(FOTO) Se raporteaza iar violente la Londra. De aceasta data, EXTREMA DREAPTA S-A BATUT CU POLITIA

4-09-2011 2 minute Sublinieri

Membri ai mişcării de extremă-dreapta English Defence League (EDL) au fost implicaţi în confruntări cu poliţia sâmbătă, în estul Londrei, în cursul unui protest care s-a desfăşurat în pofida unei interdicţii a marşurilor, relatează BBC News Online. Activiştii de extremă-dreapta au aruncat cu sticle şi petarde spre poliţie, în timp ce 3.000 de agenţi încercau să menţină ordinea.

Poliţia a estimat că 1.000 de susţinători ai EDL s-au adunat în apropiere de Aldgate Tube, iar 1.500 de persoane s-au adunat la Whitechapel Road pentru a manifesta împotriva EDL. Fondatorul EDL Stephen Lennon a fost prezent la miting, încălcând condiţiile eliberării pe cauţiune, după ce în iulie a fost condamnat pentru că în august 2010 a condus confruntări de stradă cu un grup de 100 de suporteri de fotbal.

El s-a adresat mulţimii deghizat, cu o pălărie albă şi cu o barbă falsă, după care şi-a dezvăluit identitatea. EDL a anunţat ulterior că acesta a fost arestat, dar Poliţia Metropolitană nu a confirmat informaţia. Patru persoane au fost arestate pentru delicte precum încăierare, posesie de droguri şi tulburarea ordinii publice.

Ministrul britanic de Interne Theresa May a interzis marşurile în Newham, Tower Hamlets, Waltham Forest, Islington, Hackney şi City of London. EDL a insistat însă că demonstraţia sa va fi statică, iar activiştii nu aveau voie să scandeze sloganuri sau să fluture steaguri, pentru că acesta ar fi constituit un marş.

Membri ai mişcării de extremă-dreapta English Defence League (EDL) au fost implicaţi în confruntări cu poliţia sâmbătă, în estul Londrei, în cursul unui protest care s-a desfăşurat în pofida unei interdicţii a marşurilor, relatează BBC News Online.

Activiştii de extremă-dreapta au aruncat cu sticle şi petarde spre poliţie, în timp ce 3.000 de agenţi încercau să menţină ordinea. Poliţia a estimat că 1.000 de susţinători ai EDL s-au adunat în apropiere de Aldgate Tube, iar 1.500 de persoane s-au adunat la Whitechapel Road pentru a manifesta împotriva EDL.

Fondatorul EDL Stephen Lennon a fost prezent la miting, încălcând condiţiile eliberării pe cauţiune, după ce în iulie a fost condamnat pentru că în august 2010 a condus confruntări de stradă cu un grup de 100 de suporteri de fotbal. El s-a adresat mulţimii deghizat, cu o pălărie albă şi cu o barbă falsă, după care şi-a dezvăluit identitatea. EDL a anunţat ulterior că acesta a fost arestat, dar Poliţia Metropolitană nu a confirmat informaţia.

Patru persoane au fost arestate pentru delicte precum încăierare, posesie de droguri şi tulburarea ordinii publice. Ministrul britanic de Interne Theresa May a interzis marşurile în Newham, Tower Hamlets, Waltham Forest, Islington, Hackney şi City of London. EDL a insistat însă că demonstraţia sa va fi statică, iar activiştii nu aveau voie să scandeze sloganuri sau să fluture steaguri, pentru că acesta ar fi constituit un marş.

IMAGINILE TERORII: extremiştii englezi pozează alături de “o colecţie înfiorătoare de arme”

Principalul motiv de îngrijorare pentru autorităţi, care explică şi numărul mare de forţe de ordine, l-au constituit o serie de fotografii deloc “paşnice”, postate de simpatizanţii EDL pe site-ul lor, scrie Daily Mail.

În imagini apar “capete rase sau acoperite cu glugi, steaguri ale Angliei (n.r. nu ale Marii Britanii) şi o colecţie înfiorătoare de arme”. Publicaţia scrie că fotografiile sunt “înspăimântătoare”.

“După dezordinea tulburătoare din Londra, din ultimele săptămâni, trebuie să ne asigurăm că oraşul nostru, comunitatea şi afacerile se pot întoarce la normal”, a declarat, înainte de protestul din Tower Hamlets, şeful poliţiei metropolitane, Julia Pendry, încercând parcă să explice numărul mare de ofiţeri trimişi în Tower Hamlets.

EDL a atras atenţia presei internaţionale luna trecută, când s-a speculat că Anders Breivik, atacatorul din Norvegia, ar avea legătură cu organizaţia engleză.


Categorii

1. DIVERSE, Revolte populare, revolutii, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “(FOTO) Se raporteaza iar violente la Londra. De aceasta data, EXTREMA DREAPTA S-A BATUT CU POLITIA

  1. Da, si astia presupun ca sint lotul care pina mai ieri erau celebrii huligani de pe stadioanele de fotbal britanice. uite cum violenta din sport este transferata in scopuri politice si mai periculoase.

  2. Pingback: REVOLUTIE MONDIALA? Pe retelele sociale se face apel la MISCARI STRADALE IN TOATA LUMEA PE 15 OCTOMBRIE 2011
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare