IPS SERAFIM DE PIREU cere noului premier SAMARAS sa se delimiteze de organizatia de tineret a Noii Democratii pentru sustinerea blasfemiei CORPUS CHRISTI

25-06-2012 2 minute Sublinieri


O scrisoare catre dl. prim-ministru Antonios Samaras, a trimis preasfintitul Mitropolit al Pireosului Serafim, exprimandu-si indignarea fata de sustinerea reprezentatiei teatrale Corpus Christi de catre persoane din organizatia de tineret a partidului acestuia.

Mai jos, scrisoarea:

“Excelenta Voastra domnule Presedinte (al Consiliului de ministri – n.n.),

Exprimandu-ne urarile calduroase pentru numirea dumneavoastra ca prim-ministru, va uram din inima reusita in dificila raspundere pe care v-ati asumat-o, si sa primiti nemijlocit ajutorul si harul Sfantului Dumnezeu.

Am luat la cunostinta cu tristete si mult dezgust despre scrisoarea respectabilului domn Nikou Sotiropoulou, responsabilul departamentului pentru cultura a ONNED, cu data publicarii in organul journalistic al grupului “Kathimerini” (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_19/06/2012_486087) 19.06.2012, care si-a exprimat sustinerea pentru mizerabila si vulgara reprezentatie teatrala a piesei Corpus Christi, a scriitorului American Terence MacNali, homosexual conform propriilor decalaratii, condamnata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodxe Grecesti (http://www.ecclesia.gr/greek/ holysynod/anakoinothenta.asp?id=1518&what_sub=announce ) ca fiind un atac imoral si o provocare impotriva curate noastre credinte, sub caraghiosul argument ca “au fost pedepsiti pentru insultarea celor sfinte. Aceasta miscare ridica semne de intrebare fiecarui cetatean liberal, care traieste deja zilnic fascizarea societatii grecesti. Elada nu este si nu trebuie sa devina Iran. Este o parte a a lumii occidentale si libertatea de exprimare, a culturii si a stiintei este absolut garantata.”

Asadar, dupa parerea responsabilului departamentului de cultura al tineretului partidului dumneavoastra, onorabile presedinte, aruncarea cu rea intentie a vulgarelor, perverselor si mizerabilelor patimi asupra Dumnezeului vesnic, prin care se inverseaza complet fiziologia si ontologia umana reprezinta “libertatea de expresie a artelor si stiintelor”?

Continua totusi acest tinerel naiv al partidului dumneavoastra: “existenta sau aplicarea ingusta, intr-un mod evident neconstitutional , si contrara prevederilor dreptului comunitar si european, a recentei noastre legislatii, este extrem de problematica. Persecutarea credintelor, precum aceea care l-a condus pe Socratis sa ia cucuta, pe oameni de stiinta in crematoriile nazistilor si pe artisti in gulagul lui Stalin, trebuie sa fie condamnata”, ceea ce demonstreaza ca dansul este complet lipsit de cunostinte in privinta civilizatiei noastre juridice, cu toate ca poarta pretiosul titlu de responsabil al departamentului Culturii, deoarece legiuitorul legii penale prevede dispozitii in caz de blasfemie cu rea credinta a celor sfinte (infractiune care reiese din scenariul respectivei reprezentari teatrale) desigur nu pentru a apara preacuratul Chip al Sfantului Dumnezeu, neavand nevoie de protectia omului si de aplicarea legii penale, ci pentru coeziune sociala, deoarece fiecare om cu mintea la cap intelege ce se poate intampla daca oricine poate sa insulte pe Dumnezeul partenerului sau, nerespectand libertatea constiintei religioase a celuilalt si, in consecinta, a majoritatii poporului nostru evlavios.

Pe baza acestui cuvant nu inseamna ca refuzam orice critica a unei ipotezei religioase sau indoiala despre existenta lui Dumnezeu, ci doar blasfemia cu rea intentie. Prin urmare confuzia asupra conceptelor care decurge din scrisoarea domnului responsabil al departamentului de cultura al Organizatiei de Tineret al Nea Dimokratia (ONNED) este evidenta.

Cel de mai sus se plange in scrisoarea sa: “Ca organ al tineretului partidului Nea Dimokratia, suntem alaturi de actorii care au fost prigoniti. Deoarece consideram ca societatea deschisa este cea in care oricine se afla in dezacord sau se indoieste de ceea ce crede majoritatea, traieste in siguranta si libertate”.

Ne intrebam, respectivul exprima parerea tineretului ND sau al SYRIZA, deoarece, dintr-o coincidenta misterioasa, statutele, falsele si inacceptabilele sale pareri exprima ad-hoc idolul lumesc al Syriza si conducatorilor Noii Ordini.

Ramane asadar neelucidat din care motiv responsabilul departamentului de cultura al Tineretului partidului dumneavoastra, s-a grabit sa sara in ajutorul blasfemiatorilor ca si cum ar fi incercat sa obtina aprobarea celor de la Syriza si a celor de aceeasi parere cu acestia.

Daca respectivele declaratii nu vor fi denunte imediat de catre partidul Dumneavoastra, din pacate, se va adeveri cumplitul proverb care spune “caine alb, caine negru, acelasi lucru este”. Nu uitam faptul ca sub conducerea domnului prim-ministru Konstantinos Karamanlis si a ministrului Marieta Giannakou, au fost retrasi din cadrul comunitatilor de elevi, clericii Bisericii Ortodoxe care actionau pe post de consilieri duhovnicesti, lucru pe care timp de 20 de ani Pasok nici macar nu s-a gandit sa il faca.

Onorabile domnule presedinte, recunosc sarcina grea pe care v-o asumati in privinta salvarii patriei noastre si inteleg schimbarea cursului partidului dumneavoastra care graviteaza in jurul principiilor de baza al poporului elen, dar gestionarea comportamentului respectivului domn va trebui sa reprezinta un aspect prioritar in cadrul activitatii dumneavoastra, deoarece practici si atitudini ca aceasta au condus la actuala cadere si falimentare a vietii sociale, deoarece negand dimensiunea spirituala a persoanei umane si adancindu-ne in negarea Dumnezeului vesnic, am micsorat si am subminat valorile si idealurile, avand ca urmare evidenta trgaica realitate pe care o traim, conform extraordinarei maxime spusa de Dostoievski : “Fara Dumnezeu orice este permis”.

In incheiere, as dori ca domnul responsabil al departamentului de cultura al ONNED, sa declare public daca ne da dreptul si permisiunea sa prezentam o lucrarea “artistica” teatrala in care sa apara tatal domniei sale in situatii compromitatoare pe Bulevardul Syggrou (n.n. bulevard unde se intalnesc persoane rau-famate din Atena, traficanti de droguri, homosexuali etc ) sau mama domniei sale prostituandu-se pe bulevardul Fylis.

Astept obtinerea respectivei permisiuni din partea “liberalului”, democratului si increzatorului tanar domn, deoarece, in numele libertatii de exprimare al artei, va fi scrisa si va fi prezentata o asemenea oribila, lipsita de demnitate si murdara piesa.

Cu respect si binecuvantari
MITROPOLITUL

+ Pireosului Serafim”

traducere de E.P. pentru razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Serafim de Pireu, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare