Rusia trimite doua nave de razboi la Tartus (SIRIA)

18-06-2012 47 secunde Sublinieri


Rusia se pregăteşte să trimită două nave de război de tip amfibie către portul Tartus din Siria, singura bază navală rusă din Mediterana, a anunţat luni o sursă din cadrul Statului Major al Marinei ruse, citată de agenţia Interfax.

“Două mari nave de transport de trupe, Nikolai Filcenkov şi Cezar Kunikov, se pregătesc să plece către portul sirian Tartus”, a declarat un ofiţer din cadrul Statului Major. Cele două nave vor transporta un “important” grup de marinari, potrivit Interfax.

Este vorba despre o misiune “extraordinară”, a precizat această sursă.

“În caz de necesitate, această misiune va fi capabilă să asigure securitatea cetăţenilor ruşi şi să evacueze o parte dintre echipamentele” ruse din portul Tartus, a adăugat sursa citată.

Adjunctul comandantului forţelor aeriene ruse, Vladimir Gradusov, declara la sfârşitul săptămânii trecute că avioane erau pregătite să protejeze nave de război, în cazul în care acestea ar fi trimise în Siria.

În opinia sa, o asemenea operaţiune ar putea fi organizată cu scopul evacuării cetăţenilor ruşi din zona de conflict.

Rusia, principalul aliat al Siriei, unde dispune, din perioada sovietică, de o bază de alimentare cu carburant în portul Tartus, a blocat împreună cu China orice condamnare a reprimării din Siria.

Moscova a negat totodată, săptămâna trecută, că este angajată în negocieri cu Occidentul asupra unor schimbări politice în Siria, care ar implica plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad.


Categorii

1. DIVERSE, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare