De ce au inceput acum protestele?/ Cum descriu TROMPETELE PREZIDENTIALE fenomenul protestelor PASNICE anti-Basescu: VIERMI, MAHALA VIOLENTA, SPASM GREGAR, PEGRA

17-01-2012 10 minute Sublinieri

De ce se revolta oamenii? Si cum de o fac intr-un moment, parca din senin? Asta se intimpla atunci cind sint batjocoriti la infinit si, desi par ca suporta, depoziteaza undeva toate aceste siluiri.

Ce oare am făcut, se întreabă surprins conducătorul, că așa, parcă dintr-o dată, parcă au înnebunit? A abuzat de răbdarea oamenilor, asta a făcut.

E întrebarea naturală. De ce acum și nu atunci cînd s-au redus salariile cu 25%? De ce acum și nu atunci cînd ministerul Elenei Udrea, simbol al aroganței dezinvolte a acestei guvernări, își bătea joc de bani, oferindu-i clienților politici pe orice, de pildă pe bazine de natație fantasmagorice? Și nimeni nu are un răspuns exact de ce acum. Chiar, unde este Elena Udrea și unde e siguranța ei că se pricepe la orice?

De ce nu a început totul atunci cînd am privatizat petrolul național și am primit una dintre cele mai scumpe benzine din Europa?

De ce nu în fiecare zi cînd ni s-a spus că sîntem leneși, deși știm, comparîndu-ne cu multinaționalele din alte țări, le cunoaștem programul de lucru!, că sîntem probabil generația europeană 35+ care a muncit cel mai mult în ultimii 20 de ani?!

De ce nu a izbucnit lumea la alegerile din 2009, cînd nimeni n-a avut bunul simț să prezinte benzile filmate la intrarea ambasadei României din Paris, ca să vedem dacă au intrat atîți oameni cît se pretinde că au votat?!

De ce nu atunci cînd ni s-a tot aruncat în față FMI la tăierile inumane de costuri, deși nimeni nu a ales FMI să guverneze România? De ce nu recent, cînd Puterea a comasat alegerile din 2012, în disprețul șanselor democratice egale numai ca să se favorizeze pe sine?

Nu cunosc răspunsul. Dar am regăsit o carte tulburătoare prin coincidența sa, coincidență care  traversează 35 de ani și jumătate de planetă.

Reporterul polonez Ryszard Kapuscinski, un mit în lumea corespondenților internaționali, explică în cartea sa ”Șahinșahul” resortul unei mișcări de protest, plecînd de la experiența sa iraniană. Volumul a apărut la Humanitas, am selectat citatele, sînt relativ lungi, dar vă vor ului prin similitudinile etern valabile! Sublinierile îmi aparțin.

1.  “De ce se revolta oamenii? Si cum de o fac intr-un moment, parca din senin? Asta se intimpla atunci cind sint batjocoriti la infinit si, desi par ca suporta, depoziteaza undeva toate aceste siluiri”.

2. ”Sfîrșitul domniei șahului l-a adus revoluția. Ea a spulberat palatul și a înmormîntat monarhia. Evenimentul a fost provocat de o greșeală, măruntă în aparență, pe care a comis-o puterea imperială. Puterea a făcut un pas greșit și în felul acesta și-a grăbit pieirea”

3. ”Fiecare revoluție e precedată de o stare de epuizare generală și, pe acest fond, de o agresiune exaltată. Autoritatea nu suportă poporul, care o irită, poporul nu suportă autoritatea, pe care o urăște. Autoritatea și-a risipit întreaga încredere, are mîinile goale, iar poporul și-a pierdut ultimele resturi de răbdare și strînge pumnii. Domnește o atmosferă de tensiune, sufocarea ne apasă tot mai mult. Începem să fim surprinși de psihoza spaimei și, odată cu ea, nevoia de descărcare, de eliberare. O simțim cu toți”.

4. ”Pentru ca oamenii să izbucnească nu e nevoie doar de sărăcia generală sau de abuzuri scandaloase, ci e nevoie și de o conștiință a asupririi și e nevoie de convingerea că sărăcia și asuprirea nu sînt un dat firesc”.

5.Izbucnirea mulțimii nu e niciodată planificată. Momentul acestei izbucniri îi surprinde pe toți, chiar și spre cei care năzuiau spre ea. Rămîn mirați față de noul element care a apărut pe neașteptate și răstoarnă totul în calea lui. Și răstoarnă așa de absolut, că la sfîrșit poate distruge chiar și lozincile care i-au dat viață”.

6.”E greșit că popoarele nedreptățite de istorie trăiesc în permanență cu gîndul la revoluție, că văd în ea cea mai simplă rezolvare. Orice revoluție e o dramă, iar omul evită instinctiv siuațiile dramatice. Chiar dacă se găsește într-o asemenea situație, caută febril o ieșire din ea, năzuiește spre cotidian. Ele sînt arma extremă și, dacă poporul hotărăște s-o folosească, face asta numai pentru că experiența îndelungată l-a învățat că nu mai are o altă ieșire. Toate celelalte încercări s-au încheiat printr-o înfrîngere, toate celelalte mijloace l-au dezamăgit”.

7. “În apărarea conducătorului, lăudătorii acestuia pun accent pe numărul mic al rebelilor. Se spune: Protestatarii sînt atît de puțini că pot fi numărați pe degete”.

8. ”Puterea e aceea care provoacă revoluția. Desigur, nu voit. Dar stilul de viață, modul de guvernare devin pînă la urmă o provocare. Acesta apare cînd printre oamenii de elită se consolidează sentimentul impunității, credința că nu vor fi pedepsiți. Totul ne este permis, putem face orice. Este o iluzie, dar nu lipsită de baze raționale. Într-adevăr, o vreme, scandal după scandal, abuz după abuz, rămîn fără urmări.

Poporul tace, este răbdător și prudent. Se teme, nu-și simte încă puterile. Dar totodată face un calcul amănunțit al nedreptăților și, la un moment dat, ajunge la bilanț. Alegerea acestui moment este cea mai mare enigmă a istoriei. De ce s-a întîmplat asta atunci, și nu altcîndva? De ce momentul a fost grăbit de această întîmplare și nu de alta? Doar încă mai ieri puterea își îngăduise excese mai mari și totuși nimeni nu reacționase”.

9. ”Ce oare am făcut, se întreabă surprins conducătorul, că așa, parcă dintr-o dată, parcă au înnebunit? A abuzat de răbdarea oamenilor, asta a făcut”.

10.”Lucrul cel mai greu: trăind la palat, să-ți imaginezi altă viață. De pildă – propria viață, dar fără palat, în afara acestuia. Singura soluție e să tratezi palatul ca un loc de ședere provizorie, așa cum tratăm tramvaiul sau autobuzul. Problema onoarei în politică. De Gaulle a fost un om de onoare. A pierdut referendumul, gata: și-a pus în ordine biroul, a părăsit palatul și nu s-a mai întors niciodată. A vrut să guverneze numai cu condiția să fie acceptat de majoritate. În momentul în care majoritatea nu l-a mai vrut, a plecat de bunăvoie. Dar cîți sînt ca el? Alții se vor pune pe plîns, dar nu se vor mișca din loc, vor chinui poporul fără să clipească”.

Desigur, în România nu e revoluție și nici o minte rațională nu-și dorește venirea lui Khomeini la putere după ce Șahinșahul începuse totul într-un alt 8 ianuarie, brrrrrrrr, 8 ianuarie 1978, cînd oficiosul său l-a atacat arogant pe opozantul respectat de popor, neluînd în calcul că ”încercînd să distrugă mitul lui Khomeini însemna să distrugi un lucru sacru, să spulberi speranțele celor nedreptățiți și umiliți”.

Și, atacînd și insultînd un singur om, ”conducătorul și-a pornit drumul spre pieire”.

În România nu e revoluție. În România sînt doar oameni și răbdarea lor.

UPDATE IMPORTANT: O prietenă din Londra mi-a scris că toți așteaptăm reacția lui Traian Băsescu, fără să observăm că președintele a oferit-o.

Ieri, în timp ce țara fierbea, șeful statului făcea un interviu colectiv de angajare cu tinerii absolvenți în străinătate, folosind aceleași criterii, asta e observația vocii de la Londra, care au scos oamenii în stradă. Intrați în articolul Mediafax și veți vedea: angajări fără concurs, fără să conteze specialitatea, fără program, fără competențe specifice, dar și fără drepturi, pentru că oricum ideea președintelui despre cei care-l înconjoară, pe care le-a spus în clar concurenților!,  este ”Voi spuneți ce vreți despre orice problemă din țară și din lume și după aia e treaba mea ce fac cu ce ziceți voi”. Senzațională observație!

Nota noastra:

Cateva exemple ale modului in care puterea priveste protestatarii vom da in cele ce urmeaza. A se remarca faptul ca cele mai jalnice dovezi de aroganta, de rol de trompete diversioniste si propagandistice, le dau doi “teologi” ai noului val “republican”: Teodor Baconschi si Mihail Neamtu.

Articolul incepe cu “Bravo Basescu”, argumentul sau fiind ca presedintele a cerut retragerea legii privind reforma sanatatii, dupa ce “medicii impreuna cu romanii care au facut miting la Targu Mures” au spus ca “nu vor ca nimic din ceea ce se intampla acum in sistemul medical romanesc sa se schimbe”.(…) “Nu cumva suntem niste viermi care isi merita soarta, si asta pentru ca majoritatea dintre noi ne lasam indusi in eroare de dejectiile din haznalele Antenelor via USL?”, incheie acesta.

“După ce ani de zile şi-a etalat figura uzată exclusiv pe ecranele bătrânei Securităţi, Crin Antonescu a trecut în sfârşit la fapte. Mă rog, nu direct – asta ar fi cerut prea mult curaj -, ci prin interpuşi, simpatizanţi ai ordinii noi pe care ne-o pregătesc locotenenţii şi caporalii lui Ion Iliescu. Alături de copilotul său Ponta, a lansat un apel la manifestaţii pentru suspendarea Preşedintelui «în stradă» şi răsturnarea guvernării PDL”, scrie prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi pe blogul său într-o postare intitulată “Opoziţia socialistă a trecut în sfârşit la fapte”.

El susţine că acţiunea a culminat duminică seară, în centrul Bucureştiului.

Ca la Londra vara trecută, vajnicii suporteri ai democraţiei de macadam au spart, incendiat, bătut şi au aruncat cu piatră cubică. Nu ştiu dacă au dus democraţia până la capăt, furând plasme pentru a putea urmări mai confortabil analizele atât de fine ale tonomatelor de serviciu. Să fi declanşat soarta SMURD toate aceste nobile pasiuni stradal-televizive? Sau doar carisma domnilor Antonescu şi Ponta? Sau poate exasperarea galeriilor fotbalistice a fost stârnită de dictatura PDL?”, adaugă Teodor Baconschi.

Liderul PDL continuă: “Habar n-am. Ştiu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic”.

În opinia sa, anul care începe va fi crucial pentru România.

“Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii”, mai scrie Baconschi.

(…) Ceea ce putem spune cu certitudine este că, după 22 de ani, Piața Universității a fost ocupată de inamicii civismului postcomunist. În locul cântecelor paşnice ale vechilor “golani”, violența nudă a adevăraţilor huligani se manifestă fără opreliști. Ion Iliescu tace.

Asistăm la spasmul gregar al celor fără vreun crez, ideal sau filozofie alternativă. Opoziția cauționează tacit agresivitatea peluzei iar Puterea n-are inteligența de-a oferi spre dezbatere programe politice alternative. Magazine, vitrine, proprietăți private au ajuns torpilate de furia unor demonstranți lipsiți de orice scrupule. Mai lipsesc brigăzile roșii și bandele de tip Baader-Meinhof pentru ca peisajul să fie complet (…).

Sa se faca voia noastra, chiar de-ar fi sa piara lumea. “Totul pentru front, totul pentru victorie”. In cazul de fata, frontul il reprezinta, de ani de zile, lupta impotriva statului de drept, impotriva eradicarii coruptiei mari, mijlocii si mici (cine le mai poate distinge?), propaganda desantata, demonizarea constanta a intelectualilor care indraznesc sa-si mentina opiniile in pofida unor presiuni inimaginabile, a valurilor de calomnii fetide.

Frontul implica negarea urgentei de a lupta impotriva dominatiei scandaloase a mogulilor, a oligarhiei parazitare. Frontul inseamna sabotarea proiectului de decomunizare a tarii. (…)

Nota noastra: Iar acum, cateva puneri la punct necesare:

 • Voxpublica:

Cristian Teodorescu: Mahalagiii Excelenţei Sale

Cine nu e cu Băsescu, nu se bagă în cîrd cu PDL-ul şi iese în stradă să protesteze e mahalagiu violent şi inept, potrivit clasificării ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

Excelenţa Sa n-a produs această categorisire pe cale orală, ci a buchisit-o cu atenţie pe blogul său. Dacă E.S. ar fi avut curiozitatea să se amestece printre mahalagiii din Piaţa Universităţii, ar fi putut afla de la unii dintre ei că l-au susţinut pe Traian Băsescu, votîndu-l chiar şi a doua oară, başca votul de la referendum, dar că au ajuns să nu-l mai suporte.

Ăştia ce sînt? Foşti „oameni de bine” care au trecut de partea reacţiunii?! Mahalagii care şi-au dat acum arama pe faţă? În 90, în Piaţa Universităţii, protestau oameni de toată mîna. Vrînd să-i infameze, Ion Iliescu le-a pus tuturor eticheta de „golani”. Dl Baconschi, persoană cultivată şi preţuitor declarat al Elenei Udrea, cum să-i încondeieze pe protestatarii de azi? I-a băgat la mahala!

Oare ce le-o fi zicînd E.S. Baconschi ambasadorilor care-l întreabă, dacă-l întreabă, cine sînt cei care protestează în România? Te pomeneşti că-i informează: „Mahalaua violentă şi ineptă, colega. Oamenii de bine sînt cu noi!”

Dorin Tudoran: Coana Volodia față cu Reacțiunea

Prea mititel și cu temperament de dl Goe, pentru ca Leonte Răutu să fie înduplecat să-l lanseze în vreo intreprindere serioasă; prea tinerel spre a fi cooptat între hagiografii oficiali ai lui Nicolae Ceaușescu, deși dovedește sârg și talent; prea fugit din țară pentru ca, în 1990, să fie numit co-dirijor, alături de Adrian Severin, al corului ideologic Ion Iliescu și poporul; prea ambițios spre a înghiți afrontul că, sub Emil Constantinescu, deși l-a plimbat pe Adam Michnik prin parcul de la Cotroceni, nu s-a ales cu nimic consistent; prea băgăcios ca să nu intre, până la urmă, pe sub pielea lui Ion Iliescu spre a scrie împreună cartea de căpătâi a românimii gânditoare – pe atunci de stânga, azi – de dreapta, Marele Șoc; după ce ne-a lăsat să înțelegem că România sub proaspătul ales, Traian Băsesecu, riscă să devină un fel de Venezuelă a lui Hugo Chavez, Vladimir Tismăneanu a fost, în sfârșit, cooptat de noul președinte al României. De atunci, a îmbrăcat armura de pretorian vigilent și n-o mai dă jos de pe el. Iarnă-vară,viscol-pară, apără statuia Protectorului.

Împotriva cui?

Împotriva tuturor acelora care au alte opțiuni politice decât cele mereu în schimbare ale Protectorului și, pe cale de indigo, ale pretorianului însuși. S-a implicat în matrapazlâcuri prin care două institute au fost comasate și i s-au pus la dispoziție. De atunci, lecțiile sale de democrație și civilitate au crescut în progresie geometrică.

Nici un om serios nu poate să nege că manifestațiile de stradă ale ultimilor zile nu au constituit o combinație de ingrediente foarte diferite. De când există asemenea manifestații, ele sunt urmărite de acest risc.

Nici un om serios nu se poate îndoi că adversari politici ai lui Traian Băsescu au încercat să facă tot ce le stă la îndemână spre a întreține vâlvătaia stârnită, a nu se uita, chiar de mârlănia lui Traian Băsescu.

Nici un om cu dragoste pentru cetate nu se poate bucura să o vadă vandalizată de huligani care-și mută teatrul războaielor pe scena unde înfruntările sunt și ar trebui să rămână de o altă natură decât ciomageala galeriilor ce au transformat tribunele stadioanelor în arene de gladiatori.

Dar numai un lichelism patentat poate șterge cu buretele diferențele dintre grupurile de oameni ce au ieșit în stradă, împingând spre concluzia că aveam de-a face doar cu o pegră a societății gata de a săvârși un pogrom:

Dar aceste explozii nu se intampla ex nihilo, exista antreprenorii urii si resentimentului social, demagogii de serviciu si negustorii de slogane. Pegra nu se mobilizeaza de la sine. Niciun pogrom in istorie nu a avut loc în chip cu desăvârșire spontan.”

Adevărat, există mulți negustri de slogane azi, dar nici unul nu se ridică până la glezna Coanei Volodia, căreia i se năzare că dă nas în nas cu, scuzați-mi virgulele, Reacțiunea, ori de câte ori oamenii își exprimă nemulțumirea față de Traian Băsescu și guvernarea PDL-ului.

Într-o enciclică a ultimelor zile, acest Papă (tot) al anticomunismului caviar își exprima tristețea că tocmai acum lipsește din presă un alt destoinic halebardier al Președintelui. (…)

Dacă este adevărat ce spune Vladimir Tismăneanu, că “Linia de demarcare îi separă pe prietenii civilizației de susținătorii barbariei”, Tismăneanu ar trebui să accepte că nu tot ce nu-i servește interesele personale poate fi considerat Reacțiune și că  sportul său preferat – ”Hai să punem macaroane pe ochii și urechile oamenilor!” nu poate fi practicat la infinit.

Unii cred că în România se poate vorbi despre dictatură. Eu, unul, nu sunt convins că avem încă de-a face cu o dictatură. Dar ideea că de nu e dictatură, totul e suportabil și trebuie înghițit la nesfârșit nu mi se pare decât o conservă de gândire expirată. Tonul unor texte semnate de o adevărată servitorime prezidențială în aceste zile poartă în el damful acuzelor pe care Ceaușescu și structurile sale de intimidare le-au folosit la sfârșitul lui decembrie 1989. Iată adevăratul joc cu focul practicat în aceste zile.

Lupi ideologici îmbrăcați în blănițe de miei civici se dau drept pompieri îngrijorați, dar din buzunarele uniformei lor se aude, din ce în ce mai tare, zgomotul cutiilor cu chibrituri.

Se spune că cei mici, dacă se joacă ziua cu chibrituri, noaptea fac pipi în pat. Halal pompieri! Dacă li se va întâmpla și rușinica asta, n-ar fi surprinzător să-i auzim strigând: “Săriți, a venit Reacțiunea și a făcut pipi în patul meu!”

In context:

*

Cum s-a ajuns aici?

Si, intr-adevar, unde se poate ajunge cand poporul este intaratat si continua sfidarea tiranica?


Categorii

Acordul cu FMI, Articolele saptamanii, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “De ce au inceput acum protestele?/ Cum descriu TROMPETELE PREZIDENTIALE fenomenul protestelor PASNICE anti-Basescu: VIERMI, MAHALA VIOLENTA, SPASM GREGAR, PEGRA

 1. Atunci sunt curajosi, baietii. Poate fac mai inainte o escala in Grecia, ca tot se scandeaza de zor pe-acolo: afara ue si fmi!

  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/11329

 2. O sa zic ceva ce am spus ca nu mai o sa mai zic: noi sintem in tara condusa de cocalari. Ati observat comportamentul cocalarului roman? Sint doua lucruri care-l domina: tupeul si aroganta, foarte, foarte multa aroganta. Iarasi iesim in evidenta cu o conducere care indrazneste sa-si faca poporul “viermi” si “mahala inepta”. Ati mai auzit pe undeva prin Europa de o astfel de reactie? Ba mai mult: la nivel de “intelectuali”!! Insa totul are o continuitate: astia sint aceeasi “telectuali” de tipul celui care intr-o carte tip hirtie igienica numea “plaiul mioritic” “fecala”, sint aceiasi “analisti politici” care acum 20 de ani isi permiteau sa scoata pe gura buzata si cu doua gusi (formate pe timpul comunismului de “traiul cel rau”) notiunea de “stupid people” si, revenind in prezent, sint aceeasi “telectuali” care din virful unei mese plina cu carti si cu un lap-top vorbesc tot asa de poporul “nemtenilor” si de cel al “ciumpalacilor” (ca nici Mircea Badea si Valentin Stan nu fac parte dintr-o alta categorie, cu toate ca sint intr-o alta tabara…aparent). Pai si atunci sa ne mai mire iesirile astora?! Singurul lucru pe care rusinica asta umana n-o pricepe (ca doar aroganta te cretinizeaza incetul cu incetul) este ca nu fac decit sa puna paie pe foc cu declaratiile lor….si….Doamne Fereste…

 3. @petra:

  asta se intampla pentru ca ceilalti au tacut.
  noi am tacut. d’aia.

  suntem mai lasi decat ne place sa recunoastem. d’aia ne panicam, ne infricosam din orice, ne dam de ceasu’ mortii incontinuu. credinta putina, crezuri si nazuintzi, la fel…

  nu (prea) mai avem nimic. paradoxal, tocmai d’asta lutul asta istovit material bun in mainile olarului ii amu’.

 4. Sa vina monarhia cu printul Charles si gata,rezolvam temoprar problema.

 5. @”bandit mistic”

  Avem Regele nostru !

 6. Deja cineva la realitatea-tv,vorbea de o eventuala guvernare fmi…,pe motiv ca romanii nu au alternativa politica demna de incredere…

  Dumnezeu sa ne apere!!!
  Deci la ce ajuta revoltele???
  Pe cine cu ce…?
  vor schimba???
  ESTE O MAAAAREEE CAPCANAAAA!!!

 7. Parca totusi despre altceva era postarea? 🙂

 8. @soram:

  Deja cineva la realitatea-tv,vorbea de o eventuala guvernare fmi…,pe motiv ca romanii nu au alternativa politica demna de incredere…

  Deja traim aceasta guvernare. Dar da, sunt destui naivi sau destui diversionisti care considera ca solutia unui guvern “tehnocrat” condus chiar de oamenii Trilateralei din Romania (Isarescu, Tanasescu) este acceptabila. Printre cei care propaga aceasta varianta se afla, cum altfel, propagandistii actualei puteri.

 9. Crestinul cel intelept,cand este ponegrit in chip nemilos,trebuie cu rabdare sa se abtina de la revolta orgolioasa care se ridica in sufletul lui si sa recunoasca smerit ca este un om pacatos si ca merita sa fie osandit….in cazul in care constiinta ii foloseste pe dusmani ca sprijinitori ai sai,dintr-o data cel osandit se va arata fara dusmani,caci ei s-au prefacut fara voie in prieteni!Osanditorii fara mila atrag asupra rabdatorului plin de smerenie mila lui Dumnezeu!Dumnezeu nu urgiseste inima infranta si smerita!Si tocmai atunci cand oamenii nemilosi arunca cu noroi in pacatosul plin de smerenie,se arata ca Dumnezeu il curata,ca si sum ar preface noroiul in sapun!Caci smerita ascultare la judecata cea rea a celorlalti e o foarte grea nevointa.Nu toti pot sa o suporte si sa o foloseasca spre mantuirea lor.Confrunta comportarea ta cu comportarea placutilor lui Dumnezeu si vei intelege usor care sunt nedesavarsirile tale in a fi un adevarat crestin!
  (Vederea pacatelor noastre-Arhim.S.Alexiev)
  Recunosc ca nu prea ai cui transmite acum un asemenea mesaj…in vreo piata…dar…Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!!!
  Iertare…

 10. O lectura utila pentru membrii acestor grupari, ca si pentru noi toti, ar fi Ecleziastul.

 11. Cum spun si unii dintre parintii nostri.”Nu prea mai sint solutii omenesti” pentru a opri vijelia ce se apropie. Dar avem in schimb, solutii Dumnezeiesti,..care se pare ca multi nu constientizeaza, desi ar trebui.

 12. Pingback: “ANARHIA” CONTROLATA – PRETEXT PENTRU INSTITUIREA STARII DE NECESITATE SAU PENTRU REPRESIUNI (in perspectiva)? Sefii jandarmeriei au fost in Piata, printre manifestanti… - Razboi întru Cuvânt
 13. Cred ca raspunsul la intrebarea “de ce au izbucnit tocmai acum protestele?” este cel clasic, in care se vorbeste despre mamaliga romaneasca care explodeaza greu. Romanul are in el pe “a rabda mult” si se lasa injosit mult timp pana sa riposteze in vreun fel. Uneori ii trebuie mult pana intelege care este adevaratul inamic ce trebuie inlaturat. Poate Dumnezeu ingaduie acum sa ne venim in fire si sa intelegem care sunt adevaratele valori si care sunt interesele straine cozmetizate si servite ca interese nationale.

 14. Voi ati vazut ce face Roncea la el pe blog?
  Ce sluga jalnica , cum poate omul asta sa linga in asa hal pantofii lui Basescu implicand si numele parintelui Justin in diversiunile lui securisitce?
  Marele luptator anti-cip/sistem,marele nationalist,omul serviciilor americane, infiltrat in monahismul romanesc, eu am inteles ca vrea sa fie sluga dar credeam ca mai are niste limite.
  Priviti si voi : http://roncea.ro/2012/01/17/un-editorial-care-ma-onoreaza-nevoia-de-repere-morale-in-presa-parintele-justin-parvu-despre-victor-roncea-un-jurnalist-cu-motor-puternic-sarutmana-parinte-multumesc-autorului/
  http://roncea.ro/2012/01/16/alaturi-de-presedintele-traian-basescu-o-fotografie-cu-dedicatie-pentru-buni-si-rai-mari-si-mici-crestini-si-para-crestini/.

 15. Pingback: DETURNAREA PROTESTELOR PUBLICE CATRE SOLUTIA “ANTI-SISTEM”? Cum se ascunde regimul Basescu in spatele LOZINCILOR ANTI-POLITICA - Razboi întru Cuvânt
 16. Pingback: RUGACIUNE PENTRU ROMANIA -
 17. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11262800-video-cum-reactionat-parte-dintre-protestatari-aparitia-unui-banner-legalizati-marijuana.htm

  Iar postacii au preluat imediat mingea centrata:

  Deci….. (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:42)

  polonyca [utilizator]
  ….asta e ..”poporul” lui Ponta si Londacolor ??? !!! Pt alde astia tre sa facem alegeri anticipate , sa schmbam guvernul ,etc,etc….?????????? Incredibil !!!!Celor doi papagali nu le e rusine oare sa rosteasca cu dezinvoltura cuvantul…”popor”…???? Chiar nu mai au nimic sfant oamenii astia ???

 18. Pingback: Patriarhia Romana: BISERICA NU POATE FI INDIFERENTA FATA DE SUFERINTA POPORULUI - Razboi întru Cuvânt
 19. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
 20. Pingback: Parintele Milea (Buzau) alaturi de cei iesiti in strada: NIMENI NU NE POATE SALVA: guvern, partid, conducator. TREBUIE URGENT SA NE SCHIMBAM NOI INSINE! - Razboi întru Cuvânt
 21. Pingback: Locotenentul ALEXANDRU GHEORGHE, alaturat protestelor din Piata Universitatii in UNIFORMA ARMATEI ROMANE: nu m-a trimis nimeni decat constiinta mea de om, de crestin [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: Demiterea lui TEODOR BACONSCHI sau CAND IUDELE SUNT… TRADATE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: Presa germana: UE IL SUSTINE PE AUTOCRATUL BASESCU DIN CAUZA AUSTERITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: “Declaratiile de neconceput anunta ACTIUNILE de neconceput”. DESPRE SFIDAREA CELOR PUTERNICI, “spiritul civic” si BUBOIUL COPT AL “MODERNIZARII” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Pingback: CUM SA PORNESTI O REVOLUTIE [video]. Film documentar subtitrat in romana despre TACTICILE REVOLUTIILOR MODERNE - Recomandari
 27. Pingback: Ziceri prezidentiale: BASESCU invoca “SISTEMUL MAFIOT” din sistemul sanitar pentru PROTESTELE impotriva “LEGII (ANTI-)SANATATII” si a CARDURILOR/ Presedintele se declara, mai nou, IMPOTRIVA exploatarii prin CIANURARE de la Rosia Mo
 28. Pingback: Despre generalizări și de ce nu cred în izbânda strategiei MUIE! – Cântarea PSD
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare