SEBASTIAN LAZAROIU sau cinismul sfidator al “profetilor” antihristici: “MONSTRUL MARIN” si pregatirea Romaniei pentru… NOUA ORDINE MONDIALA

25-01-2012 5 minute Sublinieri

“Pun pe picioare un proiect de societate, asta fac. Sunt manager la firma care imblanzeste viitorul. Am pus si pe Facebook. Asta e ce fac eu, asta e ocupatia mea. Stiu ca nu e in nomenclatorul de meserii, dar s-ar putea sa fie. Imblanzitorul de viitor”, a explicat Sebastian Lazaroiu, intr-un interviu pentru HotNews.ro, prezenta sa ca manager la televiziunea Romania de Maine a Universitatii Spiru Haret. Intrebat cum poate lucra pentru o Universitate infiintata de un fost securist, Lazaroiu a spus ca nu a crezut niciodata in “povestea cu lustratia, cu securistii”, considerand ca e mult prea tarziu pentru asta. 

Cele mai importante declaratii facute de Sebastian Lazaroiu pentru HotNews.ro

Guvernul ar trebui sa reziste presiunilor strazii. Ar trebui si cred ca are resurse inca sa reziste. Pana se epuizeaza (…) Cred ca Baconschi a fost una din fetele aruncate, era una din metaforele utilizate in discutia cu cititorii. Si revenirea lui Arafat a fost o concesie care s-a facut tocmai pentru a stinge aceasta nemultumire.

Cea mai mare greseala care ar putea fi facuta acum este ca Guvernul sa pice din cauza protestelor de strada. Nu as reveni la decizia cu indemnizatiile pentru revolutionari.

Pentru a linisti aceasta neliniste populara trebuie sa incerci sa vezi cum se stinge linistea asta. Ii dai intai mai putin, apoi si mai mult…Ce inseamna? Prima concesie a fost revenirea lui Arafat. Lumea s-a mai linistit putin dar tot au ramas. Apoi a fost revocat Baconschi care ar fi jignit protestatarii. Daca lucrurile nu se inchid sigur ca poti sa mergi mai departe. Mai departe ai si un premier in fruntea tarii. Dar cel mai rau ar fi ca premierul sa demisioneze din cauza protestelor din strada. Poti sa faci o remaniere, de exemplu. Eu cred totusi ca protestele au scazut in intensitate.

Eu n-am spus ca actualul guvern trebuie sa ramana pana la alegeri. N-am spus asta. Am spus sa nu cada acum cata vreme sunt proteste in strada. Ele au scazut deja si vor scadea in intensitate. Problema e ce invata partidele dupa ce se termina protestele. Pentru ca monstrul e tot acolo, e in adancuri. Si el oricand poate fi zgandarit sa iasa la suprafata. Si intrebarea e ce faci sa eviti asa ceva sau chiar mai rau.

Pana la urma oamenii protesteaza impotriva clasei politice, dar impotriva celor care sunt in prima linie. Cred ca romanii intr-un fel sau altul s-au obisnuit cu institutiile democratiei, atat ca ele nu sunt credibile in momentul asta.Si nu sint credibile pentru ca nu s-au reformat pana acum: Parlamentul, partidele politice.

Un alt guvern ar putea si el sa recladeasca increderea populatiei. Sa nu uitam ca noi mai avem de facut reforme. Un lucru foarte rau pentru Romania ar fi sa inghetam reformele anul asta. S-ar putea ca Guvernul Boc sa nu mai poata sa continue reformele in 2012. Intrebarea e daca exista un alt Guvern care sa poata face asta. Daca exista ar trebui facuta inlocuirea. Nu acum, la un moment dat.

Mie mi s-a parut foarte decent acel tanar locotenent. Avea niste revendicari din partea colegilor lui, le-a citit. Chiar el a spus: am fost instigat sa-l injur pe presedinte. Presedintele este comandantul meu si n-o sa fac asta. Iata, un gest absolut firesc. Te duci in piata si protestezi, pe urma te duci acasa. Nu-ti injuri superiorii ierarhici, samd.

Despre prezenta sa la televiziunea Romania de Maine a Universitatii Spiru Haret. Nu cred ca ati auzit ca mi-am schimbat declaratiile reformiste. Nu mi-am schimbat punctele de vedere. E vorba de un proiect, ceva mai mult de o televiziune. E un proiect de societate, care va fi curand lansat, si as vrea atunci sa vorbesc mai mult despre asta.

Toate universitatile si cele particulare si cele de stat au avut probleme in ultimii zece ani. Puteti verifica declaratiile mele de atunci, cand a fost campania Spiru Haret. Dar haideti sa ne uitam la universitatile de stat, au exact aceleasi practici. Eu n-am cum sa scuz asta, dar noua lege a educatiei are un cadru care-i constrange sa aplice niste standarde.

Ce fac eu acolo? Pun pe picioare un proiect de societate, asta fac. Sunt manager la firma care imblanzeste viitorul. Firma care imblanzeste viitorul, am pus si pe Facebook la mine. Asta e ce fac eu, asta e ocupatia mea. Stiu ca nu e in nomenclatorul de meserii, dar s-ar putea sa fie. Imblanzitorul de viitor. S-ar putea sa apara in nomenclatorul de meserii. Intotdeauna m-a preocupat mai mult viitorul decat prezentul si trecutul. Nu mi-a pasat niciodata de trecut.

Cum poate lucra pentru o Universitate infiintata de un fost securist. Stiti bine care a fost pozitia mea. Eu n-am crezut niciodata in povestea asta cu lustratia, cu securistii. Am zis intotdeauna: E prea tarziu. E mult prea tarziu sa mai vorbim de asa ceva. Stiu ca sunteti radical si va uitati cu multa atentie in trecut.

Din 2004 nu ne mai afecteaza atat de mult trecutul. Si stiti bine de ce: si serviciile au fost curatate, si viata politica s-a mai curatat, si justitia s-a mai curatat. Nu ne mai afecteaza atat de mult. Acei oameni pe care-i blamam la gramada nu mai au aceeasi influenta.

Toti avem o problema cu viitorul. Mai asteptati putin si o sa vedeti. Eu nu ma ocup de o televiziune, e un proiect mult mai mare. Meseria mea este sa imblanzesc viitorul. Cred ca n-as putea face eu destul cat s-ar putea face in perioada asta complicata.

Eu cred ca Romania are nevoie de reorganizare administrativ teritoriala in viitorul apropiat, de o lege a sanatatii, are nevoie de o reforma electorala si de o revizuire a Constitutiei facuta repede. Numai in felul asta Romania isi poate asigura un viitor linistit intr-o mare extrem de nelinistita.

Protestele din aceste zile arata ca nu e doar treaba Guvernului. Societatea nu stiu daca e pregatita sa inteleaga ce urmeaza si care e marea schimbare care se va produce la nivel global. Cineva trebuie sa o pregateasca pentru asta. ​

Sebastian Lazaroiu: Nemultumirea poporului este ca un monstru marin care inoata linistit in adancuri. Daca il zgandari iese la suprafata. Cred ca presedintele a zgandarit monstrul si a iesit la suprafata

Nemultumirea poporului este ca un monstru marin care innoata linistit in adancuri. Daca il zgandari iese la suprafata. Niciodata nu stii cat de tare l-ai zgandarit. Asta afli prin sacrificii rituale. La inceput ii dai vaduva din sat. Pe urma ii dai o fata nemaritata de 20 de ani. Daca tot nu se linisteste trebuie sa i-o dai pe cea mai frumoasa fecioara din comunitate.

Cred ca presedintele a zgandarit monstrul si a iesit la suprafata. A avut motivele sale sa faca asta. Important e ca Arafat s-a intors in sistem acum. Pana la urma e bine sa ai si o voce critica. Daca o face in interior.

Romania e liberala. Nu are cine sa o reprezinte in parlament.

[guvernul tehnocrat] ar da mai multa incredere populatiei pe termen scurt. pe termen mediu si lung un guvern tehnocrat poate lua masuri mult mai dure decat a luat guvernul Boc. Pentru ca, cinstit vorbind, politicienii nu au curajul sa faca acum ceea ce ar trebui facut pentru Romania. Adica taiat in carne vie.

Situatia nu e grozava, e adevarat. Cred ca problema majora e sa linistesti monstru cat mai repede pentru a nu intarzia reformele. SI, sigur, problema ramane ca monstru sa nu spulbere tot satul in zvarcolirile lui. De asemenea, cred ca trebuie eliminata orice suspiciune asupra a ceea ce s a facut pana in acest moment.Legea educatiei, codurile in justitie, codul muncii, legea asistentei sociale, samd. Retragerea legii sanatatii da impresia ca e suficient sa iasa oamenii in strada pentru a stopa reformele.

acum avem nevoie de o lege a sanatatii care sa schimbe sistemul, de care o mare majoritate a romanilor nu este multumita.

avem nevoie de reforma Constitutiei.

avem nevoie de reorganizarea administrativ teritoriala.

avem nevoie de o reforma electorala profunda.

Viitorul PDL acum nu l mai vad asa de bine. PDL are resurse in interior sa devina altceva. De fapt, toate partidele au. Depinde cum trateaza acest context. Daca il trateaza pe ceva obisnuit dupa patru ani de guvernare sigur ca vor folosi aceleasi resurse. Daca il trateaza ca pe un context extrem de dinamic care reprezinta un moment de cotitura in evolutia capitalismului si democratiei atunci ar trebui sa se reinventeze.

Viitorul lui Traian Basescu a fost deja scris.

Asa e. Media, mai ales cele ostile actualei puteri, au incercat sa zgandare si mai mult monstrul din adancuri. Se joaca cu focul in mod iresponsabil. Numai niste iresponsabili isi doresc o Romanie in flacari in contextul international dat. Dar… presa e libera.

Nu cred ca vom avea anticipate. Nu cred ca isi vor da demisia din parlament cei din opozitie in nicio situatie. Poate doar unii. Un numar mic. De la liberali.

Daca am avea un presedinte arbitru n am mai avea reforme in societate. Asta e viata. Nu poti sa le ai pe toate. Macar sa le ai pe cele importante. Reforma statului e cea mai importanta.

Nota noastra:

Orice lider antihristic are un “profet” pe masura. Orice Hitler are nevoie de un Goebbels, adica orice lider politic cu aspiratii totalitare are nevoie de un prestigidator al propagandei si al manipularii mecanismelor psiho-sociale ale societatii.

La noi, Traian Basescu si-a gasit in persoana alunecosului Sebastian Lazaroiu “profetul”. Nici ca se putea pereche mai potrivita: un om tiranic, crud si nemilos, asistat de o lichea inteligenta, vicleana, cinica si perseverenta.

Nu e prima oara cand Lazaroiu isi expune viziunile despre noua lume ce se afla in pregatire. Am mai spus-o: nu e nimic original in ce spune acest “sociolog”. Nu face altceva decat sa speculeze intr-un mod ingenios lucruri care exista deja si care se pregatesc deja. “Noua ordine institutionala” pe care o promite Romaniei corespunde intru totul noii ordini mondiale in care e impinsa intreaga lume. Neaparat acum, in 2012, anul transformarilor decisive. 

Aceasta noua ordine institutionala inseamna acea “reforma a statului” care e, chipurile, urgenta ceasului. In ciuda nemultumirilor – intruchipate sub imaginea monstrului marin (cat respect fata de oameni) -, in ciuda riscurilor, in ciuda “actelor sacrificiale” pe care actuala putere va trebui sa le faca, observati fatalitatea “reformelor”. Toate cedarile actualei puteri in fata protestelor sunt, astfel, doar tertipuri menite, in ultima instanta, sa duca la continuitatea puterii detinute de Basescu si a “reformelor”.

In orice caz, metafora monstrului marin, adica a unui popor vazut ca o apa, este puternic… apocaliptica. Stim ca antihristul iese din mare, adica din lume, metaforizata in Apocalipsa sub forma marii. Traim in astfel de vremuri in care omenirea si, prin urmare, si noi, romanii, suntem vazuti in acest fel, ca masa informa, bantuita de psihii care pot fi deturnate, astfel incat sa fie supuse unui lider sau, altminteri, sa fie potolite cu ceva “sacrificii ritualice”. Sarcina “sociologului”, in viziunea lui Lazaroiu, este sa manipuleze aceasta “mare”, acest monstru marin care e poporul.

O asemenea gandire, in care “reformele” sunt fatale, neaparat necesare, urgente, arata si dovedeste ca e vorba de o agenda (“viitorul este scris”). Nu e nimic sociologic in aceasta gandire in care actele de destructurare ale statului actual si ale societatii actuale sunt prezentate drept absolut necesare si absolut urgente. Nu e nimic …politic in aceasta viziune in care tara intreaga trebuie pusa pe patul lui Procust.

Atunci, daca aceste “reforme” nu reflecta vreo nevoie sociala reala (ba dimpotriva) ci o agenda urmarita de un grup de oameni, rezulta ca un grup de tip bolsevic incearca, de fapt, sa se puna pe acest val al schimbarilor provocate pentru a deveni stapanii… Romaniei de maine.

Puterea, cu pretul distrugerii Romaniei actuale, puterea, configurata astfel incat sa asigure dominatia acestui grup in contextul noii ordini mondiale in facere, iata singurul obiectiv urmarit de Traian Basescu si Sebastian Lazaroiu.


Categorii

Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “SEBASTIAN LAZAROIU sau cinismul sfidator al “profetilor” antihristici: “MONSTRUL MARIN” si pregatirea Romaniei pentru… NOUA ORDINE MONDIALA

 1. Hmm,”nulu` si faza”…tineti-va bine:incepe sedinta de socuri!

 2. Fratilor, Dumnezeu ne iubeste, si ne iubeste mai mult decat ne poate ura toti masonii si jidanii la un loc. Nu trebuie sa deznadejduim chiar daca suntem asaltati din tote partile de vrasmasii vazuti si nevazuti.

 3. Pe mine m-au zgribulit declaratiile lui Lazaroiu aproape mai mult decat iesirile disperate ale lui Basescu (chiar ma gandeam sa propun discutiei acest interviu, dar, ca intotdeauna, reusiti sa nu ratati nimic interesant din ce apare in presa). Daca Basescu o sa fie debarcat in viitorul destul de apropiat si, cel mai probabil, influenta lui ulterioara asupra societatii/politicii va fi foarte redusa, cei ca Lazaroiu vor continua sa bantuie si sa influenteze agenda politica. Iar planurile date pe fata (surprinzator de transant si limpede) sunt, cu adevarat, sinistre si confirma unele din cele mai negre previziuni despre cum vor unii sa arate ‘lumea de maine’. Mi s-a parut extraordinar cum pentru Lazaroiu societatea nu e alcatuita din oameni…ce nivel de robotizare a inimii! Insa transpare destul de clar si frica fata de ‘monstrul marin’….numai sa fie oamenii capabili sa se ridice la nivelul necesar pentru ca macar sa intarzie planurile lor sinistre, sa mai avem timp de pocainta..Doamne, ajuta!

 4. Deci nu mai pot cu jegurile,laturile astea!
  Vorba e ;cum scapam de ei?
  Decat sa iesim cate 2-3 sute ,o mie in strada de 2 saptamani,nu mai bine iesim o zi o suta de mii si-i bagam pe astia la puscarie?

  ce o fi si cu tanarul Alexandru,locotenentul?
  mare onoare,mare caracter!!!
  noi…dormim.

 5. Domnilor cititi va rog cartea lui N.C.Paulescu:” Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Francmasoneria” si ve ti trage singuri concluziile. Eu personal nu mai ma astept la nimic bun de la o revolta, doar sa le fac mai pe plac “papusarilor”. Lupta noastra este de al marturisi pe Hristos prin cuvant si purtare , a spune adevarul tuturor si acest adevar este Hristos si nimic altceva. Aceste oranduri politice sunt doar iluzia unei fericiri desarte

 6. @Anonim123:

  Pana una alta, ar fi bine sa cititi mai atent postarea la care ati comentat.

 7. Iar se gaseste cate un nemernic sa ne prosteasca pe fata… Cam ii mai rabda pamantul…. Ceea ce traim noi in aceste timpuri, nu sunt reforme ci modalitati sistematice de a distruge statul national. Oligarhia e disperata ca nu reuseste sa distruga poporul acesta si de aceea tot striga dupa reforme. Pentru orice minte limpede, reformele se fac in folosul populatiei, nu a oligarhiei. Numai credinta puternica si duhul rugaciunii permanente ne poate scapa pe noi si ii poate impiedica pe ei.
  Dumnezeu sa ne apere!

 8. @Anonim123:

  🙂 Remarca parea putin in afara subiectului postarii.

 9. Lazaroiu-delir mistico-social. Basescu-megalomanie-tot o forma de delir. Mintile lor s-au intalnit, punandu-se in valoare una pe cealalta. Intelectul insa e cam slabut, folosesc tactici desprinse din manualul micului antihrist. Unul se crede comandant de vas, altul imblanzitor de vise. Pe vremuri, astfel de cazuri se tratau in institutii specializate, bine pazite. Acum le-au desfiintat, asa ca cei doi au ajuns oameni importanti in stat. Asa ca toate frustrarile lor, toata ura, temerile, supararile, invidia, poftele lor le pot materializa, folosindu-se de institutiile statului si de oamenii pusi de ei acolo. Si ei la randul lor sunt folositi de catre altii, care le-au inlesnit accederea in fruntea statului. Si care le-au trasat agenda. E limpede ca cei doi sunt lipsiti de discernamant, caci se indreapta spre ceva despre care nu au nicio idee, ei vad doar mijloacele cu care sa ajunga. Si mai cred, in delirul lor, ca oamenilor trebuie sa le faci bine cu forta, ca pleava nu stie ce e bine pentru ea. Toti dictatorasii pe principiul asta au functionat.

 10. @vlad
  “Lazaroiu-delir mistico-social. Basescu-megalomanie”.. Unul se crede comandant de vas, altul imblanzitor de vise. ……..E limpede ca cei doi sunt lipsiti de discernamant….”
  Prin 1988 am citit “Revolta de pe Bounty”. Asemanare izbitoare.
  Porecla (din cate imi amintesc): Pata galbena.
  Hiba: paranoia.

 11. “[…] Problema ar fi ușor de rezolvat dacă am vrea să facem o paralelă între o republică democratică și o monarhie absolută [vezi statul despotic]. Se va descoperi că în prima cheltuielile publice sunt mai mari decât în cea de-a doua. Dar așa este în toate statele libere, când sunt comparate cu cele care nu sunt. Este cert că despotismul îi sărăcește pe oameni, împiedicându-i mai curând să producă decât răpindu-le bogăția dobândită. Dimpotrivă, libertatea produce de o mie de ori mai multe bunuri decât distruge și la popoarele care o cunosc, resursele oamenilor cresc întotdeauna mai repede decât impozitele”.

  Alexis de Tocqueville.

  Sebastian Lazaroiu, ar fi trebuit sa stie acest citat, din moment ce este sociolog, si cu siguranta il cunoaste. Inteleg ca el vrea sa ne pregateasca pentru apusul libertatii. Da, ar fi trebuit sa ne dam seama, doar partidul acesta se numeste “democrat” si “liberal”. Ca orice minciuna se vrea sa para exact ceea ce nu este.

 12. @Titus L:

  Lazaroiu a spus ca nu il intereseaza trecutul, ci doar viitorul. Deci, pentru el, Tocqueville e o poveste de adormit copii (sau fraieri).

 13. :))

  @admin, Ce e Lazaroiu pe langa de Tocqueville??? :))

  Caci ramane stanca desi moare valul…

 14. @Titus L:

  Fii sigur ca Lazaroiu influenteaza viata romanilor mult mai mult decat a facut-o si o va face vreodata Tocqueville…

 15. admin: pentru ca romanii il lasa…

 16. Atat pot sa spun: sa plece tradatorii!!! Astia si altzii care vor urma.
  Indivizii astia doi (Basescu si Lazaroiu) sunt macabri, dar stau pe picioare de lut. Sunt vizibil enervatzi de proteste. De ce nu vad pancarte anti-avort in Piatza Universitatii?!?!?!?!? Este una dintre marile mele dileme, in ianuarie 2012.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare