care a precizat că Raed Arafat a acceptat să revină în Ministerul Sănătăţii, în funcţia de subsecretar de stat.
Primul-ministru a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Potrivit declaraţiilor făcute de premier, Raed Arafat ar fi discutat astăzi şi cu preşedintele Traian Băsescu.
Raed Arafat a fost aşteptat în această dimineaţă la Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat că a fost sunat de doctorul Raed Arafat.
“Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem“, a precizat ministrul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii a anunţat luni că îl aşteaptă pe doctorul Raed Arafat să colaboreze la proiectul legii sănătăţii.
Şi premierul Boc a declarat ieri, în cadrul primei conferinţe de presă susţinută după începerea protestelor, că fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat este binevenit să revină în minister sau să participe la elaborarea noului proiect de lege privind sănătatea, dacă va dori acest lucru.
Raed Arafat şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în urmă cu o săptămână. Arafat era nemulţumit de noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii. Protestele izbucnite după demisia lui Raed Arafat au ajuns ieri în cea de-a cincea zi. La fel ca şi în Bucureşti, oamenii din 39 de oraşe din ţară au cerut alegeri anticipate şi demisia preşedintelui.
În total, în ţară, peste 10.000 de oameni au ieşit la mitinguri.
- Gandul:
Raed Arafat se întoarce în Ministerul Sănătăţii la doar o săptămână de la demisia din funcţia de subsecretar de stat, survenită pe fondul unei dispute publice cu preşedintele Traian Băsescu. Cu toate acestea, decizia revenirii în echipa lui Ritli Ladislau a fost luată în urma unei discuţii purtate astăzi cu preşedintele. Anunţul că Raed Arafat a fost făcut de premierul Emil Boc.
Iată desfăşurarea LIVE a evenimentelor:
UPDATE 15.33 Raed Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, că a luat decizia de a reveni în minister în urma unei discuţii cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. El a adăugat că a fost şocat de susţinerea populaţiei şi încrederea pe care aceasta o are în el.
UPDATE 14.41“Este o victorie a străzii”, a comentat anunţul revenirii lui Arafat Cristian Tudor Popescu, senior editor gândul. Potrivit lui CTP, Traian Băsescu şi Emil Boc n-ar fi discutat niciodată posibilitatea revenirii doctorului Arafat la minister dacă nu ar fi ieşit oamenii în stradă.
UPDATE 14. 30 Medicul Andrei Georgescu, subsecretar de stat în cadrul Ministerul Sănătăţii timp de aproximativ o săptămână, a declarat că şi-a dat demisia din această funcţie înainte ca premierul Emil Boc să anunţe reîntoarcerea la Minister a lui Raed Arafat. “A fost o înţelegere între mine şi premierul Emil Boc”, a declarat dr. Georgescu.
UPDATE 14.15Emil Boc a confirmat revenirea lui Raed Arafat la minister şi a dezvăluit că decizia acestuia s-a produs după o întâlnire pe care a avut-o astăzi atât cu el cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.
Ministrul Sănătăţii nu a fost prezent la întâlnirea dintre Arafat şi Boc, dar premierul a menţionat că fondatorul SMURD a vorbit cu Ritli Ladislau despre decizia de a reveni la Ministerul Sănătăţii. Premierul a mai declarat că înlocuitorul lui Arafat, dr. Andrei Georgescu, îşi va relua funcţia în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă. “Raed Arafat va face parte din membrii care vor redacta noua lege a Sănătăţii”, a mai spus Emil Boc.
Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
UPDATE 14.09Raed Arafat se va întoarce la minister. Condiţia sa: discutarea unui nou proiect de lege a sănătăţii
Doctorul Raed Arafat, fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a dus la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Emil Boc. Arafat a vorbit cu premierul timp de 30 de minute. Premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, decizie care aparţine premierului, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.
Arafat a părărsit în urmă cu puţin timp Palatul Victoriei, acesta îndreptându-se spre Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, marţi, că a fost sunat seara trecută de doctorul Raed Arafat – care în urmă cu o săptămână şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat, nemulţumit de proiectul privind Legea Sănătăţii, demnitarul urmând să se întâlnească cu acesta şi să discute.
“Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem“, a precizat ministrul Sănătăţii. Ritli anunţase luni că aşteaptă să fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare în privinţa noului proiect al Legii sănătăţii, cu atât mai mult cu cât Raed Arafat este preşedintele Comisiei de urgenţă a instituţiei.
Întrebat dacă doctorul Arafat ar putea reveni în funcţia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a răspus că nu ştie şi că aceasta este o decizie a primului-ministru. Preşedintele UDMR Kelemen Hunor care a iterat luni că Uniunea îl susţine pe Raed Arafat şi consideră că este nevoie de acesta indiferent dacă este în administraţia de stat sau în sistemul sanitar.
Raed Arafat afirma în conferinţa de presă din 10 ianuarie, în care şi-a anunţat demisia, că este dispus să se întoarcă de unde a plecat cu condiţia să aibă o echipă cu care să lucreze. Şi premierul anunţa luni că Raed Arafat poate reveni în minister sau participa la elaborarea Legii sănătăţii dacă doreşte aceasta. Preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului la sfârşitul săptămânii să fie retrasă Legea sănătăţii, la scurt timp ministrul Sănătăţii a anunţat că a retras legea, iar luni a anunţat că vor începe discuţiile pentru noua formă a proiectului de lege.
Declaratiile lui Raed Arafat:
Acum cateva zile mi-am dat demisia dintr-un motiv clar si am spus de atunci ca daca pot discuta liber Legea sanatatii, voi reveni in minister. Motivul pentru care am plecat din Ministerul Sanatatii nu mai exista, proiectul de lege a fost retras.
Am fost socat de sustinerea si increderea populatiei. Lumea crede in ce s-a intamplat in sistemul de urgenta, cu sprijinul Guvernelor din ultimii 6 ani, nu in mine personal. Responsabilitatea de acum incolo va fi mai mare, si acest lucru va impinge sistemul de urgenta sa se dezvolte mai bine. Eu nu am sa ies in talk-show-uri, in discutii, cel putin saptamana asta, pentru ca nu vreau sa acaparez atentia si sa duc la alte discutii si interpretari. Ma intorc de unde am plecat sa continui, motivul pentru care am plecat nu mai exista.
Despre participarea mea la comisia care va elabora noua Lege a sanatatii, o sa ma implic, in special in domeniul sistemului de urgenta. Nu inseamna ca nu am pareri si in alte domenii, dar astea raman pareri de dezbatere. Ma voi implica in domeniul de urgenta. In partea urgentei am opinii de expert, in celelalte parti am opinii personale. Normal ca sectorul privat este binevenit la discutiile privind legea Sanatatii.
Am discutat aseara cu ministrul Sanatatii si am spus ca sunt de acord sa revin in minister. Azi dimineata am vorbit cu domnul presedinte Basescu, care m-a contactat, nu este niciun secret. Eu am zis ca ma intorc, dansii au zis ca este ok si sunt inapoi la minister sa continui lucrurile.
Trebuia sa ies la dezbatere afara, pentru ca in minister discutiile se epuizasera. Nu am demisionat din orgoliu, ci ca sa pot sa vorbesc deschis despre legea urgentei. O sa am aceeasi atitudine intotdeauna, eu apar un principiu. Eu am zis de cand am plecat ca plec in ideea ca daca acest motiv nu mai exista, voi reveni. Banuiesc ca lumea a agreat intoarcerea mea. Comisia de urgenta (din minister – n.red.) ramane nemodificata. Este o comisie de specialitate care include toti factorii din acest domeniu.
Despre proteste n-a venit vorba deloc (la intalnirea cu Traian Basescu – n.red.). Prosetele au pornit pentru sustinerea mea, dar acum este o problema politico-sociala, care trebuie rezolvata la nivel politico-social. Daca la inceput populatia a fost pentru doctorul Arafat, acum sunt implicatii mult mai complexe decat doctorul Arafat. Transmit un singur mesaj normal, pe care l-ar transmite oricine: sa se evite violenta.
Nota noastra:
Avand in vedere dispretul total al presedintelui Basescu, chemarea lui Arafat la Minister este o simpla miscare tactica din aceeasi serie cu retragerea proiectului Legii Sanatatii. E menita sa dezamorseze starea de spirit a populatiei, nicidecum menita sa redreseze deciziile anti-sociale ale guvernarii. Cum ar veni, de vreme ce motivul iesirii in strada a fost demiterea lui Arafat, chemarea lui inapoi ar reprezenta implinirea revendicarii “strazii” si cu asta… basta.
Demiterea lui Arafat a fost insa doar picatura care a umplut paharul nelegiuirilor, nici macar cea mai grozava dintre toate. Paharul e in continuare plin si din el se imbata toate slugile tarfei babilonului.
Desigur ca acum, odata implinite revendicarile strazii, chipurile, propaganda puterii va intensifica acuzele adresate celor care, eventual, vor continua sa protesteze, acuzand “politizarea” sau manipularea televiziunilor.
Legaturi:
Trupe speciale, filtre în gară, cod albastru? Cade jos masca democrației? Ce știu ei ce noi nu știm?
Da, dar pe alta parte, e si o victorie a strazii. Oamenii au vazut ca pot participa astfel la procesul de guvernare, ca au putere (chiar daca limitata). E o lectie si o incurajare pentru iesirea din letargie. E un semn ca SE POATE.
Victorie nu in sensul ca se va modifica ceva in mod necesar in bine in ceea ce priveste legea sanatatii si altele similare – victorie in sensul ca ne poate aduce o amanare a deznodamantului.
Mai castigam timp, ceea ce e singurul lucru care se mai poate castiga.
Iar timpul, in vremile de acum, timpul este FOARTE PRETIOS. Folositi-l cu pricepere, pentru cele de trebuinta.
@ Liviu Nanau:
E greu, domnule, de luptat cu cateva zeci de ultrasi (folositi ca masa de manevra mereu cane e necesar), e greu… nu se poate altfel decat cu niscaiva masuri martiale, anulari de drepturi si libertati civice. NU SE POATE FACE ORDINE ALTFEL, SA NE INTRE BINE IN CAP! Decat prin… a da drumul haosului si anarhiei sa se dezlantuie controlat si sa si boicoteze orice fel de contestatie pasnica. Sa ne obisnuim! Altii au testat asta cu “teroristii”, noi ii avem pe “ultrasi”. Sunt periculosi si… die-hard!
Doamne ajuta.
Privim cu tristete un fenomen ciudat:
Doua tabere care se lupta pe strada. Nimic deosebit pana aici, in contextul unei manifestatii cu derapaje violente.
Lucrul ciudat, insa, este ca atat jandarmii (de rand) cat si protestatarii(de rand) sunt cetateni ai acestei tari care in egala masura sufera diminuari de salarii si pensii, cresteri de preturi, probleme legate de educatia copiilor, sanatate,etc – AJUNG SA SE BATA INTRE EI!!!.
,,Personalitatile” politice, sunt compromise, ne mai ramane sa incercam fiecare de pe pozitia pe care o avem sa impingem in fata cat putem personalitati cu valoare.
Fiecare avem oameni de valoare in jurul nostru:
Incurajati oamenii de valoare!
Oamenii de valoare au nevoie de ajutorul nostru pentru ca ei nu stiu sa dea din coate!
Si nu in ultimul rand – Puneti mana pe metaniere!
PS: In acest context e posibil sa apara si un ,,salvator” neasteptat…
Sa fim prudenti.
Sa veti pace in inima si ,,Lucrati cu intelepciune”
Nu cred ca se pune batista pe tambal. Ci, dimpotriva, s-a turnat gaz pe foc.
Pentru ca intentioneaza sa se alature protestatarilor (nu provocatorilor) si profesorii si politistii.
Ascultam cateva interviuri cu cei din piata si unii dintre ei se considera tradati de “pactul” facut de RA prin revenirea la minister.
@SINAXA:
va inselati in ceea ce priveste manifestatia. Nu au existat derapaje violente. Derapaj ar fi fost daca marea masa de manifestanti ar fi “derapat” violent. Acolo a fost cu totul altceva.
va inselati si in ceea ce priveste pe cei care s-au batut INTRE EI. Nu e asa. Au fost UNII jandarmi care AU BATUT (desi misiunea lor este sa PROTEJEZE). Si au mai fost UNII “cetateni” care au sosit acolo ca SA SE BATA si (nu pentru a protesta).
Atentie la ce intelegem si cum intelegem anumite manifestari. Diferentele pot fi, si sunt, MARI.
in rest, de acord: sa sprijinim oamenii in faptele lor de valoare.
Proteste in 60 de orase, sindicatele se alatura protestatarilor. Vor ei sa puna batista pe tambal, dar e prea tarziu cred. Numarul manifestantilor si manifetatiilor creste pe zi ce trece.
Este foarte bine ca Rad Arafat a revenit pentru ca este nevoie de profesionisti ca el. Este o victorie ca legea s-a retras si Arafat a revenit !
De noi depinde sa nu se puna batista pe tambal. Ar trebui ca oamenii sa inteleaga ca ar fi bine sa se reinstaureze monarhia ! Regele este dat de Dumnezeu !
Si apoi influenta Majestatii Sale este sau poate fi inca benefica pentru Romania.
Stiu ca poate ma credeti naiva, dar cine si-ar fi imaginat acum 20 de ani, cand eram si eu o “golanca’ in Piata Universitatii, ca Regele va reveni sa traiasca in Romania ?
Monarhia (strigam si atunci) salveaza Romania !!!!!
Doamne ajuta !
Domnule Alin, ne referim la derapaj in sensul pe care il subliniati si dumneavoastra, nu a derapat toata masina, a derapat o roata… dar noi toti suntem in masina.
Si despre batai credem ca ne-am lamurit. Se pare ca in acest caz nu vor juca un rol important.
Aici e o problema de duh, de inima…
Marea majoritate dintre noi am ajuns la o limita de rezistenta duhovniceasca si fizica fireasca.
In acest moment nu credem ca sunt alternative lumesti la rezolvare a crizei si va recomandam sa fiti cu bagare de sema la aparitii de solutii spectaculoase de salvare a situatiei.
Cereti binecuvantarea, sfatul si ajutor parintilor vostrii duhovnicesti in tot ce faceti.
Altfel, sa ma ierati, poate stiti, vedeti, va spun rudele de la tata o problema reala e seceta – poate un dusman mai mare decat prostia.
Rugati fratilor Arhiereii, Staretii, Calugarii, Maicile si Preotii sa iasa sa faca rugaciuni pentru ploaie si pentru mantuitea noastra.
Iertati,
Sa aveti pace in inima si
,,Lucrati cu intelepciune”
A fost nevoie de scandalul SMURD-ului pentru ca mamaliga sa explodeze, chiar daca nu a imprastiat prea multi stropi. La cate masuri de austeritate luase deja guvernul (a se citi masuri de batjocorire a drepturilor elementare ale oamenilor), aceasta a fost picatura care a umplut paharul. Guvernantii insa nu puteau fi opriti din marsul lor globalist, si au plusat, pentru ca le mersese struna de prea multe ori. Se inchisesera deja saizeci si ceva de spitale, se introdusese coplata (si daca punem la socoteala si spaga avem triplata), si se dorea cu ardoare si multa graba implemetarea dosarului electronic de sanatate. Pe multi bani … Si cand oamenii si-au dat seama ca sistemul de sanatate, asa subred si haotic cum este, se va duce de tot pe apa sambetei la particulari, a reactionat, pentru ca ce e mai scump decat sanatatea? Conteaza si persoana lui Raed Arafat, care oricate bube in cap i-am gasi, a facut o treaba minunata, cu mult efort si determinare. Ce va face el de acum incolo, si cum va fi constrans de baieti ca sa joace dupa cum i se canta, vom vedea.
In ceea ce priveste monarhia, eu cred ca este ceva de mult apus si ca functionalitate si ca simbol, obsolete … Institutia monarhica e una, si regele este altceva. Sa ne amintim cu tristete ce dezastru total a fost Carol II pentru tara, producand multe rele ireparabile. Monarhia a fost la vremea intemeierii ei o solutie de compromis, care arata cat de slaba si de corupta era si pe atunci clasa politica romaneasca.
@antuza
Spui :”Sa ne amintim cu tristete ce dezastru total a fost Carol II pentru tara, producand multe rele ireparabile”
Pai dupa aceasta logica daca ne amintim numai de ce dezastru a fost Ceausescu mai demult, Iliescu mai recent si Basescu la ora actuala, inseamna ca si Republica este compromisa cel putin la acelasi nivel….
@Hrisanti
Ce am vrut sa spun este ca n-ar trebui sa idealizam si nici sa absolutizam nici un fel de regim politic. Pe vremea lui Stefan cel Mare domnitor roman, credincios si viteaz, Moldova a atins apogeul infloririi ei. Pe atunci domnitorii erau stapani in tara lor, si interesele lor erau aceleasi cu interesela neamului. Aceste vremuri sunt demult apuse. Orice fel de regim politic ar veni la putere nu ar mai fi nici romanesc, nici credincios si nici nu ar mai pune inainte de orice interesele neamului. Sa nu ne amagim …
Cu adevarat acestia erau sfinti fara interese…
Si oricum nu ne putem intoarce in Evul mediu, trebuie sa fim crestini in Evul nostru. Si in Evul Nostru, peste tot in Europa, numai Monarhiile nu afirma laicitatea…
http://www.youtube.com/watch?v=iB7DnJtrncg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=rkKs81wdAak&feature=related
Dumnezeu sa-l ierte!
http://www.youtube.com/watch?v=lSlUW5Imylc&feature=related
Intru totul de acord cu Hrisanti…
Hrisanti,
“…trebuie sa fim crestini in Evul nostru. Si in Evul Nostru, peste tot in Europa, numai Monarhiile nu afirma laicitatea… „
Ar fi bine daca ar fi asa, dar din pacate realitatea este cu totul alta. Monarhiile care isi afirmau cu tarie credinta in Dumnezeu au fost fie executate – vezi familia Tarulul Nicolae al II-lea – fie indepartate de la putere prin diferite mijloace mai mult sau mai putin violente, asa cum s-a intamplat in toate tarile ortodoxe de exemplu.
Monarhiile care mai exista inca in Europa supravietuiesc nu pentru ca isi afirma credinta in Dumnezeu, ci pentru ca sunt folosite de cei care conduc lumea pentru asi atinge scopurile. Altfel ar fi urgent inlaturate. Monarhiile actuale nu reusesc sa ofere nici macar un model de minima moralitate, daramite sa-si afirme credinta in Dumnezeu. Sunt niste paravane aurite si stralucitoare folosite in scopuri foarte putin nobile, sunt niste forme fara fond. Regina Beatrix a Belgiei este membu cu drepturi depline in tot felul organizatii care mai de care mai oculte, regina Elisabeta – capul bisericii anglicane (!) – il inobileaza in vazul intregii lumi cu titlul de „Sir” pe un homosexual notoriu ca Elton John, ginerele regelui Spaniei este implicat in afaceri ilegale. Si apropo de exemplul de imoralitate pe care il ofera institutiile monarhice in zilele noastre, iata doar cateva exemple: principele Albert de Monaco este un playboy notoriu, iar surorile lui au dus o viata la fel de aventuroasa, printul Charles nici el nu sta mai bine referindu-ne DOAR la relatia pe care a avut-o cu Camila pe tot parcursul casatoriei sale, si nu mai vorbim de fratii lui Andrew si Ann, principele mostenitor Haakon al Norvegiei s-a casatorit cu o femeie care avea un copil din flori, principele mostenitor al Spaniei casatorit cu o femeie divortata, etc., etc. Cam groaznic, nu-i asa? Monarhiile de astazi n-au nici cea mai mica legatura cu credinta in Dumnezeu, cel putin nu in Dumnezeul pe care noi crestinii ortodocsi il marturisim.
Ma scuzati ca am deviat de la subiectul acestui asticol.
Se pune batista pe tambal si in acelasi timp se pune la punct legea sanatatii-asta fiind targetul. Privatizare tot se va face, acum intr-o noua forma, mai curata, mai uscata, girata de Arafat(care nu are nicio vina).
@Sinaxa, frumos si la obiect.
In toata invalmaseala de evenimente, nimeni nu se gandeste la ploaie. Cand vorbesc cu batranii nostri, imi spun despre ploaie. Iata ca referindu-ne la evenimente social politice se aduce in discutie ploaia. Nu a mai plouat de mult. Prbabil presedintele v-a gasi iarasi o gluma cu care sa rezolve problema ploii, dar lipsa ei ne arata si starea credintei noastre. Mama imi spune ca pe vremuri se iesea cu preotul pe camp. Traim vremuri in care trebuie sa ne strangem in jurul parintilor bisericii noastre si sa-i sustinem cat putem mai mult.
La orice m-as gandi legat de ce se intampla, nu-mi vine in gand decat AVORTURILE din tara noastra. Si nu cred ca este cineva care sa spuna ca este fara greseala caci l-as intreba, pe cati ai ajutat sa renunte la avort? Prea mult desfrau, prea mult.
Doamne ajuta
@Admin
Foarte bine atins: “Paharul e in continuare plin si din el se imbata toate slugile tarfei babilonului.”
Doamne ajuta
@antuza
Presupunand ca opinia ta, total defetista, ar fi valabila, atunci ce propui ? Cine sa conduca Romania ?
@ Hrisanti:
Un rege poate fi bun (daca nu este precum Carol II), insa tot partidele si politicienii trebuie sa guverneze si sa fie alesi.
@admin
Desigur ca tot partidele trebuie sa guverneze, dar macar ai un arbitru !
@Hrisanti:
Cred ca opinia mea nu este atat de defetisata. Incerc sa fiu cat se poate de realista. Mult doritii “arbitrii” nu pot fi in opinia mea nici principele Duda, un ilustru actor de teatru, si nici principesa Margareta, care nu ma indoiesc ca este o persoana cu multe calitati. Daca ar deveni – intr-un scenariu imposibilo-idealist – regii Romaniei, ei ar juca rolul unui decor in spatele caruia s-ar face si s-ar desface lucrurile, si ar incerca poate sa arbitreze fara succes vacarmul dintre partide. Cine i-ar sustile? Monarhiile europene care abia se mai tin pe ele insele?
De asemenea nu-mi pot retine uimirea vazand cum oameni de buna credinta au ingitit pe nemestecate gogorita cu printul Charles, un posibil “pretendent” la tronul Romaniei, Charles omul de o moralitate “desavarsita”, si a carui confesiune este cea protestant-antanglicana. Tot ceea ce cunoaste el despre Romania este “regiunea autonoma maghiara”, pe care o frecventeaza cu asiduitate. Exact asta ne-ar mai lipsi. Cireasa de pe tort, ca sa nu spun bomboana de pe coliva.
@antutza
Recunosc ca nu ma pot ridica la capacitatea ta de analiza (si sinteza) sora, dar nu mi-ai raspuns la intrebare : cine ar putea sa conduca tara noastra ?
Si ce parere ai de ceea ce a spus Domnul Hristos, cand a fost pus in fata unei “dileme” de catre “dreptii” vremii, si anume :” Dati Cezarului ce este al Cezarului, si Lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu” ?
Cum de nu I-a sfatuit Hristos pe cei ce cred in El sa fie impotriva Cezarului (pagan la aceea vreme) ?
@Hrisanti:
Ceea ce am spus eu nu este deloc in contradictie cu ceea ce a spus Domnul nostru Iisus Hristos:” Dati Cezarului ce este al Cezarului, si Lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu”.
Problema monarhica a starnit intotdeauna polemici. E dreptul fiecaruia sa aiba opinia sa. Eu una cred ca monarhia nu mai poate insemna ceva viabil. Cu cine sa ai monarhie in tara, in cine sa-ti pui (toata)increderea, si in cine sa-ti proiectezi sperantele. Nu numai institutia monarhica conteaza, ci si persoaanele care o populeaza, si care nu sunt niste supermani.
Cine ar putea conduce tara? Pai asa, ca o ipoteza, care nu prea vad cum ar putea deveni realitate, decat printr-o minune dumnezeiasca, de un roman iubitor de Dumnezeu, cu dragoste de neam si tara, bun conducator, bun strateg, bun diplomat, curajos, demn, echilibrat, si calitatile ar putea curge rauri, calitati care nu sunt apanajul exclusiv al monarhiei.
@antuzaca
“o ipoteza, care nu prea vad cum ar putea deveni realitate, decat printr-o minune dumnezeiasca, de un roman iubitor de Dumnezeu, cu dragoste de neam si tara, bun conducator, bun strateg, bun diplomat, curajos, demn, echilibrat, si calitatile ar putea curge rauri”
E bine daca-ti dai seama ca ipotezele tale nu au corespondent in realitate.
In realitate nici noi si nici conducatorii nostrii nu putem fii perfecti crestini.
Putem doar sa ne dorim sa fim, si sa luptam impreuna.
Cu cine crezi ca vom putea lupta pentru asta ?
@Hrisanti:
Cu Dumnezeu, care sper sa nu ne ajute dupa credinta noastra …
@antuza
Da e foarte frumos, si totusi Dumnezeu nu a exclus conducatorii “terestrii”, ci lucreaza si prin ei.
Sa nu cadem cumva in opinii sectare…
@ Hrisanti si Antuza:
Sa ne oprim totusi, ca nu vom putea termina asa, ne repetam deja de multe ori. Fiecare si-a pledat cauza destul. Si Arafat a revenit la Minister 🙂 Sa vedem acum ce fel de lege se coace acum.
@admin
Ideea ca trebuie sa asteptam totul de la Dumnezeu, nu este ortodoxa…
Parintele meu imi spunea odata o anecdota ;
Erau intr-o casa un rabin, un preot catolic si un preot ortodox. La un moment dat se intrerupe curentul electric si rabinul zice: o sa ma rog si Yehova o sa aduca lumina…si nimic. Catolicul zice: o sa ma rog si Dumnezeu o sa aduca lumina…si nimic.
Ortodoxul zice : Ma rog sa ma ajute Dumnezeu sa repar lumina, pune o sigurnata noua, si lumina se aprinde….
Doamne ajuta !
Speranta moare ultima, toti avem speranta de mai bine, dar nu inseamna ca suntem sectari 🙂
Chiar si cu un presedinte foarte bun, el nu conduce singur, ci mai ales primul-minstru si (intr-o democratie adevarata) parlamentarii. Asadar ar trebui sa fie mai multi oameni morali si cinstiti, ceea ce, sa recunoastem, in zilele noastre e f.greu. Macar sa fie o democratie adevarata, iar legile importante sa nu se ia prin asumarea raspunderii guvernului, ci prin votul in parlament si dupa consultarea cu (adevarata) societate civila. Macar sa asculte putin si vocea poporului inainte de a da legi esentiale.
Imi cer inca o data scuze pentru ca am deviat de la subiect. Saracul Raed … 🙂