Rusia suspenda adoptia copiilor de catre SUA

11-02-2012 56 secunde Sublinieri

copil-speriat

Rusia va suspenda acordul semnat in iulie 2011 cu Statele Unite privind adoptia de copii, dupa ce a constatat o serie de abuzuri comise impotriva copiilor rusi adoptati de parinti americani, a anuntat sambata ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, citat de AFP.

“Tinand cont de violentele fata de copii rusi adoptati in SUA, ministerul rus al Afacerilor Externe considera util sa suspende procedurile de adoptare a copiilor rusi de catre cetatenii americani”, a precizat ministerul, intr-un comunicat. In data de 3 februarie, un tribunal al statului Pennsylvania (estul Statelor Unite) a pronuntat o “sentinta prea blanda” in procesul unei mame adoptive americane care isi “maltratase fiica adoptata din Rusia”, a apreciat ministerul.

Fetita de trei ani fusese spitalizata in 2009 cu arsuri de gradul doi si numeroase contuzii. Mama a fost condamnata la 23 de luni de inchisoare si ar putea fi eliberata dupa doar opt luni, in conditiile in care legislatia din acest stat prevede pedepse cuprinse intre cinci si zece ani de inchisoare, noteaza ministerul rus. Autoritatile de la Moscova nu au precizat la ce moment intentioneaza sa suspende procedurile de adoptie dintre cele doua tari.

“Relansarea procesului va fi posibila doar dupa o reala examinare a mecanismelor de control si de aparare a drepturilor si intereselor copiilor prevazute in acest acord”, se arata in comunicatul citat. Rusia inghetase in aprilie 2010 adoptiile de copii rusi de catre familii americane dupa ce o mama adoptiva din SUA a trimis cu avionul in Rusia un baietel pe care nu il mai dorea. De atunci, cele doua tari incearca sa puna in practica un cadru legal pentru adoptii.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Rusia suspenda adoptia copiilor de catre SUA

  1. Aprob atitudinea rusilor. Lasa, mai bine sa-i creasca in saracia lor ruseasca, decat in depravarea si fasitatea democratica americana! Sa le ajute Dumnezeu sa faca din acesti copii crestini adevarati!

  2. @Eugenia:

    Desi se poate pune intrebarea ce ii face sa aiba orice fel de acord de adoptie cu SUA. Ca au mai existat scandaluri si in trecut si ba il suspendau, ba il reactivau…

  3. @admin
    da… un acord e ca un contract, un contract presupune (!!!) vanzare (eu iti dau, tu imi dai, ce or fi primit in schimb???), nu-i asa? urata treaba, sa vinzi oameni… macar sa opreasca vanzarea asta definitiv

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare