Ilie Serbanescu: VATAFII INTERNI PREGATESC O NOUA URGIE PENTRU ROMÂNI

22-08-2017 2 minute Sublinieri

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie, ne-au spus mai deunăzi că o nouă criză economică este ca și la ușa noastră.

Nu ne-au menționat tocmai exact și de ce, dar, cunoscându-le în general opiniile, putem bănui cu precizie de sută la sută: Desigur, statul s-a îngrășat din nou prea mult în dauna bietului sector privat și, din cauza măririi nesăbuite a salariilor bugetarilor, a rupt echilibrele, amenințând stabilitatea economică și financiară.

În ciuda acestor flașnetări hodorogite, care nu au nicio legătură cu realitățile concrete, trădătorii de neam și țară – pardon, „internaționaliștii“ – au dreptate în materie de criză care bate la ușă! Dar din cauze cu totul diferite de cele din clișeele pozate de aceștia!

Cum dracu’ se face că toate crizele – de care statul ar fi de vină – izbucnesc din sistemul privat și integral din cauza acestuia, iar statul este doar chemat să le rezolve?! Cum dracu’ se face că întotdeauna se dă uitării că statul a intervenit – pe seama contribuabililor, căci altfel nu are cum! – și sistemul privat, direct răspunzător de criză, își continuă apoi, cu și mai mare lăcomie, dezastrul în economie, în timp ce „internaționaliștii“ dezvoltă și mai abitir teza primatului piețelor și statului minimal?! Asta, până când jaful destructurează din rărunchi economia, moment în care statul este scos de la naftalină spre a echilibra situația.

Evident, tot pe seama contribuabililor! Numai că statul, mereu mai slab, are posibilități mereu mai mici de a echilibra situația și, de fapt, crizele se adâncesc și se îndesesc. Prin țările făgăduinței – sedii ale multinaționalelor și centre ale colonialismului mondial – scenariul încă funcționează, pentru că, aici, în ipocrizia nesfârșită care domnește, statul n-a fost, de fapt, distrus și, la o adică, menține resurse și putințe de intervenție.

În colonii însă este dezastru: statul a fost desființat, oricum putințe și resurse nu mai are și, la o adică, nu mai poate face mare lucru. Priviți la România! Economia de stat, distrusă sistematic, nu mai reprezintă decât 4% din total. Cu mărunțișul pe care atotdominantul sistem privat îl plătește ca impozite, bugetul de stat nu reușește să strângă mai mult de 30% din PIB, față de peste 40% în medie în UE și chiar peste 50% în țările nordice. Capitalul străin a preluat toate piesele, pozițiile și pârghiile strategice din economie și deci decizia. Ce să mai facă statul?! Evident, nu mai poate face vreun bine în economie, ceea ce se vede de la o poștă, dar, să fim obiectivi, el este atât de slab și puțin important în ansamblu, încât nu mai poate face vreun rău.

Degeaba stăpânul străin și „internaționaliștii“ interni aruncă anatema asupra sa. Ca să fugă de răspundere și ca să-l coste mai puțin, noul proprietar străin al țării lasă aparent administrarea în seama statului român, în capul căruia poate vărsa astfel toate lăturile, privind insuccesele, neputințele, nerealizările și… bineînțeles… provocările de crize.

La criza de acum aproape un deceniu, stăpânul străin și vătafii români de atunci au adoptat o abordare sinistră: România a preluat un credit extern de 20 miliarde euro cu care au fost finanțate băncile străine, vinovate aproape integral de criză, iar plata a fost suportată de contribuabilii români. Prin scăderi de salarii, înghețări de pensii și majorări de impozite.

Acum, statul român este și mai slab, aproape dispărut de pe firmament. Vă dați seama ce vor plăti contribuabilii români, indiferent de formula, desigur, și mai sinistră, ce va fi inventată?! Ca factori în generarea crizei, „internaționaliștii“ se fac că nu văd zecile de miliarde euro, mereu mai multe, jefuite anual de capitalul străin din România, externalizarea fără fiscalizare de către acesta a 85-90% din profiturile realizate aici, salariile de batjocură practicate în colonia România, nici măcar că s-au dublat fără justificare salariile vătafilor; pentru ei, contează doar că s-au mărit în principiu – și, să fie clar, numai în principiu – salariile salahorilor români!

Noroc că vinovații sunt deja pregătiți: PSD, Liviu Dragnea, dacă nu și fiul său, fosta nevastă, cei cu același nume și, bineînțeles, votanții de la referendumul din 2012!


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, ILIE SERBANESCU

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Ilie Serbanescu: VATAFII INTERNI PREGATESC O NOUA URGIE PENTRU ROMÂNI

 1. Altii prefera sa spuna: Cum, Doamne…

 2. Ce nu se spune, pentru ca cei care stiu nu vorbesc si pe ceilalti nu-i intereseaza. Pana cand vor fi loviti, adica dupa 1 septembrie, din cate am inteles: contul de TVA. Pe scurt, contul de TVA, pune sechestru pe partea de TVA din incasarile firmelor dar nu in beneficiul statului ci al bancilor comerciale. Nici firmele care sunt pe recuperare de TVA nu vor avea dreptul sa scoata bani din acel cont, in schimb, tot TVA-ul aferent incasarilor trebuie cel mai tarziu la sfarsitul lunii in curs depus in acel cont prin transfer bancar daca sunt incasari prin virament sau la trei zile de la incasare daca incasarea se face numerar. Din contul de TVA nu se va putea plati decat TVA, catre stat sau catre firmele creditoare, dar cel mai important este ca acei bani vor fi blocati in conturi bancare, chiar daca firmele vor fi pe recuperare de TVA. Ca sa traduc, cei afectati vor fi firmele mici, cei care sunt inca pe investitie, la inceputul afacerii si firmele care sunt pe pierdere. Firmele mari, desigur multinationale nu vor fi afectate, in schimb bancile vor avea o rezerva sigura de lichiditati, anume tot TVA-ul pe care statull il datoreaza firmelor private si care inca nu a fost cerut spre returnare. Cine are o cat de cat acolo firma, stie de ce nu cere mai nimeni returnare de TVA. In plus, sumele platite de firme drept comisioane bancare se vor dubla brusc, pentru ca orice firma va fi obligata sa isi deschida un nou cont bancar.
  Asta asa…, ca tot face parada Tudose cu bancile care fura Romania. GARGARA.

 3. Titus L
  Mi se pare ca de la 01 oct este Opțional si de la 01 Ianuarie este obligatoriu .
  Sa vedem ce se întâmpla …

 4. Ce criza mai vine? ca Romania este in crize de cind m am nascut. Criza materiala, criza morala, criza…etc

 5. Sunt em prea caliti, ca sa mai aiba vre un efect crizele

 6. Pingback: COLONIA BANCILOR SI A PROCURORILOR. Reactia de camatar a BNR la atacurile premierului la adresa bancilor: GUVERNUL E LA MANA BANCILOR/ Oamenii BNR profetesc criza si REVENIREA AUSTERITATII/ Aliotmanul procuroristic s-a reactivat
 7. ca sa scape tot romanul de saracie trebuie sa se intoarca in timp ,(probabil pe timpul comunist ) si sa isi faca platile pe state de plata astfel in decurs de cateva luni maxim un an toate bancile se vor reorganiza si nu vor mai produce crize financiare fictive pe banii nostri si sigur vom avea un cuvant de spus cand vom face imprumuturi. cand nu se va mai avea control centralizat asupra veniturilor personale se va reorganiza si economia subterana sau grii si nu vor mai fii invrajbii persoanele din patura mica a societati care sunt majoritatea . Atinci se vor certa cei ce ne conduc ca nu vor mai fi ascultati

 8. Pingback: TARI PROPRIETATE STRAINA. Cum a colonizat ROMÂNIA si alte state estice CAPITALUL OCCIDENTAL/ Impozitarea multinationalelor: INTERZISA NOUA, PROPUSA IN TARILE EUROPENE/ Margelele comisarului Junker. CE INSEAMNA PROIECTUL GAZDUIRII UNUI SUMMIT EUROPEAN?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare