Religiile, noua ordine si noua criza (Noutati de presa 24-26 iunie)

26-06-2009 2 minute Sublinieri

 vulcana3.jpg

  • Gardianul:

Delegatie ortodoxa la Vatican

Moastele Apostolilor Petru si Pavel au fost mutate in secret

Patriarhul Filaret nu doreste tutela Constantinopolului si nici a Moscovei

Lobby-ul evreiesc il invinge pe Papa in problema beatificarii lui Pius al XII-lea
Factorul religios va juca un rol semnificativ in politica Uniunii Europene

Unele religii sunt capabile de mult bine sau de mult rau

Liderii religiilor traditionale ale lumii se intalnesc la Astana

“În total, vor fi peste 60 de delegatii reprezentând diferite religii, oaspeti de onoare si reprezentanti ai organizatiilor internationale – ONU, OSCE Organizatia pentru Securitate si Cooperare în Europa, UNESCO, OIC si Organizatia Congresului Islamic”, a spus acesta. La forum vor participa si politicieni si personalitati publice, ca invitati de onoare. Prima zi a congresului prevede o sesiune plenara referitoare la rolul liderilor religiosi in crearea unei ordini mondiale bazate pe toleranta, respect reciproc si colaborare, iar a doua zi va pregati dezbateri cu privire la valorile morale si etice în lume, la dialog si cooperare, la solidaritate pe timp criza.

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel la Conferinţa „Familia: teologie paulină şi viziune contemporană”

Însă pentru că a slăbit credinţa în taina iubirii lui Dumnezeu pentru om, astăzi, familia naturală, tradiţională, se află în criză, în mutaţie spre un viitor incert şi confuz. Individualismul şi orgoliul libertăţii egoiste împiedică afirmarea vieţii umane ca existenţă în comuniune şi solidaritate, iar vocaţia sfântă a familiei credincioase ca mediu al creşterii spirituale şi al mântuirii este adesea uitată. În faţa acestor probleme, Bisericile Ortodoxe trebuie să dea un răspuns comun apărând valoarea familiei ca viaţă binecuvântă de Dumnezeu cu scopul dobândirii mântuirii şi a vieţii veşnice. Niciodată familia nu poate fi redusă la aspectele ei: biologic, juridic, psihologic, sociologic sau cultural, întrucât ea este mai mult decât toate acestea laolaltă şi le transcende tocmai pentru că iubirea din familie are vocaţia de a fi în lume pregătire spre a participa la iubirea divină veşnică a Preasfintei Treimi, ca taină a comuniunii eterne a Tatălui şi Fiului în bucuria Sfântului Duh. În acest sens, copii născuţi în familie şi botezaţi în Biserică în numele Sfintei Treimi pot fi viitori cetăţeni ai împărăţiei eterne a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh.

In enumerarea elementelor care constituie criza familiei, nu se mentioneaza absolut nimic despre homosexualitate, avort si contraceptie. Oare ce inseamna reducerea familiei la aspectele biologic, juridic, psihologic si sociologic si de ce era nevoie de aceasta critica, tocmai in contextul in care se incearca definirea juridica a familiei ca unirea dintre barbat si femeie tocmai pentru a rezista atacurilor date de hoardele de homosexuali? In toata istoria omenirii una a fost definitia familiei: unirea dintre barbat si femeie. Oare este cazul sa se depaseasca aceasta “definire” istorica, sau ce vrea sa spuna acest cuvant? La fel de ambigua este definirea scopului familiei – mantuirea si viata vesnica. Acesta, cu adevarat, este scopul nu numai familiei, ci al tot trupului omenesc, insa, in cazul familiei trebuie mentionata si dobandirea de prunci si cresterea copiilor spre mantuire.

COMUNICAT DE PRESĂ: Precizări privind acuzaţiile aduse Patriarhiei Române de interzicere a slujirii în limba bulgară la biserica Parohiei Sfântul Ilie – Hanul Colţei din Bucureşti 

Adevarul este, de fapt, exact opusul afirmatiei din comunicat: in stilul tiranic deja patentat actualului P.F., trimisul patriarhal a intervenit brutal in parohia de limba bulgara, slujind in romaneste. Sa nu ne miram, asadar, ca BOR se afla in conflicte cu unele dintre bisericile surori, diplomatia fiind folosita doar fata de gruparile pro-homosexualitate si fata de puternicii lumii, in rest folosindu-se cnutul si “cotul in gura”.

  • Gandul: Imamul Ascuns – Editorialul arata, involuntar, o posibila cauza, alta decat cele geopolitice, pentru care Iranul este atat de vizat de strategiile elitelor mondialiste: fondul mistic al siitilor locali. Din cate se vede, siitii asteapta si ei pe “Mesia” lor, iar daca populatia este uniformizata (“modernizata”, transformata in “societate deschisa”) dupa standardele nivelatoare ale globalismului, atunci nu va fi greu de inteles cum asteptarea Imamului Ascuns va fi aceeasi cu asteptarea mesiei fariseilor – Antihristul.
  • Hotnews: Ahmadinejad il avertizeaza pe Obama “sa nu se bage” in treburile Iranului
  • Ion de la Chiuiesti: Tragedie sau inscenare ordinara?
  • Ziua:

Autoritatile iraniene acuza corespondentul BBC ca a platit un ucigas pentru a o asasina pe Neda (Imagini Socante)

Phenianul avertizează că peninsula coreeană riscă un război nuclear

Carnea de la animalele clonate ar putea ajunge in magazinele din Europa

Guvernul a alocat 50 de milioane de lei pentru prepararea vaccinului impotriva gripei H1N1

  • Adevarul:

Germania avertizează că virusul gripei porcine a început să sufere mutaţiiHuman Rights Watch: interzicerea vălului islamic încalcă libertatea religioasă

Obama recunoaşte: „Rezultatele planului de relansare nu se simt”

Buffett: SUA au nevoie de un al doilea plan de relansare 

Autopsia crizei, făcută de un laureat Nobel din 2008

  • Adevarul:

Impactul crizei economice ar putea dura ani

UE pregăteşte sancţiuni drastice pentru România

Deficitul pe pensii ar putea depasi opt miliarde de lei in 2009

Raport UE: Romania are probleme cu protectia datelor personale si discriminarea romilor

O femeie a murit dupa ce a luat anticonceptionale

Imagini socante: Exorcizarea unui tanar homosexual provoaca scandal in Statele Unite (FOTO/ VIDEO)  


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Religiile, noua ordine si noua criza (Noutati de presa 24-26 iunie)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Enciclica-soc a Papei Benedict, moment crucial pentru viitorul Noii Ordini: “ESTE URGENTA INFIINTAREA UNEI REALE AUTORITATI POLITICE MONDIALE”!
  2. Pingback: VATICANUL CERE O NOUA ORDINE MONDIALA: AUTORITATE SUPRANATIONALA CU JURISDICTIE UNIVERSALA SI BANCA CENTRALA MONDIALA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare