ROSIA MONTANA (si nu numai): zacamantul se afla in TOPUL MONDIAL AL MINELOR DE AUR

7-08-2012 2 minute Sublinieri

Zăcămintele de aur din România figurează într-o top al celor mai mari mine şi zăcăminte de metal scump din lume, publicat recent de Natural Resources Holdings.

Natural Resources Holdings a realizat un raport ce cuprinde un top 50 al minelor în producţie şi al zăcămintelor neexploatate şi care avertizează cu privire la reducerea, în următorii ani, a rezervelor exploatabile de aur din lume.

Dintr-o listă iniţială de 1.896 de companii, autorii raportului au identificat 212 entităţi – publice, private – care deţin 439 de zăcăminte de aur ce conţin fiecare peste un milion de uncii Troy (o uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame), se arată în raportul „Clasamentul minelor şi depozitelor de aur 2012”, realizat de NRH Research.

Scopul nostru este de a identifica zăcăminte neexploatate sau mine aflate în producţie care deţin peste un milion de uncii Troy de resurse in-situ respectând standarde în domeniu, precum CIM NI 43-101, JORC sau SAMREC”, precizează autorii raportului.

Din cele 439 de mine şi zăcăminte având fiecare peste un milion de uncii de aur, numai 189 sunt în producţie şi au ca proprietari companii cu o valoare de piaţă de peste 1,8 miliarde de dolari.

Zacaminte aurifere

Sursa: NRH

Autorii raportului notează că Pebble (depozit de aur în SUA, Alaska), Reko (Pakistan), Donlin (SUA), KSM (Canada) şi Roşia Montană (România), care reprezintă aproape 20% din depozitele de aur neexploatate cuprinse în raport, sunt “puţin probabil să devină mine pentru 10-30 de ani“.

Zacaminte aur: distributie geografica

Sursa: NRH

Pe primul loc în top 50 mondial al zăcămintelor neexploatate, după resursele in situ, se află depozitul Pebble, din SUA, Alaska, aflat în proprietatea Northern Dynasty/Anglo American şi estimat la 107,3 milioane uncii. Pe poziţia a doua se află depozitul KSM, din Canada, deţinut de Seabridge Gold, şi evaluat la 63,79 milioane de uncii, urmat de Natalka, un depozit situat în Rusia, estimat la 58,95 de milioane de uncii şi aflat în proprietatea Polyus Gold.

Zăcământul de la Roşia Montană, al companiei Gabriel Resources, se situează pe locul 17 în top 50 mondial al zăcămintelor neexploatate, după resursele in situ, din punct de vedere al conţinutului în uncii Troy, fiind evaluat la 18,5 milioane de uncii de aur. Un alt zăcământ din România, din Rovina (Hunedoara) – având ca proprietar Carpathian Gold, prin subsidiara sa Samax România – este estimat la 6,96 milioane uncii de aur şi ocupă poziţia 47 în clasament.

Roşia Montană Gold Corporation, care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, având costuri proiectate de un miliard de dolari, estimează că va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei, potrivit Ziarului Financiar. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

În topul celor 439 de mine şi zăcăminte (după resursele in situ), zăcământul de la Roşia Montană ocupă locul 38, iar cel de la Rovina, locul 104. Pe locul 184 se situează zăcământul de la Certej, al companiei El Dorado, evaluat la 3,83 milioane de uncii de aur.

Gabriel Resources mai deţine şi un alt zăcământ în România, la Bucium, evaluat de acelaşi raport la 1,8 milioane de uncii Troy, şi care ocupă poziţia 332 în clasamentul celor 439 de mine şi zăcăminte.

Cine este NRH

Natural Resource Holdings se axează pe achiziţia, dezvoltarea şi deţinerea de resurse naturale cu potenţial pe termen lung. Din 2008, NRH a achiziţionat şase depozite în America de Nord care conţin 1,58 milioane de uncii de aur, 60 de milioane de uncii de argint, 280 de milioane de tone de minereu de fier.


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “ROSIA MONTANA (si nu numai): zacamantul se afla in TOPUL MONDIAL AL MINELOR DE AUR

 1. Pentru aurul asta, navalitorii ne tot calca in piciore sau pe bataturi.
  Incepand cu unul traian, imparat pagan si prigonitor si terminand (daca nu ne-o termina el pe noi)cu un alt traian ,la fel de pagan si prigonitor, dar deocamdata suspendat
  Da Doamne gandul-al bun alora din CC(PC)R

 2. asta e link-ul cu clasamentul adevarat

  ati preluat o stire falsa

  http://www.nrh.co.il/i/pdf/NRH_Research_2012%20World_Gold_Deposits.pdf

 3. @abc:

  Vezi pagina 6.

 4. Pingback: Mina de aur CERTEJ, proiect similar RMGC: ELDORADO GOLD CORPORATION a primit ”unda verde” pentru EXPLOATARE de la guvern - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: Mihai Gotiu: Romania a ajuns colonie prin TRADARE DE TARA. Harta jafului securistic al resurselor Romaniei. DE LA PIONII LOCALI LA SFORARII DE LA WALL-STREET: Paulson, Kaplan, Soros - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: TRAIAN BASESCU, LOBBYSTUL ”ASASINULUI ECONOMIC” FRANK TIMIS/ Rosia Montana: NOI LOVITURI PROPAGANDISTICE/ Statul va plati pentru ECOLOGIZAREA exploatatiei aurifere RMGC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: Referendumul local despre EXPLOATAREA ROSIA MONTANA: o manevra de marketing pentru RMGC + demontarea MINCIUNII LOCURILOR DE MUNCA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare