Situatia de la Fukushima – pe drumul de la agonie la extaz (minuni) si invers… INCA E NEVOIE DE MULTA RUGACIUNE PENTRU EI SI PENTRU NOI…
- Mediafax:
Ministerul Sănătăţii: Pastilele cu iodură de potasiu, inutile acum. Nu conţin iod destul
Vânzările de lapte şi legume produse în apropiere de Fukushima au fost suspendate
- Hotnews:
UPDATE Camera de control a reactorului 2 de la Fukushima ar putea functiona partial incepand de luni
- Realitatea.net:
Situaţia de la Fukushima se îmbunătăţeşte cu fiecare oră
Sala de control a reactorului 2 de la Fukushima ar putea fi repusă în funcţiune luni
- Gandul:
- Marius De la Epicentru: Nakamura
Pericol de explozie la reactorul 3 al centralei Fukushima: Personalul a fost evacuat
Personalul centralei nucleare Fukushima a fost evacuat după ce nori de fum au început să iasă de la reactorul numărul 3.
Reprezentanţii Tokyo Electric Power au precizat că reactorul numărul trei este cel mai avariat şi este încărcat cu un amestec de substanţe nocive. Pericolul de explozie a reapărut imediat după ce oficialii japonezi anunţau primele veşti bune de la Fukushima şi anume că toate reactoarele au fost conectate la cabluri de electricitate.
Update 12.20 – Probleme la reactorul 2 al centralei de la Fukushima. Potrivit AFP, un fum alb a ieşit din reactor.
Update 10.55 – Potrivit agenţiei japoneze pentru securitate nucleară, nivelul de radiaţii nu a crescut, în urma problemelor de la reactorul 3.
Update 10.00 – Tot personalul centralei nucleare de la Fukushima a fost evacuat din cauza pericolului de explozie. Nori de fum se ridică din zona reactorului 3 al centralei.
Peste 21.000 de victime, în urma seismului din 11 martie
21.000 de morţi şi dispăruţi, pagube de 235 miliarde de dolari. Aşa arată în cifre tragedia japoneză din 11 martie. La 10 zile de la cutremur vinşi veşti încurajatoare de la centrala Fukushima – două dintre reactoare sunt stabile. Criza nucleară este însă departe de final.
La Fukushima echipele de intervenţie continuă să arunce apă peste reactoare. Temperatura a scăzut sub 100 de grade la toate reactoarele, iar două dintre ele sunt deja considerate sigure.
Chiar dacă situaţia va fi stabilizată, centrala nu va mai fi niciodată folosită, ci va deveni cea mai mare ruină nucleară din lume. Specialiştii luptă fără pauză împotriva pericolului radioactiv. Radiaţiile au contaminat deja apa şi alimentele.
Un nivel de iod radioactiv de trei ori peste norme a fost detectat într-o fântână, la 40 de kilometri de centrală. Pericolul îi face pe japonezi să ceară renunţarea la energia nucleară.
Sinistraţii nu au, însă, nici timp, nici inimă să protesteze. Pe litoralul estic, lovit de tsunami, aproape 15.000 de clădiri sunt total distruse şi de zece ori mai multe sunt avariate.
Potrivit Băncii Mondiale, valoarea totală a pagubelor s-ar putea ridica la 235 miliarde de dolari. Între timp se întâmplă şi miracole: două persoane au fost găsite în viaţă, la 9 zile de la cutremur.
30 de români, majoritatea femei şi copii au fost repatriaţi aseară din Japonia. Deşi amintirile despre experienţele trăite sunt încă vii, cei mai mulţi dintre ei vor să se revină în Japonia imediat ce lucrurile vor reveni la normal.
UPDATE 17. 00 – BBC News: Autorităţile japoneze susţin că peste 15.000 de persoane ar fi murit NUMAI în prefectura Miyagi, una dintre cele mai afectate de cutremurul şi tsunami-ul din 11 martie. Bilanţul oficial indică 8,133 de morţi şi peste 12.000 de răniţi
UPDATE 15:15. Radiaţiile depăşesc nivelul de siguranţă în provinciile Fukushima şi Ibaraki, a anunţat ministrul japonez al Sănătăţii, citat de Reuters.UPDATE 11:50. Centrala nucleară japoneză Fukushima 1 nu va mai fi utilizată după lanţul de accidente care au avut loc la reactoarele sale, provocate de cutremurul urmat de tsunami, la 11 martie, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de AFP.
“Analizând cu obiectivitate situaţia centralei, cred că pare evident că centrala Fukushima Daiichi (numărul 1) nu este în stare să mai funcţioneze din nou”, a declarat Yukio Edano, într-o conferinţă de presă.El a precizat, totuşi, că hotărârea nu revine doar autorităţilor statului, centrala fiind administrată de Tokyo Electric Power (TEPCO), una dintre principalele companii private de electricitate din Japonia.
Situată pe coastă, la aproximativ 250 de kilometri nord-est de Tokyo, Fukushima 1 este o centrală învechită, fiind construită în anii ’70.
Ea este echipată cu şase reactoare cu apă fierbătoare (BWR), care au fost grav avariate de cutremurul cu magnitudinea 9, cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia, urmat de un tsunami devastator.
Exploziile, incendiile şi apa de mare utilizată pentru a le răci au distrus, de asemenea, în parte, patru dintre cele şase reactoare.
Japonezii se tem de ploile radioactive, deşi se fac eforturi uriaşe pentru a ţine sub control situaţia de la centrala Fukushima. Noi veşti proaste vin duminică dimineaţă de la reactoarele afectate. Iar sunt probleme cu răcirea, deşi duminică tehnicienii se aşteptau să le poată repune în funcţiune. Autorităţile japoneze au anunţat un nou bilanţ al cutremurului devastator urmat de tsunami: numărul morţilor şi dispăruţilor a trecut de 20.000.
De aproape o săptămână, tehnicienii de la Fukushima încearcă să prevină catastrofa – înfierbântarea uraniului până la topire. Bătălia a lăsat urme: şase lucrători ai centralei au fost puternic iradiaţi, dar îşi continuă misiunea. Sâmbătă, conducerea a putut anunţa primele victorii.
Duminică, ei speră să acţioneze pompele de răcire la toate reactoarele. Dar pericolul nu a trecut. Probele recoltate din zona Fukushima au arătat că unele alimente sunt contaminate radioactiv.Urme radioactive au fost detectate şi în apa de la robinet din Tokyo. Guvernul a dat asigurări că viaţa oamenilor nu este în pericol, dar a prezentat, totuşi, scuze oficiale.
Nici locuitorii teritoriilor ruseşti vecine cu Japonia, din Extremul Orient, nu riscă să sufere de pe urma accidentului nuclear. O declară chiar premierul Vladimir Putin, care a vizitat ieri regiunea. Doresc să reafirm că nivelul radioactivităţii este normal, iar pentru multe regiuni din Extremul Orient, aş putea spune că este chiar mai scăzut decât de obicei.
Între timp, deşi obosiţi şi speriaţi, japonezii încearcă să-şi refacă vieţile răvăşite de catastrofă.
În Tokio, dar şi în alte oraşe neatinse de valul ucigaş, oamenii strâng bani pentru victime.
Între timp apar noi imagini din timpul dezastrului. O navă a marinei japoneze a înfruntat valul seismic în largul mării. Potrivit unor cercetători japonezi, cel mai înalt val al seriei de tsunami a măsurat nu mai puţin de 23 de metri.
Şase muncitori de la centrala Fukushima au fost iradiaţi puternic, dar lucrează în continuare
Şase muncitori de la centrala nucleară japoneză Fukushima au fost expuşi unor niveluri ridicate de radiaţie, dar lucrează, în continuare, în centrală, a anunţat duminică exploatantul instalaţiei, citat de AFP.
Ei au fos expuşi unor radiaţii mai mari de 100 de milisievert, a declarat un oficial din cadrul Tokyo Electric Power Co (Tepco), Takeo Iwamoto, adăugând că nu ştie ce misiuni aveau muncitorii în momentul iradierii.
“Nu există niciun efect nociv asupra sănătăţii lor”, a dat asigurări Takeo Iwamoto.
Guvernul a stabilit la 100 de milisievert doza maximă admisibilă, în cadrul operaţiunilor de urgenţă la o centrală nucleară, dar această limită a fost ridicată la 250 de milisievert, în criza în curs la centrala Fukushima.
Doza admisibilă în situaţii normale este de 50 de milisievert.
Cele două centrale aparţinând Tepco, la Fukushima (250 de kilometri la nord-vest de Tokyo), care totalizează zece reactoare, sunt oprite de la cutremurul cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami devastator, la 11 martie, care au produs avarii la sistemele de răcire ale instalaţiei.
http://www.gandul.info/international/de-ce-nu-fura-japonezii-cele-mai-temute-organizatii-criminale-din-japonia-impart-alimente-catre-sinistrati-si-patruleaza-pe-strazi-alaturi-de-politie-galerie-foto-8081353