Rezolutie ONU contra cenzurii internetului

7-07-2012 48 secunde Sublinieri

 

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat prima sa rezoluţie cu privire la dreptul la libera exprimare pe Internet, informează AFP.

Textul a fost contestat de state precum Rusia şi India.

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a caracterizat această rezoluţie care fiind una „importantă (care) stipulează clar că toţi indivizii au aceleaşi drepturi umane şi libertăţi fundamentale fie că sunt pe Internet sau în lumea reală“.

Clinton a considerat “alarmantă creşterea numărului de cazuri de cenzură guvernamentală în care indivizii sunt persecutaţi pentru ceea ce fac pe Internet, chiar şi printr-un simplu „tweet” sau un „SMS”.

Textul a fost susţinut de 83 de state şi afirmă că drepturile care se aplică “offline”, în special libertatea de exprimare, trebuie să fie protejate şi “online” indiferent de mediul folosit şi independent de frontiere.

Rezoluţia solicită de asemenea tuturor statelor să promoveze şi să faciliteze accesul la Internet şi cooperarea internaţională. Textul facilitează dezvoltarea mass-media şi a comunicaţiilor în toate statele.

Consiliul pentru Drepturile Omului îşi încheie sesiunea de vară vineri.


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Rezolutie ONU contra cenzurii internetului

  1. Ce ziceti ? E bine sau e rau ?

  2. @ Sandu:

    De ce, nu poate gandi si fiecare cu mintea lui, totusi? 🙂

  3. Evident ca e bine, in teorie, dar interesul americanilor este sa poata controla politic internetul si in tari precum Iran, China, Siria, Coreea de Nord s.a. Nu le pasa lor de libertatea noastra, din contra. Stirea trebuie cercetata pe sursele originale pentru a fi inteleasa cum trebuie. In orice caz, cum sa ai incredere in asa ceva. Libertate pe Internet, daaaa, dar nu si pentru “catei”. Altminteri, da, Internetul trebuie sa fie un spatiu “liber” spre a fi controlat si dirijat, discret…

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/12/03/ce-nu-arata-scandalul-spyfiles-wikileaks-miza-retelei-mondiale-nu-este-supravegherea-ci-controlul-populatiei/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/08/dreptul-la-internet-drept-al-omului-considera-google-facebook-si-onu-romanii-si-rebeliunile-virtuale-noi-victime-ale-retelei-magice-facebook-concedieri-in-companii-si-depresii-la-adolescent/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare