Scurta cugetare despre marirea si caderea stelei de dimineata

27-06-2009 1 minut Sublinieri

Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! (Isaia 14, 12)

mj_star.jpg

Avem, putem spune, probleme mult mai grave decat sa comentam sfarsitul jalnic si demn de toata mila a “super-mega-starului”, a “Regelui” Pop-ului, Michael Jackson. Istoria sa este insa cumplit de pilduitoare – pentru ca este istoria unui om. Si a ceea ce pot face ambitia si succesul dintr-un om, acolo unde nici darurile primite nu sunt putine. Avand toate talentele artistice posibile, omul acesta a promis. Si nu a inselat promisiunile. Ca o stea a diminetii, s-a aratat fulgerator pe firmanentul gloriei omenesti. Cu sclipiri puternice a atras privirile tuturor. A fost idolul tuturor neamurilor globalizate, creand pe oriunde trecea, la modul propriu si literal, cele mai infricosatoare isterii colective. A fost pus, deseori, in locul icoanelor, umpland peretii si mintile adolescentilor, a facut sa vuiasca ziarele, televiziunile si tot vazduhul se cutremura de faima sa!

 bscap0021.jpg

bscap0030.jpg

Iar toate acestea nu i-au ajuns regelui (jalnicul rege al grotestii vanitati…). Nu i-a ajuns ca este idol, ca are glorie, bani si un nume pe celebrul “walk of fame”, culmea impopotonata a desertaciunii cu sclipici, nu i-a ajuns nici palatul sau intitulat Neverland…  Nici macar cununa supremei (si desartei) glorii umane nu i-a ajuns “stelei de dimineata”, luceafarului nostru. A vrut mai mult, si-a spus in cugetul sau: “eu vreau mai mult! eu sunt mai frumos decat sunt! Eu sunt mai mult decat sunt si decat am ajuns!” Betia visului luciferic care te inalta mai presus si de Dumnezeu Insusi…

Nesuportand invelisul omenesc si tern care ii acoperea, credea jalnicul rege, stralucirea gloriei sale, a inceput sa se jupuiasca de viu. Jenat de negreala pielii sale, a devenit alb. Jenat de fata sa, si-a mutilat-o, taindu-si nasul, buzele, fruntea, pometii. S-a mutilat pentru totdeauna, pe viata, cautand stralucirea si frumusetea. Si a devenit un monstru. Un rege al grotescului. Un om care nu mai putea sa iasa din vizuina sa, de rusine sa nu i se risipeasca protezele faciale.

Vai, nebunie a slavei desarte!

Dar nu trebuie sa ramanem cu gandul ca Michael Jackson este doar un fenomen al nebuniei unde duce faima in vremurile noastre. Si sa nu osandim pe acest om care a devenit inca de la sapte ani vedeta pop. Sfarsitul sau este prea jalnic si chinuit ca sa mai ai altceva decat mila fata de soarta sa. Nu putem spune decat, din inima: Dumnezeu sa-l ierte!

Mai important este ca toti putem fi, in ascuns, o stea a diminetii, visand la succese si biruinte inalte (fie si religioase, “duhovnicesti”), nazuind cu ambitie primejdioasa catre aerul tare al inaltimilor… Tuturor, si mai ales acelora dintre noi care mergem, intr-o oarecare masura, pe “walk of fame”, pe calea slavei omenesti, riscam sa ni se spuna, in tanguire: Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Si noua, celor infiati prin harul lui Hristos de Dumnezeu-Tatal, ne va fi mai greu la Judecata decat celor azvarliti de caruselul desertaciunilor omenesti de pe cel mai inalt pisc direct in abisul chinurilor si al mortii.

Fericiti cei ascunsi si nestiuti! 

***

UPDATE1: Din pacate, chiar si pe bloguri ortodoxe, emotia mortii Lui MJ da expresie aceleiasi idolatrii oarbe, sinucigase spiritual 🙁 Asta este MOARTEA pe care trebuie sa o plangem de fapt, moartea NOASTRA, moartea credintei si a luminii din noi! “Daca lumina din tine este intuneric…” (vezi si: What Lies In Plain Sight)

UPDATE2:

21. Si intr-o zi randuita, Irod, imbracandu-se in vesminte regesti si sezand la tribuna, vorbea catre ei;
22. Iar poporul striga: Acesta e glas dumnezeiesc, nu omenesc!
23. Si indata ingerul Domnului l-a lovit, pentru ca nu a dat slava lui Dumnezeu. Si mancandu-l viermii, a murit.
(Faptele Apostolilor 12, 21-23).

 bscap0039.jpg

bscap0038.jpg

mjold.jpg

michael-jackson_loses-neverland.jpg

article-0-02c9eaf8000005dc-910_468x850.jpg


Categorii

Opinii, analize

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Scurta cugetare despre marirea si caderea stelei de dimineata

 1. trist dar adevarat,
  e om si el asa ca zic cu voi ca Dumnezeu sa l ierte
  poate ca ii va arata
  dumnezeu slava adevarata pe care trebuia sa o caute nu ceea pe care a pierdut o si care l a dezumanizat

 2. Pingback: Saccsiv’s Weblog
 3. Foarte folositoare cugetarea. Sa ne traiti. Domnul sa va lumineze.

 4. Felicitari pentru remarca referitoare la blogul Laurentiu Dumitru. E trist ce se intampla.

 5. Ma iertati,dar saracul om a murit!De ce ne apucam sa il judecam?Eu nu sunt fan Michael,dar nu e frumos ce facem.De ce nu vedem cate a facut?Cate donatii si cat a luptat impotriva foametei,a saraciei si a poluarii?Cum ati spus:DUMNEZEU SA IL IERTE!Ma iertati si pe mine!Doamne ajuta!

 6. @ Maria:

  Am scris:

  “Dar nu trebuie sa ramanem cu gandul ca Michael Jackson este doar un fenomen al nebuniei unde duce faima in vremurile noastre. Si sa nu osandim pe acest om care a devenit inca de la sapte ani vedeta pop. Sfarsitul sau este prea jalnic si chinuit ca sa mai ai altceva decat mila fata de soarta sa”.

  Oare chiar nu s-a inteles mesajul?! A murit si chiar ne e mila de el, dar e un prilej sa invatam si noi ceva, daca vrem!

  Pai da, sora Maria, dar “lupta” asta face parte din “fisa postului” obligatorie pentru orice mega-vedeta de astazi, fiind fixata de aceleasi elite care l-au si propulsat si au “pompat” puternic in el, spre a sminti tinerele generatii, sub masca unor idealuri nobile, dar care ele insesi fac parte din ideologia “umanista” a masoneriei, nu au catusi de putin de-a face cu iubirea si mila crestina, pornita din inima, neafisata si netrambitata! E si aceasta una din formele pregatirii pentru primirea celui mai mare “filantrop” cunoscut de omenire vreodata: antihrist! (apropo: in faimosul “We Are The World” exista cateva versuri la un moment dat in care se zice ca “Dumnezeu a prefacut pietrele in paini” si tot asa sa facem si noi, ajutand pe saracii lumii: As God has shown us by turning stone to bread, So we all must lend a helping hand” – care dumnezeu a prefacut pietrele in paini, ca al nostru, Hristos, tocmai ca a refuzat sa faca aceasta!?! Nu cumva este exact genul de ‘minuni’ pe care le va savarsi Antihrist?)

  Si gandeste-te ca n-am zis totusi nimic despre pedofilie… Care din pacate, in cazul lui MJ, nu era un simplu zvon 🙁 Haideti, fratilor, sa nu mai inghitim pe nemestecate tot ce ni se livreaza si sa invatam sa discernem pana nu e prea tarziu.

 7. AMIN.
  Iar pe MJ, Dumnezeu sa-l ierte!

 8. frumoase cugetari,multe adevaruri in acest articol.ce-i omul!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Sarmanu’ MJ…, a vrut la un moment dat sa se creada si “inger…”

  Imi aduc aminte ca atunci cand a venit la noi la Bucuresti (am vazut la televizor asta…) s-a “inaltat” in vazduh prin fata scenei de concert, cu un aparat, imitand “zborul…” prin vazduh al unui inger!

  Foarte bine a surprins “admin” una din importantele “note definitorii si caracteristice ale succesului sau si ale personalitatii sale de mare VIP al muzicii…” a acestui star “MJ”, si anume A FOST UN “MIC” INAINTE-MERGATOR AL LUI ANTICHRIST, care a avut darul si talentul de a inebuni si zapaci si hipnotiza si manipula si arunca in IDOLATRIE multimi mari de oameni, de pe toate continentele!

  Da!, Nemernicul Antichrist, cand se va arata in lume mai intai va vrea SA SEDUCA lumea si s-o “vrajeasca” cu farmecul si gratia si personalitatea sa charismatica si charmanta si plina de lipici, incat lumea sa ajunga SA-L ADORE (sa nu fie…!) si sa i se inchine ca unui “adevarat” dumnezeu…!

  Insa pentru ca lumea sa-i primeasca amagirea si inselarea si falsa lui “divinitate”, ea trebuie mai intai sa fie “pregatita” si “obisnuita” si “prelucrata” si “maleata” si adusa in “starea de psihoza si mentalitate colectiva OPTIMA” incat sa primeasca fara nici o rezistenta, ci chiar cu o mare dorinta (cum spunea Sf. Ignatie Briancianinov) aceasta INSELARE si “adorare” si demonica AMAGIRE UCIGASA DE SUFLET…!

  Pentru a se obtine aceasta pregatire a lumii ca sa-l primeasca pe Antichrist, cred si eu ca si admin ca dusmanii Crestinismului si ai Adevaratului HRISTOS, investesc MULT si PUTERNIC in orice “mic” sau “mare” “pamanetean” care are talentul si charmul de a inebuni si prosti si zapaci pe cat mai multi pamenteni si cu deosebire TINERI…!

  Or, pe acest sarman de pamantean “MJ”…rapus pana la urma de moartea cea necrutatoare care vine peste orice muritor, in timpul “maririi” si “gloriei” sale pamanetesti, fanii lui si simpatizantii lui aproape ca asa il vedeau ca un “dumnezeu” al muzicii pop…, si il IDOLATRIZAU cu mare frenezie si il “venerau” cu multa “pasiune”…!

  Intr-o zi am citit intr-o revista un articol despre un alt IDOL, de data asta din lumea “fotbalului”, care avea urmatorul titlu, dar scris tot cu majuscule, “un dumnezeu – Ronaldo!”!

  Se implineste Sfanta Scriptura care spune ca Antichrist nu se va arata in lume pana ce mai intai nu va veni LEPADAREA DE CREDINTA, evident de Credinta CEA ADEVARATA ORTODOXA! Caci “credinte”…false, vor fi si multe si pline de lipici si de putere de vrajire si hipnoza asupra maselor de oameni, dar aceste “credinte” vor fii IN FALSI DUMNEZEI si in FALSI HRISTOSI…!

  Si cand te gandesti ca la PRIMIREA unei astfel de FALSE si MASLUITE si MODIFICATE si INTINATE si HULITOARE credinta ne imbie cu stiinta sau nestiinta(e mai greu de admis ca cu…nestiinta) ca sa aderam si achiesam sau macar sa o ingaduim si ACCEPTAM tacit ca o “normalitate” a vremurilor in care traim si IERARHII nostri care ne imping in EREZIA EREZIILOR a “Ecumenismului”, te apuca asa o mahnire si o dezgustare si intrisatare de HALUL in care a ajuns ierarhia BISERICII, si te apuca asa o dorinta sa faci ce a spus “admin” mai sus…SA TE ASCUNZI si SA TRAISTI restul zilelor vietii tale, CAT MAI NESTIUT si TAINIC si sa “te bucuri” (cat se mai poate) de “diamantele” Ortodoxiei, care in curand vor fi aruncate “porcilor” de eretici…si calcate in picoare de catre ei…!

  Sa-i cerem Domnului sa ne apere de MAREA VRAJA a SEDUCTIEI acestui Antichrist, care va fi atat de puternica, incat SI PE MULTI ALESI (ierarhi)ii va dobora si darama si birui, si sa ne ajute Domnul Hristos sa nu facem parte din sarmanii pamenteni care se vor inchina fiului nelegiurii si dusmanului lui Hristos si care isi vor pierde prin aceasta “inchinare” pe veci VINOVATA, sufletul lor pentru care s-a jertfit Adevaratul Dumnezeu venit printre pamenteni in trup de om…IISUS HRISTOS!

  Domnul sa ne miluiasca pe noi toti!

 10. @ Anca:

  Da, un articol care vadeste o data in plus caracterul antihristic al acelui site, precum si a postului de radio laudat. Daca iubim minciuna, ne inchinam si la idoli :((

 11. Dumnezeu sa-l ierte si intr-adevar, pentru M.J. nu se poate simti decat mila si speranta ca Dumnezeu il va ierta.

  Permiteti-mi sa-mi aduc aportul si eu la articol, in special la video-ul What Lies In Plain Sight, unde se poate vedea fata nevazuta a muzicii.

  Un alt voluntar a binevoit sa analizeze textul si video-clipul de la “Rock whith you” si ceea ce a gasit, puteti vedea aici:

  http://www.eclipptv.com/viewVideo.php?video_id=6403&title=Check_the_Lyrics_Episode_3&vpkey=57fd465d08 (partea I)
  http://www.eclipptv.com/viewVideo.php?video_id=6406&title=Check_the_Lyrics_Episode_3_Continued&vpkey=57fd465d08 (partea II)

  si concluzia:
  http://www.eclipptv.com/viewVideo.php?video_id=6408&title=Check_the_Lyrics_Episode_3_Conclusion&vpkey=57fd465d08

  Acum, dupa moartea lui M.J. observam ca mai toti ii asculta muzica cu si mai mult spor si e bine de luat in seama si posibilitatea asta: ca in spatele mesajului vazut se ascunde de fapt un alt mesaj malefic. Deci sa nu mai ascultam nimic din ce americanii astia promoveaza cu atata pathos. Chiar pe coperta albumului “Dangerous” apar simboluri oculte, unul este foarte usor de recunoscut “Ochiul care vede tot”.
  Eu datorita acestor voluntari, de acum cateva luni cand am vazut atunci, am renuntat sa mai ascult muzica “lumeasca”. M-am ingrozit. Cata otrava am inghitit in toti anii astia…

  Ma iertati ca am indraznit sa spun despre asta.

  (Si pentru ca inainte video-ul pe care l-am aratat il vazusem pe Youtube, tind sa cred ca admistratorii Youtube sunt sclavii elitelor, pentru ca au cenzurat multe dintre video-urile utilizatorilor care demascau mesajul malefic din muzica si de aceea, multi dintre ei s-au vazut nevoiti de a incarca pe alte site-uri.)

 12. Fratilor,acesti artisti de mare succes primesc piese gata facute si ei saracii,canta si habar nu au ce canta.Nu ii poti numi satanisti asa de usor fara sa fii sigur.Nu osanditi omul,ci pacatul.Ce a facut e in desaga lui.Poate nu e rau sa aratati cate rele a facut omul,dar chiar asa imediat dupa moartea lui…zau asa.Ganditi-va bine,lipsa dragostei duce la fanatism.Si totusi daca il veti pomeni la rugaciuni poate se va mantui,nu?
  Mai stiti cu imparatul Traian???A murit pagan si a fost un prigonitor al crestinilor,dar s-a mantuit,nu???Si s-a mantuit,pt ca un Sfant s-a rugat cu lacrimi pt el.

 13. Eu cred sincer ca se exagereaza si ca oricine a scris acest articol a facut un pacat . Nu avem dreptul sa judecam atat de aspru pe nimeni (indiferent cat de bine credem ca facem cu asta) …. pe mine de exemplu m-a dezgustat articolul. Si inca mult. Voi va credeti crestini si faceti lucruri dinastea ? MJ este un simbol al caderii vazute , dar asta inseamna ca trebuie sa-l improscam cu noroi?.Sau, SA VA INTREB ALTFEL, VRETI SA FITI IMPROSCATI CU NOROI DE OAMENI ( SAU CHIAR DE HRISTOS INSUSI) CAND FACETI VREUN PACAT MAI MARICEL?… SAu , pardon, nu , noi nu facem, si chiar …n-am facut niciodata!
  Amintiti-va de cuvintele Mantuitorului atunci cand a spus ca de ar fi pacatele voastre mai multe decat nisipul marii……. restul sa-l completati voi. Doamne Ajuta !

 14. Mai, mai, mai…ati scris si voi un articol si gata…v-ati facut dumnezei sa-l judecati pe Michael. Da probabil ca o sa imi ziceti ca ati scris ca va e mila de el si Dumnezeu sa-l ierte, dar asta dupa ce ati aruncat atata cu noroi in el.
  Nu vad comparatia intre el si irod: michael n-a fortat pe nimeni sa il idolatrizeze, n-a avut atitudine dictatoriala fata de nimeni, iar alegerea de a fi sau nu idol a apartinut fiecarui fan in parte (printre ei m-am numarat si eu).
  Ati facut o analiza a vietii lui din punct de vedere al faimei. dar v-ati gandit voi oare de ce a ajuns asa? v-ati gandit ca el nu a avut copilarie si tot taramul lui Neverland (ca tot v-ati legat de averea lui) este un raspuns neauzit dat frustrarilor copilariei lui? Nu, nu v-ati gandit. V-ati gandit sa aruncati cu pietre in el ca probabil aveti mentalitatea ca daca muzica in general nu e bisericeasca, e slava lui Satana…sa fim seriosi…prea sunteti habotnici…mi se pare ca v-ati cam stricat la articolul asta.
  Cat era in viata, de ce nu ati scris lucrurile astea despre el daca tot vroiati sa va faceti auziti? Le-ati scris acum, dupa ce a murit, cand poate ar fi mai bine sa va rugati pentru sufletul lui. N-a avut viata usoara…am urmarit cred mai multe interviuri cu si despre el ca sa pot sa afirm lucrurile astea.
  Sunt aproape sigura ca al meu comentariu nu o sa apara pe blog. dar macar pe viitor faceti o analiza mai amanuntita asupra oamenilor despre care scrieti. ca despre sfinti , numai de bine.

 15. Pentru Anda, Silvia si pentru alti anonimi si fani revoltati ai lui KSL sau ai lui MJ:

  Oare cine se grabeste de fapt sa judece pe fratele sau si cine risca atat de mult sa fie orbit de propriile patimi sau prejudecati legate de subiectul in cauza, incat ajunge sa nu mai vada, nici sa mai inteleaga ce este scris?!

  Cat de mare trebuie sa scriem ca sa se vada?

  Si sa nu osandim pe acest om care a devenit inca de la sapte ani vedeta pop. Sfarsitul sau este prea jalnic si chinuit ca sa mai ai altceva decat mila fata de soarta sa. Nu putem spune decat, din inima: Dumnezeu sa-l ierte!

  Mai important este ca toti putem fi, in ascuns, o stea a diminetii, visand la succese si biruinte inalte (fie si religioase, “duhovnicesti”), nazuind cu ambitie primejdioasa catre aerul tare al inaltimilor… Tuturor, si mai ales acelora dintre noi care mergem, intr-o oarecare masura, pe “walk of fame”, pe calea slavei omenesti, riscam sa ni se spuna, in tanguire: Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Si noua, celor infiati prin harul lui Hristos de Dumnezeu-Tatal, ne va fi mai greu la Judecata decat celor azvarliti de caruselul desertaciunilor omenesti de pe cel mai inalt pisc direct in abisul chinurilor si al mortii.

  Iar inainte de asta am facut o analiza a unui fenomen pentru a invata NOI ceva din el, avand numai ca prilej aceasta moarte despre care acum toata lumea vorbeste. Daca orice analiza de acest fel – in care judecam un mecanism al pacatului, cu sensul explicit de a-l ‘demonta’ pentru a nu cadea nici noi in el, dar si pentru nici de a cadea lati de admiratie in fata acestor vedete-idoli – inseamna aruncarea cu piatra sau cu noroi inseamna ca nu avem de ales decat sa luam totul de-a gata si sa spunem raului bine si binelui rau, iar credinta sa ne-o amestecam cu patimile si cu toata murdaria turnata cu cisternele in noi de toata industria oneroasa a show-bizului mondial. Ne storc de bani, ne pervertesc criteriile si gusturile, ne fura inima de la Hristos, ne fac sa nu mai distingem negrul de alb (ca tot se potriveste: asa cum si sarmanul MJ si-a schimbat pielea si firea pana acolo incat nu se mai stia ce identitate are si pana unde totul s-a transformat intr-un cosmar pentru el insusi) si sa credem ca tot ce zboara se mananca, doar fiindca “zboara frumos”, ne pregatesc de adorarea lui antihrist. Si noi tot pe ei vreti sa-i aparam?! Ecumenismul este mic copil pe langa distrugerile de suflete pe care le-a facut aceasta industrie “artistica” incepand cu M. Monroe, Elvis, Beatles si pana acum… Celor care vorbesc despre dragoste, atunci cand la mijloc e patima pentru o vedeta, sa se gandeasca daca le este mila cumva si de zecile (sau poate chiar mai mult) de copii abuzati de MJ, la fel cum le este mila de el, pentru ca a fost abuzat in copilarie. Sau de cate mii sau milioane de suflete s-au pervertit si s-au stricat din cauza mesajelor cantecelor sale, a preluarii exemplului sau si a idolatriei in sine catre el. (pe care a cultivat-o si n-a descurajat-o niciodata – deci nicio diferenta fata de Irod, care nici el n-a cerut sa fie zeificat, ci doar s-a indulcit de aceasta!) Insa patima fireste, nu primeste nicio dovada… 🙁

  Sa spargem idolii, fratii nostri, sa spagem idolii din noi, sa ne curatim de minciuna si de uraciunea mascata de o stralucire calpa! Aveti curajul sa priviti adevarul in fata, sa ganditi lucid intru Hristos, sa nu mai amestecati uraciunea cu frumusetea, ca sa nu mai indreptatiti pacatul si nici sa nu va mai inchinati la chipuri cioplite! Asta e tot ce am vrut sa va spunem, cu toata raspunderea, ca inaintea lui Dumnezeu!

  Iar cine nu vrea sa inteleaga rostul articolului dupa cate explicatii s-au dat, iertati-ne, e liber sa nu inteleaga! Noi aici am incheiat. Iertati-ne!

 16. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/09/18/sfantul-ignatie-briancianinov-nu-vorbi-despre-crestinism-cu-oameni-molipsiti-de-invataturi-mincinoase-nu-citi-carti-despre-crestinism-scrise-de-dascali-mincinosi/

  Iar dacă gândeşti altfel şi socoţi porunca Bisericii mai puţin întemeiată decât socotinţa ta şi a celorlalţi de un cuget cu tine, atunci nu mai eşti fiu al Bisericii, ci judecător al ei. Mă numeşti mărginit, neluminat îndeajuns, rigorist? Lasă-mă în mărginirea şi în celelalte neajunsuri ale mele: voiesc mai bine a rămâne cu toate aceste neajunsuri, fiu al Bisericii de Răsărit decât ca, având toate părutele calităţi, să mă fac mai deştept decât ea şi, ca atare, să-mi îngădui a nu-i da ascultare şi a mă despărţi de ea. Adevăraţilor fii ai Bisericii de Răsărit le va face plăcere glasul meu. Aceştia ştiu că cel care voieşte a primi înţelepciunea cerească trebuie să lepede înţelepciunea sa pământească, oricât de mare ar fi ea, să o lase deoparte, să o taie, s-o recunoască drept nebunie, aşa cum este ea de fapt (I Corinteni 3, 19).

 17. Pingback: myrdal » Blog Archive » Sic transit…
 18. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE – conferinta video despre MECANISMELE DE MODELARE SI CONTROL AL IDENTITATII OMULUI CONTEMPORAN PRIN MASS-MEDIA - Recomandari
 19. Pingback: Intre INALTAREA LA CER PRIN CREDINTA SI EROISM si PRABUSIREA IN IDOLATRIE si MESCHINARIE INGRATA. Ion Gavrila-Ogoranu si… Michael Jackson. CELE MAI GRELE CLIPE DIN VIATA CELUI MAI CUNOSCUT LUPTATOR ANTICOMUNIST. “Pelerini in aceasta vale a lum
 20. Pingback: Intre INALTAREA LA CER PRIN CREDINTA si PRABUSIREA IN IDOLATRIE si MESCHINARIE INGRATA. Ion Gavrila-Ogoranu si… Michael Jackson. CELE MAI GRELE CLIPE DIN VIATA CELUI MAI CUNOSCUT LUPTATOR ANTICOMUNIST. “Pelerini in aceasta vale a lumii”

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare