SEMNUL APELOR SI TRAGEDIA NEPASARII GENERALE/ POPORUL OTV si DIVERSIUNEA DDD/ Economistii de Nobel denunta POLITICA AUSTERITATII INUTILE, a suferintei si a ruinarii vietilor oamenilor/ CAMPIONI SI LA TVA, CAMPIONI LA AUTODISTRUGERE RAPIDA (Stiri 26-29 iunie 2010)

29-06-2010 16 minute Sublinieri


 • Antena3:

Inundaţiile fac ravagii în ţară. 250 de familii izolate în Suceava (VIDEO)

România sub ape: Debitul Siretului se va dubla. Mai multe localităţi din Suceava, evacuate (VIDEO)

Inundaţii devastatoare în Moldova. 7 morţi şi sute de gospodării distruse (VIDEO)

 • Hotnews:

Botosani: Sute de persoane din sapte localitati, in pericol de evacuare. 2 600 de persoane, afectate numai in Dorohoi

Guvern de ocupatie

Avem, pana acum, 20 de morti (10 au murit azi noapte) si nu stiu cati disparuti in urma inundatiilor. Nu au fost atatea victime in urma inundatiilor niciodata dupa 1989. Ce naiba face Guvernul, prefecturile, primarii? Oamenii mor, pe nimeni nu mai intereseaza. Nimeni nu se intereseaza de persoanele sinistrate. Acum se incearca gasirea unor stocuri de apa si alimente. Sunt deja sute de sinistrati…

***


Site-urile bulgare deinformaţii vor fi controlate de stat

Premierul Islandei inaugurează legalizarea căsătoriilor homosexuale: S-a maritat cu iubita sa

 • Romania Libera:

Parada Gay de la San Francisco – 1 mort şi 2 răniţi prin împuşcare

Diversitate sexuală în Guatemala

 • Antena3:

Coplata loveşte crunt bolnavii de cancer. O singură pastilă îi poate costa câteva sute de lei (VIDEO)

UE vrea să interzică vânzarea alimentelor “la pachet”. Vom cumpăra ouă la kilogram?

Sistemele de operare, logo-urile lor și creștinul Ortodox

INCREDIBIL: Un bărbat a atacat ghicitoarea care îi ‘prezisese’ că va ajunge la pușcărie

Acordul este  menit a nivela dezacordurile dintre SUA şi UE privind unde are prioritatea intimitatea personală în faţa anchetelor de securitate. Parlamentul european a respins anul trecut extinderea unui acord interimar deoarece aprecia că nu păzeşte destul libertăţile civile.

 • Realitatea.net:

UE ne va spiona în avioane, pentru a îndepărta terorismul

Bomba nucleară, singura armă împotriva asteroizilor

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Legislaţia privind adopţiile ar trebui schimbată

***

O publicaţie iordaniană scrie că este o chestiune de timp până ce SUA şi Israelul vor lovi Iranul, decolarea F-16 din România şi Germania fiind un antrenament. Avioanele au executat misiuni de realimentare şi au decolat împreună cu bombardierele israeliene pentru a exersa o gamă largă de misiuni deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediterane. 60 de avioane de luptă americane F-16 au decolat în iunie de la baze din Germania şi România şi au aterizat în Israel în cadrul unui exerciţiu secret desfăşurat de SUA, Israel şi Germania, în care presa arabă vede un potenţial antrenament pentru un atac asupra Iranului. Regiunea este conştientă că e doar o chestiune de timp până când Israelul va lovi Iranul, scrie duminică publicaţia The Jordan Times. Pregătirile pentru o acţiune în acest sens par să fie într-un stadiu avansat. O armada de 12 vase de război – zece dintre ele americane, unul israelian şi unul german – se află în prezent în Golful Persic, după ce au desfăşurat exerciţii comune în largul coastelor de sud-vest ale Israelului.

Potrivit unor surse israeliene neidentificate de publicaţia iordaniană, exerciţiile secrete – denumite Juniper Stallion – au fost întreprinse de o flotă condusă de portavionul USS Harry S. Truman şi au inclus “interceptarea unor rachete iraniene, siriene şi ale Hezbollah trase împotriva unor ţinte americane şi israeliene din Orientul Mijlociu”. Potrivit aceloraşi surse, bombardiere de tip F/A-18E/F Super Hornet de pe portavionul Truman au simulat misiuni de bombardare împotriva unor ţinte stabilite în raza de acţiune a apărării israeliene în deşertul de la sud-est de Beersheba. La exerciţiu, mai scrie The Jordan Times, au participat şi 60 de avioane de luptă americane F-16, care au decolat de la baze din Germania şi România şi au aterizat la facilităţi ale armatei israeliene a aerului. Avioanele au executat misiuni de realimentare şi au decolat împreună cu bombardierele israeliene pentru a exersa o gamă largă de misiuni de bombardare deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediterane sau au desfăşurat exerciţii de luptă aeriană între avioane. Acum, vasele de război sunt ancorate în Golf şi, în plus, se pare că două submarine israeliene echipate cu rachete nucleare ar patrula în Marea Arabiei, scrie The Jordan Times. Între timp, Iranul ar fi declarat starea de urgenţă la graniţa sa de nord-vest şi ar fi desfăşurat acolo unităţi ale Gardienilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului, pe motiv că SUA şi forţele israeliene se adună la bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan, pregătindu-se să atace facilităţile nucleare iraniene, potrivit The Jordan Times.

În paralel cu pregătirile militare, există o ofensivă diplomatică, potrivit publicaţiei iordaniene. Şeful Pentagonului, Robert Gates, a declarat săptămâna trecută în faţa unei comisii a Congresului, că Iranul poate lansa “zeci sau sute” de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune împotriva Europei. Toate indiciile arată că a început o numărătoare inversă pentru un atac militar americano-israelian împotriva Iranului, în ciuda faptului că se ştie că preşedintele american Barack Obama are unele retincenţe faţă de o asemenea acţiune. Teheranul nu-i lasă însă loc de manevră pentru eforturi diplomatice. Prinşi în ochiul furtunii vor fi locuitorii hărţuiţi din Fâşia Gaza şi cei din sudul Libanului, dacă Israelul decide un alt atac “preventiv” asupra Hamas şi Hezbollah, conchide The Jordan Times. The Jordan Times arată, pornind de la un articol publicat de cotidianul Jerusalem Post, că Israelul ar putea planifica un atac “preventiv” asupra Fâşiei Gaza cu puţin timp înainte de o acţiune militară împotriva Iranului ce ar avea drept scop să pună piedici programului nuclear iranian. E de la sine înţeles că vor exista unele forme de acţiuni de răspuns dinspre Fâşia Gaza, precum şi dinspre Hezbollahul libanez, în momentul în care Israelul ar lansa un atac asupra Iranului, afirmă The Jordan Times. Israelul susţine că sunt mii de rachete în Fâşia Gaza care ar putea fi folosite împotriva statului israelian. Prin urmare, armata israeliană vrea să întreprindă raiduri în Fâşia Gaza şi să confişte orice fel de arme pe care Hamas şi alte grupări le-ar putea folosi împotriva Israelului, explică publicaţia iordaniană. În cazul unor astfel de incursiuni – care ar preceda un atac asupra Iranului -, Israelul vrea să fie mai grijuliu cu populaţia evacuând sate întregi palestiniene şi tabere de refugiaţi din zona de conflict, pentru a provoca cât mai puţine victime civile, în condiţiile în care imaginea internaţională a Israelului a avut serios de suferit după ofensiva din Fâşia Gaza din 2008 şi 2009. Pentru avertizarea populaţiei, Israelul se va folosi de fluturaşi, mesaje la radio sau chiar telefoane directe.

The Jerusalem Post a scris la 11 iunie că, în săptămâna respectivă, Israelul şi Statele Unite au simulat un război împotriva unui inamic neidentificat, în cadrul unui amplu exerciţiu aerian în care au fost implicate zeci de avioane F-16 din ambele ţări. Exerciţiul, denumit Juniper Stallion, a avut loc în condiţiile în care Turcia a desfăşurat propriile manevre aeriene cu SUA, la care Israelul nu a mai participat. Tot Jerusalem Post scrisese anterior că Israelul caută alte terenuri de antrenament aerian, inclusiv în România, după ce a fost exclus de la exerciţii militare comune în Turcia. Ministerul Apărării Naţionale din România a precizat la 10 iunie, la solicitarea NewsIn, că activităţile de cooperare militară bilaterală cu statul Israel se desfăşoară în baza unui acord semnat la Bucureşti la 29 mai 2000. “Acordul a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr. 841 din 21.09.2000 şi este în vigoare de la data de 10.10.2000“, preciza MApN.

 • Ziuaveche:

Ultimul sah la …Ahmadinejad

De cativa ani buni nu a mai reusit Pentagonul o asemenea miscare inteligenta de forte militare, care a surprins total un adversar, precum conducerea suprema iraniana. Aceasta jubila in urma sprijinului acordat de Turcia si Brazilia si dupa incidentul produs pe nava „Mavi Marmara”, care a afectat serios imaginea Israelului. Dar a ramas fara replica, cand a fost informata despre forta convoiului militar american, care a trecut pe 18 iunie a.c. prin Canalul Suez. Decizia de a trimite 12 nave ale Marinei Militare a SUA, prin Canalul Suez si Marea Rosie catre Golful Persic a prins literalmente pe picior gresit si pe aliatii declarati sau taciti ai Iranului, care mizau enorm pe reinceperea unei noi confruntari militare cu IDF – Forta de Aparare a Israelului, in Marea Mediterana, sub pretextul trimiterii de noi nave cu ajutoare umanitare pentru populatia palestiniana din Gaza. Flota americana este condusa de portavionul “USS Harry Truman”. La bordul navelor se afla 60 de avioane de vanatoare si de bombardament si peste 6000 de militari instruiti pentru actiuni specifice operatiunii militare ordonate de DOD – Departamentul american al apararii. Informatia, neconfirmata oficial, privind posibila prezenta in aceasta impresionanta flota a unei nave militare israeliene este mai degraba un semnal public asupra cauzei trimiterii acestei flote americane.[…] Socul apropierii flotei americane de Golful Persic ii face pe oficialii iranieni sa se agite. Membri ai guvernului iranian apar succesiv, cate patru-cinci pe zi, pentru a asigura, prin declaratii mai degraba pompoase, atat populatia, cat si aliatii, ca mai au situatia sub control. Tocmai acum, oficiali din Oman au raspuns invitatiei de a semna, in capitala iraniana, un acord de cooperare la frontiera comuna, din care 470 kilometri alcatuiesc granita maritima. Adica, pe unde vor trece navele militare americane! Se simte teama liderilor de la Teheran. Turcia este departe. Dar “USS Harry Truman” isi continua marsul…

Medvedev: Informatiile CIA privind Iranul sunt ingrijoratoare

Coreea de Nord isi consolideaza arsenalul nuclear

Tensiuni intre Turcia si Israel

Chavez: Statul-genocid Israel “va fi pus la punct”

Iran amână negocierile nucleare “pentru a pedepsi Occidentul”

Obama critică Phenianul pentru scufundarea vasului sud-coreean

Concediat de Obama, generalul McChrystal se lasă de militărie

Voronin îl atacă dur pe Băsescu şi spune că Basarabia nu a aparţinut niciodată României

***

România: Cea mai mare şi mai bruscă majorare de TVA din Europa. ANALIZĂ

Traian Băsescu a promulgat legile austerităţii

Dinu Patriciu: Acordul cu FMI e cea mai mare catastrofă din ultimii 20 de ani. TVA şi cota unică ar trebui reduse la 10%

Cristian Preda: Nu ştiu dacă Guvernul s-a gândit că unii bugetari vor claca

Vlădescu cere impozitarea tuturor veniturilor VEZI VIDEO

Vlădescu: Subiectul cotei unice este deschis pentru 2011

Modificarile Codului Fiscal, publicate in Monitorul Oficial: De la 1 iulie, TVA- 24%, deductibilitatea drepturilor de autor- 20%, tichetele de masa- impozit 16%

Raport al Comisiei Europene: Numai doua tari au mai crescut TVA cu 5% in ultimii 10 ani – Grecia si Cipru

Leul s-a depreciat la minimul istoric fata de euro. Dealerii spun ca de vina sunt instabilitatea economica si directorul BNR Eugen Radulescu, care estima ca nivelul euro ar putea atinge si 6 lei

Guvernatorul Bancii Frantei: Masurile de austeritate luate in viteza prea mare afecteaza cresterea economica. E nevoie ca ele sa se intinda pe 5-6 ani

Paul Krugman acuza ortodoxia austeritatii bugetare: Mi-e teama ca ne aflam in etapele timpurii ale celei de-a treia depresiuni economice

Economia mondiala se afla in primele faze ale celei de-a treia depresiuni cu care s-a confruntat omenirea, crede laureatul premiului Nobel Paul Krugman, intr-un editorial publicat de New York Times. Reputatul economist acuza “ortodoxia bugetara” de care dau dovada in special liderii europeni si care nu va servi decat la intrarea economiei mondiale intr-un lung proces de deflatie.

“Recesiunile sunt comune; depresiunile sunt rare. Din cate stiu eu, au existat doar doua perioade care au fost descrise drept depresiuni: anii de deflatie si de instabilitate care au urmat Panicii din 1873 si anii de somaj in masa care au urmat crizei financiare din 1929-31”, scrie Krugman.

El reaminteste ca nici Lunga Depresiune din secolul XIX si nici Marea Depresiune din secolul XX nu au fost marcate de un declin economic permanent ci, din contra, au existat in ambele cazuri perioade de crestere – dupa care au urmat noi caderi.

“Ma tem ca ne aflam acum in etapele timpurii ale celei de-a treia depresiuni. Va semana probabil mai degraba cu Lunga Depresiune decat cu Marea Depresiune, mult mai severa. Dar costul – suportat de economiile lumii si, in cele din urma, de milioane de vieti ruinate de lipsa locurilor de munca – va fi imens”, crede Paul Krugman.

“Obsesia inflatiei”

El subliniaza ca cea de-a treia depresiune va reprezenta un esec al politicii, pe fondul “obsesiei” inflatiei care bantuieste guvernele din intreaga lume, determinandu-le sa predice masuri de austeritate. (…)

Cazul Greciei si efectele austeritatii asupra pietelor financiare

Nici America nu procedeaza mai corect, spune Krugman, care adauga ca, desi Fed Reserve pare constienta de riscul deflationist, nu face nimic in acest sens. “Administratia Obama intelege pericolul unei austeritati financiare premature – dar din cauza ca republicanii si democratii conservatori din Congres nu vor aproba ajutoare suplimentare pentru guvernele statelor federale, austeritatea se instaleaza, sub forma reducerilor bugetare la nivelul statelor si al administratiei locale”.

Aceasta turnura negativa a politicilor economice este argumentata de linia dura a adeptilor austeritatii bugetare prin problemele cu care se confrunta Grecia.

“Este adevarat ca investitorii in bonduri s-au indreptat impotriva guvernelor cu deficite incomode. Dar nu exista nicio dovada ca o austeritate fiscala pe termen scurt, pe fondul unei economii in depresiune, restabileste increderea investitorilor. Din contra: Grecia a fost de acord sa impuna o austeritate dura, doar pentru a se trezi ca riscul asociat datoriei sale a crescut si mai mult; Irlanda a impus reduceri drastice in sectorul public, doar pentru a fi tratata de piete drept un risc mai mare decat Spania“, explica laureatul premiului Nobel.

Cine va plati pretul acestui triumf al ortodoxiei?

Una dintre concluziile sale este ca pietele financiare inteleg ceea ce decidentii politici par sa nu inteleaga: reducerea cheltuielilor in mijlocul unei depresiuni, adancind astfel caderea si pavand calea spre deflatie, este echivalentul unui proces de autodistrugere.

“Este vorba despre victoria unei ortodoxii care are putine in comun cu analizele rationale si care are ca principala doctrina a carei principala dogma este ca impunerea suferintei asupra altor oameni este modul in care demonstrezi capacitatea de a conduce in vremuri grele”.

“Si cine va plati pretul acestui triumf al ortodoxiei? Raspunsul este – zeci de milioane de muncitori fara locuri de munca, care vor ramane in somaj ani de zile, iar unii dintre nu vor mai munci niciodata”.

Nota noastra:Desi ce spune aici Krugman este de bun simt, nu putem trece cu vederea faptul ca face parte din consilierii presedintelui Obama (alaturi de… G. Soros) si ca declaratiile sale sunt o dovada de populism economic. De fapt, cum am mai aratat si alta data, diferenta intre stimulentele isterice federale din SUA (politica incurajata de Krugman) si austeritatea europeana tine de alte considerente, legate de scopurile urmarite: slabirea autonomiei societatii (SUA) vs slabirea statului national european (UE).

Majorarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) cu cinci procente va avea ca principale efecte scumpiri în lanţ, un leu mai slab şi şomaj mai mare. O taxă mai mare pentru un brutar înseamnă o franzelă mai scumpă sau mai mică pentru client. Cu aceeaşi sută de lei, românii vor cumpăra mai puţine produse.

 • Standard.ro:

[Bogdan Glavan]: De ce TVA înseamnă de fapt impozitarea venitului

Despre TVA am vorbit anul trecut în acest articol în care am arătat că TVA nu duce la creșterea prețurilor și că acest fenomen se datorează mai degrabă emisiunii monetare operate pentru a face mai suportabilă creșterea taxelor. Cum în ultimele zile numeroși comentatori s-au repezit să afirme că TVA de 24% va duce la creșterea inflației, nu strică să fie recitit. […] Acum, de ce susțin promotorii modificării Codului Fiscal că aceasta este cea mai puțin dureroasă măsură? Deoarece ei știu că BNR validează creșterea prețurilor, injectând bani în economie. Oficialii BNR înșiși au spus că inflația va crește! Astfel, povara impozitării este disimulată sub forma inflației, despre care toată lumea știe că nu este altceva decât un impozit ascuns. Ce-i drept, în cazul ei nimeni nu pretinde că descurajează consumul! (Considerația aceasta ar fi suficientă pentru a descalifica considerarea TVA drept cea mai puțin dureroasă măsură.) Este adevărat, desigur, că lumea s-a obișnuit ca fiecare creștere a taxelor să fie însoțită de scumpiri, dar nu o interesează explicația economică a fenomenului. Și, de fapt, contează prea puțin această explicație. Fapt este că oamenii au anticipări inflaționiste și că se vor grăbi să majoreze prețurile imediat ce noua cotă de TVA intră în vigoare. Ba chiar înainte. Dar anticipările inflaționiste nu sunt altceva decât reflectarea politicii inflaționiste din trecut, pentru care există o singură instituție responsabilă – tocmai acea instituție a statului în care românii au mare încredere! P.S. Daca v-am plictisit, citiți foarte succintul articol al lui Dan Șelaru

[Radu Soviani]: De ce se depreciază leul. De ce se scumpeşte Euro. Cine a ratat ocazia să tacă.

…Personal nu cred că impactul TVA în inflaţie va fi unul atât de mare pe cât e prezentat de reprezentanţii BNR sau de mai exaltatul Videanu(vezi articolul de săptămâna trecută). Scăderea puterii de cumpărare şi posibila adâncire a crizei vor fi elemente care vor limita impactul inflaţionist al măsurii. În ceea ce priveşte sumele colectate odată cu introducerea noii măsuri, cred că Ministerul de Finanţe greşeşte din nou estimările. Majorarea preţurilor va orienta consumatorii către produsele de contrabandă sub privirile obediente ale unor funcţionari care vor găsi astfel o modalitate de a-şi rotunji veniturile. Şi pentru că a venit vorba de inflaţie, cred că este singura modalitate de a corecta dezechilibrele acumulate. Motivul pentru care este în continuare ţinută în frâu ţine probabil de anumite interese cât se poate de pământene. În momentul în care respectivele interese nu vor mai exista, vom vedea cum inflaţia îşi va face treaba. Cursul leului este oricum departe de realitate şi, cu cât ne îndepărtăm mai mult de realitate, cu atât ne costă mai mult. Nu fac parte dintre cei care prevăd un scenariu de un negru absolut, dar nici dintre exaltaţii care au impresia că lucrurile se vor rezolva de la sine. Probabil ne vom prăbuşi accelerat din cauza incompetenţelor acumulate la vârful puterii. Prăbuşirea va forţa, în final, luarea deciziilor corespunzătoare. Din păcate, acesta este traiectoria pe care ne-am obișnuit să evoluăm și de ea vom avea parte. Sper ca în urma cutremurului să rezulte o curăţare a sistemului, adică de o depolitizare masivă a sa. Ştiu, la momentul actual sună exaltat, dar dacă ne raportăm la şocul pe care-l vom suferi în perioada imediat următoare, cred că aşteptările mele nu sunt exagerate. Până atunci însă recomand o maximă prudenţă în ceea ce priveşte România care, pe zi ce trece, devine un teritoriu al nisipurilor mişcătoare. E bine să vă reconsideraţi deţinerile şi locaţia acestora pentru a nu avea surprize.

G20 acceptă să reducă deficitele la jumătate în trei ani

Cele mai industrializate state din lume, grupul G20, vor accepta să îşi reducă deficitele la jumătate, până în 2013, declara cancelarul german Angela Merke.  “Aceasta va fi parte a documentului final,” a precizat Merkel, în a doua zi de discuţii la Toronto.

Presedintele american Barack Obama a atacat dur China, la Summitul G20, cerand Beijingului sa treaca peste interesul national si sa contribuie la reechilibrarea economiei mondiale, relateaza AFP. […] Washingtonul acuza Beijingul de mai multi ani ca mentine artificial un nivel devalorizat al monedei nationale, pentru a favoriza exporturile, in detrimentul industriei americane. Potrivit economistilor americani, yuanul ar fi devalorizat cu circa 40% in raport cu dolarul. In comunicatul final, membrii G20 cer “tarilor emergente cu excedente” sa majoreze flexibilitatea ratei de schimb. Niciun stat nu este citat, dar este evident ca economia Chinei este luata in vizor. Aceasta declaratie intervine la o saptamana dupa ce Banca Centrala a Chinei a anuntat o flexibilizare a ratei de schimb, ceea ce ar trebui sa permita o apreciere a monedei nationale. […] Sambata, un oficial din delegatia chineza a avertizat ca Beijingul nu va ceda in fata presiunilor legate de yuan. “Daca exista o schimbare in rata de schimb a renminbi (denumirea oficiala a monedei chineze), aceasta este datorata dinamicii interne a economiei chineze, si nu presiunii unei tari sau organizatii internationale”, a afirmat Ma Xin, inalt responsabil al Comisiei pentru dezvoltare si reforma interna. China sustine ca relansarea economica mondiala nu este amenintata de balantele comerciale dezechilibrate ci de vointa tarilor dezvoltate de a-si proteja productia de concurenta economiilor emergente.“Trebuie sa luam masuri pentru a respinge orice forma de protectionism si sa aparam fara echivoc libertatea comertului”, a subliniat Hu Jintao. […]

 • Adevarul:

Obama aplică cea mai dură reformă băncilor

N.n.: oare de ce s-a preferat, in loc de restrangerea operatiunilor financiare pe care le desfasoara o banca prin lege, reglementarea acestora prin instituirea unui control statal asupra lor?

VIDEO Europa, „bolnavul economiei globale“

Reuniunea din Canada a fost marcată de divergenţele transatlantice privind măsurile de austeritate. SUA au reproşat europenilor că strâng cureaua prea tare şi riscă să arunce întregul glob într-o nouă recesiune. Politicile economice ale Europei au fost aspru criticate de către celelalte membre ale G20, care au catalogat Vechiul Continent drept „bolnavul economiei globale”, notează AFP, preluat de France24. Veniţi cu planuri mari la Toronto, unde sperau să-şi impună propunerile de taxare a tranzacţiilor bancare internaţionale şi a activelor bancare, europenii s-au izbit de un val de respingere din partea partenerilor de dialog, care nu văd cu ochi buni austeritatea excesivă al cărui ton este dat de Germania, Marea Britanie şi Franţa. „Taxa globală”, idee pe care europenii au prezentat-o şi la summitul de anul trecut ca un mijloc de a contracara o nouă criză în sistemul bancar şi de a împiedica atacuri speculative de genul celor care au contribuit la „tragedia grecească” şi la slăbirea euro, a fost respinsă de toată lumea. Precum un antrenor de fotbal, cancelarul german, Angela Merkel, a recunoscut înfrângerea, chiar înainte de declaraţia finală a summitului, şi este de aşteptat ca Berlinul, Parisul şi Londra să meargă cu aceste propuneri doar la nivel naţional. […] Obama a avertizat celelalte ţări că nu trebuie să se bazeze pe consumatorii americani pentru relansarea economică. Avertismentul lui vine în contextul în care există semnele unei frânări a redresării economiei americane. Programul de creare a unor noi locuri de muncă nu a dat rezultatele scontate, iar cifrele publicate săptămâna trecută arată un regres considerabil al sectorului imobiliar, după expirarea perioadei în care persoanele ce achiziţionau imobile erau scutite de o serie de taxe. Angela Merkel a insistat că nu există niciun fel de disensiuni între ea şi Barack Obama, căruia i-a explicat că nu este „nicio contradicţie între creşterea economică şi măsurile de austeritate“. […]

“Europenii au lăsat garda jos din cauza crizei, iar Mafia a profitat. S-a infiltrat peste tot”

Scriitorul italian Roberto Saviano, condamnat la moarte de mafia napoletană Camorra, crede că recesiunea economică a favorizat mafiile italiene, ruseşti şi est-europene, care au câştigă tot mai multă putere în ultimii ani.

Proteste violente în Europa faţă de măsurile de austeritate

MAE avertizează românii care călătoresc în Grecia: noi greve paralizează traficul

Dr. Michael Hudson este profesor de economie la University of Missouri, Kansas City, analist pe Wall Street, scriitor,  presedinte al The Institute for the Study of Long-term Economic Trend, iar mai recent consultant al guvernului Letoniei in lupta cu speculantii financiari. Profesorul ne explica cum tarile sunt cucerite financiar, bancile sunt armatele moderne ale statelor coloniste, dobanzile reprezinta tributurile de alta data. In loc sa vina armatele sa ia cu japca bunurile oamenilor, Banca Mondiala si FMI vin si spus: va vom strangula, va vom lasa sa fiti violati de speculatorii de pe Wall Street daca nu va predati pacific: vindeti pamanturile, vindeti concesiunile pe minerale (aka Rosia Montana), vindeti domeniul public, puneti taxe pe orice, deveniti o economie feudala, altfel o sa va papam ca pe asiatici in Criza Asiatica. Deci iata cum finantele agresive joaca rolul pe care armatele il aveau alta-data. Ce vedem astazi, nu este decat intoarcerea la feudalism …

***

 • Adevarul – opinii:

Sabin Orcan: Diversiunea Dan Diaconescu

Andrei Craciun: Poporul OTV

(…) Rămâne, de aceea, pentru eternitate vocea unui anonim venit din stradă care şi-a trăit cele cinci secunde de glorie urlând: „Ca nişte boi am muncit! Numai la serviciu şi acasă, în rest – nimic! Ca nişte boi!”.

Apoi s-a făcut decembrie 1995 şi acel „în rest – nimic” s-a transformat în holbatul la filme americane cu Bruce Willis, la domnul Flooooooooooooooorin şi mânuţele alea două. „În rest – nimic” a devenit serialul din fiecare seară şi fiecare dimineaţă în care voiai să dormi şi nu dormeai.

Au fost „tocşourile” şi milionarii din miez de noapte, au fost veri ale ispitelor, au fost nurii Cosminei Păsărin şi sânii Nicoletei Luciu, s-a copulat live sub privirile Fratelui cel Mare, au fost maneliştii şi „televiziunile de ştiri” cu agramaţii lor isterici, cu prezentatoarele-ţaţe şi invitaţii lor din lumea „bună” şi scârboasă. Televiziunile s-au tras una după alta în acelaşi tomberon. Cei mai mulţi au rămas aşezaţi „confortabil în fotolii” crezând tâmp că într-adevăr contează să „apari”. România trăieşte o permanentă teledemocraţie, începută fals în urmă cu douăzeci de ani. Justiţia se „face” la televizor, într-o „transparenţă” mimată şi cretină.

Poporul OTV vine de aici şi nu ajunge nicăieri. Din rădăcinile acestea obscure, din solul fertil al sărăciei combinate fatal cu ignoranţa a crescut masa de adoratori ai Oracolului din Caracal, omul care a schimbat, la cel mai bun curs, jurnalismul cu şamanismul.

Cine mai face propaganda ”proiectului” diversionist DD…

 • Voxpublica:

[Laura Cernahoschi]: Guvernul român e campion la austeritate, în Europa. Pe spinarea populaţiei

[Mihai Gotiu]:

Penibila viață de bugetar vs. fabuloasa viață de șomer

România a ajuns la mâna UDMR. Nici îmbrăcată, nici dezbrăcată

[Iulian Leca]: Amor fati. Boc nu trebuie sa plece! Basescu sa nu se schimbe!

Romania e plina de oameni care cer “solutia” si de oameni care ofera “solutia”. E plina, adica, de oameni neputinciosi si de smecheri. Unii au ajuns neputinciosi tocmai pentru ca s-au crezut smecheri. Altii se dau smecheri tocmai pentru ca sunt, in sinea lor, niste neputinciosi. In esenta, slabiciunea Romaniei se datoreaza minciunii care ii uneste pe victime si pe calai. Expresia cea mai clara a acestei complicitati intre elita pradatoare si poporul haituit, a sindromului Bucuresti, ne-au oferit-o ministrii guvernului Boc. Astfel, ministrul Berceanu a recunoscut ca guvernul practica “minciuna prin omisiune”, iar ministrul Sebastian Vladescu a declarat, pentru a sustine masurile de austeritate bugetara, ca: “Era foarte usor sa mintim in continuare.” Daca ar fi fost usor, ne-ar fi mintit in continuare. Asta e sigur. Ceea ce i-a determinat sa recunoasca faptul ca ne-au mintit nu e onestitatea lor, ci starea de fapt, realitatea. Din pacate, in Romania, starea de fapt poate coroda minciunile celor de la putere, dar nu poate da nastere la adevaruri. Elita de dumping recunoaste ca a mintit doar pentru a putea trece la o noua minciuna. Ca si “condamnarea regimului comunist”, marturisirea minciunii nu este preludiul adevarului, ci parte a unei noi minciuni. A unei minciuni mai mari, mai elaborate. A unei metaminciuni. Dar aceste metaminciuni, aceste “solutii” care ni se tot ofera, sunt posibile datorita faptului ca cerem mereu “solutii”. Raspunsul e determinat de intrebare. Si apoi determina urmatoarea intrebare. Exista o prejudecata, ieftina dar la moda in mediile intelectualilor minimi moral si esoterici politic, conform careia “intrebarea deschide si raspunsul inchide”. Nimic mai fals. Exista intrebari care inchid si raspunsuri care deschid. Inchiderea si deschiderea nu au de a face cu natura enuntului (afirmativ sau interogativ), ci cu adevarul lui. Intrebarile Securitatii incuiau. |ntrebarile secretarului de partid intimidau, dupa cum arata scriitorul rus Vladimir Makanin : “Nu poti raspunde la aceasta intrebare pentru ca de fapt nu e o intrebare adevarata” (Masa acoperita cu postav si cu carafa la mijloc).Doar intreband si raspunzand in duhul adevarului poti desclesta falcile intrebarilor si raspunsurilor care inchid, care mutileaza. Din pacate, dupa cum e clar din raspunsul ministrului Vladescu, conducatorilor nostri le e usor sa ne minta. Si asta si pentru ca noi le punem intrebari mincinoase. Care (ne) inchid. Nu intrebam: “Ce as putea/Ce ar trebui sa fac?” (ecou al patericalului: “Ce-ar trebui sa fac ca sa ma mantuiesc?”). Pentru ca asta ne-ar implica. Si cum “problema” e sistemica, si raspunsul trebuie sa fie sistemic, impersonal, sa nu ne oblige la nimic. “Care e solutia?” intrebam noi, transformand o problema de viata intr-o chestiune epistemica. “Uite solutia!” ne raspund ei. De douazeci de ani. De douazeci de ani Romania e plimbata dintr-un buzunar in altul al fostei si actualei “oligarhii coloniale”, dupa cum o numeste Ion Varlam (http://constiinte.ro/romania-lui-ion-varlam-pseudo-romania-conspirarea-deconspirarii). Din pacate, acest fenomen nu e specific doar Romaniei. Desi nu la fel de neobrazata ca in Romania, erodarea statului reprezentativ e in curs de desfasurare si in Occident, mai ales in Uniunea Europeana. Pierderea atributelor suveranitatii statale (cum ar fi moneda, ori articulatii ale puterii judecatoresti si legislative) in favoarea UE, eviscerarea corect-politica a spatiului public, sifonarea neoliberala a vietii economice, invadarea spatiului domestic de catre agenti ai statului-dadaca neoliberal (vezi lucrarile lui Paul Gottfried si Christopher Lasch), cultul tehnocratului, care submineaza viata democratica prin reformularea chestiunilor de bun-simt, rezolvabile in termeni traditionali, in termenii unui limbaj specializat si ai unor tehnici esoterice, toate contribuie la crearea unei stari de dependenta fata de un sistem paternalist in care “tatal” e un computer sau un comitet de clone. In plus, dupa cum au aratat studii recente publicate in presa britanica, partidele politice ascund electoratului cam jumatate din agenda lor reala. Departe de a fi un timp al dezbaterilor oneste, campaniile electorale se desfasoara dupa regulile cele mai manipulative ale marketingului . Ni se vand partide, programe si solutii asa cum ni se vinde un nou tip de detergent: printr-un clip “dragut” si o fata celebra care apare in cadru aratand ca si el foloseste produsul respectiv. Combinata cu prezenta redusa la vot, aceasta situatie are ca rezultat ca puterea e exercitata de oameni despre ale caror intentii nu stim de fapt nimic. Nu spun ceea ce fac, nu fac ceea ce spun, “lupta din interior”. Toti iti cer sa fii complice cu ei. Ca si comentator politic, asta inseamna sa nu faci analiza, ci propaganda unei factiuni sau alteia. Pentru ca, in conditiile multiplicarii metastazice a limbajului fara acoperire in adevar, nu poti cunoaste nimic decat din “interior”. Si nu poti ajunge “in interior” decat lasand adevarul la usa. Trebuie sa devii un maestru al intrebarilor si al raspunsurilor mincinoase, care inchid. Un manipulator de scule. Cum nu simpatizez cu niciuna din actualele forte politice, si cum nu am incredere nici in fortele politice care mijesc la orizont, cum nu am nimic de a face cu acea “Romanie profunda” care aud ca umbla prin tara “oferind solutii” pe tava, ca un serbet cu apa rece, ca tot e caldura mare, cum nici nu vand nimic, nici nu cumpar nimic intr-un sistem care are ambitia de a fixa tuturor un pret, ma opresc aici cu interventiile mele publice pe tema politicii din Romania. Le multumesc colegilor – nevazuti! – de la ziuaveche.ro, care au avut generozitatea si onestitatea de a-mi gazdui opiniile, diferite de multe ori de ale lor. Le multumesc si celor care m-au citit. Punct.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Ecumenism, Era Big Brother, Iran, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “SEMNUL APELOR SI TRAGEDIA NEPASARII GENERALE/ POPORUL OTV si DIVERSIUNEA DDD/ Economistii de Nobel denunta POLITICA AUSTERITATII INUTILE, a suferintei si a ruinarii vietilor oamenilor/ CAMPIONI SI LA TVA, CAMPIONI LA AUTODISTRUGERE RAPIDA (Stiri 26-29 iunie 2010)

 1. Mi-e greu sa identific pe fetele politicienilor autohtoni orice urma de viclenie ascunsa care sa ateste ca multi dintre ei au co-laborat constient la vanzarea si distrugerea premeditata a acestei tari.Cand ma uit la Adrian Nastase,de exemplu,nu vad la el nici o grimasa gen vanzator de patrie,el care a vandut toate resursele de titei ale Romaniei.Oare ce ii face sa insele atat de bine,sa ne minta atat de “profesionist”,atat de linistiti?Sa fie atat de satanizati cu totii?Sau intr-adevar multi dintre sa nu fie constienti de ce fac?

 2. @iulian

  Ce atata mirare?! S-au ‘scolit’ din mers…si-au avut timp berechet! 20 ani le-a fost deajuns sa ‘deprinda’ prosteala ‘pe fata…cu televizorul’

  -apoi! Sa nu uitam ca si-au aranjat odraslele si tot neamul lor de la maimuta ‘ncoa’ (vb cuiva: unii cred si chiar se ‘trag’ din maimuta…)altminteri nu le-ai vedea ranjetul ala stupid pe fata, grimasa de satisfactie sadica ca ne-au aranjat ei pe noi!

  -lasandu-L deoparte pe Dumnezeu au facut pact cu diavolul ca se le mearga bine!
  Au fost ajutati in fabricarea unor legi intrepretabile, strambe si atat de intortocheate (spre ex.legea pensiilor)trecand prin filtrul ‘judecatilor’ magistratilor care, potrivit functiei actuale (de 20 de ani incoace), a parului alb… sunt de-un leat cu cei care ne-au pus acum juvatul de gat si ne ingenuncheaza!

  -n-a spus oare! Pr.Arsenie Boca unele lucruri care, si-acum imi rasuna violent in urechi:

  1.pentru pacatele romanilor (a avorturilor in special)ne vor stapanii tiganii;
  2.o sa pierdem Ardealul;
  3.o sa ne puna impozit si pe aer de vom ajunge intr-adevar sa le spunem mortilor nostrii: ‘iesiti sa intram noi’;

  Iar potrivit stirilor, se pare ca intrarea in NATO si UE a dat mana libera americanilor si altor natii sa se ‘joace’ pe teritoriul nostru; am ajuns masa de operatiuni si de manevra ORICAND fiind/devenind o TINTA pentru rusi si nu numai…

  Ce ramane de facut?! Sa recunoastem si sa spunem: ‘asa ne trebuie! Meritam tot ceea ce se intampla’ iar apoi, se ne pocaim sincer, sa inceapa sa ne DOARA pentru ceea ce suntem in comparatie cu ceea ce ar fi trebuit sa ajungem/devenim!

  Si ma uit in jurul meu! Si observ

 3. cum, TOTUSI lumea DOARME! Inca se joaca pe ritm de manele, se pierd nopti, se aduna in haite (tineri cu tineri, batrani cu batrani) se fac pronosticuri, se fac pariuri…in concluzie: nu se realizeaza INCA ce ne-asteapta!

  Si un alt aspect! In biserici (am fost in biserici diferite) SPECIAL pentru a vedea daca se bate cumva moneda la predici si pe situatia actuala in care suntem cu totii si…NIMIC! Preotii tac malc! Nu spun nimic! Nu vin cu recomandari, imbarbatari…se merge pe burta! Avea dreptate Pr.Iustin Parvu! Nu se vorbeste nici de bine, nici de rau…la vie en rose!

 4. In legatura oarecum cu articolul :Somonul modificat genetic, in curand in farfuria dumneavoastra.

  Pe France 3 tocmai a fost difuzat un reportaj despre somonul din Norvegia, somonul care este consumat in Franta in proportie de 70 la suta, si care este hranit cu…pesticide. Nu, nu am incurcat borcanele! Explicatia este urmatoarea: somonul este atacat de niste paduchi de mare care pot sa-i provoace niste gauri in carne, ceea ce poate duce si la moarte. Oamenii de stiinta au gasit ca solutie ca pestii sa fie hraniti cu un pesticid (diflubenzuron) ce este amestecat in hrana pestilor. Acest pesticid duce la moartea pestilor, fiind si foarte toxic, iar restul care mai traiesc ajung in farfuriile consumatorilor. Ceilalti pesti care se gasesc in apropierea crescatoriilor de somon sufera mutatii (sunt numiti si “pesti monstrii”) si mor si ei pe capete. Poluarea mediului marin este vadit intentionata, iar noul om modern consuma din ce in ce mai mult o hrana otravita.

  Printre alte cazuri de chimizare a produselor alimentare mai sunt amintite si: capsunile din Spania tratate cu bromura de metil,PCB-urile care polueaza mediul marin si solurile – care furnizeaza hrana animalelor domestice, antibioticele ce sunt puse in alimentele animalelor pentru a le stimula cresterea. (Un articol in limba franceza pe aceasta tema puteti gasi aici.)

  Concluzia o puteti trage si singuri dumneavoastra…

 5. Citind stirile de astazi imi vine ‘sa ma rad’: necazul este cat Casa Scanteii.
  Apropo,evreii si turcii au jucat inteligent:s-au facut ca se bat,toata presa a stat cu ochii pe incident iar toata flota americana a trecut relaxata canalul Suez. Ar fi interesant de stiut daca vor sa declanseze operatiunile pe 1 septembrie (data fatidica,de altfel-data inceperii oficiale a celui de-al doilea razboi mondial).

 6. @iulian
  Daca ar fi avut o mutra vicleana sarpele nu i-ar fi pacalit pe Adam si Eva…
  @magda
  Ai dreptate, se vorbeste foarte foarte putin in predici despre situatia actuala, ma gandesc ca multi preoti nici nu stiu ce sa spuna.

  Nebunia nebuniilor: concert de jazz la manastire…eheee vedeti voi ca nici la manastiri nu vom mai gasi liniste in curand…multi sfinti profeteau asta.
  Vedeti voi ce sete avem si nu ne-o putem linisti ca nu avem nici preoti nici monahi pe masura timpurilor…
  Greu fratilor, greu dar pentru pacatele noastre sunt toate astea. Trebuie sa multumim pentru pedepsele astea, ca ele ne aduc mai aproape de Domnul. Usor usor sa ne desprindem de lumea asta si sa ne lipim de El.
  El ne-a dat viata, El ne hraneste, El ne poarta de grija; si potopul a fost dat tot spre binele oamenilor, spunea un sfant: “cati nu s-au pocait atunci cand vedeau apele acoperindu-i?”

  Daca erau toate bune si frumoase…poate si noi in loc sa citim textele puse pe site-ul asta, ne-am fi gandit la vacante…la meciuri…cine stie…

 7. @ Iulian:

  Mi-e greu sa identific pe fetele politicienilor autohtoni orice urma de viclenie ascunsa

  Noua ni se pare fatisa si grosolana, tot mai putin si mai prost ascunsa. Si viclenia, si rautatea, si cinismul…

 8. Imagini de la intalnirea Bilderberg din 2010, link primit de la sora Cristina M.:

  http://www.disclose.tv/forum/the-2010-builderberg-photo-gallery-t24025.html

 9. Deci Mr. Ambasadorul SUA evreu vrea adoptii internationale din nou. Ce-i drept acum nu mai e “nenorocita” aia de baroneasa Nicholson ca sa se mai opuna (nici macar nu mai e in Parlament)asa ca ….drum larg la sacrificii umane pentru ritualurile Kaballah ale jidanilor din toata lumea, in frunte cu rabinii. Probabil ca au mai ramas inca citeva detalii nelucrate bine la planul lor de aducere al lu’ ala mare negru si hidos printre noi. Deci mai e nevoie de citeva mii de copilasi ca sa-l induplece sa-si faca aparitia festiva.

  In alta ordine de idei se tot vorbeste de ROmania profunda? Ce-i asta? Miscare nationalista, partid, forum de discutie, carte, site??

 10. Conform Realitatea TV, Parintele Savatie Bastovoi, un fotograf si inca o persoana au fost retinuti in cursul zilei de astazi de separatisti ceceni, in timp ce se deplasau cu masina. Rog verificarea acestei informatii de catre cei care au posibilitatea (eventual numere de telefon de la manastirea unde vietuieste Parintele).

 11. http://www.timpul.md/articol/%5Bupdate%5D-parintele-savatie-bastovoi-a-fost-arestat-in-transnistria-12776.html

  Atentie, Transnistria nu inseamna Cecenia!

  [UPDATE] Cei trei au fost eliberaţi de MGB-ul transnistrean, după ce timp de trei ore s-au aflat reţinuţi la un punct de terecere în regiunea transnistreană.Trei ore nu mi-au permis nici să mă depărtez de la maşină, în aşteptarea MGB-ului, despre care nimeni nu ştia când o să vină. S-au arătat deranjaţi că aveam nişte diafilme sovietice, din care vreau să fac un film despre propaganda ateistă în perioada lui Hruşciov. Le-am propus să fac declaraţie vamală pentru diafilme, dar ei n-au făcut nici măcar un proces verbal. La urmă, a venit KGB-ul lor, mi-au pus o groază de întrebări şi n-au găsit probleme. Am cerut măcar o hârtie care să confirme cele întâmplate, dar nu mi-au dat nimic”, afirmă Baştovoi. Cetăţeanul român, care se afla în maşină cu Baştovoi şi Esinencu este Cosmin Pospai, IT-ist din Constanţa.

 12. La vecernia din seara asta de la Manastirea Radu Voda, s-au facut niste rugaciuni speciale pentru a cere lui Dumnezeu sa se milostiveasca de romanii asupra carora s-a abatut dezastrul ploilor torentiale, care tin de atata timp. Preotii au cerul lui Dumnezeu printre altele, ca sa se lumineze cerul, sa dispara norii grei si cenusii, si soarele sa straluceasca din nou. Eu nu-mi amintesc ca in luna iunie sa se mai fi intamplat ceva asemenator in ultimii ani.
  La sfarsitul slujbei, preotul a tinut o scurta predica in care ne-a indemnat pe noi toti, sa fim mai solidari cu semenii nostri romani care trec prin situatii tragice. Preotul a subliniat si faptul ca toate incercarile prin care trecem, se datoreaza pacatelor noastre.

 13. Despre profetii.

  S_ar putea sa nu placa ce voi spune acuma, dar de la un timp pe unele site-uri (incep si eu ca azucena) tot apar “profetii”, unele autentice altele…iar cei care comenteaza par ca sint la un fel de tirg al profetiilor care mai de care mai singeroase, parc-am fi la o expozitie de filme horror cu comentatori foarte avizati si foarte ahtiati….e pur si simplu scirbos ca sa nu spun mai mult

 14. @petra: Cu privire la cele doua profetii, la modul in care au fost publicate in editia reeditata a unei carti care nu le continea initial, avem si noi unele semne de intrebare…

 15. @Magda
  Parintele de la biserica de care apartin spunea ca vremurile care le traim sunt grele si ca numai cei care-si vor face canonul vor rezista, rugaciunile de dimineata si seara si restul; bine-nteles, pe langa toate celelalte ale bisericii.

 16. Am un prieten care lucreaza in sistem. Mi-a spus ca e bucurie mare prin zona responsabila cu indiguirile si regularizarile de rauri din cauza viiturilor. Anii trecuti s-au raportat ca incheiate astfel de lucrari, lucrari care s-au facut numai pe hartie, dar banii au fost incasati de cine trebuie. Acum pot justifica inexistenta lucrarilor-a trecut apa si le-a luat.Conditii nefavorabile exceptionale.PAM-PAM.
  E doar la nivel de zvon neconfirmat si oricum nu va fi confirmat niciodata in viata asta. Dar daca e adevarat, e genocid.

 17. Pingback: Sminteala numita LIGA DISTRIBUTISTA. Iulian Capsali despre Ovidiu Hurduzeu si PROPAGANDA ANTIORTODOXA MASCATA A FANILOR… GLOBALIZARII “cu fata umana” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare