Rusia vrea ORGANISM DE MONITORIZARE GLOBALA a extremismului si terorismului, INCLUSIV PE INTERNET

21-09-2011 41 secunde Sublinieri

 

 

Seful securitatii nationale a Rusiei a facut apel la crearea unui watchdog global care sa monitorizeze extremismul violent si terorismul.Vorbind la o conferinta de securitate in orasul din Urali Ecaterinburg, Nicolai Patrusev, seful Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus ca “este de dorit organizarea monitorizarii globale a amenintarii extremismului”, si a facut apel la crearea unei baze de date globale a organizatiilor extremiste.

Un accent deosebit a fost pus asupra “blocarii raspandirii ideilor extremiste pe internet”, a spus Patrusev. El a sugerat, de asemenea, ca definitia “extremismului” trebuie convenita. Legea curenta ruseasca descrie extremismul ca orice incercare de a submina statul, de a lua puterea prin forta sau de a avea activitati teroriste.

Rusia a introdus o serie de legi destinate combaterii extremismului intr-o incercare de a combate atacurile teroriste din Nordul Caucazului, dar lobbistii drepturilor civile au pretins ca astfel de masuri pot fi folosite in mod abuziv de stat pentru a bloca libertatea de exprimare. In iunie, presedintele rus Dmitri Medvedev a infiintat o comisie guvernamentala pentru a aborda extremismul. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Rusia vrea ORGANISM DE MONITORIZARE GLOBALA a extremismului si terorismului, INCLUSIV PE INTERNET

  1. Nici nu ne putem mira de astfel de solicitari din partea Rusiei, ei sunt obisnuiti din timpul regimului comunist cu sisteme de tipul Big Brother, alias KGB, mai nou, alias FSB. Naravurile vechi nu prea au vindecare. Totalitarismul a devenit pt rusi o a doua natura. Ei sunt si cei care vor sa instituie cardul unic al cetateanului daca nu ma insel, care sa inglobeze buletinul, cardul de credit, si altele intr-unul singur.

  2. Pingback: Sefii serviciilor secrete din RUSIA si SUA la Bucuresti. Posibile teme de discutie: SCUTUL ANTIRACHETA si SPIONAJUL ELECTRONIC/ Spionaj la summit-ul G8 din 2009/ Secta mormonilor: candidati manciurieni si in cazul NSA, GIGANTUL SECURISTIC AMERICAN - Răzb
  3. Pingback: ATENTATE SUCCESIVE IN RUSIA (Volgograd) [VIDEO]. ”Rasplata” pentru Siria? PUTIN anunta sporirea MASURILOR DE SECURITATE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare