HOMOSEXUALII POT ADOPTA COPII DIN ROMANIA, conform noii legi a ADOPTIEI INTERNATIONALE IMPUSA LA PRESIUNILE SUA! Liber la traficul de copii… :(

11-11-2011 6 minute Sublinieri

Legea privind regimul juridic al adopţiei a fost modificată de Parlament, iar forma adoptată permite adopţiile internaţionale şi adopţiile de către homosexuali. Votul final a fost dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor. Nu s-a adoptat niciun amendament la varianta care a ieşit din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, unde proiectul propus de Guvern a fost serios amendat, pentru a fi în consonanţă cu prevederile noului Cod Civil.

Interesant este că proiectul propus de Guvern a fost plin de erori de logică, de sintaxă şi gramaticale, după cum a sesizat Consiliul Legislativ. Iată încă un argument în defavoarea adoptării legilor prin asumarea răspunderii.

Dar Consiliul Legislativ a mai remarcat un aspect care NU a fost corectat de parlamentari: cetăţenii români devin defavorizaţi la adopţie, în faţa cetăţenilor străini. Iată de ce: cetăţenii români sunt obligaţi să stea efectiv în ţară minim 9 luni din cele 12 luni dinaintea adopţiei. În schimb, în cazul adopţiilor internaţionale, părinţii adoptivi au doar obligaţia de a se deplasa în România şi de a rămâne aici o lună înaintea adopţiei.

Stoparea adopţiilor internaţionale a fost una dintre condiţiile de preaderare ale României la Uniunea Europeană. Înainte de câştigarea primului mandat de preşedinte, Traian Băsescu a făcut carieră criticând comerţul cu copii practicat de guvernarea Năstase chiar şi după instituirea Moratoriului asupra adopţiilor internaţionale.

Statele Unite au exercitat presiuni constante pentru reluarea adopţiilor internaţionale, dar România a fost obligată să-şi respecte angajamentul luat faţă de Uniunea Europeană. Telegramele Wikileaks au consemnat o serie de discuţii între oficiali ai SUA şi cei români pe tema adopţiilor internaţionale, americanii exprimându-şi nemulţumirea că nu s-au înregistrat progrese în mandatul Tăriceanu.

În primul an de mandat al guvernării Boc, noua conducere a Oficiului Român pentru Adopţii (ORA) a propus modificarea legislaţiei, pentru reluarea adopţiilor internaţionale. Emil Boc a anunţat că nu va promova proiectul. Doi ani mai târziu, însă, viziunea s-a schimbat şi, iată, s-a liberalizat, din nou, exportul copiilor.

De notat că măsura a fost adoptată cu o largă majoritate, chiar şi parlamentarii PNL votând în favoarea reluării adopţiilor. Deputatul liberal Alina Gorghiu, secretar al Comisiei Juridice a Camerei inferioare a Parlamentului, motivează: „S-a constatat că regimul adopţiilor nu funcţiona. Iar această lege, chiar dacă rămâne perfectibilă, este un progres. Trebuie să se flexibilizeze procedurile de adopţie, să nu rămână atâţia copii instituţionalizaţi până ce ajung la vârste când deja adopţia devine foarte dificilă”.

Un alt aspect controversat al proiectului este cel legat de orientarea sexuală a părinţilor adoptivi. Teoretic, legea nu le permite cuplurilor de homosexuali să adopte copii, însă limitarea este interpretabilă, legată de cea din Codul Civil, care nu permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Legea însă nu limitează adopţiile la cupluri. Orice persoană (teoretic singură) poate adopta. Iar orientarea sexuală nu este o condiţionalitate la adopţia de către o persoană. Aceasta poate trăi, fără a fi căsătorită, cu o persoană de acelaşi sex. Deci, un copil adoptat poate fi crescut de un cuplu de homosexuali -a căror relaţie nu este oficializată-, avându-l, formal, doar pe unul dintre aceştia drept părinte. „Legea nu poate introduce discriminări legate de religia sau de orientarea sexuală a adoptatorului. Ar fi împotriva convenţiilor internaţionale la care România este parte. Raţiunea pentru care nu este permisă adopţia de către cuplurile de homosexuali nu este orientarea sexuală a acestora, ci faptul că, în Codul Civil nu există instituţia căsătoriei între persoane de acelaşi sex”, spune Alina Gorghiu.

Social-democratul Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisie Juridice se declară, la rândul său, mulţumit de noua lege: „E bine că măcar cuplurile de homosexuali nu pot adopta. Am fost la un pas de a avea şi căsătorii între persoane de acelaşi sex. Când s-a dezbătut Codul Civil s-a încercat legiferarea cuplurilor de homosexuali şi nu a trecut, pentru că Bogdan Ciucă (vicepreşedinte al Comisiei Juridice, PNL) şi cu mine ne-am opus categoric”.

Nota noastra:

Oare aici nu se mai aplica “interesul superior” al copilului evocat de ASURisti si secularisti cand vor sa scoata religia din scoli?!

E in regula sa se dea copiii homosexeualilor, cand legatura dintre miscarea homosexuala si pedofilie este documentata si oficiala, cand se fac eforturi pentru legalizarea pedofiliei, cand copiii crescuti de cuplurile LGBT sunt torturati cu tratamente hormonale si operatii de sex ca sa devina ca “parintii lor”?

Rusine tututor celor care au votat aceasta lege!

Asa mari sa fie presiunile americane incat sa nu se fi introdus un amendament care sa fi interzis adoptarea de catre homosexuali?!

Si dincolo de asta, adoptiile internationale sunt o nenorocire in sine, favorizand clar retelele de traficanti de copii,  iar presiunile pentru reluarea lor in Romania au fost imense, dupa cum arata acest articol aparut in Jurnalul national, la sfarsitul anului trecut:

Raport oficial falsificat de Comisia Europeană: Bătălia adopţiilor internaţionale a ajuns la apogeu

În exclusivitate pentru Jurnalul Na­ţional, câţiva experţi care au întocmit raportul povestesc despre presiunile la care au fost suspuşi de Comisia Eu­ro­­peană pentru a impune conclu­zia că este nevoie de înfiin­ţa­rea unei Agen­ţii Europene pentru Adopţii.

Mi­­za noii agenţii: crearea unei “pieţe” eu­­ro­­pene a adopţiilor, prin care Ro­mâ­­nia să fie forţată să redeschidă adop­ţiile internaţionale. În spatele acestei decizii sunt grupuri de lobby pro­adopţie din Franţa, Italia, Spania şi Statele Unite. La 1 decembrie, la Strasbourg, Co­misia Europeană şi Con­siliul Europei au organizat o con­fe­rinţă pri­vind adopţiile.

Iniţial, aceasta trebuia să aibă loc cu uşile în­chise, dar a de­ve­nit publică după ce Jur­nalul Na­ţio­nal a dezvăluit culisele organizării acesteia şi manevrele prin care s-a în­cercat invitarea exclusiv a lobby-u­rilor proadopţie, prin intermediul func­ţionarului EC, ita­lian­ca Patrizia De Luca.

Sur­prin­zător, la finalul con­fe­ri­nţei s-a prezentat doar concluzia unui raport, care re­comanda necesi­ta­tea înfiinţării unei Agenţii Eu­ro­pe­ne pentru Adop­ţii. Cu toate că mult anunţatul raport a fost ţinut secret la con­ferinţa de la Stras­bourg, acesta a fost făcut public de abia în primăvara anu­lui 2010, la pre­siunea mai multor organizaţii non­guvernamentale. Chiar şi aşa, de­taliile raportului nu au fost făcute pu­blice niciodată.

Unul dintre scopurile raportului, care trebuia consimţit şi aprobat printr-un act comun de toate statele membre ale UE, îl constituiau acela de a re­des­chide adopţiile internaţionale la nivel euro­pean şi implicit forţarea Ro­mâniei să abroge Legea 274, cea care interzice adopţia copiilor români de cetăţeni străini.

La un an de la conferinţa cu scandal, Jurnalul Naţional a reuşit să afle culisele realizării raportului, dar, mai grav, să dezvăluie presiunile făcute de Comisia Europeană asupra firmei de avocatură care a elaborat raportul pentru a falsifica datele.

Studiul a costat 250.000 de euro, bani publici europeni, şi a constat în intervievarea a peste 500 de experţi, avocaţi, asistenţi sociali, părinţi adoptivi şi copii adoptaţi. Un studiu de 250.000 de euro privind starea adopţiilor în cele 27 de state membre UE. Concluzia finală şi clară a raportului a fost nevoia urgentă de a înfiinţa Agenţia Europeană pentru Adopţii.

În realitate însă, concluzia s-a dovedit o făcătură mincinoasă, pe care oficialii CE şi-au pus semnătura, sub presiunea gru­pu­rilor de lobby din câteva ţări ves­tice, interesate direct de re­deschiderea adopţiilor interna­ţio­nale în România. Studiul şi raportul au fost întocmite de firma de avocatură DBB – Demolin – Brulard – Barthelemy din Bruxelles, asociată cu firma franceză de avocatură PDGB Avocats.

Iată mărturia stupefiantă a unuia dintre experţii care au întocmit stu­diul pe ţări şi raportul Comisiei Europene.

“Ni s-au cerut un studiu şi un raport care să identifice nevoile copiilor, ale adoptorilor şi ale serviciilor sociale din ţările membre UE, pentru a îmbunătăţi sistemul.
Noi am realizat un chestionar în fiecare dintre ţări. Au fost intervievaţi peste 500 de subiecţi. Majoritatea au răspuns că doresc protecţie socială mai bună, ajutor pentru copiii adoptaţi, asistenţă după adopţie pentru părinţii adoptivi şi probleme punctuale specifice fiecărei ţări. Era o întrebare dacă este necesară înfiin­ţa­rea unui organism european privind adop­ţiile. Doar câţiva avocaţi, din cei 500, au bifat ca necesar acest lucru.
La final, am prezentat conclu­zii­le studiului şi raportul ce­lor de la Co­misie. Când l-au văzut, aceştia s-au enervat pe noi şi au refuzat studiul şi re­comandările. Au spus că acceptă stu­diul nostru doar dacă punem ca re­comandare principală înfiinţarea unei Agenţii Europene pentru Adop­ţii. Or, în realitate, doar câţiva au spus că ar fi bună o astfel de agenţie. Era în joc prestigiul firmei noastre.

Au făcut presiuni să punem concluzia aceea la final, deşi nu este reală. Oricum au adăugat ce au dorit ei. Ne-au pus într-o situaţie fără ieşire, căci firma noastră are mai multe contracte cu Comisia Europeană şi cu alte instituţii europene. Nu puteam risca să pierdem asemenea clienţi, dacă nu o făceam noi, apelau la o altă firmă şi rezultatul era acelaşi. Dacă nu faceţi propunerea, nu vă primiţi banii, ăsta a fost mesajul celor de la Comisie, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre experţii implicaţi direct în realizarea cercetării, dar şi a raportului.

Minciuna era necesară pentru ca grupurile de lobby şi agenţiile de adopţii să poată controla “piaţa adopţiilor”.

Statele europene au o limită, de exemplu doi ani, în care copiii pot sta în îngrijire, după care devin adoptabili. Întâi în ţara lor, iar după o perioadă intră pe listele europene. Dacă nu sunt adoptaţi nici atunci, ajung pe listele internaţionale de adopţii.

O agenţie europeană pentru adopţii ar prelua toate res­ponsabilităţile instituţiilor din fiecare ţară membră şi ar crea o piaţă liberă com­plet legalizată. Atunci, agenţiile de adopţii din întreaga lume se vor în­trece în a lua copii. Încalcă Convenţia ONU pentru Drepturile Copilului, pentru că ţările îşi pierd responsabi­litatea de a mai avea grijă de copii fără părinţi. Şi mult mai puţine şanse ca ţările să îşi poată plasa copii în asistenţă sau la familiile na­turale.

La modă e motivul că adopţia scu­teşte statul de costurile cu îngriji­rea copiilor aflaţi în plasament. În pla­sament, copiii mai au şansa de a fi în contact cu rudele, în timp ce agen­ţiile de adopţii întrerup acest le­gă­tu­ri”, ne-a declarat Roelie Post, funcţionar european detaşat la Asociaţia Again­st Child Trafficking. Ea mai spu­ne că nu­mărul copiilor legal adop­ta­bili in­ter­naţional este în scădere. După in­trarea României în UE, nu­mă­rul co­piilor adoptabili a scăzut de la 40.000 la 20.000 pe an la nivel mon­dial.

Roelie Post a urmărit fenomenul şi consideră: “That this report was meant to be used in the EU Strategy on the Rights of the Child”. Fără succes până acum, strategia UE pentru drepturile copilului a fost anunţată încă din 2006, dar nu a fost finalizată. Iniţiativa s-a numit “Strategia Frattini” (pe atunci vicepreşedinte al Co­mi­siei Europene) şi s-a concretizat prin ra­portul fals al CE din 2010. Roelie Post a scris singura carte despre co­merţul cu orfani români până la introducerea legilor 273 şi 274 din 2004, care au oprit afacerile cu adopţii din România.

Cartea şi mai multe informaţii puteţi găsi la adresele:
www.romania-forexportonly.eu
againstchildtrafficking.org


Categorii

Cultura desfraului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “HOMOSEXUALII POT ADOPTA COPII DIN ROMANIA, conform noii legi a ADOPTIEI INTERNATIONALE IMPUSA LA PRESIUNILE SUA! Liber la traficul de copii… :(

  1. Doamne Dumnezeule!!! Iartă-ne, Doamne!

  2. Cred ca este clar ca lumea a intrat intr-o vrie a lipsei de gandire, a lipsei de interes pentru orice lucru normal si sanatos. Suntem la un pas de nebunie totala. Cat mai poate Dumnezeu sa tina asa ceva?

  3. lume lobotomizata!!!

  4. Iata Romania din nou “furnizor” in traficul cu copii! RUSINE!

    Cat despre aceasta:

    “Dar Consiliul Legislativ a mai remarcat un aspect care NU a fost corectat de parlamentari: cetăţenii români devin defavorizaţi la adopţie, în faţa cetăţenilor străini. Iată de ce: cetăţenii români sunt obligaţi să stea efectiv în ţară minim 9 luni din cele 12 luni dinaintea adopţiei. În schimb, în cazul adopţiilor internaţionale, părinţii adoptivi au doar obligaţia de a se deplasa în România şi de a rămâne aici o lună înaintea adopţiei.”

    Defavorizarea romanilor la adoptie este o ticalosie fara margini! O lege facuta special pentru homosexualii americani si pentru traficantii americani de copii. Rusine tuturor parlamentarilor! Chiar si cei care nu au votat aceasta lege trebuie sa-si puna problema daca au luptat destul impotriva ei!

  5. Rusine sa ne fie si noua celor ce nu am luptat destul pentru aceste sufletele…

  6. Uimitor cum mai marii tarii nu mai au scrupule in servialismul lor catre tarile “dezvoltate” doar pentru a-si pastra dezgustatoarea bunastare in care se lafaie cu mandrie.
    Uimitor cum ne explica cu detasare ca singurul lor gand este binele acestor copii institutionalizati.
    Este infiorator cu cata rapiditate alunecam in scursura moderna a occidentului.
    Sper sa avem suficienta rabdare sa induram aceste lucruri pentru ca este doar inceputul.

  7. Halal de vanzatorii de ‘carne vie’ legalizata din vremurile noastre- gen adoptiile!

    Halal de oamenii (asa-zisi ‘parinti’) care se impreuna ca animalele si isi urasc/neaga produsul conceptiei lor;

    Halal de legiuitori (cu mintea stramba) care, prin extreme adopta atitudini nedrepte ca sa nu zic demente in defavoarea si-a parintilor, si-a copiilor cand…

    1. fie pentru o palma data la fund (parinteste!) copilului, parintele risca sa fie decazut din drepturi parintesi si copilul dat la casa de copii (in care se fac abuzuri de tot felul – inclusiv sexuale) de catre cei mai mari pe cei mai mici si neajutorati;

    2. fie prin indiferenta/nesimtirea autoritatilor care-si inchid ochii vinovati justificandu-se in fel si chip cand sunt prinsi ‘cu ocaua mica’… in fata unor cazuri explicit patologice ale unuia sau amandorura dintre parinti care abuzeaza fizic sau psihologic copii, altii chiar vanzandu-si copiii – temporar sau definitiv – pentru bani.

    Halal de acei locuitori ai Romaniei care nu mai au vlaga decat sa se ‘intretina’ fiecare pe sine doar din punct de vedere biologic, in rest…inchizandu-si supapele sufletesti pentru a nu mai fii agresati moral, iar constiinta sa nu le mai bangane ‘in dunga’ – ca alarma – pentru indiferenta si nesimtire!

    Halal de starea jalnica in care a ajuns – in general – lumea toata care vrea sa se ‘mantuiasca’ pe sine (de la sine putere)dar NU POATE – culmea! in ciuda tehnologiei avansate; si-atunci isi striga neputinta de a se ridica (chiar daca vrea…) dar nu stie la ‘cine’ sa mai apeleze fiindca, pe ADEVARatul Dumnezeu l-au scos din ecuatie atragandu-si singura osanda prin chemarea de dumnezei falsi, care o indeamna la nedreptati din ce in ce mai mari si la silnicii nemaiauzite!

    Apoi, o sa se arate ‘tatucul’ lor mult-asteptat si o sa-l vada toti ca o ‘incununare’ a asteptarii lor…

  8. Mai trebuie o lege pentru “protejarea copiilorca in Olanda si cu adancirea crizei o sa vedem ca ne pleaca copiii din tara ca pe vremea cand trebuia sa platim bir turcilor, iar copiii ajungeau eunuci la ei. Acum insa copiii trimisi la astfel de specimene (nu pot sa-i numesc oameni) vor deveni si ei un fel de eunuci din punct de vedere sufletesc, prin taierea virtutilor, imposibil de cultivat in astfel de medii viciate. Ce sa mai spunem si ca deviatiile bolnave ale homosexualilor lasa loc liber pentru pedofilie…

    Cum sa nu te apuce mahnirea si indignarea cand vezi ca se voteaza astfel de legi prin care se vand suflete. Sa le spui rusine asta ar fi prea putin. De altfel un om ca sa cunoasca rusinea trebuie sa aibe bun simt, iar parlamentarii nostrii care au votat asa ceva nu cunosc. Sunt irecuperabili. Asa ca ei spurca si nedreptatesc in continuare, ca mai inainte.

  9. Halal=casher, carevasazica permis, potrivit cu legea.

    Ciudata insistenta pe Romania, tara in declin demografic evident, comparativ de exemplu cu Franta unde se noteaza crestere demografica.

  10. @c2

    ‘halal’ nu l-am folosit in sensul aratat de tine ci, in sens negativ;
    poate ar fi trebuit sa-l pun intre ghilimele;
    oricum! cred ca s-a inteles adevaratul sens pe care am vrut sa-l dau…

  11. S-o luam asa ….babeste : de unde vor adopta homosexualii si in general occidentalii cei mai multi copii ? Din Romania. Cine sunt acesti copii ? sunt copii institutionalizati. Ai cui sunt acesti copii ? in primul rand sunt copiii Romaniei….in al doilea rand sunt copiii acelor mame din Romania care ori nu si-au putut intretine copiii si i-au cedat diverselor institutii ale statului ori si-au parasit pur si simplu copiii de frica saraciei sau…sa zicem lucrurilor pe nume : din cauza curviei, copii care au ajuns tot pemainile statului. Sa vedem cine sunt aceste mame ? Sunt concitadinele noastre, surorile noastre, bune sau rele, frumoase sau urite, mai proaste sau mai destepte, mai sarace sau mai instarite dar….sunt prietenele, surorile noastre al caror strigat de durere nu-l mai auzim. Cine sunt acei tati ? sunt barbatii Romaniei care chiar daca sunt someri cu job-uri, mai urati sau mai frumosi, mai prosti sau mai destepti,mai betivi sau mai fricosi, mai tristi sau amarati sunt prietenii si fratii nostrii al caror strigat de durere nu-l mai auzim fiindca am surzit ori ne astupam crestineste urechile. Apoi vedem ce se intimpla cu copiii Romaniei….cu copiii nostrii ! Logica aceasta imi spune ca nu trebuie sa tipam : vai de americani…..vai de institutiile romanesti….vai de Base si de Boc…..vai de acele mame si acei tati. Ci trebuie sa ne privim in oglinda si dincolo de trupurile frumnoase, impopotonate, parfumate si alintate, sa ajungem cu privirea ascutita a constiintei la trupul nostru cel adevarat care ni se va infatisa in toata splendoarea lui : hitru, garbovit, intunecat, mandru si urit mirositor. Si privindu-l, sa strigam la el : VAI DE TINE !!!

  12. Aaaa….sa nu uit ce era cel mai important : noi toti vom raspunde cu VIATA NOASTRA pentru toti acesti copii care vor lua drumul strainataturilor. Nu, nu…..nu sunt numai copii Jenicai , Rodicai si Luminitei. Sunt copiii nostrii care asteapta rabdatori la mainile noastre o bucatica de paine, o ciocolatzica, o masinutza o stringere in bratze si putina caldura iarna ca le-au inghetzat piciorusele . Dar…noua nu ne mai ajunge painea si pentru raspoimaine…ciocolatzica este acum un lux si se cade sa ni-l acordam tot noua…de strins in bratze am vrea sa fim noi strinsi iar daca nu, ne stringem in bratze noi insine….iar caldura costa mult, si-asa coada pisicii este prea lunga.
    Ne-am cam obisnuit noi sa o tot aruncam pe occidentali ca uite….de laei vin toate rautatile. Bine, dar nebuniile acelea nu ti le-au bagat occidentalii cu fortza pe gat. Ei de fiecare data au incercat si vor incerca mereu marea cu degetul asa cum ar face orice strain. Daca merge, bine…daca nu , la revedere. Nu domnilor…..occidentalii doar ne-au momit cu dulciuri si propuneri indecente iar noi, ca niste fete trepaduse si fara de minte ne-am dus cu ei dupa colt . Si in plus, noi am devenit mai rai decat ei. Nu era de ajuns ca suntem pe locul doi (paremi-se)in Europa la capitolul crima impotriva copiilor ( avorturi, pruncucideri)….ba mai mult, si pe cei pe care ii avem vrem sa-i instrainam mai cu intentie mai cu accept tacit ori indiferentza. Toate sufletelele astea nevinovate si cu lacramioare in ochisori ce asteapta sa le luam in bratze striga necontenit la Tatal lor care este in ceruri si cer razbunare asupra parintilor lor. Cine sunt parintii lor ? NOI suntem parintii lor netrebnici …. noi care ne calcam in picioare la primarie pentru acel pui si o sticla de ulei, noi care suntem speriati de bombe si de foame gandind ca nu ne va mai ajunge painea. Dar…..ce sa-ti povestesc !! suntem foarte vigilenti la sfirsitul lumii, facem calcule inteligente sa vedem cand vine cutremurul de ora 5 jumate, asteptam cu infrigurare sa inceapa razboiul ca sa stim si noi cand incepem rugaciunile, descoperim acum cu stupoare dupa cateva milenii ochii in liniutze ai chinezilor si vorbim engleza mai ceva decat britanicii……eeeeiiii, pai cine suntem noi in fatza noastra ?? Iertare daca vi se par tulburatoare aceste cuvinte dar atita timp cat nu vom regasi drumul spre inima noastra ci vom tot incerca precum neghiobii sa schimbam inima celui de linga noi….nu se va schimba nimic in bine. Asta este opinia mea.

  13. Din pacate are mare dreptate Marian, cat de crestini si credinciosi suntem daca nu ne uitam la noi in primul rand, cati dintre noi am fi dispusi sa infiem un copil? de la Valea Plopului s-a vazut ca femeile din sat au putut creste si cate 10 copii. Si noi, caldiceii si fariseii, daca putem creste cel mult doi copii (biologici), pe ceilalti copii biologici pe care i se nazare lui Dumnezeu sa ni-i trimita ii ducem la avort sau la ‘anticonceptionale’ (care e tot acelasi lucru in final), dar pana la urma nu a spus nicaieri Dumnezeu ca omul trebuie sa aiaba 10 copii pentru a se mantui. Noi mai bine ne axam pe calitate, nu pe cantitate. Sa avem doi copii, sa le platim meditatii, sa le cumparam iphone, sa ii facem ‘cineva’. Cand de fapt ce ii trebuie unui copil este dragoste si credinta in Dumnezeu. Asadar, de ce nu ne apucam noi, crestinii credinciosi care ne consideram superiori homosexualilor si pedofililor si parlamentarilor, sa facem ceva mai mult decat ce a facut levitul cand l-a vazut pe cel cazut intre talhari? Daca am infia fiecare cate un copil, nu ar mai avea ce fura UE sau homosexualii de prin alte parti, nu ar mai avea ce vinde parlamentarii nostri si ne-ar ierta si Dumnezeu cateva din pacatele noastre multe si urate. Ca sa nu mai spun ca ar fi si un fel de a-I multumi Domnului ca le-a dat parintilor nostri gandul bun de a nu ne avorta si ca ne-a lasat parintii in viata pentru a ne putea creste, astfel incat nu am fost si noi institutionalizati. Copilasii acestia ‘institutionalizati’ tot il asteapta pe bunul samarinean… Va dati seama ce inseamna sa fii caracterizat drept copil institutionalizat, inseamna ca din 10 milioane de ortodocsi adulti si in putere din Romania, niciunuia nu ii pasa de tine suficient cat sa te infieze.
    Doamne, ajuta-i pe acesti copii, ocroteste-i cu puterea Ta, caci noi suntem prea slabi in credinta ca sa o facem. Si iarta-ne si pe noi pacatosii care desi am auzit despre bunul samarinean, nu stim, nu vrem , nu putem sa il imitam!

  14. @Marian exNorvegia

    Tu vorbesti de o vina sociala – adica lipsa de reactie a celor din jur dar si de ajutor imediat si garantat pentru cei/cele care se afla intr-o situatie data (sarcina, copil nou-nascut, lipsa serviciului);

    – buuun! Dar pana acolo in imediata apropiere sunt cei doi protagonisti (mama, tatal copilului), apoi parintii lor (bunicii), rudele, venind din urma asistetnul social, primarul, medicul, preotul;

    – daca parintii de ambele parti (de ‘rusine’) cer imperios sa se ajunga la avort sau tinerea sarcinii pana la nastere si apoi lepadarea ca de o masea stricata a noului-nascut dat pe mainile altora…preotul – daca-si cunoaste parohia – este primul care trebuie sa medieze o atare situatie prin vorbirea cu ambele parti; daca nu are cu cine se intelege…cu primarul, asistentul social si, nu in cele din urma cu cei de la serviciul din/in care este dat afara unul sau ambii parinti!

    – legiuitorul (daca este roman si vrea sa ramana forta de munca aici) ar trebuii sa stipuleze prin lege pentru cei care au o situatie materiala precara si exista copii in acea familie, prin orice mijloc legal…sa existe acea prevedere in care parintii care au copii sa nu fie dati afara din serviciu si, sa li se asigure mijloacele de existenta!

    – prostia cu familiile adoptive – vezi ‘mama’ maternala (de la noi) este o alta exagerare atata timp cat parintii naturali nu sunt oligofreni, drogati (irecuperabili);

    – ajuta-i pe parintii naturali, responsabilizeaza-i si-si vor tine odrasele langa ei!

    – copiii de la Casa de Copii – ca termen – ii consider pe cei orfani (fara mama, fara tata) nu datorita celor care nu vor sa-i aiba!

    Iar, ca sa ma simt vinovata pentru toti iresponsabilii si nemernicii care se leapada de copii lor, mi se pare exagerat!

    VINA se trage din familie – in primul rand!

    Asta arata atat vremurile pe care le traim si cat de CRE(S)TINI au fost inaintasii nostri/cat (mai) sunt(em)…

  15. Cum adica, Din nou romanii sunt defavorizati? nu fusese vorba ca cetatenii romai cu domiciliul in strainatate vor putea adopta? cum naiba sa stam 9 luni in tara, daca noi muncim la stat, in scoli in birouri cum sa plecam? Doar pt o viata mai buna ne gasim aici si de asemenea pt a asigura o viata buna unui copil adoptat? cine ne da concediu 9 luni. frate sunteti cu capu’ rau, bolnavi in fruntea tarii? dar va convine cand vin romanii acasa vara si cheltuie si salta economia? fara cuvinte……. va duceti de rapa…..

  16. MAgda
    “Iar ca sa ma simt vinovata pentru toti iresponsabilii si nemernicii care se leapada de copii lor, mi se pare exagerat!

    VINA se trage din familie – in primul rand!

    Asta arata atat vremurile pe care le traim si cat de CRE(S)TINI au fost inaintasii nostri/cat (mai) sunt(em)…”

    Ok…din tot ce ai exemplificat, cuvintele astea mi se par cele mai edificatoare pentru noi…pentru modul in care ne justificam in fatza provocarilor. Cu adevarat, caderile noastre vin indeosebi din gandirea noastra selectiva , rationala. Gandim cu creierul si nu mai gandim cu inima. Daca sa zicem un copil amarit apare de nicaieri si ne cere o bucata de paine sau cativa banuti, avem endinta sa judecam selectiv :
    -Ce parinti iresponsabili are copilul asta !! probabil ma-sa sta la cafele si birfe iar ta-su este beat mort prin cine stie ce vagauna….iar statul nu se ingrijeste de soarta lui ! de ce sa dau eu ceva daca pe ei nu-i intereseaza ??!!
    Bun, dar ce vina are copilul acela ? este posibil (asa cum s-a si intimplat de multe ori) sa auzim dupa o vreme despre acel copil ca de fapt parintii lui sunt morti iar el a fost alungat de acasa si a ajuns in strada….iar de acolo probabil la spital si chiar a murit sau a ajuns pe mainile statului care “stie” ce sa faca . Si iata cum noi ne punem o groaza de intrebari inutile si incercam sa ne justificam actiunile egoiste. Cu siguranta vom fi judecati de Hristos pentru ceea ce am facut dar mai ales pentru ceea ce puteam face si n-am facut. Ce raspuns vom da cand vom sta in fata lui Hristos si ne va zice : Am venit la tine sa-ti cer o bucata de paine iar tu te intrebai al cui copil sunt, cine sunt parintii Mei si de ce iti cer tocmai tie ?
    Noi am dori ca problema copiilor, a nevoiasilor si in general a saraciei sa se rezolve odata pentru totdeauna ca sa stam linistiti dar asta nu se va rezolva pe pamint niciodata fiindca Hristos ne spune clar : “Pe saraci ii veti avea totdeauna cu voi”…..ei sunt piatra noastra de incercare. Si in plus putem oricand sa trecem si noi in rindurile lor ingrosindu-le….daca nu chiar suntem mai saraci decat ei. Caci problema saraciei si a bogatiei este doar o chestiune de perceptie omeneasca, noi toti fiind de fapt saraci lipiti si absolut nimic in lumea asta fiind al nostru.

  17. Magda
    ai mi pus tu corect si problema familiei….familia este de vina ptr. viitorul copilului respectiv. Negresit ca familia e raspunzatoare si Dumnezeu va cere socoteala parintilor. Dar hai sa fim sinceri cu noi insine si sa raspundem corect : de cate ori ne-a interesat de viata familiei X de la parterul blocului sau casa de peste drum ? de cate ori, stiindu-i cu multi copii si mari probleme, i-am intrebat de vorba pe strada ? de cate ori l-am salutat pe tatal copiilor intrebandu-l ce-a mai facut ptr.gasirea unu job, oferindu-ne sa-l ajutam si noi ? de cate ori am intrebat-o pe mama copiilor daca are ce sa le puna pe masa celor mici in seara asta ? de cate ori ne-am intrebat de ce tatal acela s-a luat de bautura iar mama a devenit o iresponsabila ? Nu zic ca trebuie sa intram cu forta in viata aproapelui nostru dar sa-l atragem cu o mangaiere si o vorba buna, facandu-l pe el sa se apropie de noi , sa capete incredere si curaj ca sa-si deschida sufletul. Spunea odata arhim.Arsenie Papacioc foarte frumos ca de fapt omul toata viata lui nu cauta altceva decat dragose, iubire……e fals ca omul cauta placeri, averi si alte chestii. In toate acestea, omul spera ca va gasi doza aceea care sa-i sature sufletul de aceea alearga toaa viata cautind . Nici el nu stie ce cauta dar in realitate asta cauta : dragoste , iubire. Ne dam oare seama ce efect au cateva cuvinte mangaietoare adresate familiei X pe care dealtfel nimeni n-o baga in seama si vecinii intorc nasul la vederea ei ? Ce efect au asupra sufletelor lor cateva cuvinte, o intrebare de sanatate, ce mai face sotia, ce mai fac copiii ? De ce sa cerem astea numai de la preot ? el nu este tot om ca si noi ?

  18. Da!
    Sunt cazuri sociale si p-astia i-as lua si-acasa daca mi-as permite sa platesc si partea lor de intretinere pe langa mancare si altele; a spus cineva pe-aici referitor la o batrana cu baiatul adolescent din strada!

    Au avut o situatie grea probabil; n-au platit intretinerea la timp, s-au acumulat datoriile si au ajuns in strada!

    Si revin exact la ceea ce-am spus: nu trebuiesc lasati oamenii cinstiti ajunsi intr-o situatie limita sa ramana fara casa si aruncati in strada!

    Iar ei – inainte de a ajunge pe strazi – sa ceara ajutorul lui Dumnezeu sa le scoata in cale oameni care-i inteleg si-i pot ajuta;

    -nu cred ca, cine a apelat la Dumnezeu in situatii limita n-a fost ajutat; dar, probabil – dintr-o iconomie ascunsa ochilor nostrii – cei cumsecade (lumeste) li s-a ingaduit o atare cercare pentru a se intoarce cu ochii spre Cel ce este – Dumnezeu!

    Nu stiu! Banuiesc doar ca si asta poate fi unul din motive…

    Mai ales in vremurile noastre, cine-l uita pe Dumnezeu si-l scoate din ecuatia vietii sale risca sa-si rupa gatul lumeste (duhovniceste nici nu mai vorbim)!

    Nu cred ca Dumnezeu – daca i te incredintezi si ii ceri ajutorul – te va lasa de izbeliste!

    Iar daca o face, poate o si meriti sau iti incearca rabdarea dupa care vine si cununa – cum a patit Iov! Dar Dumnezeu stiind slabiciunea si netrebnicia firii noastre de-acum, nu cred ca ne va incerca la dimensiunea stoicismului lui Iov…

  19. Magda, dar ajutorul lui Dumnezeu pe care trebuie sa-l cerem la greu, tot prin cei din jur vine, fie printr-o vorba buna, fie printr-o paine calda. Mangaierea din suflet care le insoteste e de la Dumnezeu. Si poate cei care ajung la greu, ajung si pentru noi ca sa deschidem ochii si sa-i ajutam, astfel lucrand la mantuirea noastra si a lor.

  20. CE ATITUDINE IA BOR FATA DE ACEASTA LEGE SI ALTELE? DE CE TACE? SUNT OCUPATI CU CATEDRALA?MAI ARE BOR VREUN CUVANT DE SPUS IN FATA “convenţiilor internaţionale la care România este parte”? ADMIN HAI SA FACEM CEVA, VREO PETITIE ONLINE, VREUN COMUNICAT CATRE TOATE FORUMURILE SI ASOCIATIILE CRESTINE. e DE AJUNS SA DEZBATEM SUBIECTELE PE SITE-URI? MAI AVEM CEVA OAMENI CU ATITUDINE- CODRESCU,TARZIU, PARINTELE PARVU

  21. @ Mihaela:

    Va rugam, nu mai scrieti cu litere mari.

    Tace, cum tacem, din pacate, in majoritatea cazurilor… Care asociatii? Nu stim daca mai exista, in acest moment, efectiv, vreuna. Iar petitiile online nu folosesc la nimic.

  22. Pingback: CASTRAREA chimica a PEDOFILILOR, si in Romania?
  23. Pingback: SUA va promova DREPTURILE HOMOSEXUALILOR in politica sa externa, CONDITIONAND AJUTORUL EXTERN de respectarea acestora!
  24. Pingback: Rusia suspenda adoptia copiilor de catre SUA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: SODOMIA PATRUNDE SI IN SCOALA PUBLICA: ”Luna istoriei LGBT” sau PROPAGANDA GAY la doua facultati din Universitatea Bucuresti si la LICEUL COSBUC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: IADUL HOMOSEXUAL. “Familia homosexuala” MEDIATIZATA POZITIV care si-a exploatat copilul intr-o RETEA PEDOFILA/ Legitimarea stiintifica a pedofiliei/ Cel mai mare mars pentru viata din Irlanda [VIDEO]/ Solidarizare cu miscarea pro-familie din F
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare